2013 Aralık Anneleri

Mucizelerimizin cinsiyetleri ?

• Ankete Katılan
    469
çekmecemi doldurdum evrakları salladım başla yere. yiyecek dolu içi. bende çok sık tuvalete gidiyorum çok su içtiğimden

canım ben de adetten birkaç gün(( 2 gun falan )önce BAT günlerim şaşıyor bazen 1 2 gün oynuyor. yani )kan verdim > 1000 yazıyordu binden büyük ama ne? neyse dış gebelik mi falan diye okudum sonra acaba çoğul gebelik mi diye de yazılar vardı. ama biz 4+3 te gittik tek keseyi gördük beta hcg değeri kişiye göre değişiyor sanırım canım benımkıne doktor normal dedi

hergün yumurta yemek hergün olmasa bile haftanın 5 gunu (Çok zor:KK43:) peynir yemek. hergün süt içmek. bir kase yoğurt.eğer süt içemiyorsak kaşar peyniri özellikle yemelıymışız. 1 2 ceviz badem yemek. haftada 2 gun balık yemeye gayret edecekmişiz buda çoooooooooook zor.bol yeşil yapraklı sebzeler tüketiyoruz boooool su içiyoruz en az 2 litre ben içemiyorumm bir buçuk zar zor. afedersiniz çok sık tuvalete çıkmama sebep oluyor ama çok yararlı olduğunu hepimiz biliyoruz.
bu arada çok yükseklere uzanmıyoruz buda zararlıymış. valla doktorum bana özellikle balık yememı söyledi.
ben haftada 1veya 2 kez balık bir gün bakliyat bir 2 gün sebze bir gün de beyaz veya kırmızı et olarak planımı yapmaya çalışıyorum. ama canım hiç yemek yapmak istemıyor allahtan işyerimdekı yemekler iyi başka birşeyler bilen ???
çok doğru
bitki çayı olarak sadece ıhlamur doğum yaklaşınca da bol bol hurma doğumu kolaylaştırıp süt yapıyor.

Hoşgeldin canım.senle ben aynı gibiyiz 1 gün var aramızda ben 15 nisanda gidcem doktora.sende mi o sıralar gidcen. hadi hayırlısı bakalım.doktor kontrolü paylaşımları da yapalım kızlar. birbirimizi tamamlamış oluruz.

SAĞOL canım hoşbuldum ben 18 nisanda gidicem kısmetse hayırlısı inşallah güzel haberler veririrz birbirimize:KK16:

Kızlar sağolun unuttuğum bilgileri tekrardan hatırlattınız
Artık yemeklere dikkat etmek gerekiyor :KK66:

Bu arada bende ilk Dr randevunı aldım
9 Nisan salı 13:40 da gidicez inşallah
Dua edin arkadaşlar bebeğimin varlığını birde doktorumun
Ağzından duyabileyim...

söylediklerinizin hepsini tek tek yazıyorum :) tşk ler kızlar, geçen ay çok fazla araştırmıştım öğrenmiştim ama hepsini unuttum :) ,

hurma doğum için çok iyiymiş yiyenler de kesinlikle önerdi bana, çok kolay doğum yapmışlar, başlarda yemek iyi değilmiş galiba rahmi genişletiyormuş felan düşük yada erken doğum riski oluyormuş doğuma yakın her gün yemek gerekiyormuş , bi medine hurması var bi de Trabzon hurması meyve olan , bizim yememiz gereken medine hurmasıymış ,iftarda yediğimiz :)

şimdi çatlaklar için araştırıyordum bende dün v.aseline cocoa radiant aldım losyon olan, (kakaolu vazelin ) bugün başlıcam inş yağlanmaya ilk aylardan başlamak gerekiyormuş harita gibi olmayalım tabi üşenmezsem :) göğüs çevresi (ucu hariç) , kalça ve karına sürmeliymişiz,

netten de beslenme menüsü araştırıyorum , kefirin sakıncası olurmu acaba? süt ve ürünlerini pek sevmiyorum kefir içebiliyorum sadece,

uzanma gerilme hiç duymamıştım ama çok mantıklı geldi dikkat edeyim bende, varmı başka bilgisi olan, netten ziyade işi bilenlerden duyunca insan daha emin oluyor sanki :)

Kızlar sağolun unuttuğum bilgileri tekrardan hatırlattınız
Artık yemeklere dikkat etmek gerekiyor :KK66:

Bu arada bende ilk Dr randevunı aldım
9 Nisan salı 13:40 da gidicez inşallah
Dua edin arkadaşlar bebeğimin varlığını birde doktorumun
Ağzından duyabileyim...

