• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

slm yorgun anneler :3::3:

tatile bir kaldı:8::8::8:

dün bir sayfa a yaptık,o nasıl zor bi a arkadaş,ben yapamadım kızım öğretti,resmen çocuklara eziyet bu ya,

1 sayfa fotokopi kağıdınada,e,el,ele,elle,elele yazdık ve okuduk,

el,ele, elle,eleleyi güzel okuyor heceliyor ama le yi hep lıe diye okuyor,bayramda bol bol alıştırma yapmamız lazım anlaşıldı,

bakalım bayram tatilinde ne gibi ödevler bekliyor bizi

Son düzenleme:
kızlar bu arada size bi şey anlatıcam,gülmekten altıma kaçıracaktım dün,

dün ellleri okuyoruz,kızım öff anne el,elele ne kadar saçma niye okuyorum ki bunları dedi,bende annecim bak okuma öğreniyorsun böyle böyle dedim,nasıl yani ben artık okuyormuyum dedi,bende annecim bak burda yazılanları kendin okudunya dedim,o an gözleri pörtledi inanmıyorum ben okuyorum okumak çok basitmiş diye o kanepeden o kanepeye atlamaya başladı:9:

sonra durdu fırladı bi kitap aldı,dur şurda yazanlarıda okuyum diye:9:

tabi okuyamayınca hayal kırıklığına uğradı,suratı düştü:1:

Merhaba 1. sınıf anneleri.. sizlere de aşı için kağıt geldi mi acaba?

evet bizede geldi bilgilendirme kağıdı. geçen sene kızamık öne alındıgı için onu vurulmuştuk. O zaman hemşireye sormuştum bir aşı takvimindeki 6 yaş aşılarını ne zaman vurduracağız diye . bana okulda vurulacak o aşılar demişti.

Bende aşı oldugunda yanında olmak isterim kuzumun. Umarım bilgimiz olur aşı zamanı :(

Bizim zambak setimizde 40 tl idi
öğretmen okula istedi içinde 30-40 parça kitapı var bölüm bölüm bulmacası - harfleri - matematik - defter falan
hepsine tek tek isim yazdık
öğretmen ogün hangisini yapacak
çıkartıp verior biten evde kalabilir dior sizdeded aynı şekilde olur muhtemelen

bizede bilfen alınacak. bugun gelecek sanırım.öğretmen evde yaptıracaksınız dedi. o bize nerelerden yağılacağını not iletecek o şekilde olacak sanırım .

slm yorgun anneler :3::3:

tatile bir kaldı:8::8::8:

dün bir sayfa a yaptık,o nasıl zor bi a arkadaş,ben yapamadım kızım öğretti,resmen çocuklara eziyet bu ya,

1 sayfa fotokopi kağıdınada,e,el,ele,elle,elele yazdık ve okuduk,

el,ele, elle,eleleyi güzel okuyor heceliyor ama le yi hep lıe diye okuyor,bayramda bol bol alıştırma yapmamız lazım anlaşıldı,

bakalım bayram tatilinde ne gibi ödevler bekliyor bizi

mevcanım bizimkide dün defterini evde unutmuş :( bir sayfada 3 yazılacakmış nasıl üzülmüş :( ben gitmeden yapmak istemiş hevesle . annem aradı defteri yok diye :( gerçi kalemliğini kalemlerini montunu kitaplarını defterini herşeyeini bırakmış okulda iyimi :(
her defasında söylüyorum sınıftan çıkmadan önce sıranın altına bak diye topla eşyalarını diye ama nafile :(
neyse ben işden giderken yeni bir defter aldım. çok beğendi :) anne ben artık bu defteri kullanacağım dedi daha önce yaptıgı sayfalar kadar ayırıp 3 yaptı 1 sayfa :) sonra başa dönüp daha önce yaptıklarını yapmaya başladı , bu iyi bir hareket çok hoşuma gitti ama evede gitmemiz lazım :( kızım onları sonra yaparsın sen zaten defterini unuttugun için yeni defter aldık ve sen yarınki ödevini yaptın zaten dedim. ayrıca öğretmenine not yazacağım merak etme dedim. notuda yazdım defterin arasına koydum. kızım bıraktı eve gittik sabah keşke yapsaydım onlarıda diye üzüldü :( not yazdım merak etme dedim. aklım onda kaldı :(
bugunkü menüzüm makarna :) çokokremli bir adet sandiviç,üzüm ve mandalina, çerez:)meyve suyu :)

