• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları 2013-2014 öğretim yılı 1.sınıf anneleri..

iremcim sana katılıyorum,çocukları gaza getirmek işe yarıyor ama kendimizden örnekler vermek daha faydalı,mesela benim kızımda bana,anne sen okula giderken l yi yapabiliyormuydun diye sorar,okul çokmu zordu anne sen nasıl öğrendin diye sorar,

bende hep kendimden örnekler veririm,bende l yapamıyordum ama hiç konuşmadım annemin sözünü dinledim,o bana herşeyi öğretti,bende sana herşeyi öğretirim sen sakın korkma,okulda sessizce derslerini dinle yeter derim.

yanlız kızım anasınıfına giden arkadaşlarına diyorki offf 1.sınıf çok zor,harfler çok zor sen kesinlikle yapamazsın:1:

bizde burdaki bir çok anneye göre hızlıyız ama sizin maaşallahınız var,bizim öğretmenimizde eski bir öğretmen okulun talep edilen tek hocası,hatta ben bu öğretmen için okul değişikliği yaptım hatırlarsan,şu an herşey yolunda gidiyor,kızımın eli hızlandı ama benimle konuşmaktan ödev yapmıyor,bazen çok kızıyorum ağlıyor sonra çok vicdan azabı çekiyorum,oysaki beni özlüyor konuşmak istiyor ben ise uyku saati geldi diye bağırıp ödev yaptırıyorum,
dün akşam bağırdım biraz ağladı,sonra kendimden nefret ettim,sarıldım özür diledim,hay bağırırken o çenem tutulsa ne var,

eşimde bu kadar öfkeli olma,inan hepsi böyledir,zannediyormusun hiç konuşmadan ödev yapan çocuk var diyor,bayram sonrası hemen gidip görüşmem lazım hocamızla,umarım şoka gireceğim şeyler söylemez bana,

kızım herşeyi anlatıyor şükür ki,dün resmin harika olmuş diyip yanağını sıkmış,tahtaya l yapmış,aferin demiş ama sınıftaki genel durumu ne çok merak ediyorum

Olur öyle arada. Ben bağırmamak taraftarı değilim açıkcası. Ama gerekli gereksiz bağırmamak lazım ki eminim sende öylesindir. Aslında ben çok çileden çıktığımda çıkarım o ortamdan. gider bi nefes alırım camda. dönerim geri. Birde karşında ki çocuk diye sürekli tekrarlarım kendime. Elbette zorlanacaklar, elbette isyan edecekler. sıfırdan öğreniyorlar herşeyi.
İşallah çok güzel şeyler duyarsın cnm yavruşkonla ilgili.

Canım ınan babannemız benden daha sabırlı , daha kıbar daha nazık. Kızımı sımdıye kadar oyle guzel yetıstırdı oyle guzel anlattıkı herseyı. Ben cıldırırdım babannemız alır sakın sakın kousurdu. benı delırtende boyle bı kadının bastan cıkmıs olması..

Anladım cnm ama dediğim gibi belki de seninle ödev yapmak vs daha bi zevkli gelir miniğine. Zamanla düzeleceklertir işallah. Hiç kendini de kuzunuda üzme zamanla. Olmadı rehberlik servisi ile görüşürsün onlar da yardımcı olurlar ama ben o derece bir duruma ulaşacağını sanmam. Düzelecek hiç merak etme.

iremcim sana katılıyorum,çocukları gaza getirmek işe yarıyor ama kendimizden örnekler vermek daha faydalı,mesela benim kızımda bana,anne sen okula giderken l yi yapabiliyormuydun diye sorar,okul çokmu zordu anne sen nasıl öğrendin diye sorar,

bende hep kendimden örnekler veririm,bende l yapamıyordum ama hiç konuşmadım annemin sözünü dinledim,o bana herşeyi öğretti,bende sana herşeyi öğretirim sen sakın korkma,okulda sessizce derslerini dinle yeter derim.

yanlız kızım anasınıfına giden arkadaşlarına diyorki offf 1.sınıf çok zor,harfler çok zor sen kesinlikle yapamazsın:1:

Ay benim ki de öyle ay ne zormuş bu 1. sınıf diyor. Bende hemen ay valla bence de acaba okula gitmesen mi şekerim diyorum kıs kıs gülüyoruz :) anne saçmalama allah aşkına diyor birde :21:

bizde samanyolu düşünüyoruz zaten çok alternatifte yok gibi nasıl eğitimi biraz bahsetsene.ben anaokulu için o okulların anakuluna vermedim

