• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Kızlr yarın 1 gibi sezeryana giricem inş. 38+4 Olucam ama nezleyiim bugün anestesiyi aradım gününz sezeryan için dolmuş zaten olmazsa spinal yapmak zorundaız deddi bende spinlden biraz korkuyoum başağısı yapıyormş hakımızda hayırlısı inş.
sağ salim al inşallah bebeğini kucağına
Merhaba herkese, oncelikle hala/henuz "Dogum Hikayeleri" basligina hikayelerini yazamamis benim gibi tum sabir kupu annelere saglikli dogumlar diliyorum :) bugun itibariyla 36+6 haftaligiz...benim sorum sizlere su: kismetse temizlikten sonra bebegin yatagini kuracagiz...yenidogan ve park yatakta yatan bebegin ustune ne ortulur? Ekimin sonuna yaklastigimiz gunlerde, bayramdan sonra filan acaba gece ve gunduz nasil bir seyler ortulmeli? Bana yardimci olun lutfen...

ben de kararsızım ama yorgan ağır olur küçük bebek için diye de düşünüyorum ama zaten yorganı var bakarım duruma göre eğer yorgan gerekirse hazırda zaten hemen çıkartırım bence senin de yorganın hazır olsun şimdi ekimdeyiz ama hemen kasım aralık gelir üşür bebişler

ben geldim bugün kontrolümüz vardı ve doktorumuz ayın 24üne kadar yokmuş o yüzden herhalde bugün çoook yoğundu kadın bizim kzı içinse herşey yolunda dedi ama benim aklıma birşey takıldı geçen hafta 37+1 günlük yazıyordu usgde bugün se 37+5 ve sadece 60 gr almış boyu da hiiç uzamamış hala 50 cm doktor gelişimi yavaşlar artık olabilir normal dedi ama bu kadar mı yavaş olur 1 haftada sadece 4 gün ileri gitmiş:53::53:
açıkçası benim aklıma takıldı muhtemel doğum tarihim de 16 ekimdi şimdi 23 ekim diyor bu nasıl iştir anlamadım açıkçası

cnm alışmadınmı daha bu duruma bendede hep değşiyo her gidişimde bir büyük birküçük çokıo bebek :50:

ben geldim bugün kontrolümüz vardı ve doktorumuz ayın 24üne kadar yokmuş o yüzden herhalde bugün çoook yoğundu kadın bizim kzı içinse herşey yolunda dedi ama benim aklıma birşey takıldı geçen hafta 37+1 günlük yazıyordu usgde bugün se 37+5 ve sadece 60 gr almış boyu da hiiç uzamamış hala 50 cm doktor gelişimi yavaşlar artık olabilir normal dedi ama bu kadar mı yavaş olur 1 haftada sadece 4 gün ileri gitmiş:53::53:
açıkçası benim aklıma takıldı muhtemel doğum tarihim de 16 ekimdi şimdi 23 ekim diyor bu nasıl iştir anlamadım açıkçası

Benimde öle çıkıyo cnm haftadı ve hünleri aldığı klo göre değişiyormuş venimde biraz geri çıktı bende sordum sadece kilosuyla ilgili dedi takms kafana benimki 2500 kilo daha:((((

Benim bebeğin boyunu hic soylemiyor dr. Uktrason kağıdında yaziyor mu ki

Slm kızlar midem acayip bulanıyor bugün dün gece de kadılmslarla geçti:((karnımdada bir ağrı var:((( üşüttüğümü sanmıyorum ama bilmiyorumda çok kötüyümmmmmm:((((
2-3 gündür bende de bulantı var canım hele bugün nst sırası beklerken çok kötü oldum sonra doktorum tansiyonumu ölçtü düşüktü düzelsin diye birşeyler yiyip içtiğim halde 9-6 çıktı anca gerçi bu normal ama düzelmiş hali bu yani
Kızlar ben oğlumu gördüm bugün gördüm sayılmaz aslında çok odaklanamadim tansiyondan korktu doktorum hemen alırız bebeği dedi o arada ben gittim kafam yani darmadagin oldu cok şükür idrar tahlililm temiz geldi pazartesi cati muayenem var oğlumun keyfi iyi sancum cikmadi suyumuz normal kilomuz 3000 olmuş artık büyümüş bence psikolojik sınırı asmis :) şimdi evde büyük temixlik var annemve bir kadın ugrasiyor. Annem dua ediyor bayram oncesi gelmesin oglum diye :1::1:
maşallah büyütmüşsün artık:nazar::nazar: sağ salim gelsin canım gününü saatini tamamlasın
Benim az önce belli oldu kontrolden yeni geldik bebeğin suyu yok denecek kadar azmış, zaten son 2 -3 gündür çom aşırı tuvalete gidiyordum belki de ondandır bilemiyrm, bebeğim 3400 gr olmuş sağlıklı çok şükür ama benim hiç sancım yok 1 cm de açıklığım varmış, oğlum kanala da girmedi hala yarın sabaha yatışımı verdiler sabah 8 de yatıyoruz suni sancıyla normali deneyeceğiz biraz dondum kaldım diyebilirim dr. soracağın herhangi birşey var mı dediğinde hiç bir şey soramadım bakalım yarın nasıl bir deneyim olacak bizim için...