Tünaydın hanımlar dün büyük e yaptık el yazısıyla ne zormuş ben bile zor yaptım :17::17::17::17: eşim baya güldü halime :36::36::36: dün oğluşumla okuldan çıktık bi arkadaşı geldi öğretmenden dayak yedi dedi bi an dondum kaldım oğluma baktım gözleri doldu utandı ağlayamıyor çocuk aklı bi anda sinirle öğretmene gitmek istemedim yürüdük oğlum evde konuşalım anne dedi eve geldik öğretmeni kulagını çekmiş o an tamam dedim çok büyütmeyim dinliyorum arkadaşı kendi çantasını düşürüyo benim oğlum düşürdü sanıp öğretmene gidiyo öğretmende benim oğlumu dinlemeden kulagını çekiyo oğlum anne düşürmedim ben diyosa doğru söler asla yalan sölemez küfür etmez böle bi çocuk değil hadi diyelim düşürdü gene kulak çekilmez bu yaştaki bir çocuk için kulak çekmek ağır ve büyük bir ceza bana göre öğretmene karşı inancını yitirmeye başlamış

bugun öğretmenini sert bir dille uyarıcam kulak tabiki çekebilir gerçekten hatası varsa ama ufak bir problemde heleki oğlumun suçu yokken bunu yaparsa benden karşılıgını alır oğlum arkadaşlarının gözünde dayak yiyen çocuk olarak kalıcak buna asla izin veremem okumayı geç öğrenebilir yazısı çirkin olabilir bunları ilerde düzeltir ama kendine karşı özgüvenini yitirirse öğretmene okula karşı sevgisini güvenini yitirirse geri dönüşü olmaz

bugun bizde köfte salata meyva ayran var

9 gün bayram tatili ve yıgınla ödev eyvah :27::27:

Kixlar iki gun once kulak cekme olayindan bahsetmistim
Bugun kizim okula gitmek istemedigini soyledi neden dedim halim uok yorgunum hastayim dedi
Dedim acaba baska birsey olabikirmi okuldac canlnk slkan
Basladi aglamaya ogretmen bagirirrken dovucek diye cok korkuyorum dedi
Bizi bacagimizdan tavana asicakmis dedi
Ki hayatimizda asla kullanmayiz acaba yalanmi soyledi diye dusunsek
Dun cikistata babamiz gitkisti sinif onunde ogretmenin hep bagirdigindan bahsetti ulan diye konusarak
Egitim.anlamindada istikrarsoz tavirlari var
Inanin sinirlerim.cok.bozuk

Tünaydın hanımlar dün büyük e yaptık el yazısıyla ne zormuş ben bile zor yaptım :17::17::17::17: eşim baya güldü halime :36::36::36: dün oğluşumla okuldan çıktık bi arkadaşı geldi öğretmenden dayak yedi dedi bi an dondum kaldım oğluma baktım gözleri doldu utandı ağlayamıyor çocuk aklı bi anda sinirle öğretmene gitmek istemedim yürüdük oğlum evde konuşalım anne dedi eve geldik öğretmeni kulagını çekmiş o an tamam dedim çok büyütmeyim dinliyorum arkadaşı kendi çantasını düşürüyo benim oğlum düşürdü sanıp öğretmene gidiyo öğretmende benim oğlumu dinlemeden kulagını çekiyo oğlum anne düşürmedim ben diyosa doğru söler asla yalan sölemez küfür etmez böle bi çocuk değil hadi diyelim düşürdü gene kulak çekilmez bu yaştaki bir çocuk için kulak çekmek ağır ve büyük bir ceza bana göre öğretmene karşı inancını yitirmeye başlamış

bugun öğretmenini sert bir dille uyarıcam kulak tabiki çekebilir gerçekten hatası varsa ama ufak bir problemde heleki oğlumun suçu yokken bunu yaparsa benden karşılıgını alır oğlum arkadaşlarının gözünde dayak yiyen çocuk olarak kalıcak buna asla izin veremem okumayı geç öğrenebilir yazısı çirkin olabilir bunları ilerde düzeltir ama kendine karşı özgüvenini yitirirse öğretmene okula karşı sevgisini güvenini yitirirse geri dönüşü olmaz

bugun bizde köfte salata meyva ayran var

9 gün bayram tatili ve yıgınla ödev eyvah :27::27:

Desene ayni sorunu yasiyoruz
Bence biraz derine in iyi zamabinda agzini ara bak bizim.kiz birden sokuldu
Coxuklar okuldan sogur diye cok korkuyorum

yaren elisam yaşadıklarınıza çok üzüldüm,

geçenki konuda yazmıştım,kulak çekilir bir hata varsa ama bu canını yakacak okuldan ve öğretmeninden soğutacak kadarsa gidip konuşulur diye,

gidin öğretmenlerinizle bi konuşun bence,onlar çok küçük daha,okulu sevmek için önce öğretmenlerini sevmeleri gerekiyor,

benim kızımda öğretmeninin çok bağırdığından bahsediyor ama hiç şiddetlik bir şey duymadım,şu an hocasına çok bağlı umarım bi sorun yaşamayız,tepkim nasıl olur bilemiyorum

Küçücük çocuklara bagirilmasina kulak çekilmesine cok üzüldüm bu olayların bütün eğitim hayatlarını etkileyebilir
Ben oğluma okulda en cok neyi sevdin diyorum en çok Elif öğretmenimi seviyorum diyor
Bence öğretmenlerle hatta gerekirse idare ile konuşun
Bu arada biz coşkunun ilk okuma yazma setini kullaniyoruz 30 küsür dergi güzel yazı defteri ve okuma kitapları var içinde

Son düzenleme:
Küçücük çocuklara bagirilmasina kulak çekilmesine cok üzüldüm bu olayların bütün eğitim hayatlarını etkileyebilir
Ben oğluma okulda en cok neyi sevdin diyorum en çok Elif öğretmenimi seviyorum diyor
Bence öğretmenlerle hatta gerekirse idare ile konuşun
Bu arada biz coşkunun ilk okuma yazma setini kullaniyoruz 30 küsür dergi güzel yazı defteri ve okuma kitapları var içinde

çok doğru söylüyorsun,okumayı sevmek öğretmeni sevmekten geçiyor,sen şanslısın öğretmeninin seven bir çocuğun var,benim kızımda öğretmenini çok seviyor umarım ilerde bir sıkıntımız olmaz,benim hoşuma gidende öğretmeni çocukları takdir ederken yanaklarını sıkıyor,kızım bayılıyor öğretmenim yanaklarımı sıktı yine diyor,

herkes yardımcı kitaptan bahsediyor ama bizim öğretmende bir hareket yok daha

Simdi geldim.okuldan
Yareni siraya biraktim ogretmen ile goz gozr geldik nasil.baktimsa artik ogretmwn hemem yanima.geldi dedi yarenle.kavga ettik
Haberim bar dedim kulak cekme hareketini gosterdim
Yok defi kulagini cekmedim sacini cektim dedi yolarim.saclarini dedim dedi ay bir sok.dah tabi bana.
Col.sinirlendir di beni dedi arkadaslari ile konusuyor dersini cok yavas yapiyormus
Dedim.hepsinden haberim.var yaren sizi cokseviyor ki oleydi bu tavrinizdan dolayi okuldan sogumasinfan korkuyorum dedim
Biz ne yapabiliriz yavasligi konusunda.ciddi anlamfa canimiz slklldi bu konuda dedim
Tabi ki ses yukseltilebilir ama cocugu okuldan soguticak tavirlar yasanirsa bu cocigu etkileyebilir dedim
Sorunu cozmek.icin gozlem.altina alabilirsiniz yakininizda oturtabilirsiniz dedim sorun konusmasi ise
Boyu cok uzun dedi
Sagolsun oglumda mirmir dirmadi soyleyecegim bir cok.sozu soyleyemedim.tatolde derginin bir kitabini soyledi onu calistirin bolca dedi hizlanmasi anlamonda bu kadar uzmeyin kendinizi dediyavas yavas hizlanicaktir dedi vb
Ikna oldummu.hayir

Son olarakta ekledi yaren cok akilli yaptimmi guzel yapiyor sirf bundan dolayi sinirlwndim vb

