2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Arkadaslar bebegin yıkanması ile ilgili bir yazı okudum alıntı yapıyorum.

bebek.com: İlk banyo ne zaman yaptırılmalıdır?
Dr. Özlem Karahasanoğlu: Yeni doğan bebeğin ilk banyosu için özel bir zaman yoktur.Göbeğe iyi bakmak koşuluyla göbek düşmeden de yıkanabilir.Yeni doğan bebek özellikle göbek düştükten sonra hergün yıkanmalıdır.Banyo suyu ortalama 38 derece olabilir.

Kızlar bebek doğduktan sonra 40i çıkana kadar her gun yıkanır diyor annem. Bizi öyle yapmis. Ama üşümez mı bebisler. Daha cabuk buyur dedi annem.
Siz bu konuda ne biliyorsunuz yada duydunuz?

canım ben ilk doğduğunda yıkanmaz diye biliyorum ki annemde teyzemde öyle dedi..bir gün beklemesi gerekiyormuş..hatta araştırmıştım accık..o anne karnındaki sıvının bebeğinin teninde durması ileriki yaşlarda yakalanacağı hastalıkları azaltıyormuş...ki ebe de o gün dedi yıkamıyoruz ilk kıyafetlerini hastane giydiriyormuş o yzden..sizde bir gün sonra yıkayın ...bebeğin teninde kalsın o beyazımsı şey...

oy bir bebik daha...Mevlam analı babalı büyütsün canım...

Bende aslında eve geldikten sonra demek istedim. Zaten hastanede biz müdahale etmiyoruz ya. Hastane biliriyordur orda yapacagını.

merhabalar.. benim de yarın sabah randevum var.. bebeğimizin sezeryan tArihi belli olacak.. büyük ihtimalle önümüzdeki hafta içi olacak.. tez vakitte olsun istiyorum artık.. 39. haftamdayım zaten. bebek de kanala girdi çok bekletmez heralde. salı günü eşimle 7. yıl dönümümüz inşallah o gün olur...

Bende aslında eve geldikten sonra demek istedim. Zaten hastanede biz müdahale etmiyoruz ya. Hastane biliriyordur orda yapacagını.

iyi bakarsak kuzu yıkanabilir ama göbeği düşene kadar gün aşırı yıkarım ben..birde soğuk havalara denk gelecek..kaloriferler yanmayacak..ufoyla da ne kadar koruyabilirsek...

allahhım analı babalı büyütsün inşallah ikinizin de sağlıklı olmasına sevindim
bana da öyle diyorlar yaa solmuşsun filan diyen oluyor ama normal tabi solmamız kolay mı bir can daha taşıyoruz
kızlar benim bel agrisi geçmiyor birde karnım sertleşti kızım hiç oynamıyor
canım geçmiyorsa ve belli aralıklarla devam ediyorsa doktoruna görün istersen
aynen birden boşalıyo..kendimden şüphe etmeye başlamıştım ki neyse sizde de varmış...
bende şüphelenmiştim kendimden ama herkeste varmış rahatladım valla

senin listende neler var. bende yarın gittiğimde soracağım ebelere..

canım bana verdikleri listede bir takım hastane çıkışı bez (mama kabı kaşığı-isteğe bağlı yazıyo) battaniye portbebe...yazıyo
anne için: bir takım pijama takımı bir tane gecelik ebe almadıysan geniş dökümlü etekte olabilir dedi...hasta bezi çorap ve terlik yazıyo..başka birşey yük edipte kendine getirme dedi...ha kendim için şampuandır makyaj malzemesidir onlar ekli değil kendime göre ayarlıycam..

olabilir.. doğum yapan arkadaşlarım bana kendi şampuanını götür. hastanenin şampuanını kullanmasınlar dedi. onlardan duydum bende..

Aralık/12 de yeğenim doğdu. İlk gece ben kaldım yanında. Gece hemşiresi yıkayım mı dedi. Biraz huysuzdu çünkü rahatlasın hesabı.Yok dedim yıkamayın. Kendi kendime üşütürüz bebeği daha ilk günden diye düşünmüştüm. Ama daha sonra ilk günler için yıkanmamasının daha iyi olduğunu okudum, iyi ki yıkatmamışım dedim. Tabi ki hastanelerde isterseniz yıkarlar ama bence de yıkatmayın kızlar hele de şampun manpuan.. Tamam şampunlarımız özel ama gerek yok. Hele bir iki gün kendine gelsin bebecikler sonra hergün yıkarız inşallah.

hatta geçen bir arkadaşa sordum...altına yapıpta gebeliğe bahane bulma demişti...

o da bir alemmiş ama akıntı yani belli zaten hissediyorum nerden geldiğini de ayıptır söylemesi
bu arada sen normal düşünüyorsun sanırım herşey yolunda gierse eğer hastanen normal doğumda yatırmıyorsa şampuan filan götürmene gerek yok benim gittiğim hastanede normal doğumda kalınmıyor biraz kendine gelince taburcu ediyorlar

sordum kuzu bir gece yatırıyoruz dedi her ihtimale karşı ama anne illa da çıkmak isterse çıkartıyoruz dedi..evet normal istiyorum ama bakalım ne olacak...istemekle olunmuyo biliyosun bu işler...minnakların keyfine bağlı.....ve rabbim ne demişse o olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…