İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Biz e sesine daha dün başladık
Benim oğlum çok şükür okulunu ve öğretmenini seviyor

Olsun cnm yavas gitsin ama.istikrarli olsun keyifli.olsun dimi
Bak bize bir ole bir boyle gidiyoruz iste

evet evet kesinlikle az olsun öz olsun dün cümlelere geçtik.
a harfini almışlar.
Ela Lale el elele.
Ela ( çilek (resim var) ) elle.
Lale ( armut resim) al.
Al Lale al.

3. harf girince hep ela da bi takılıo
Ele diyesi gelio :)

Kızlar hepinize kocaman günaydın
Uzun tatilden sonra hiç çekilmiyor iş gerçekten neyseki önümüzde bir tatil daha var.
Bayram ödevlerimiz bizimde fazlaydı. Ben bayrama girmeden program yaptım ve o programa harfiyen uydum. Saati saatine yaptık herşeyi Cuma ödevlerimiz bitmişti. Deftere 5 sayfa yazı, 5 sayfa kitaptan ve bolca okula kağıdı.
Haftasonuda az az baktık okuduk vs.
Bugün yine yazılı var.
Şu an öğrendiğimiz harfler e,l,a,t kelimele olarak ela, lale, el, elle, el ele, alt, alta, altta, at, atla, atlat, alet, atleti aletle, talat, tat, et. Sürekli bunları yazıyorlar ve öğretmenimiz okumaları heceleyerek yapılmasını istiyor. Heceleri birleştirip kelime üretme açısından sanırım.

Hım merak ettim paylaşırmısınız bizimle?

elbette paylaşırım canım tamamen bitsin eklerim buraya.

Çok sevindim elisam oğluşunda mutlu olmasına yaramış.

Maşallah canım hep böle huzurlu gitsin diyelim.

Kizlar odevleriniz ne durumda
Biz okilda hic bir harfe baslamadik

Elele
Mun
Un
Cece
yeye
Ece
Ulu

Bunlari yazdik.sizdede varmi kizlar boyle odevler bana ogrenmedikleri icin garip geldi
Yavrucak zorlandi biraz

Canım c,y l,u harfler çok sonra verilen harfler ama her öğretmenin bi yöntemi var. Belki de bilmediğimiz bir faydası vardır.

Hoşgelmiş küçük köpişiniz. İrem de istiyor çok ama bende o cesaret yok.

Fiş kalmadı diye biliyorum bende. :44:

Canım bizde de ödev var bolca. Ama ben yararlı olduğuna inanıyorum. Ödev verilmezse anneler ve çocuklar kendini mecbur hissetmiyor. Kendim içinde geçerli açıkcası. Dün gece 12 di ödevlerin bitip yattığımızda ki irem hızlı yapar, çabuk biter ödevleri.

Nazar maşallah kuzucuğa.

Kötü olmuş canım ya. O zaman öğretmenle konuşun toplantıda hatta gerekirse müdürüde çağırın. Israrcı olurlarsa ve mantıklı bi açıklama sunmazlarsa meb şikayet hattı var oraya bi ilet derim.

Maşallah çok şanslı o öğretmenin çocukları. Bayılıyorum böyle idealist öğretmenlere. Umarım tüm çocuklar böyle şanslı kişilerle eğitim görür.

Demek ki tepki gördü öğretmen :)

Maşallah canım hep sevsin işallah sorunsuz olsun eğitim hayatı.

Günaydın canım.....
Ne güzel cevaplamışsın herşeyi:) günaydın demeden geçemedim:)
sorumlu duyarlı anne baba olmak böle bişi işde ....
paylaşımlar için teşekkürler herkese.