Simdi geldim.okuldan
Yareni siraya biraktim ogretmen ile goz gozr geldik nasil.baktimsa artik ogretmwn hemem yanima.geldi dedi yarenle.kavga ettik
Haberim bar dedim kulak cekme hareketini gosterdim
Yok defi kulagini cekmedim sacini cektim dedi yolarim.saclarini dedim dedi ay bir sok.dah tabi bana.
Col.sinirlendir di beni dedi arkadaslari ile konusuyor dersini cok yavas yapiyormus
Dedim.hepsinden haberim.var yaren sizi cokseviyor ki oleydi bu tavrinizdan dolayi okuldan sogumasinfan korkuyorum dedim
Biz ne yapabiliriz yavasligi konusunda.ciddi anlamfa canimiz slklldi bu konuda dedim
Tabi ki ses yukseltilebilir ama cocugu okuldan soguticak tavirlar yasanirsa bu cocigu etkileyebilir dedim
Sorunu cozmek.icin gozlem.altina alabilirsiniz yakininizda oturtabilirsiniz dedim sorun konusmasi ise
Boyu cok uzun dedi
Sagolsun oglumda mirmir dirmadi soyleyecegim bir cok.sozu soyleyemedim.tatolde derginin bir kitabini soyledi onu calistirin bolca dedi hizlanmasi anlamonda bu kadar uzmeyin kendinizi dediyavas yavas hizlanicaktir dedi vb
Ikna oldummu.hayir

geçmiş olsun okuyunca çok canım sıkıldı. bizler öpmeye kıyamayalım onlar yok kulağını yok saçını çeksin. okul açılalı kaç gün olmuş kaç yaşında çocuk onlar daha hayret bir şey. özrü kabahatinden büyük derler tam öyle.

2005 yılında Malatya Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan 5-6 yaş arası çocuklara dayak, işkence ve hakaret uygulayan bakıcıların davası nihayet 8 yıl sonra sonuçlanmış. gün yüzü göremesinler bir daha. bugün tekrar o videoyu izledim içim titredi Rabbim tüm çocukları korusun. belki konumuz ile ilgili değil ama içim acıdı bizim yavrularımızın yaşındalar. :43:

Kızlar hepinize yavrularınızla birlikte hayırlı bayramlar dilerim şimdiden. Sağlıklı huzurlı günler görelim işallah. Bu tatil hem çocuklarımıza hem bize iyi gelecektir. Biraz dinlenme molası olacaktır.

Kızlar hepinize yavrularınızla birlikte hayırlı bayramlar dilerim şimdiden. Sağlıklı huzurlı günler görelim işallah. Bu tatil hem çocuklarımıza hem bize iyi gelecektir. Biraz dinlenme molası olacaktır.

Kesinlikle son saatler bile geçmek bilmedi:(
Herkese hayırlı bayramlar........

Yaren ve isteram kulak çekme olayına üzüldüm... Kulak çekme var kulak çekme varrr... Çocuğu okuldan soğuturcasına nefretle mi çekildi. Bir daha yapma anlamında mı kulak çekildi.. Bugün bizim de toplantı vardı.. Biliyosunuz biz ilk hafta öğretmenle ilgili gözlemlerimizin olumlu olmamasından dolayı okulumuzu değiştirmiştik. Öğretmenimiz olumlu bir kadın... Çocukları zorlamıyor.. Benim için önemli olan çocuklarınızın okulu ve beni sevmesi diyor.. Bence de öyle.. Çocuklarınız evde sıkmayın diyor.. Yoruldum diyorsa bırakın diyor... Bugün ikinci toplantımızdı..Maşlh...

Yaren gerçekten bizim için önemli olan bu.. Seni çok iyi anladım . İşlh.sorun çözülür ve devamı gelmez....

Son düzenleme:
Kızlar bu arada öğretmenler günü var önümüzde varmı hediye fikirleriniz.
Ben bikaç şey hazırladım öğretmenimize karne hazırladım çok şık oldu hemde komik :)
Birde sertifika hazırladım
Yanına da kol düğmesi yada gömlek almayı düşünüyorum.

Kızlar bu arada öğretmenler günü var önümüzde varmı hediye fikirleriniz.
Ben bikaç şey hazırladım öğretmenimize karne hazırladım çok şık oldu hemde komik :)
Birde sertifika hazırladım
Yanına da kol düğmesi yada gömlek almayı düşünüyorum.

Hım merak ettim paylaşırmısınız bizimle?

Back