• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

Canım hepsi ayrı ayrı sitelerden, bazen arkadaşlarımdan, sağdan soldan vs. benim için zahmetli olmaz yeterli faydam dokunsun.

Tamam canım bundan sonra bulduğum herşeyi atarım. kurabiye için sende araba kalıbı kullanabilirsin mesela.

Bizim bu sene d.günü konseptimiz winx club. 29 Ekimde kutlayacağız işallah.

Çok teşekkür ederim.
Şimdiden doğum gününüz kutlu olsun...
Nice mutlu yıllara.....

Kızım cok fena arkadaslar ,
oncekı gun uyumamak ııcn acıktım dedı. Bende tamam sabah yersın dedım (cunkı toktu karnı) bıraz mızmızlanarak uyudu..
Babannesıne bahsetmıs konuyu. oda gece bıle olsa ben kalkar hazırlardım demıs :53:
Ki hayatta boyle seyler yapmaz cok anlayıslı bır kadındı neden boyle yaptı anlamadım.. Dün gdip bogazlayasım geldı eşimde cok sassırdım boyle soylemesıne cunku ılkkez boyle bır sacmalık yasıyoruz. susup kapatsammı konuyu , gidip konussammı bılemedımm :17:

benim yaşadıklarımın yanında buda dertmi diye giriyorum konuya,kaynanam deil ama kayınpederim tam bi ruh hastası,her akşam laf sokar,tersler,daha dün demediğini bırakmadı bana,bende kalbinin kötülüğü artık diline vurmuş dedim,eşimin işleri yoluna girsin etüte vericem kızımı,yazık kaynanamda arada kalıyor,

nelermi diyor kızıma,

annene vuramadınmı
annen ölsün ben bakarım sana
al götür çocuğunu kim bakıyorsa baksın
senin yüzünden bu çocuk hep hasta
annen sana abur cubur almıyorsa,ben ağlırım annende kim oluyor,
ben alırım,sen annene dedem almadı diye yalan söyle

daha neler neler,zamanında sustum ama artık susmuyorum,her lafına cevap veriyorum,alıyorum kızımı ya mutfağa ya odaya sokuyorum 1-2 saat ödev yapıp oynuyoruz sonra eşim geliyor evimize gidiyoruz,

sırf bu yüzden tüm gün okul buldum işte,kızm orda ne kadar az kalırsa kar diye,neyseki çok akıllı bir kızım varda dedesine kızıyor

oncekı gun uyumamak ııcn acıktım dedı. Bende tamam sabah yersın dedım (cunkı toktu karnı) bıraz mızmızlanarak uyudu..
Babannesıne bahsetmıs konuyu. oda gece bıle olsa ben kalkar hazırlardım demıs :53:
Ki hayatta boyle seyler yapmaz cok anlayıslı bır kadındı neden boyle yaptı anlamadım.. Dün gdip bogazlayasım geldı eşimde cok sassırdım boyle soylemesıne cunku ılkkez boyle bır sacmalık yasıyoruz. susup kapatsammı konuyu , gidip konussammı bılemedımm :17:

Bizde yıllardır var aynı konu. sen yemion çocuğada yedirmion oda öle alışıo yemio büyümüo
artık tınlamıorum ama bazen kızmamakda elde değil
bu öğle babada beni aradı hiç edirmion yemio yemeden gitii okula ( aklı okulda oyun oynamakta)
onlar beni ben onları suçluoz:(
susun bence siz kendininzi bildikten sonra sorun yok

benim yaşadıklarımın yanında buda dertmi diye giriyorum konuya,kaynanam deil ama kayınpederim tam bi ruh hastası,her akşam laf sokar,tersler,daha dün demediğini bırakmadı bana,bende kalbinin kötülüğü artık diline vurmuş dedim,eşimin işleri yoluna girsin etüte vericem kızımı,yazık kaynanamda arada kalıyor,

nelermi diyor kızıma,

annene vuramadınmı

daha neler neler,zamanında sustum ama artık susmuyorum,her lafına cevap veriyorum,alıyorum kızımı ya mutfağa ya odaya sokuyorum 1-2 saat ödev yapıp oynuyoruz sonra eşim geliyor evimize gidiyoruz,

sırf bu yüzden tüm gün okul buldum işte,kızm orda ne kadar az kalırsa kar diye,neyseki çok akıllı bir kızım varda dedesine kızıyor

