• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
bilmiyorum özel hastane olduğu içinmi isteğe bağlı yapmış bisorun yokmuş
yani zorunluluktan sezeryan olmicaksan sen kendin istiyorsan konuş doktorunla normal düşünmediğini bilir ve sana ona göre bir tarih verir
kızlar benım bugun sırtım agrıyo sızdede var mı ya yastıkla yaslanınca agrımıyo ayaktayken falan agroyoooooo cvp beklıym zaten cok streslıym

bende var malesef sırt ağrısı bel ağrısı gece uykudan uyandırıyor yani o derece bel fıtığım var ondan herhalde diyorum ben bir de karnım kasılınca eğer ayaktaysam sırtım da çok fena ağrıyor en sinir olduğum durum da bu üst bölge tamamen ağrıyor:31::31:

Canım cok güzeller. Lohusa şerbeti icin bardaklar alt bölgeden çıkıyor mu? Ben de aldım kadeh gibi altı çıkıyor yıkamak icin. Sen üstüne Ugur böceği falan yapıştıracak mısın? Ben almadım yıkaması zor olur diye. Birde sürahiyi de ayrı mı aldın. Hepsi cam mı?
Bir de hastanede lohusa şerbetini nasıl yapacagiz ve bardakları nerde nasıl yıkıyoruz? Aklıma bunlar takıldı.

Guzel düşünmüşsun canım.

Ya epidural olup da sonra bel ağrısı çeken cok diyorlar ya. Annem bügünde geldi kesinlikle epidural yaptırma diyor. Iyice kafam karıştı. Genel anastezi sezeryan olan cok var çevremde hic anlamıyorsun hemen uyanıyorsun diyorlar. Kafam cok karışık. Insallah hayırlısıyla normal olsa da en güzeli olur.

genel anesteziyi kimse önermiyor artık. genel anestezi de doğumun sonuna doğru bebeğe de ilaç gidiyor. ama spinal ve epiduralde gitmiyor bebeğe ilaç hiç. bel ve baş ağrısı da kişiye göre değişiyor. bazılarında hiç bişe kalmazken bazılarında kalabiliyor ağrılar.
http://www........................./2010/09/epidural-ve-spinal-anestezi-ile.html bunu bi oku derim.

kızlar ben daha önce epiduralle başka bir operasyon geçirmştim çok rahattı hiç bel ağrısı baş ağrısı olmadı bende kaldıki bel fıtığı var ona rağmen bel ağrısı olmadı bende epidural düşünüyorum normali de epidural istiyorum

Hosbulduk Cnm evet ben de böyle güzel kilo alinca çok mutlu oluyorum:1:

sağol Cnm zaten sonra tansiyonun düzeldi yemek yemedim henüz birşeyler yedim
kendime geldim

sağol Cnm boşuna uzdum kendimi ne yapalım anne olmak böyle
birşey galiba:34:hiç tansiyonum yukselmemisti ilk kez oldu

sağol Cnm pekmez çok işe yarıyor

belki anlık bir şeydir canım her zaman yüksek çıkacak diye birşey yok

selam canım
benim de 36+1
3 kilo 50 gramdı dün
kafası da göbek çapı da büyük dedi
en geç 10 ekime kadar sezaryen olacağım bana da bastı heyecan
son 1 haftadır gece çişe kalkmanın bile hesabını yapar oldum, kasıklar alt karın ağrılarım var, allah yardımcımız olsun

benim de dün kontrolüm vardı..kafa yapısı haftasıyla uyumlu çıktı ama göbek çevresi 39+5 çıktı..bayağı göbekli dedi doktorumuz...35+5 normalde günümüz 3363 gram çıktı...sezeryandan korktukça sezeryanın kucağına düşeceğim herhalde..:18:

kızlar ben daha önce epiduralle başka bir operasyon geçirmştim çok rahattı hiç bel ağrısı baş ağrısı olmadı bende kaldıki bel fıtığı var ona rağmen bel ağrısı olmadı bende epidural düşünüyorum normali de epidural istiyorum

canım dün ben ebeyle ve hemşireyle konuştum nst. çekilirken...doğum hakkında...bana sezeryanda epidurali önermedi spinali önerdi...normal doğumda da epidurali önerdi...ama 3-4 cm açıklıkta yakalamamız lazım dedi...