Doğum yapan anne ve bebeklerine Allah uzun sağlıklı ömürler versin, benim gibi yapacak olanlara da kolaylık versin, bekleyenlere de sabır kızlar...
sağ salim kucağına al inşallah yavruşunu:16::16:allah kolaylık versin
slm kızlar dr geldik
herşey yolunda kızım 3 kilo 50 cm olmuş
herşey iyi dr cati muayenesi yapmadı ama
normal doğum yaparsın.dedi bebis küçükmuş
kolay doğum yaparmisin bu hafta içinde dogsun
istiyorum çünkü dr bayram tatiline çıkılacak hastahanede
olmayacakmış haftaya pazartesi gel nobetci dr muayene
ol dedi.eğer haftaya dogurmassam diğer hafta pazartesi
aç karnA gel dedi acaba neden :26:inşallah bu hafta içinde
doğar çünkü bu hafta boyunca drum hastahane de nobetci
ayrıca nst de sancı çıkmadı sancı yok demedi ama herşey normal
dedi

zulluş sende benim gibi olmuşsun bugün doktor çatı muyanesi yapmadı en son hafta yapıyormuş çünkü daha önce yapılanlar yanıltıcı olabilyor dedi haftaya pazartesi gel burda nöbetçi doktorlar var kontrol olursun son kez belki de doğurursun dedi doğmazsa zaten tatil dönüşü direk bana geliyorsun dedi doğurturuz artık o zaman dedi:31::53:
bir de hergün yalancı sancılar yaşamama rağmen nstde hiiçbir şeycik çıkmadı çok şaşırdım:31::31:

Son düzenleme:
Benim bebeğin boyunu hic soylemiyor dr. Uktrason kağıdında yaziyor mu ki
fl değerini 7 ile çarp çıkan değer bebeğin boyu oluyor canım
Benimde öle çıkıyo cnm haftadı ve hünleri aldığı klo göre değişiyormuş venimde biraz geri çıktı bende sordum sadece kilosuyla ilgili dedi takms kafana benimki 2500 kilo daha:((((
bizim geç döllenme olduğu için böyle oluyor aslında adet tarihimize göre olsaydı böyle değişmezdi:31::31:
cnm alışmadınmı daha bu duruma bendede hep değşiyo her gidişimde bir büyük birküçük çokıo bebek :50:

canım benim hep uyumlu çıkıyordu ilk kez böyle çıktı:31::31:

bizim geç döllenme olduğu için böyle oluyor aslında adet tarihimize göre olsaydı böyle değişmezdi:31::31:

kızlar bende geldım ve hala doguramadım bebişin keyfı gayet ıyı gelmeyede nıyetı yok nst cekıldk kalp atısları guzel sancı yok beklıyz hala dok sezaryan yanlısı degılım dedı bebegın keyfı yerınde bekleyelım dedı

Merhaba herkese, oncelikle hala/henuz "Dogum Hikayeleri" basligina hikayelerini yazamamis benim gibi tum sabir kupu annelere saglikli dogumlar diliyorum :) bugun itibariyla 36+6 haftaligiz...benim sorum sizlere su: kismetse temizlikten sonra bebegin yatagini kuracagiz...yenidogan ve park yatakta yatan bebegin ustune ne ortulur? Ekimin sonuna yaklastigimiz gunlerde, bayramdan sonra filan acaba gece ve gunduz nasil bir seyler ortulmeli? Bana yardimci olun lutfen...
Ben yorgan da aldım battaniyeleriniz de var. Evin sıcaklığına gore karar beyorum herhalde. Bizim kaloriferli ev. Sıcak oluyor.
Kızlr yarın 1 gibi sezeryana giricem inş. 38+4 Olucam ama nezleyiim bugün anestesiyi aradım gününz sezeryan için dolmuş zaten olmazsa spinal yapmak zorundaız deddi bende spinlden biraz korkuyoum başağısı yapıyormş hakımızda hayırlısı inş.
Nasıl gunünün sezeryan icin dolmuş? Ne denek o canım? Sonuçta sezeryan her vakit olmuyor mu? Bende kırmalı bekliyorum ama hala tık yok. Olmazsa 41nci haftada bile sezeryan olabilirim.

selam kızlar nasılsınız?benim kızımında gelmeye niyeti yok daha.doktor 12sine kadar gelmezse doğumu başlatıcaz daha fazla durmasının bi yararı yok dedi.işimede geldi bende fazla bekletmek istemiyodum.eşim izne çıktı hemen girip çıkıyorum doğuran varmı diye bakıp :37: zulucum doğurmamışsın hala bebişlerin keyfi yerinde demekki :ssz:

Kızlar selam, bugün buraya yazdıktan sonra doktorumu aradım, bugün gel kontrol edelim dedi. Apar topar eşimi aradım, duşumu alıp hazırlandım ve çıktık. Nst de sancım çıkmadı, bende sancım geçti demiştim zaten. Suyun nerden geldiğini anlamak için çatala çıktım ve turnusol yerleştirdi, o dururken beni Usg ye aldı, 2750 gr olmuşuz, herşey yolunda şükür.. Rahim ağzına biraz daha yaklaşmış dedi, bikaç gün merkezde kalabilirsen takip ederiz çünkü ani bi şekilde doğum ilerleyebilir dedi. Ama kalıcak yerimiz olmadığından eve döndük, ani bişey olursa tekrar gidicez. Turnusolu çıkarmak için usg den sonra tekrar çatala geçtim, mantar görünüyo dedi, bebeğin suyu değilmiş gelen. Rahim kapalı henüz ama başı yaklaşmış dedi. Tek kullanımlık bi fitil verdi. Şimdi evimizdeyiz, bebişim bikaç güne gelirse gidicez, gelmezse Pazartesi kontrole gidicez..

Canım hic takılma. Bu haftalarda cok yanılma payları oluyor. Bende öyle düşünmüştüm. Sonraki hafta birden 400 gr aldı. Hic takma kafana.

Benim fl 7.5 ozaman 7.5×7yapicam yani.kilosu yok ama boyu uzun o zaman:))

kızlar bende geldım ve hala doguramadım bebişin keyfı gayet ıyı gelmeyede nıyetı yok nst cekıldk kalp atısları guzel sancı yok beklıyz hala dok sezaryan yanlısı degılım dedı bebegın keyfı yerınde bekleyelım dedı

Hsyirlisi olsun. Keyfi yerinde Bizimkilerin :)
Kac kilo cikti.

inş canım ya hayırlısı saglıklı kalp atısları normal sancıda yok insaalah carsamba gene cagırdı 2gunde bır doktrdayz
günün dolunca 2 günde bir çağırıyor olsun gidersiniz nolacak yeterki bebek sağlıklı olsun
selam kızlar nasılsınız?benim kızımında gelmeye niyeti yok daha.doktor 12sine kadar gelmezse doğumu başlatıcaz daha fazla durmasının bi yararı yok dedi.işimede geldi bende fazla bekletmek istemiyodum.eşim izne çıktı hemen girip çıkıyorum doğuran varmı diye bakıp :37: zulucum doğurmamışsın hala bebişlerin keyfi yerinde demekki :ssz:
yaa bir de kızlar erken doğar derler kim demişse iyi bir tespitte bulunamamış benim de bugün nstde sancım çıkmadı gelmeye niyti yok üstelik doktor bayram sonuna bile kalabilir dedi önce hep bayramdan önce doğar diyodu vazgeçti herhalde kızçem :31::31:
Kızlar selam, bugün buraya yazdıktan sonra doktorumu aradım, bugün gel kontrol edelim dedi. Apar topar eşimi aradım, duşumu alıp hazırlandım ve çıktık. Nst de sancım çıkmadı, bende sancım geçti demiştim zaten. Suyun nerden geldiğini anlamak için çatala çıktım ve turnusol yerleştirdi, o dururken beni Usg ye aldı, 2750 gr olmuşuz, herşey yolunda şükür.. Rahim ağzına biraz daha yaklaşmış dedi, bikaç gün merkezde kalabilirsen takip ederiz çünkü ani bi şekilde doğum ilerleyebilir dedi. Ama kalıcak yerimiz olmadığından eve döndük, ani bişey olursa tekrar gidicez. Turnusolu çıkarmak için usg den sonra tekrar çatala geçtim, mantar görünüyo dedi, bebeğin suyu değilmiş gelen. Rahim kapalı henüz ama başı yaklaşmış dedi. Tek kullanımlık bi fitil verdi. Şimdi evimizdeyiz, bebişim bikaç güne gelirse gidicez, gelmezse Pazartesi kontrole gidicez..

neyse suyun olmamaıs sevindirici aslında doğuktan sonraki gelişimle anne karnındaki bir değil biraz daha gelişir olgunlaşır organları doğum sonrası riskleri sıfıra indirgeyebilir bu durumda...aslında ben tahmin etmiştim mantardan olabileceğini ama sen öyle diyince demekki benimkinden farklı dedim bende de öyle oluyor suyum geldi sanıyorum her seferinde bir anda akıyor çünkü çok da sulu bir akıntı bende mantar var ondan oluyormuş iyileşmedi bir türlü krem fitil kullandım ama banamısın demiyor

Canım hic takılma. Bu haftalarda cok yanılma payları oluyor. Bende öyle düşünmüştüm. Sonraki hafta birden 400 gr aldı. Hic takma kafana.

aslında aman bebeğim kilo alsın diyen biri değilim de bu kadar az olunca acaba besin gitmiyor mu filan diye aklıma takıldı benim için sağlıklı olması önemli kilosu değil:31::31:
rabbim hepimize sağlıklı bir evlat nasip etsin inşallah

Back