2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
çok şükür tansiyon sorunum hiç olmadı.. bugün de 9/6 çıktı. benim normalde olan budur zaten. kendi doktorum demediği sürece sağlık ocağına pek kulak asmıyorum, ne dedikleri belli olmuyo. eğer bi sorun olsa kendi doktorum yasaklardı en başta.. ama dediğin gibi son haftalar için söylemiş olabilir..

Arkadaşlar reflü yastığı ve destek minderi aldınız mı?Ben sadece küçük emzirme yastığı aldım başı rahat etsin diye:26:Ne kadar gerekliler bilmiyorum,en fazla 6 ay kullanılıyormuş sanırım,bebeklere normal yastık önerilmiyor..

Canım ben boğulma önleyici yadtık alacaktım ama ilk altı ay hiç yastık çnerilyor siye almadım almıycamda galiba reflü yastığıda almadım emzirme yadtığı alıcam dediğin gibi başı rahat etsin diye

Canım sen Dr'unu ara. Nisan da olabilir. İlişkiye girdikten sinra mı geldi? Sen Dr'una herseyi anlat. Gerekirse muayeneye çağırır.

tatlım şimdi girebildim geçmişe de bakamadım nasılsın?nişandır o cnm kötü bişey olacağını sanmam.iyimisin şuanda durumlar ne mrak ettim seni

evet ilişkiden sonra geldi ama nişan gibi bşy deil dr.umun numarası yokki.. dün sağlık ocağına gittim hemşireyle konuştum sadece.. bebeğim normal bi şekilde hareket ediyor o rahatlatıyor beni çok şükür iyim bi sıkıntı yok canım arada kasılmalarım oluyor yine yalancı ağrılar da devam ediyor o günden beri takip ediyorum kendimi deişik bi durum yok. salıya kadar sabredeceğim artık salı randevum var bakalım..

herkez genel anestezı hakkında bırsey yazmış korktum acıkcası dr spınal önermıyor helekı korkuyorsan o iş olmaz dedı ben kan aldırırken bıle kötu oluyorum.ama genel hakkında yazılanlar.........................

Kızlar sallanan ana kucağından alan var mıydı bugün gördüm çok hoşuma gitti çokda işe yarıycak bişay önerdiğiniz bi markanınki var mı:26:

ben bogulmayı önleyıcı yastık aldım kullanacagımda ınce bır yastık zaten

Kızlar sallanan ana kucağından alan var mıydı bugün gördüm çok hoşuma gitti çokda işe yarıycak bişay önerdiğiniz bi markanınki var mı:26:

canım ondanda aldık bız bence cok kullanışlı heryere taşınır gunduz oturdugum odada koltuga koyarım yanıma mutfaga da gotururum markasını bılmıyorum annem almış cok begendım

canım ondanda aldık bız bence cok kullanışlı heryere taşınır gunduz oturdugum odada koltuga koyarım yanıma mutfaga da gotururum markasını bılmıyorum annem almış cok begendım

Bende çok beğndim alıyom diyorum da hangisi daha iyi acaba( benm bsktığımın fiyatı 350 sana annen almış fiyatını bilmezsin belki:))

aa neden öyle dedi acaba.. o zaman ben ne yapayım 16 k,lo aldım sağlık ocağındaki doktor ödemin var tuzu kes dedi ama ben kesemiyorum yemeklerden sonra da halsizlik fln oluyor tansiyonum düşüyor gibi sanki..çıkınca da olur mu acaba..korktum şimdi bak ya tansiyonum yüksekse..şimdiye kadar normaldi son zamanlarda yükselirmiki :44: bu iştahla tuzu da zor keserim yemeği de

Allah razı olsun arkadaşım hepimiz bırbırımıze edınce burımızın duası kabul olursa onun yanında dıgerlerıde olurmuş

ben aldım canım casual tıtresımlı masaj yapıyomuş bır sure sonrada kendı sallanmaya başlıyo muzıklı

canım ben epidural olucam herkesın tercıhı farklı sen yazılanlara bakma doğruluk payıda var elbet ama sen kendını nasıl rahat edıcegıne ınnıyosan oyle yap yanı normal dogum yapmakan cok korkanı zorla normal dogurttugunu düşün bı kasarsa kendını tam bebegın başı cıkarken nolur bebegı boğulur demı oyzden sırf sağlıklı dıye o bu yapılmaz erkes kendını bılıyodur ne yapabılır ne yapamaz kımsede senı zorlayamaz uyursun genelle uyanır bebegını kucaklarsın hiç biey anlamadan bu gune kadar epidural ya da başşka bışey mı vardı 1 yıldır yaygın sadece okadar