Cnm dedıgım gıbı bız cok memnunuz gecen sene anaokuluna gîtti oraya göndermemızın sebebı kuran vardı esım cok ıstedı ögrenmesını ve suan esımun kuran kıtabındakı cogu seyı okuyabılıyor ayrıca ıngılızcede vardı oglumun bıldıklerını ben bulmıyorum dıyebılirim ögretmenımız yabancı onun agzıyla konuşuyolar en önemlısude okul ingilizce serfıtıkası verıyor.egıtım verırkende saygı kurallarını es gecmıyolar nerde nasıl davrancaklarıbı vs ders olarak göruyolar bilgisayar beden egıtımıde var anasınıfundada var hergun ögrdtmenımız aratıp detaylı bılgı verıyor

ogretmen kızımı kulağını cekmıs
arkadaşıyla konuşuyor o sıra dersını yapmıyormuş
yaren durumda etkılenmemıs acımadı dıyor ben ustelemedım hıc
sız nasıl bakıyorsunuz bıraz moralım bozuldu sankı bu duruma
çaktırmadan ağzını arıyorum ogretmenını cok sevıyor
sız bu durumda ne yaparsınız arkadaşlar
ogretmenımız guvenımı almış yumuşak bızlerı çocuklara yumuşak davranma konusunda uyaran bır ogretmen
sızın verıcegınız fıkırler cok onemlı

bu arada dun aksamkı 6 sayfalık odevıımızı gece gunduz yapmamıza rağmen yetıstıremedık

sadece e harfı gormemıze rağmen
m n l elel lele nerde cıktı anlamadım hıc bırımız
öğretmen bayram sonrasına alışsın ellerı demıs
bu aksamda hıc odev vermemıs anlamadım gıttı

ogretmenımız guvenımı almış yumuşak bızlerı çocuklara yumuşak davranma konusunda uyaran bır ogretmen

Bizler yada şahsım adına ben annemden cok dayak yedim :8: Kızıma daha hıc vurmadım. Ama okula gelınce okulda 1.sınıfta 1 defa öğretmenım cetvelle kafama vurmuştu arkamı donmus konusuyordum bana seslenmıs hıc duymadım.:31: Bir defada kulagımı cekmıstı.
Günümüze gelırsek şahsen bende bozulurum ama sanıırm bunun tartısmasını bende yapmam. Haketmıstır derım en azından kıızmı tanıdıgım ıcın. Cunkı evde bende cok dişlerimi sıkıyorum ona vurmamak ıcın. Birsuru cocuk var sınıfta onlarında bı dayanma sınırı var unutmamalıyız.. Daha ileri giden bısey olmadıgı sürece bence üstünde durma derım. Bızım zamanımızdakı sınıfları ogretmenlerı dusun , ki artık aileler o kadar bilincliki ogretmen parmagını sallayamıyor cıcuga bence buda cok yanlıs. Etı senın kemıgı benım olmasada ogretmenlerınde hakkı olmalı cocuk uzerınde 4 sene bırlıkte olacaklar cunkı..:50:

Günaydın kızlar,

bizim babannemiz ödev olayını çözmüş dün!!!!!!!!
Nasıl mı ?
Kendi yaparak:( :( :47:
:47:
bir baktım yazılar ayna gibiiiiiiiiiiii
offff offffffff
ya öğretmenlere yine sabır biz bir tanesine laf anlatamıyoruz:(

Günaydın kızlar,

Nasıl mı ?
offff offffffff

Sakın sakın çocuğunuzun odevini siz yada bir başkası yapmasın gerekirse odevsiz gitsin aklı başına gelsin
benim oğlum da dün okuldan gelince parka çıktı akşam ödev saati sarkti boyama odevini bitiremeden uyudu bugün ödevsiz gitti yani ödevsiz değil odev eksik gitti