:(:( aynı be yaaaa bendede kayın valide
ilk başlarda bana diodu sonra gördü karşısındakini bana diyemio
oğlunu dolduruo
artık bende o yüzden geçen sene tüm gün kreşe verdim
servise rica ettim benim çıktığım saatte gelemsi konusunda sabah 7:20 de bindiriodum akşam 18:00 kadar
şimdi elim mahkum:(
lafa gelince oğlum torunum işim var diyim baklama gelince hep işi olur
sonradan bi dahamı baktırmadım iş dışı
yemek +ödev+ bakım hep bi itişmece :(
bende maddi duurm düzelince anında etüde vereceğim
sonu yok :(

nelermi diyor kızıma,

annene vuramadınmı

Ay canım allah kolaylık versın sana.. Benım sımdıye kadar yasadıgım belkı ılk durumdur yanı :nazar: hep korur kollar benı saolsun..
Kadın neysede erkegın cenesı hıc cekılmıyo ama ya..

Bizde yıllardır var aynı konu. sen yemion çocuğada yedirmion oda öle alışıo yemio büyümüo
bu öğle babada beni aradı hiç edirmion yemio yemeden gitii okula ( aklı okulda oyun oynamakta)

Bızımkıde bana sen yemessen boyle oda yemez dıyerek alır beslerdı cocugu.. cok sukur ısımede gelmedı degıl. zaten calısan anneyım. aksamlarıda yemegımızı orda yıyıp evımıze gecıyoruz. zaten 1 ev var yanımızda benımde ısıme gelıyor yalnızca haftasonları yemek yapıyorum.. herseye vaktım kalıyor aksamları..

oğlunu dolduruo
servise rica ettim benim çıktığım saatte gelemsi konusunda sabah 7:20 de bindiriodum akşam 18:00 kadar

O nasıl bıseydır oglunu doldurmak. Oglu ınsallah fırsat vermıyordur. Lütfen oyle olsun.. Amacı ne bu tur kaynanaların anlamıyorum. Bızımkıde ogluyla kotuyse aram benı pofpoflar ogluna kötu seyler soyler.:nazar:
Ama bıolaydada hemen sılıp attım burda kotu roldekıde benım sanırım :26:

Kres etud .. her ıkısıde cocugumuza ne olursa olsun babanneden daha ıyı bakamaz arkadaslar en azından ben oyle dusunuyorum.. Kaynanam bu kız benı cok yoruyo dedı dıye krese verdım 2 ay zor dayandım aldım allahtan babannede ıstedı.. zayıfladı ha bıre hastalandı kuzum.. etüdde ders ıcın ıyı olacak dıyoruz ama bıarkadasımda yemeklerın cok kotu oldugunu cocukla hıc duzgunce ılgılenmedıklerını soyledı. paşalar gbı ılgılenen kurslarda 350-400 cıvarı deıldır.. zaten ustunu verecek gucte olsak hepımız özel okula verırırz bastan yanılıyor muyum ??

bence sakın ağız dalaşına girmeyin :( eşinize pas edin o konuşsun annesiyle , yüzgöz olmakda iyi değil haberiniz ola :(

Günaydın hanımlar bayram tatilinde oğlum ödevlerini teyzesiyle ananesiyle yaptı ödevler bitince oh bitti diye baya rahat etti
biz e ve l harflerindeyiz fasukullere başlayamadık henüz çoğu veli kitap parasını hala vermemiş anlıyorum verememiş olabilir de öğretmenle konuştum bi kaç gün daha beklicem getirmezlerse artık para verenlerin kitaplarını dağıtcak :27::27::27::27:

bazı velileirn davranışlarını şaşkınlıkla izliyorum oğlum anne karşı sınıf bize saldırdı dedi ufak bi tartışma gibi olmuş sınıflar arası :9: bi veli oğlun anlattımı kavgayı dedi evet bahsetti dedim benim ki çok sever böle şeyleri herkese anlattı birbirlerine makas çekmişler dedi kadın övünerek anlatıyor :53::53::53:

