Nişan 2013 de nişan yapıcak olanlar:)

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Kızlar merhaba,
şu an sinirden elim ayağım titriyor,lütfen yardım edin.
nasipse bayramdan sonra sözüm ve nişanım olacak. ben izmirdeyim erkek arkadaşım mardinde fakat biz ikimiz kütahyada yaşıyoruz.. şehir farkı münasebetiyle ilk gün isteme olacak. ertesi gün de aile büyüklerimin erkek arkadaşımı görmesi için bir araya gelinip yüzükler takılacak nişan bu şekilde olacak. annem istemede aile büyüğü olsun istemedi ki konuşulacak ortam olsun diye. bize de mantıklı geldi böylesi. ama gel gelelim bir saat önce büyük bir tartışma patlak verdi.
ben nişanlığımı vs izmirden almak istediğim için herkes kendi kıyafetini kendi alsın demiştik. zaten nişanda evde olacak. annem şöyle diyor: "sadece erkek arkadaşına bohça hazırlayalım,düğünde ailesine hediye alalım" ona da tamam dedim amenna. bir de şu çıktı: "fotoğrafçı ve kuaför masrafları erkeğe ait onlar ödeyecek" ya böyle saçma bi durum olabilir mi ? yani biz zaten büyük bi masrafa girmiyoruz ki bir de ben işsizim. daha doğrusu mülakat sürecindeyim. sizce kredi çekip herşeyi kendim mi üstleneyim nişan mı erteliyeyim? ben bunları erkek arkadaşımın ailesine yıkmak istemiyorum çünkü zaten takı ne istediğimi sordular, yüzükler benim istediğim yerden benim zevkime göre seçildi. e onlar da bir dünya yoldan gelecekler. demezler mi siz ne yaptnız diye. ne olur akıl verin ağlamamak için zor tutuyorum kendimi =(((

böyle şeylerde erkek tarafı hazırlıklı gelir zaten sen bunu hiç dert etme kendine arkadaım kredi falan ooooo neler düşünmüşsün kuaföre fotoğrafa beraber gidilir eşle doğal olarakda hesabı beyefendi öder nişan falan ertelenmez bunun için.... mutluluklar

karşı taraf en başta sizin adetleriniz nasılsa öyle olsun herşey dedi. bizde nişanı kız düğünü erkek tarafı yapar demiştik. ama nişan sadece bohçadan ibaret değil ki. yani üzüldüğüm nokta annemin bu geri adımı. madem öyle baştan deseydin bunu bunu erkek bunu bunu kız yapar. yada hiç olmadı biz imkanlar dahilinde ancak bunu yapabiliriz diye. erkek arkadşaımın yanında bunların çok önemi yok kim ne yapabiliyorsa yapar biz elimizden geleni yapıcaz vs diyordu =(((

Canım öncelikle anlattıklarına çok üzüldüm. Ama bir anda okuyunca iki aile arasında ya da erkek tarafıyla ilgili bir sıkıntı çıktı sandım. Hani polyannacılık gibi değil ama neyseki bu tartışma senin ailen tarafından çıkmış İki ailenin gerilmesi çok daha kötü. Annenin davranışlarını doğru bulmuyorsan, eğer konuşabileceğin yapıdaysa kavga etmeden sakin şekilde al karşına konuş derim. Yok benimle konuşmaz dersen evde başka paylaşımda bulunacağın, seni anlayabilecek biri varsa baban olabilir, ablan-abin olabilir, düşündüklerini onlara anlat. Onlar konuşsun. Hani ikna yoluna git. '' Anne onlar zaten fedakarlığa hazır, ne hikayeler duyuyoruz. Nişanı kız tarafı yapar sorumluluğu paylaşalım, pastayı biz yaptıralım fotoğrafçıyı onlar halletsin'' gibilerinden ılımlı konuşun.

Halolmayacak birşey yok. Bunlarla mutlu gününe gölge düşürme canım. Umarım halledersin kısa sürede. Şimdiden tebrikler.

çok teşekkür ederim öncelikle. benim annemle oldum olası sorunlarım vardı zaten. benzer bişeyi kep törenimde yaptı,kepler atılmadan bi kaç dakika önce bayıldım =( erkek arkadaşıma bahsettim bu durumdan. hiç üzülme hiç bir şey içinde kalmayacak dedi allah ondan razı olsun. dert olur çünkü içime. bir kere olacak nihayetinde.

Adet zaten böyledir, erkek tarafı ona göre geliyordur diye düşünüyorum. Fotoğraf çektirmek istemeyebilirsiniz ama kuaförü evet erkek tarafı karşılar. Bunlar çok bir masraf tutmaz gittiğiniz yere nişan için gittiğinizi söylemezsiniz. Artık topuz mu fön mü maşa mı ne istiyorsanız söyler uygun fiyata çıkarsınız. Nişanım için denince yüksek fiyat verip bir de üzerine bahşiş diye yapışıyorlar çünkü.

en azından düünde olmaması güzel. biz düğünde de yapmıcaz galiba. yani inşallah :) daha önemli şeyler nişanlık davetiye kuaför fotoğraf.. bohça en sonki iş bence ama nedense büyükler bunları çok önemsiyor.