canım inşallah bebeğinin kesesini ve kalp atışını duyarsın bende keseyi gördüm kalp atışını duyabilmek için beklıyorum 13 ya da 14 nisan da gitmeyı planlıyorum

ne kadar çabuk öğrenmişsin canım ben kızımı iki gün kala öğrenmiştim bu ayda da bir deneme yaptım:KK66:1 nisanda da şaka için test aldığımda negatifti ama adet tarihim yarın ya da öbür gün.bence bir şey yok çünkü göğüslerimde acı yok,iki gebeliğimin ikisindede göğüslerim acımıştı.ilk bebeğim düşüktü kızım çok şükür 2 yaşında...
bir de şöyle bir şey varmış kız bebeklerde bhcg daha yüksek olduğundan daha çabuk öğreniliyormuş.yani erken öğrenen annelerin kızları olma olasılığı yüksek.kız kardeşimde on gün kala öğrenmişti o da kız doğurdu..

evet cnm öyle oldu , göğüslerde acı yok die hemn ümitsizliğe kapılma cnm Allah nasip ederse buda benim 3. gebeliğim daha önce 2 düşüğüm oldu benim ilkinde göğüslerim çok acımıştı diğer ikisinde hiç öle bişey olmadı,farkediyo illaki o yüzden her hamileliğin aynı olmayabilir hala bir umudun var adetin gelmemiş bak...hiç duymadım bu cinsiyet olayını aman olsunda sağlıklı hayırlı bir şekilde cinsiyet hiççç önemli değil :21:

büyük balıklarda cıva oluyormuş oda bebeğin beynine zarar verebiliyormuş , birde arkadaşım balık çok yediğini folik asite de dvm ettiğini dişlerinin hiç çürüyüp dökülmediğini söylemişti,

birde ileri ki dönemlerde karnımız kaşındığında bebeğin saçları felan kaşıntı yapıyormuş , birde büyüyüp gerildiği için karın , kaşıntı yapıyormuş, o an tırnaklarımızla değil çok hafif avuç içiyle kaşımak gerekiyormuş yırtık yapıyormuş tırnaklar çok gerildiği için nemlendirilse bile,

aklıma geldikçe girip girip yazcam :) umarım faydası olur , sizde yazın lütfen birbirimize destek olalım :)

aşırı tuzlu ve şekerli yiyecekler den uzak durmalıymışız, dr bana istediğini ye ama tuzlu ve çok şekerli yeme dedi,

ewet hırmayı bende duymuştum doğuma yakın yemenin faydası varmış. kızlar eşim araştırmış küçük balıklar yemeye dikkat edin. büyük balıklarda civa olması ihtimali yüksekmış bu da tehlikeli. ton balığıda haftada iki kutudan fazla yasak o da cıva içeriyormuş
Omega 3 yağları anne karnındaki bebeğin beyin gelişimi ve zeka düzeyini etkilermiş.
omega 3 yağı içeren besin balık . ayrıca ceviz. fasulye nohut badem falanmış kızlar
maydanozun tehlikeli olduğunu okumuştum ne kadar doğru bilmıyorum

Sende aramıza hoşgeldin. Bebiklerimizin en miniki senin bebiş şu anda:nazar:

galiba öylee :)) ya aslında son adet tarihimi hesaplayınca benim haftam yüksek çıkıyo ama bence yumurtlama gününden sonrası hesaplanmalı çünkü benim bhcg değerim 1100 dü ve 1100 3 haftalığa tekabül ediyo ve 17 mart yumutlama günüm sat a göre bhcg az çıkıyo ve zaten o zaman hamile kalmıyosun kiii belkide ben yanlış yorumluyorumdur ama bilmiyorumm:KK34:

evet küçük balıklarda çok yokmuş, zamanında yersek çok yağlı olmuyormuş , pek anlamam dönemlerini ama artık küçük yemeya çalışcam büyük balıkları severim, hamsi sevmiyorum bir büyüğü olan balığa geçiym artık , kuzenim dr , haftada 5 kg camız yoğurdu yemelisin dedi ama nerden bulayım ben camızı da yoğurdu da :) bilmem bile tadını :) bir kase bile yemeyen bir insanım,

annem kardeşimde bol bol ayva yemişti cildi güzel olsun diye maşallah güzel dir cildi, aydan şenerinde annesi bol bol yoğurt yemiş cildim hep pürüzsüz oldu demişti bi röportajında,
bebeğin kordonuyla bilgisi olan varmı? arkadaşım normal istiyordu doğum başlamış yarıya gelmiş çocuk kordonu kısa demişler riskli o şekilde sezaryana dönmüşler yazık 2 acı birden çekti :KK43: onu besleyecek bişy varmı acaba uzun olsn :)

canım takvim olan arkadaşların mesajlarının altında takvim eklemek için link var oraya tıklayıp gerekli bilgileri dolduracaksın

sonunda yapabildim olmuş sanırım çok duygulandım susam kadar mış yavrum :)) hergün okurum artık ne olmuş diye süper bi uygulama valla kk yı tebrik ediyorum :)

galiba öylee :)) ya aslında son adet tarihimi hesaplayınca benim haftam yüksek çıkıyo ama bence yumurtlama gününden sonrası hesaplanmalı çünkü benim bhcg değerim 1100 dü ve 1100 3 haftalığa tekabül ediyo ve 17 mart yumutlama günüm sat a göre bhcg az çıkıyo ve zaten o zaman hamile kalmıyosun kiii belkide ben yanlış yorumluyorumdur ama bilmiyorumm:KK34:

bende 3 haftalıkken öğrendim benım de beta hcg 1000 üzeriydi önce anormal olduğunu düşünmüştüm. ama değilmiş demekki . senin son adet tarihin kaç benım 28 şubat. ben 26 martta kan değerime baktırmıştım. yani hangi gün yumurtladığını bilemezsn kı o yüzden sat baz alınıyor bebekerın de doğum tarihi 40 hafta denıyor. ama bu mümkün değil fazla olan haftaları da eklıyorlar

bence de fazla ekliyorlar galiba, dr un dediği ve bana görede 2 haftalık bebeğim , ama sata göre 5 haftalık çıkıyor, ozaman da beta düşük kalıyor, bir garip bişyler işte pek anlamadım bende, hayırlısı olsun tek tutunsunda öğrencez elbet bunları

bende 3 haftalıkken öğrendim benım de beta hcg 1000 üzeriydi önce anormal olduğunu düşünmüştüm. ama değilmiş demekki . senin son adet tarihin kaç benım 28 şubat. ben 26 martta kan değerime baktırmıştım. yani hangi gün yumurtladığını bilemezsn kı o yüzden sat baz alınıyor bebekerın de doğum tarihi 40 hafta denıyor. ama bu mümkün değil fazla olan haftaları da eklıyorlar

benim sat 27 subat ve 2 nisan bhcg 1100 çıktı 27 subata göre hesaplayınca 5 hafta oluyo bebişim bilmiyorum değiştiriyimi o zaman

bence de fazla ekliyorlar galiba, dr un dediği ve bana görede 2 haftalık bebeğim , ama sata göre 5 haftalık çıkıyor, ozaman da beta düşük kalıyor, bir garip bişyler işte pek anlamadım bende, hayırlısı olsun tek tutunsunda öğrencez elbet bunları

doktorlarımn hesabı 40 hafataya göre yani 10 ay normal de doğum 9 ay 10 gun değilmidir maximum. 36-37 hafta da doğum yapılır en fazla. e yumurtalamanın da tam olarak 1 aylık adet dönemi içinde hangi gün ve hafta olduğunu da hesap edemedikleri için SAT baz alınıyor umarım anlatabildim kızlar. ama 40 haftada doğuraan naddirdir. yumurtlama dönemı çünkü ortalama 2. haftada olur. bir adet dönemı içerisinde.

benim sat 27 subat ve 2 nisan bhcg 1100 çıktı 27 subata göre hesaplayınca 5 hafta oluyo bebişim bilmiyorum değiştiriyimi o zaman

ewet canım değiştir. senin tahmini doğum tarihin 4 aralık oluyor böylece ve 6. haftaya girmiş oluyorsun SATa göre

Son düzenleme:
en güzel şekilde anlattın canm saol , benm yumurtlamam geç olmş galiba adet öncesi çünki 4 haftalığa göre düşüktü betam, dr 1 haftalık dedi , çok şey öğreniyorum valla sizlerden çok tşk ederim

merhaba aralık anneleri Allah nasip ederse bende aralık annesi olacağım:KK49:
SAT 25 Şubat...
30 Mart yani BATda ,bhcg 300 cıktı
doktorada bu cumrtesi günü gideceğim inşallah Rabbim bebeklerimizi kucagımıza aldıgımız günleride göstersin :KK16::KK16:

Son düzenleme:
en güzel şekilde anlattın canm saol , benm yumurtlamam geç olmş galiba adet öncesi çünki 4 haftalığa göre düşüktü betam, dr 1 haftalık dedi , çok şey öğreniyorum valla sizlerden çok tşk ederim

ben 3 aydır bebek için araştırmalar yapıyorum 3, ayda tutturdum. burdan da çok şey öğrendim. yumrtlamamı takıp ettim. normalde 28/29 günde adet olurum ve ovu testiyle adetimin 10. gününden itibaren yumurtlama günümü ölçtüm ama hiç denk gelmedi koyu çizgi taki 22. güne kadar (en koyu). ozamn dedim ki adetıme bir hafta var geç yumurtluyorum bu ay herhakde meğer ovu testindeki o koyuluk gebelik belirtisiymiş bir gün sonra gebelik testim pozitif çıktı silik de olsa . ben ölçmediğim o ilk 10 gunde yumurtlamışım erkenden ....muhtemelen o yüzden beta hcg adetten bir kaç gün önce yüksek çıktı. idrarda da adetım gelmeden 5-6 gun (hemen hemen )önce öğrenmiş oldum yani anlayacağınız kızlar jınekolog olcaktım birkaç ayda daha bekleseydim :KK1::KK1::KK1:

birde anladım kı bu işler hesap kitap la olmuyor Allahım ol dediyse olur. boş işler herkesin kafası rahatken oluyor stresliyken gelmiyor bebişler

Son düzenleme:
X