Son düzenleme:
Sakın sakın çocuğunuzun odevini siz yada bir başkası yapmasın gerekirse odevsiz gitsin aklı başına gelsin
benim oğlum da dün okuldan gelince parka çıktı akşam ödev saati sarkti boyama odevini bitiremeden uyudu bugün ödevsiz gitti yani ödevsiz değil odev eksik gitti

kesinlikle ama işde anlatta git babanne sendromu1 gün önce eksik ödevle gitti tamamlayamadı
üstüne basa basa dedim yarın gelince mutlaka yap 2 kez aradım yapıorum dedi
babanne de yaptıramayınca öğretmenden değil benden çekindiğine sanırım oturup yapmış
dedim bir daha kesin olamsın
ödevsiz gitsin
eve geldik sildik tekrardan yaptık :(
ben sanırım etüde vereceğimmmmmm
kasımda yoksa çok zor
7 den sonra esnemeye başlıo zaten
yaptırmama zorlamayla
yaptığını anladığından değil
aslında çok hevesli
yazı tahtamız var küçük ona çizgiler çekerek harfleri yapıo
satırın başına ev çizio öğretmen o şekilde antaltmış sanırım
evin çatısı bodrumu falan var
e ortada l nin üstü çatıda falan
e - el - ele - elle / öğrendiler şimdiye kadar

bizim öğretmenimiz ilk gün demişti
tabiki arada kulaklarını çekeceğim kızacağım diye
bence şimdilik hiç bir şey demeyin
keşke olamasa ama düşünün bir sınıfta en az 20 kişi
biz evde 2 sayfa ödevi yaptırmaya zorlanıoruz
onların mesleği işi ama birazda uyarı yapmaya hakları olsun
belki açıtacak şekilde bile çekmemiştir
bu size bi fırsat kızınıza anlatın bak sen demekki yanlış yapmışsın bir daha yapma
öğretmeninin dinle falan konuşun sonra tekrrar gözlemleyin

günaydın anneler,dünki ödevimiz bir sayfa el yapmaktı,okulda 2 sayfa yapmış kızım,öğretmeni aferin sana harika oldu diyip yanağını sıkmış yıldız ve gülenyüz koymuş defterine,nasıl mutluydu,

babaannede 1 sayfa daha el yapmış
1 sayfada ben gidince yaptık,muhtemelen bugünde ele yazıcaz,

gaza getirip güzel yazdırmak için yeni bi formül geliştirdim,ayyy bu ödev harika olucak kesin gülen yüz alıcaksın diyorum,hadi iddiaya girelim kim kaybederse o diğerine hediye alıcak diyorum,ben yıldız alıcam anne diyip özenerek yapıyor,

mesela dün hem gülen yüz hem yıldız aldığı için birbirimize hediye aldık,ben kızıma çilekli sakız,oda bana 1 paket falım gibi:1:

Günaydın kızlar,

Nasıl mı ?
offff offffffff

Sizin babanne süper babanne olmus:52:
Neysekı bıdaha yapmayacagını ümit edelim.. Napıcaz bız bu cocukları bılemıyorum.. Etüd fiyatalrı nedır kızlar ortalama bılgınız varmı. Ya yıllardır kreslere ne paralar döktüm tam kurtuldum dıcektım etüd mü cıkacak sımdıde:53:

Neysekı bıdaha yapmayacagını ümit edelim.. Napıcaz bız bu cocukları bılemıyorum.. Etüd fiyatalrı nedır kızlar ortalama bılgınız varmı. Ya yıllardır kreslere ne paralar döktüm tam kurtuldum dıcektım etüd mü cıkacak sımdıde:53:

evet kesinlikleeeeee süper babanne :33:
fena anne :47:
aynen bende yaşıtlarına göre küçüktü miyondu falan filan e okula gitmese kreş yine bi dünya para:(
dedim okula başlasın ama bi takviye şart yada çalışmayıp oyurup ilgileneceksin
bizim buradaist- ank göre fiyatlar uygun sanırım 350-400 arası falan
öğlen yemek verio okuldan alıp
çıkışta yine yemek ders etkinlik daha ne olsun
çantasını montunu toparlayamamsından korkuyorum:(

zarifecim babaanneyi lütfen ikaz et,gerekirse ödevsiz gitsin,ama yapmasın,alıştırmayın sakın,benim kayınpederde yarım sayfa yapmış geçen,hem kızıma hem kayınpedere kızdım ve sildim,bir daha cesaret edemez

yarencim,şiddetin hızlısı yavaşı yoktur ama,öğretmene kızsammı şimdi bilemedim,burda önemli olan kızının tutumu,öğretmeninin sevgisini azaltacak seviyede davransa o zaman öğretmenle konuş derdim ama,kızında bi şey olmadı acımadı diyorsa belli bir süre gözlemlemek yeter gibi geldi,

canım ben ankaradayım,çokta lüks olmayan bi semtteyim,orta halli diyelim,burda etütler 450-550 arası,öğlen yemek+servis bu fiyatın içinde

evet kesinlikleeeeee süper babanne :33:
fena anne :47:
aynen bende yaşıtlarına göre küçüktü miyondu falan filan e okula gitmese kreş yine bi dünya para:(
dedim okula başlasın ama bi takviye şart yada çalışmayıp oyurup ilgileneceksin
bizim buradaist- ank göre fiyatlar uygun sanırım 350-400 arası falan
öğlen yemek verio okuldan alıp
çıkışta yine yemek ders etkinlik daha ne olsun
çantasını montunu toparlayamamsından korkuyorum:(