Günaydın :)

bizim akşamki ödevimiz 5'er sıra 1-2-3-4 yazılacaktı ,
kızım okuldan gidince bayramda bitiremediği dergiyi yapmaya başlamış, hemde kaç kere önce defterine 5'er satır 4 kadarrakamlar yazılacak dediğim halde , sonuç işden gidince baktım güzel güzel dergisini yapıyor :) dedim yarına yetişecek ödevlerini yaptınmı hayır sonra yapıcam dedi sonuç hemen başladık ama yapması uzun sürdü yorulmuş ve uykusu gelmişti çünkü neyse mızırdanarak yaptı ama bitirdik :) birde dün küp çizmişler kitabdan onları kartona yapıştırıp küp şekli yaptık :)
etütü olsa faydası olur zannımca derslerini en azından okulda yaoar diye düşünüyorum . geç gidiyoruz eve çünkü

27.01 , köpeçiğin ismini ne koydunuz :) wc eğitimi zordur sabır gerekecek size :)
ben kedi ve köpekden korkarım ama kızlarım tam tersi çok severler :)

mevcan maşallah prensese :)

kızlar birde özel okullarda çok yaşlı öğretmen var artık hiç dikkat ettinizmi ?
ayrıca öğretmenin içinde olacak diye düşünüyorum bir şeyler öğretme hevesi sevgi , yaşlı genç farketmez... ama şu bir gerçekki bıkkınlık varsa o zaman fena
çiçek olayına bayıldım süper :) bizim öğretmenimizde bayramdan önce sınıf başkanı seçimi yapmış gerçek bir seçim bayıldım :)
patatesden mühür yapmış :) aday çocukların fotolarını koymuş kağıtlara ve isteyen istediği kişinin altına mühür vursun demiş :)
sticker göndermek benimde aklımda ama ya yanlış kaçarmı acaba diyede düşünüyorum. Göndersem tepki olurmu acaba ne karışıyorsunuz işime falan diye
nazah fasiküller öldürdü bizi matematik falan zevkliydi ama yazıya gelince bir sayfanın bitmesi uzuyor 1 saate

Son düzenleme:
günaydın anneler,

dünki ödevimiz yine aynıydı,1 sayfa ela,lale,el ele yazmaktı,kuzum kendi yapmış ödevini,
muhtemelen bugün yeni harflere geçicez,

iremcim siz maaşallah baya hızlı ilerliyorsunuz,sırada hangi harf ve kelimeleri öğrenicez sayende takip ediyorum

irem özge canım bir kaç alıntıyı aynı sayfaya nasıl yapıyorsun :)

canım alıntı ile cevap verin yanında yuvarlak + var,alıntılamak istediğin msjlarda oraya basıyorsun,en son alıntı mesajında alıntı yapa basınca,toplu alıntı yapıyorsun,

karışık oldu ama anlatabildim umarım

irem özge canım bir kaç alıntıyı aynı sayfaya nasıl yapıyorsun :)

Bu ödevler bitirecek bizi valla Bence yanlış anlaşılmaz canım aksine öğretmenler sever böyle şeyleri.
Canım alıntı ile cevaplanın yanında konuşma balonu gibi bi şekil var onlara tıkladığında o mesajların hepsi alıntılanıyor.

anladım mevcan :) uyguladım bile :) :)

irem sağol canım yeni birşey öğrendim sayenizde :) bu güzel oldu çünkü takip etmek ve cevaplamak bu şekilde daha kolaymış

dün yazmıştım,gülen yüzlü sticker yolladım diye,ödevine yapıştırmış öğretmen

başka bir annede,kızlar için winx,erkekler için şimşek macquenn çıkarması almış,öğretmen defterini güzel kullanan tüm çocuklara dağıtıp kapaklarına yapıştırmış,kızım akşam ilk olarak atacını düzeltti defterim kırışmasın diye

haftaya okula gidicem,giderken minik çikolatalardan almayı düşünüyorum bende,öğretmenler sever diye düşünüyorum ama,

çok iyi düşünmüşsünüz öğretmenlerin işini kolaylaştırır bu yapılanlar

Kızlar ben netten bi çok eğitim dökümanı basıyorum bu arada irem için. Eğer isterseniz size de maille yollayabilirim. Özel mesajla mail adresinizi atabilirisniz.
Birde kızımın d.günüydü 18 ekim. bizde sınıf arkadaşları için kurabiye yaptık dün yolladım okula dağıtmış hep birlikte happy birthday şarkısını söylemişler pek hoşuna gitmiş. doğum günü sışında ben böle ara ara yaparım çocuklara sürprizler çok güzel oluyor. Çocuk sevndirmek bambaşka bir duygu.

