2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
hu hu hamısler sırt agrısı ceken var mı içim rahat etsınn lınada varmıs normal ozamann saol lınacm içim bıraz rahatladı

ahh canım gözun aydın Allah analı babalı buyutsun darısı basımıza maşallah tosunmuş

canım sezaryen hiç korkulacak bir şey değil, gidiyorsun bebeğini kucağına alıyorsun, 1-2 gün hasteneden sonra eve geliyorsun
toparlanma süresi de herkesin değişiyor
canım ben istemiyorum sezeryan...ay ne bileyim hep kendimi normale alıştırdım şimdi hangi doktora gitsem direkt sezeryan diyorlar..gerçi bu son gittiğim doktor doğum şekli için konuşmamız erken dedi...

canım sezeryanda neden epidurali önermiyorsunuz dedi eşim...bebeğe geçme riski var dedi yanlış hatırlamıyorsam..

sen doğurdun mu canım bugünlrdeydi senin de sezeryan tarihin yanlış hatırlamıyorsam

Allah analı babalı büyütmwyi nadip etsin canım ne güzel sağlıkla almışsın kucağına:)))

yok tatlım ilacın bebeğe geçme konusunda birbirine üstünlüğü yok epiduralle spinalin..
spinalde tam uyuşuyorsun, epiduralde tam uyuşmadan ziyade gerektiği dozda ilaç veriliyor ve soğum sonrası ağrı kesici verilebiliyor belden
burada çok güzel anlatılıyor canım

Sezaryen ameliyatı genel anestezi ile hasta uyutularak veya belden aşağısı uyuşturularak iki şekilde yapılabilir. Belden aşağısını uyuşturma diye tabir edilen anestezi spinal anestezi veya epidural anestezi diye iki şekilde olabilir. Spinal ve epidural anestezide hastanın bilinci açık olur, ben aşağısı ve bacakları hissetmez hale gelir. Sezaryende hem spinal hem epidural hatta bazen ikisi birden (kombine spinal-epidural) uygulanabilir. Normal doğumda sadece epidural anestezi uygulanır (ağrısız doğum), spinal anestezi normal doğumda uygulanmaz. Bu yöntemlerin hepsi anestezi uzmanları tarafından uygulanır. Uygulama sırasında hasta oturur pozisyonda veya yan yatar pozisyonda olur ve bel bölgesi temizlendikten sonra ince bir iğne ile belden girileren 1-2 dakika gibi kısa bir sürede ilaç verilerek anestezi uygulanır. Anestezi uygulandıktan birkaç dakika sonra ayaklarda bacaklarda karıncalanma ve uyuşma başlar. Bu yöntemlerde genel anestezinin tersine bebeğe hiç ilaç gitmez bu nedenle ameliyat uzun sürse bile bebek etkilenmez. Normal doğumda uygulanan epidural anestezide daha az ilaç verilir bu sayede anne doğum sırasında bacaklarını hareket ettirebilir ama sezaryende bacaklarını hareket ettiremez.

Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalır ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilir böylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.

Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.

normal istiyorsan da doktorun haklı, konuşmamız erken demişse normal doğumcu bir doktor demektir
inşallah allah gönlüne göre verir canım
eğer normalı epidural istiyorsan, tam 4 cmlik açılmayı yakalamanız lazım, inşallah her şey gönlünce olur

Son düzenleme:
kızlar benım bugun sırtım agrıyo sızdede var mı ya yastıkla yaslanınca agrımıyo ayaktayken falan agroyoooooo cvp beklıym zaten cok streslıym
Benim pek olmuyor canım.
Canım daha sonraları yani bir kac sene sonra agri çeken oluyormuş diye duydum igne olunan yerden. Bilemiyorum ki cok kafam karışık.
Link açılmadı canım.
sata göre gelirse daha bir ay var canım...o bir ay var ya gözümde nasıl büyüyor anlatamam...:18:
Hayırlısı olsun insallah canım. Sen yemene içmene dikkat et.

Maasallah bebeğine :)
Epidural mı oldun genel mı? Onu konuşuyoruz bizde :)
Allah analı babalı büyütsün insallsh canım.

ayyyy bi bebiş hem de nur topu gibi bi bebişimiz daha oldu kızlarrrrrr Allah analı babalı büyütsünnnnn sağlıcakla,huzurla darısı başımıza

ben de bilmiyorum ilk gebelik olunca
ama sanırım yalancı sancı öyle oluyor canım
sanırım bu..benimde ilk bebiş olacak tecrübesiz anneleriz

çatı muayenesinden sonra konuşuruz dedii sadece...

ben bu hafta giidnce çatı muayenesi yapar mı ki şu ultrasona göre 37. haftanın içindeyim sata göre de öyle gttiğimde 37+0 olacak ama ilk başat bana geç döllenme demşti şimdi bu çocuk neye göre doğacak sata göreyse 12 ekim ultrasona göre 16 ekim geç döllenmey göre 19 ekim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…