Canım bilmiyorum ne yapacagımı sasırmıs durumdayım. Kı<ım cok yoruyo bızı. Babannemiz yazık sıyırmak üzere.. konus konus kızımla aynı.. 2 dk sonra unuutyor hoop leyla moduna baglıyor.. 350-400 nedir ya :52: okula 150 tl yemek ucretı verıyorum mın. aylık. okul gderleri hıc bıtmıyo bıde etud mu eklıım :53:

canım ben ankaradayım,çokta lüks olmayan bi semtteyim,orta halli diyelim,burda etütler 450-550 arası,öğlen yemek+servis bu fiyatın içinde

Mevcanım, Doğma büyüme a.paşalıyım. Öğreniminde orda gectı.. Gelin olunca b.kente tasındım ailem hala o taraflarda.. hatta kuafore o tarafa gdıyorum hala :26: Ya nerde otutursak oturalım 450-500 nedir ya. noluyo millete krese her ay 550 ödemekten bıkmıstım sımdıde etüde baslıcas.. Sponsor arayalım kızlaaar :46::46:

Cok tesekkur ederim.arkadaslar biraz icim rahatladi sanki
Dediginiz gibi cani hic acimamis
Dediginiz gibi ona yaptiginin yanlis oldugunu anlattim
Zaman gectijten sonra agzini aradim ogretmenden urkmemis ve hala.cok sevdigini soyluyor
Kafamda ufak soru isareti ile gozlemlemeye devam edicem

günaydın anneler,dünki ödevimiz bir sayfa el yapmaktı,okulda 2 sayfa yapmış kızım,öğretmeni aferin sana harika oldu diyip yanağını sıkmış yıldız ve gülenyüz koymuş defterine,nasıl mutluydu,

babaannede 1 sayfa daha el yapmış
1 sayfada ben gidince yaptık,muhtemelen bugünde ele yazıcaz,

gaza getirip güzel yazdırmak için yeni bi formül geliştirdim,ayyy bu ödev harika olucak kesin gülen yüz alıcaksın diyorum,hadi iddiaya girelim kim kaybederse o diğerine hediye alıcak diyorum,ben yıldız alıcam anne diyip özenerek yapıyor,

mesela dün hem gülen yüz hem yıldız aldığı için birbirimize hediye aldık,ben kızıma çilekli sakız,oda bana 1 paket falım gibi:1:

Masalla canim cok guzel.motive ediyorsun fistigi
Bende sen bunu cok guzel.yapiyorsun vb diyince hemen o moda giriyor:)
Dun anaokuluna giden arkadaslarina 1.sinif cok zor dedigini yazmissiniz cok guldum gercekten cok seker

zarifecim babaanneyi lütfen ikaz et,gerekirse ödevsiz gitsin,ama yapmasın,alıştırmayın sakın,benim kayınpederde yarım sayfa yapmış geçen,hem kızıma hem kayınpedere kızdım ve sildim,bir daha cesaret edemez

yarencim,şiddetin hızlısı yavaşı yoktur ama,öğretmene kızsammı şimdi bilemedim,burda önemli olan kızının tutumu,öğretmeninin sevgisini azaltacak seviyede davransa o zaman öğretmenle konuş derdim ama,kızında bi şey olmadı acımadı diyorsa belli bir süre gözlemlemek yeter gibi geldi,

CANIM MESAJINI okurken bi an sevinmedim desem yalan olur.
demekki tek bizde değilmiş ödev yapan:)
bende ikisinede kızdım bir daha olamsın dedim

Son düzenleme:
zarifecim bende ikea nato yolu tarafında oturuyorum,bahsettiğim fiyatlar abidinpaşa,nato yolu fiyatları canım,ama bu fiyatlarda pazarlık var onuda unutmayalım

yarencim,maalesef kızım araba misali gazla çalışan bir çocuk,hadi kızım,hadi meleğim,yağsın,balsın demem lazım hep pöfff:19:

Back