306 dayım ben beklerım 3 ekımde tabı elif hanım daha dolamazsa kordonu

[h=3]
[/h][h=3]DOĞRUSUNU ÖĞRENELİM[/h]
Halk arasında sezaryanla ilgili bazı yanlış inançlar bulunmaktadır. Bu haftada bu yanlış inançları ele alacağız
Yanlış inanç:
"normal doğum kadının içini temizler, sezaryanda ise içim temizlenemez."​
Doğrusu:
Sezaryanda bebek doğduktan sonra doktor rahim içini oldukça iyi bir şekilde temizler.
Yanlış inanç:
"sezaryan olanların sütü gelmez veya geç gelir."
Doğrusu:
Henüz rahim kasılmaları başlamadan yapılan sezaryanlarda oksitosin hormonu salgısı başlamadığından sütün kanallara ilerlemesinin geciktiği doğrudur. Ancak bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan hemen sonra oksitosin hormonu hızlı bir şekilde salgılanacak ve sütünüz 0.5-2 saatlik bir gecikme sonunda gelmeye başlayacaktır.
Yanlış inanç:
"sezaryan olursam karnım kalır."
Doğrusu:
Gebeliğiniz süresince bebeğin büyümesiyle birlikte karın cildiniz oldukça genişler ve ister normal doğum yapın, ister sezaryan ile doğum yapın karın cildiniz ("iç karın") doğum sonrası uzun bir süre gevşek kalacaktır. Normal doğum yapan anneler daha kısa zamanda "ayaklandıklarından" bu fazla karın cildinin daha kısa zamanda gerilediği doğrudur, ancak sezaryan ile doğum yapanların "karınlarının kalıcı olduğu" mantıksız bir düşüncedir.
Yanlış inanç:
"sezaryan ile doğum yapanlar çok acı çekerler"
Doğrusu:
Sezaryan bir ameliyattır, bu tartışılmaz. Bu nedenle ağrı kaynakları daha fazladır. Normal doğumdan farklı olarak sezaryanda bağırsaklar karın içine girildiğinde hava ile temas ettiklerinden hareketleri yavaşlar ve gaz sancıları ortaya çıkabilir. Ancak erken dönemde ayağa kalkıp yürüyerek ve doktorun önerdiği gaz önleyici ilaçlar kullanılarak bu sorunun az yaşanması sağlanabilir. Sezaryan esnasında bebeğe 8 ayrı anatomik kat kesilerek ulaşılır ve bu anatomik katmanlardan her biri bir ağrı kaynağı olabilir. Ancak günümüzde ağrı giderme yöntemleri oldukça ileri seviyede olduklarından bu ağrıların da katlanabilir hale getirilmesi kesinlikle mümkündür.​
Sezaryan normal doğumdan farklı olarak bir ameliyattır ve normal doğuma göre daha karmaşık olması doğaldır. Günümüzde anne adayları çok çeşitli nedenlerle bebeklerini sezaryan ile dünyaya getirmektedirler.
Çağdaş tıp anne adayının bu doğum şeklinden en güvenli ve en konforlu bir şekilde faydalanmasına olanak verecek kadar ileridedir.

Açıkçası benim kıxım tersti çok sevinmiştim sezeryan olu am diye çünkü ben normal doğum yapacağımı sanmıyorum kendimede güvenmiyorum şimdi dönmüş doğum pozisyonunu almış ama ben dr söylüycem epıdural sezeruan istiyorum diye istememin en önemli bedenide normal yapamazsam sezeryana alcak ama bana narkoz dokunuyor mecbur ozamn genel sezeryan yapmak zorunda kalcak ben nadıl kendime gelcem ( baştan sezeryan ol ak istiyorum diyip içimi rahatlatmak istiyorum okadar hazırlık yaptım hiç biridini göremeden uyumak istemiyorum((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…