öğretmen bi veliyi uyardı tam akşam çocukları alırken çocugunuza dikkat edin veliler artık şikayet ediyo diye aslında öğretmende tek şekilde uyarmalıydı herkesin içinde ayıp oldu ama çocuk hiçbir şekilde eğitimi kabul etmiyorum aa evet biliyorum yaramaz oğlum diye gülüyo ben böle bi durumda gülemezdim anneyi görünce çocugun böle davranması çok normal geldi

akşam ödevler için şimdiden kolay gelsin hepimize :10::10::10::10:

yazdıklarınızı okuyunca burası neresi dedim :( ilkokuldan bahsediyoruz allahım sen tüm çocukları ve bizlerin çocuklarınıda koru..
hele annenin vurdumduymazlığına ne demeli :(

Canım hepsi ayrı ayrı sitelerden, bazen arkadaşlarımdan, sağdan soldan vs. benim için zahmetli olmaz yeterli faydam dokunsun.

irem teşekkürler :)

Tamam canım bundan sonra bulduğum herşeyi atarım. kurabiye için sende araba kalıbı kullanabilirsin mesela.

Bizim bu sene d.günü konseptimiz winx club. 29 Ekimde kutlayacağız işallah.

nice mutlu yıllara kuzucuklara şimdiden :) benim kuzucuk temmuzda doğumgünü hiç arkadaşlarıyla okulda kutlayamadı :(

nelermi diyor kızıma,

annene vuramadınmı

mevcan bende senin gibi davrandım kvde kaldıgım zamanlar çoğu zaman başka odaya girer çocuklarla ilgilenirdim :) en güzelide bu :) mevcan hayatlarımız çok benzeşiyor :)

bu arada benim çocuklarıma annem ve babam bakıyor mesela minik bıdıgı zayıflatmışsın diye fırça attırlar bana tatil dönüşü :)
bu beni, hiç acıtmıyor kendi ailem oldugu için sanırım :) ama kv dese ne yapardım acaba :):52::52:

cnm benim oğlanda yapıyo uyumamak için karnım acıktı falan eşim ilk zamanlar kanıyodu açtır karnı diye baktıki numara artık bıraktı aman hepsi çok biliyo sanki sakinca konuş istersen

nelermi diyor kızıma,

annene vuramadınmı

cnm kendimizi bilsekte bazen uyarmak gerekiyo sınırları zorluyorlar

oğlunu dolduruo

bende çok sorun yaşadım maddi anlamda çalışmama lazımdı ama artık eşimlede konuştum işi bıraktım oğlumla kendim ilgileniyorum

bence sakın ağız dalaşına girmeyin :( eşinize pas edin o konuşsun annesiyle , yüzgöz olmakda iyi değil haberiniz ola :(

yazdıklarınızı okuyunca burası neresi dedim :( ilkokuldan bahsediyoruz allahım sen tüm çocukları ve bizlerin çocuklarınıda koru..
hele annenin vurdumduymazlığına ne demeli :(

nice mutlu yıllara kuzucuklara şimdiden :) benim kuzucuk temmuzda doğumgünü hiç arkadaşlarıyla okulda kutlayamadı :(

mevcan bende senin gibi davrandım kvde kaldıgım zamanlar çoğu zaman başka odaya girer çocuklarla ilgilenirdim :) en güzelide bu :) mevcan hayatlarımız çok benzeşiyor :)

bu arada benim çocuklarıma annem ve babam bakıyor mesela minik bıdıgı zayıflatmışsın diye fırça attırlar bana tatil dönüşü :)
bu beni, hiç acıtmıyor kendi ailem oldugu için sanırım :) ama kv dese ne yapardım acaba :):52::52:

aynen cnm bende o annenin tavrına şaşırdım ilkokul diye biliyorum orayı ama veliler nasıl eğitiyosa makas çekmek tabiri öle saçmaki oğlum anne okulda elleryle silah yapıp oynuyorlar diyo bi kere aptı oğlum uyardım anlattım aslada silah vb oyuncaklar almadım almam da

kızlar ben yapıyorum sizinlede paylaşmak istedim okul beslenmesine 1 adet hurma koyuyorum hafızayı güçlendiriyormuş ve enerji vermesi için bütün gün okulda olunca enerjiye ihtiyaç duyuyorlar asla çikolata yedirmiyorum bazen istisnalar oluyo ama yedirmiyorum:27::27::27: hele cips vb yiyeceklerin beyin hücrelerini yokettiğini dinlemiştim onlarıda asla yedirmiyorum

eğer çocugunuz bitki çayı seviyorsa benim oğluş küçüklüğündne beri şekersiz içer lavanta çayı beyni güçlendiriyomuş dışarı çıkınca aktardan alcam bakalım tadı nasıl olcak:34::34::34:

özellikle çekirdekli taze üzüm alıyorum çekirdeğini ezerek yemesini öğrettim üzüm çekirdeğinin faydalarıda çok eğitim yanında anne olunca beslenmesine de dikkat ediyoruz beyaz ekmek te yedirmiyorum tam buğday-çavdar vb yediriyorum

sizlerinde yaptıgınız bildiğiniz şeyler varsa öğrenmek bilmek isterim fikir alışverişi için

Ay canım allah kolaylık versın sana.. Benım sımdıye kadar yasadıgım belkı ılk durumdur yanı :nazar: hep korur kollar benı saolsun..
Kadın neysede erkegın cenesı hıc cekılmıyo ama ya..

Bızımkıde bana sen yemessen boyle oda yemez dıyerek alır beslerdı cocugu.. cok sukur ısımede gelmedı degıl. zaten calısan anneyım. aksamlarıda yemegımızı orda yıyıp evımıze gecıyoruz. zaten 1 ev var yanımızda benımde ısıme gelıyor yalnızca haftasonları yemek yapıyorum.. herseye vaktım kalıyor aksamları..

O nasıl bıseydır oglunu doldurmak. Oglu ınsallah fırsat vermıyordur. Lütfen oyle olsun.. Amacı ne bu tur kaynanaların anlamıyorum. Bızımkıde ogluyla kotuyse aram benı pofpoflar ogluna kötu seyler soyler.:nazar:
Ama bıolaydada hemen sılıp attım burda kotu roldekıde benım sanırım :26:

Kres etud .. her ıkısıde cocugumuza ne olursa olsun babanneden daha ıyı bakamaz arkadaslar en azından ben oyle dusunuyorum.. Kaynanam bu kız benı cok yoruyo dedı dıye krese verdım 2 ay zor dayandım aldım allahtan babannede ıstedı.. zayıfladı ha bıre hastalandı kuzum.. etüdde ders ıcın ıyı olacak dıyoruz ama bıarkadasımda yemeklerın cok kotu oldugunu cocukla hıc duzgunce ılgılenmedıklerını soyledı. paşalar gbı ılgılenen kurslarda 350-400 cıvarı deıldır.. zaten ustunu verecek gucte olsak hepımız özel okula verırırz bastan yanılıyor muyum ??

Doldur değilde işde kendinde konuşuo ister istemezherkes etkilenio:(
kesinlikle babanneden ananeden iyi bakamazlar ama işde herşey yemek bakım değil:(
İşde hayat şartları onlar içinde belli bir yaştan sonra bakmak tabiki zor.
aynen öyle o kadar paraları versek özel olur çalışmayız kendimix bakarız falan filan...

Son düzenleme:

nelermi diyor kızıma,

annene vuramadınmı

daha neler neler,zamanında sustum ama artık susmuyorum,her lafına cevap veriyorum,alıyorum kızımı ya mutfağa ya odaya sokuyorum 1-2 saat ödev yap oynuyoruz sonra eşim geliyor evimize gidiyoruz,

canım benım cok uzuldum kp nın tutumunu baksana ya elın adamı dıyırum cunku baba olarak kabulllencek bırı degıl ne kadar cırkın konusuyır
benım kayınpederımde aynı model ALLAHTAN hur yasamayı sevıyor da cok gormuyoruz
rabbım kolaylık versın arkadaşım benım
benım kv dünya ıyısı bır kadın ona cok uzuluyorum

kızlar ben yapıyorum sizinlede paylaşmak istedim okul beslenmesine 1 adet hurma koyuyorum hafızayı güçlendiriyormuş ve enerji vermesi için bütün gün okulda olunca enerjiye ihtiyaç duyuyorlar asla çikolata yedirmiyorum bazen istisnalar oluyo ama yedirmiyorum:27::27::27: hele cips vb yiyeceklerin beyin hücrelerini yokettiğini dinlemiştim onlarıda asla yedirmiyorum

eğer çocugunuz bitki çayı seviyorsa benim oğluş küçüklüğündne beri şekersiz içer lavanta çayı beyni güçlendiriyomuş dışarı çıkınca aktardan alcam bakalım tadı nasıl olcak:34::34::34:

özellikle çekirdekli taze üzüm alıyorum çekirdeğini ezerek yemesini öğrettim üzüm çekirdeğinin faydalarıda çok eğitim yanında anne olunca beslenmesine de dikkat ediyoruz beyaz ekmek te yedirmiyorum tam buğday-çavdar vb yediriyorum

sizlerinde yaptıgınız bildiğiniz şeyler varsa öğrenmek bilmek isterim fikir alışverişi için

canım paylaştığın cok ıyı oldu yarenımde cok sever hatta oglumada vereyim
bu tarz paylaşımların devamını dılerım

kızlar esım yarenın defterını goturdu sınıflarına
bır gırdım kımsede cıt yok eller sıra ustunde bır çocuğa soru sormus cvplaıs oda aferın dıyormus
evlatlar mum olmuş ama nasıl??

maalesef çok iştahsız,çok sorunlu bir kızım var,

dedesi bol bol cips jelibon yediriyor

bende,sabahları keçi boynuzu pekmez özü veriyorum 1yk,hergün 2 tane taze ceviz kırıp yediriyorum,kış boyu 1 bardak portakal suyu sıkıyorum,sonra haşlanmış tavuğun suyunu soğuyunca plastik bardağa koyup buzluğa atıyorum(et te aynı şekilde) 1-2 hafta içinde tüketilecek şekilde çorbaların içine atıyorum,badem ve fındık yediriyorum her gün 3-4 tane,tabi bunları da zor yiyor,

beslenmesine hergün 1 havuç ve beyaz peynir koyuyorum,hamur işini evde kendim yapıyorum

canım benım cok uzuldum kp nın tutumunu baksana ya elın adamı dıyırum cunku baba olarak kabulllencek bırı degıl ne kadar cırkın konusuyır
benım kayınpederımde aynı model ALLAHTAN hur yasamayı sevıyor da cok gormuyoruz
rabbım kolaylık versın arkadaşım benım
benım kv dünya ıyısı bır kadın ona cok uzuluyorum

canım bende kayınvalideme çok üzülüyorum,dünya tatlısı bir insan işte onunda çilesi bu dünyada o kocayı çekmekmiş,

dün eşime 11 yıldır babanı,babam gibi sevemedim,bundan sonrada sevmem bunu bil dedim,ne desen haklısın şu borçlar azalsın hemen etüte verelim dedi

bır gırdım kımsede cıt yok eller sıra ustunde bır çocuğa soru sormus cvplaıs oda aferın dıyormus

:) ama nasıl işde?
bizim öğretmende papi kitabını yaramazlık yapanın kafasına vuruyormuş :( ama sanırım acıtacak şekilde değil...
benim oğlanda neredeyse okulda yatıp kalkacak
öğle yemeğe gelip ben okula giidicem demiş yemek yemeden gitmiş
okulu arkadaşaları öğretmenini ççooook sevio maşallah:)

maalesef çok iştahsız,çok sorunlu bir kızım var,

dedesi bol bol cips jelibon yediriyor

bende,sabahları keçi boynuzu pekmez özü veriyorum 1yk,hergün 2 tane taze ceviz kırıp yediriyorum,kış boyu 1 bardak portakal suyu sıkıyorum,sonra haşlanmış tavuğun suyunu soğuyunca plastik bardağa koyup buzluğa atıyorum(et te aynı şekilde) 1-2 hafta içinde tüketilecek şekilde çorbaların içine atıyorum,badem ve fındık yediriyorum her gün 3-4 tane,tabi bunları da zor yiyor,

beslenmesine hergün 1 havuç ve beyaz peynir koyuyorum,hamur işini evde kendim yapıyorum

Canım daha ne ya benimki abur cuburda yemez bunları hiç yemez:)
bu ara süt ile nesquike taktı :( arada yağda yumurta
seninki anlaşılan az ama öz yiyo yine
yine iştah için arkadaşların bize önerileri var ise çoook iyi olur :(