Önce derin bir nefes al ve sakinleş :)) Bunun için nişan ertelenir mi hiç? :) Bak ne güzel seni anlayan, ılımlı bir erkek arkadaşın varmış. Annenle aranızda halledemezseniz erkek arkadaşınla konuşursunuz. Evliliği üstlenmiş bir damat için kuaför, fotoğraf öyle masraf sayılacak şeyler değil. Nişan saçı yaptırıyorum demezsen zaten en fazla vereceğin 50 TL'dir. Çok özel şeyler istemezseniz fotoğraf da öyle. Hiç kendini üzdüğüne değmez inan ki... Belki erkek arkadaşına söylesen gülüp geçecek, "hallederiz, kuaförden ne olur?" diyecek :))

ki öyle de dedi =) Kızlar cevap yazan herkesten Allah razı olsun. Rabbim hepinizin gönlünden geçenleri nasip etsin inşallah. herşey bnm istediğim gibi olacakmış söz verdi erkek arkadaşım. artık geri sayımdayız :)

kızlar nişanımı kapının önünde yapmaya karar verdim :))
org ve şarkı söyleyecek biride gelecek

sorum şu sizce kameramana gerek varmı????????????
fotografı yakınlarımmı çekse???
kamera ve foto 100 tl olarak bulduk
ama çok fazla kişi olmıcaz 75 kişi falan oluruz anca

bence nişanda kameraya gerek yok , ama ; kamera ve foto 100 tl çok çok uygunmuş , bütçeyi de sarsmaz ve olması bi tuhaflık da katmaz o yüzden olsun canım :)

bencede yok bende hiç düşünmedim ama fiyat uygun dediğin gibi.. ama hala aradayım garip olmazmı gibisine ne bilim ben sade bişi isterken orkestralı yapıyorum resmen yaa :)

Aynı telaş bizde de mevcut.. Biraz stresli oluyor ayrıntılar hazırladığım nişan kutum ve nişan makasım lavantalı magnetlerim için bi başlık açıp yayınlamayı planlıyorum ve daha anlatacak çoook şeyim var :)))

bende varım kızlaaaar :) bugün nişanlığımı ayakkabımı neyin aldımmmm çok ama çok heyecanlıyım :) cumartesi isteme pazar nişan olacak bnmde...

Kızlarr benmde tarihe karar verildii bu ayın 25 inde nişanım var çarşamba günüde çarşıya çıkıyoruzzz şimdiden heyecan sardı beniiii çok güzell duygu ve telaşmış bunlarr

benımde 6 guncugum kaldı 19 agustosta olucak. evde yapıcam pasta alısverıs dgtacagım hedıyeler tamam. acık bufe tarzı yapıcam ıkıde oynadıkmı tamamdır. nısan duam da olucak. :) of heycandan geberıom

Nişanda kız tarafı olarak neler yaptınız veya yapacaksınız?
Kurabiye,pasta ve hediyeleri erkek tarafı alıyor daha doğrusu erkek arkadaşım almak istiyor. Bana yapılcak hiçbişey kalmadı. Saat alayım ben de takarız dedim annem şimdi alma düğüne al dedi.
Sadece ev açmış oluyoruz yani.
İstanbul'un adetlerini bilen var mı

Selam kızlar öncelikle hepinizi tebrik ediyorum Allah hayırlısıyla nişanımızı düğünümüzü ağız tadıyla geçirmeyi nasip eder inşallah . Benimde 31 ağustos nişan tarihim nişanlığım dikimde şuan orkestra kamera tutuldu nişanım geniş yeşillik çimen üstünde olacak köyde yaşıyorum tahmin edersiniz ki çok kalabalık olur köy yerinde :) az bir zaman kalmıs olmasına rağmen bohça işini çözmüş değiliz neler alınır ne koyulur bohçaya tavsiyelerinizi bekliyorum.Aldıklarımı yazayım şimdilik :)

Kişisel Bakım Malzemeleri: parfüm, deodorant, rolon, diş fırçası, diş macunu, traş sonrası losyon, duş jeli, şampuan, lif, tarak

Diğer aldıklarım : bohça, namazlık, havlu, günlük gömlek, günlük pantolon, 2çorap , 2atlet, 2iç çamaşırı, penye tişört, 3lü pijama takımı, cüzdan

Başka ne almalıyım kızlar tavsiyelerinizi bekliyorum

çoklu alıntı yapmıyorum bebem54 sende okursun umarım yazdığımı...
canım istanbul adetini bilmiyorum ama biz izmirliyiz şöyle yaptık. bnm nişanım evde olacak pastayı biz alıyoruz. ikramlıklarda biz karşılıyoruz. bnm kuaför masrafımla fotoğrafçıyı erkek arkadaşım karşılayacak. ki onlar zaten mardinden geliyor çok masrafında alemi yok. buhça hazırladık tabi bir de. gömlek kravat kol düğmesi
5li pijama takımı
kemer cüzdan
traş takımı ve cilt bakım maqlzemeleri
parfüm deodorant
seccade tesbih
havlu
çorap iç çamaşırı
terlik

toplamda da bin liraya yakın tuttu

bu kadar canım. başka soracağın bişey varsa sorabilirsin seve seve yardımcı olurum :)

Ben de nişan kurabiyelerini ve pastayı biz alalım dedim ama annem hiç bir şey yapma taraftarı değil. Bizimkiler de uzaktan geliyor pastayı, kurabiyeleri,küçük hediyelikleri onlar alacakmış. Nişan yüzüklerimizi de onlar aldı. Ben kendi elbisemi aldım, o kendi kıyafetini aldı. Sadece yemek veriyoruz evde başka hiçbir şey yok ve garibime gitti açıkçası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…