selam kızlar nasılsınız ben bugün çok halsizim hastamıyımhastamı olacam bilmiyorum halsizlik var üstümde.alt bölgede ağrıya da devam :37:

o halsizlikten bende de var canım bugün öğle olsun da eve gideyim dakikaları saydım durdum...alt bölgede de ağrı var...ayrıca üst bölgede de var..baskı hem aşağıda hem yukarı da..

yani zorunluluktan sezeryan olmicaksan sen kendin istiyorsan konuş doktorunla normal düşünmediğini bilir ve sana ona göre bir tarih verir

bende var malesef sırt ağrısı bel ağrısı gece uykudan uyandırıyor yani o derece bel fıtığım var ondan herhalde diyorum ben bir de karnım kasılınca eğer ayaktaysam sırtım da çok fena ağrıyor en sinir olduğum durum da bu üst bölge tamamen ağrıyor:31::31:

bugune kadar cok sırt agrısı cekmedm ama bugun oldu işte bebek kasılıyo arada belkı ondandr benmde yaslanınca yastıga hıssetmıym agrı boslukta kalınca oluyo ne bılıym korktm bıde bugun pek ıyı degılım psıkolojk dogum stresıne gırdm napcm ben aglayıp durdum

canım dün ben ebeyle ve hemşireyle konuştum nst. çekilirken...doğum hakkında...bana sezeryanda epidurali önermedi spinali önerdi...normal doğumda da epidurali önerdi...ama 3-4 cm açıklıkta yakalamamız lazım dedi...

hadi yaa ben onu bilmiyordum o zaman sancılar başlayınca hastaneye gitmem lazım ki kaçırmayalım zamanını ben normal istiyorum ama o anın sıkıntısını değil keyfini çıkarmak istiyorum bebeğime kavuşma anım özel bir an omalı diye düşünüyorum

Bende cok kişiye sordum genelde epidurali tavsiye ettiler sonradan bel ağrısından yakinanlar bas agrisi çekenlerde var tabi ama hic degilse ilk buluşma anında ağrın yok ...sonrada ilaçla ağrıyı hafifletirler umarım...doktoruma da cok güveniyorum cok iyi bir doktor...
bebeğimi herkesten sonra görmek, ilk saatler emzirememek çok kötü, sadece acil durumlu sezaryenler genel anestezi yapılıyor yurt dışında, artık bizde de öyle olacak, bizim hastenede başlanmış bu uygulama çok sevindim
epidural dışında yapılmıyor sezaryenler

belki anlık bir şeydir canım her zaman yüksek çıkacak diye birşey yok
canım her şey gönlünce olur inşallah, epidural bizim iiçni bir nimet nimet :)

benim de dün kontrolüm vardı..kafa yapısı haftasıyla uyumlu çıktı ama göbek çevresi 39+5 çıktı..bayağı göbekli dedi doktorumuz...35+5 normalde günümüz 3363 gram çıktı...sezeryandan korktukça sezeryanın kucağına düşeceğim herhalde..:18:
canım sezaryen hiç korkulacak bir şey değil, gidiyorsun bebeğini kucağına alıyorsun, 1-2 gün hasteneden sonra eve geliyorsun
toparlanma süresi de herkesin değişiyor

normal doğumda ilaç dozajı ayarlanması gerektiği için, yani annenin ıkınabilmesi için zaten spinal yapılmaz, normal doğumda sadece epidural yapılır canım
spinal sadece sezaryende yapılabilir, epidural her ikisinde de yapılıyor
epidural sezaryenin spinale göre avantajları var, ağrı eşiğine göre gereken dozajda ilaç alabiliyorsunuz ve doğum sonrası da dozajlı ağrı kesici veriliyor
spinalde o yok, tamamen uyuşuyor ve soğum sonrası ağrı kesici verilmiyor belden