Canım bu elat harfleri uzun dönem gidecek sonraki harfimiz i olacak

irem sağol canım yeni birşey öğrendim sayenizde :) bu güzel oldu çünkü takip etmek ve cevaplamak bu şekilde daha kolaymış

aynen cnm kaçırmamış oluyorsun bişeyi.

iremcim kurabiyelerin çok şeker görünüyor,

önümüzdeki ayda benim cadının doğumgünü,bende minik ekler alıp göndermeyi düşünüyorum,dökümanlara ulaştığın sitenin linkini buraya yazsan,tek tek maille uğraşmasan yasakmı acaba

Süpermiş ya
mail adresimi gönderdim şimdiden teşekürler
benide oğlumun 8 kasım doğm günü bende bu şekilde birşeyler yapayım :)

Canım hepsi ayrı ayrı sitelerden, bazen arkadaşlarımdan, sağdan soldan vs. benim için zahmetli olmaz yeterli faydam dokunsun.

Süpermiş ya
mail adresimi gönderdim şimdiden teşekürler
benide oğlumun 8 kasım doğm günü bende bu şekilde birşeyler yapayım :)

Tamam canım bundan sonra bulduğum herşeyi atarım. kurabiye için sende araba kalıbı kullanabilirsin mesela.

Bizim bu sene d.günü konseptimiz winx club. 29 Ekimde kutlayacağız işallah.

Günaydın hanımlar bayram tatilinde oğlum ödevlerini teyzesiyle ananesiyle yaptı ödevler bitince oh bitti diye baya rahat etti
biz e ve l harflerindeyiz fasukullere başlayamadık henüz çoğu veli kitap parasını hala vermemiş anlıyorum verememiş olabilir de öğretmenle konuştum bi kaç gün daha beklicem getirmezlerse artık para verenlerin kitaplarını dağıtcak

bazı velileirn davranışlarını şaşkınlıkla izliyorum oğlum anne karşı sınıf bize saldırdı dedi ufak bi tartışma gibi olmuş sınıflar arası bi veli oğlun anlattımı kavgayı dedi evet bahsetti dedim benim ki çok sever böle şeyleri herkese anlattı birbirlerine makas çekmişler dedi kadın övünerek anlatıyor

öğretmen bi veliyi uyardı tam akşam çocukları alırken çocugunuza dikkat edin veliler artık şikayet ediyo diye aslında öğretmende tek şekilde uyarmalıydı herkesin içinde ayıp oldu ama çocuk hiçbir şekilde eğitimi kabul etmiyorum aa evet biliyorum yaramaz oğlum diye gülüyo ben böle bi durumda gülemezdim anneyi görünce çocugun böle davranması çok normal geldi

akşam ödevler için şimdiden kolay gelsin hepimize

Canım yenı kızımızın adı "Puppy "..
Gercekten cok meşakatli bir iş köpek bakmak.. Wc egıtımı benı canımdan bezdırecek sorma.. Bıyandan KPSS calısyorum yada calısmaya calısıyorum , bır yandan kızım bıyandan Puppy mız.. Nolcak benım sonum bu olacak :)

Kızım dun "a" harfıne gectı.. fena degıldı . ben gelene kadar yapmıs dersını bakalım ınsallah kıvıracak sanırım bu ısı..

Kızım cok fena arkadaslar ,
oncekı gun uyumamak ııcn acıktım dedı. Bende tamam sabah yersın dedım (cunkı toktu karnı) bıraz mızmızlanarak uyudu..
Babannesıne bahsetmıs konuyu. oda gece bıle olsa ben kalkar hazırlardım demıs
Ki hayatta boyle seyler yapmaz cok anlayıslı bır kadındı neden boyle yaptı anlamadım.. Dün gdip bogazlayasım geldı eşimde cok sassırdım boyle soylemesıne cunku ılkkez boyle bır sacmalık yasıyoruz. susup kapatsammı konuyu , gidip konussammı bılemedımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…