Canım yenı kızımızın adı "Puppy "..
Gercekten cok meşakatli bir iş köpek bakmak.. Wc egıtımı benı canımdan bezdırecek sorma.. Bıyandan KPSS calısyorum yada calısmaya calısıyorum , bır yandan kızım bıyandan Puppy mız.. Nolcak benım sonum :52::52::52: bu olacak :)

Kızım dun "a" harfıne gectı.. fena degıldı . ben gelene kadar yapmıs dersını bakalım ınsallah kıvıracak sanırım bu ısı..:31::31:

Maşallah kıvıracak tabi ki annesi çocuklarımız başaracak bu işi.

Kesinlikle umursama bile. Kızın kim ne derse desin senin yerini ayrı tutar. Dünya kötüsü de olsa annenin yerini kim alabilir ki. Onlar konuşsun dursun. Kimse senden daha fazla düşünemez senin yavrunu.

Çok teşekkür ederim.
Şimdiden doğum gününüz kutlu olsun...
Nice mutlu yıllara.....

Teşekkür ederim canım amin.

nelermi diyor kızıma,

annene vuramadınmı

Oyyy fenaymış seninki hepten. Neden böyle kötülük yaparki insan evladına. Kendince torununa iyi görünmeye çalışıyor halbuki o çocuk o lafları duyup daha çok bileniyordur dedesine.

Teşekkür ederim. Aslında Haziranda okullar kapanmadan kutlanabilir. anaokulunda yaza denk gelenleri biz kutlamıştık onlarında içinde kalmasın diye.

Saol cnm paylaştığın için.

Annelik işte kuduruk olsalar neden öleler uslu olsalar neden uslular. :)

Canım daha ne ya benimki abur cuburda yemez bunları hiç yemez:)
bu ara süt ile nesquike taktı :( arada yağda yumurta
seninki anlaşılan az ama öz yiyo yine
yine iştah için arkadaşların bize önerileri var ise çoook iyi olur :(

Canım , benım kızımda cok ıstahsız zorla yemek yedırırdım. bebeklıgınden ıtıbaren cenesını sıka sıka agzını actırırdım.. cok cıroz degıldı ama zayıftı yanı.. Bıara hastalandı grıp oldu kan ıdrar vs.. derken kan sayımı yapılmıs. doktor kan ılacı baslayalım deıd. sanırım 3 şişe yazmıstı. 1,5 şişede bıraktım. 2-3 ay sonra yemeye basladı. ha yıne kolay kolay acım demez ama yemeye baslayınca bıter mızmızlık.. hastalancagını anlasın gıder bal pekmez yer.. oksuruk olsun zencefıllı bal ıster. yesıl koy bıberı elınden dusmez :nazar:
Gen olarakta babanneye cekmıs durumda. boylu ve kalıplı olucak bununda etkısı vardır ama ferrumdan sonra gozle gorulur fark oldu kızımda:6:

Canım , benım kızımda cok ıstahsız zorla yemek yedırırdım. bebeklıgınden ıtıbaren cenesını sıka sıka agzını actırırdım.. cok cıroz degıldı ama zayıftı yanı.. Bıara hastalandı grıp oldu kan ıdrar vs.. derken kan sayımı yapılmıs. doktor kan ılacı baslayalım deıd. sanırım 3 şişe yazmıstı. 1,5 şişede bıraktım. 2-3 ay sonra yemeye basladı. ha yıne kolay kolay acım demez ama yemeye baslayınca bıter mızmızlık.. hastalancagını anlasın gıder bal pekmez yer.. oksuruk olsun zencefıllı bal ıster. yesıl koy bıberı elınden dusmez :nazar:
Gen olarakta babanneye cekmıs durumda. boylu ve kalıplı olucak bununda etkısı vardır ama ferrumdan sonra gozle gorulur fark oldu kızımda:6:

Aynen öle bizde baktırdık doktor normal dedi sanırım bana çekmiş bende pek iştahlı değiliö
Ama bende önerilenleri bir deneyeyim bakalım tekarardan:(

ödev olarak bir sayfa büyük A vermiş öğretmenimiz,kızım çok hasta zırlıyor yine :( offf kuzularımızın yerine biz hasta olsak olmazmı ya

Back