bugune kadar cok sırt agrısı cekmedm ama bugun oldu işte bebek kasılıyo arada belkı ondandr benmde yaslanınca yastıga hıssetmıym agrı boslukta kalınca oluyo ne bılıym korktm bıde bugun pek ıyı degılım psıkolojk dogum stresıne gırdm napcm ben aglayıp durdum

canım o zaman oturma pozisyonundan ağrı oluyordur sonuçta vücudun ön bölgesinde ağırlık var ve sırt taşımada zorlanıyor..havadan mıdır nedir benimde psikolojim aynı yemek de yapmadım eşim en geç yarım saate gelir dışardan yiyelim dicem napim yaa hiç yapasım yok

Kızlar ensarıma kavuştum .dun randevum vardı anlatmıştım durumu size ve bebeğim kollarımda .bu duygu herşeye değer .normal dogumu çok istedik olmadı bebeğim 4.180 gr doğdu .iyiki normali zorlamadık .herşey yolunda biraz ağrım var ve süt daha yeni geliyor o kadar inşallah dua edin artsin benim için.en kısa zamanda görüşürüz .

hadi yaa ben onu bilmiyordum o zaman sancılar başlayınca hastaneye gitmem lazım ki kaçırmayalım zamanını ben normal istiyorum ama o anın sıkıntısını değil keyfini çıkarmak istiyorum bebeğime kavuşma anım özel bir an omalı diye düşünüyorum

bende bilmiyordum canım 4 cm.den sonra vurulmuyormuş iğne..dün ben herşeyi konuştum ebeyle hemşireyle iyi oldu..bizim çoğu şeyi hastane karşılıyormuş..fazla yük edipte kendini de sıkıntıya sokma dediler...

Kızlar ensarıma kavuştum .dun randevum vardı anlatmıştım durumu size ve bebeğim kollarımda .bu duygu herşeye değer .normal dogumu çok istedik olmadı bebeğim 4.180 gr doğdu .iyiki normali zorlamadık .herşey yolunda biraz ağrım var ve süt daha yeni geliyor o kadar inşallah dua edin artsin benim için.en kısa zamanda görüşürüz .

mevlam analı babalı büyütsün canım darısı bizlerin başına...sağ salim kucaklarımızda görelim...:52::52:

ay yine kendimi adet olacakmış gibi hissediyorum:31::31:böyle olmaya başladı artık hemen hemen hergün oluyor bu yalancı sancı mı oluyor

ne guzel canım ya allah analı babalı buyutsn inş bızde o gunlerı görürz tosun pasa dogmus maasallh

canım allah analı babalı büyütsün ne güzel yaa
darısı başımıza olsun inşallah, ben de normal istiyordum doktorum 3 hafta önde oğlun çok iri diyor, 4 kilodan aşağı doğmaz dedi, normal olsun dersen biraz zorlamış olursun kendini dedi
ben de güveniyorum doktoruma sezaryen tercih edeceğim, inşaşlah senin gibi sorunsuz geçer
anestezin nasıl yaoldı canımi genel mi epidural mi spinal mi

bende bilmiyordum canım 4 cm.den sonra vurulmuyormuş iğne..dün ben herşeyi konuştum ebeyle hemşireyle iyi oldu..bizim çoğu şeyi hastane karşılıyormuş..fazla yük edipte kendini de sıkıntıya sokma dediler...
ben de bu gidişimde konuşucam salı günü gitmeyi düşünüyorum bakalım ne diyecek doktor doğum hakkında

ayy ne güzel cennet kokuluna kavuşmuşsun allah analı babalı büyütsün inşallah:nazar::nazar:

Back