• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

kızlar bir açıklığa kavuşturun lütfenn:26:
bohça sözde de veriliyor mu? nişanda mı yoksa? ben nişan düşünmüyorum amaa:28:

İsteğe göre canım...

Benim sözüm olduğunda annemler "söz kesildi bohçası vermek lazım" dediler hazırladılar bir ufak bohça
Bohçanın içinde damat için bir çorap, bir tane el havlusu vardı. Mendil de konulur ama bizimkiler koymadı.
Ayrılık getirirmiş (hurafe bence böyle şeyler).
Kız verilip, söz kesildikten sonra bohçayı erkek tarafına verdiler... :34:

Ben nişanda verdim
Görümcem söz de verdi, nişanda da verecekmiş
Onlarda da tek nişanda veriliyormuş aslında ama komşusunda görmüş, bende bi de sözde vereyim dedi

Senin de kendi tercihin nasılsa öyle yap, çok ta önemli değil

Kimisi de mesela evlendikten sonra tüm akrabalarına bohça götürür, kimisi sadece anne baba ve kardeşlerine
Ben herkese götürmüştüm, o kadar kalabalıklar ki birde evde koyacak yer yoktu
El öpmeye giderken hediye olarak götür demişti annem, bende hazır zaten diye giderken bir bir bohça götürdüm sevindiler

İsteğe göre canım...

Benim sözüm olduğunda annemler "söz kesildi bohçası vermek lazım" dediler hazırladılar bir ufak bohça
Bohçanın içinde damat için bir çorap, bir tane el havlusu vardı. Mendil de konulur ama bizimkiler koymadı.
Ayrılık getirirmiş (hurafe bence böyle şeyler).
Kız verilip, söz kesildikten sonra bohçayı erkek tarafına verdiler... :34:

canım bana nişanda bohça geldi. düğün öncesinde de ben götürdüm, o kadar :31:

nişan düşünmüyorum, o zaman bu işler biraz bizimle alakalı desenize:31:
ben nasıl istersem o şekilde olabilir yani..ben de söz sonrası yapsam mı diye düşünüyorum.
biraz nişan bohçası gibi olacak o zaman desenize..:6:

kızlar zehirsiz ev diye bir site keşfettim, süpeeer :52:
ürünleri incelemişler etiket okuma kılavuzu-otopsi bölümünde, bayıldım siteye :16::16::16:

eylülcüm benim nişan dediğim evde, aileler arasında oldu. söz-nişan-düğün üçgeninde bana söz çok işlevsiz geliyor ve anladığım kadarıyla senin söz dediğin zaten benim nişan dediğim. nişan bohçası ve söz bohçası arasındaki farkları bilmiyorum. kafanıza göre takılın, ailelere sorup yol çizebilirsin. biz öyle yapmıştık. onlar nişanda bohçaya gerek yok dediler, biz de düğünde gerek yok dedik. karışımı bir şey oldu işte. böyle şeyleri önemseyen taraflar varsa bohçanın içeriğine de önem vermek gerekiyor; fakat bu süreçte kendini çok yıpratmamaya çalış. ben çok gerilmiştim mesela damat bohçası hazırlarken. gerçi hep ben ilgilendiğim için oldu gerginliğim. senin yardımcıların varsa problem yok. düğünden sonra da genelde birkaç parça çeyizlik ürünle el öpmeye gidiliyor :31:

Bizim adetlere göre bohça sözde veriliyor canım..Nişanda da tepsi oluyor..ama o karşılıklı anlaşmaya bağlı ben ne bohça ne tepsi istedim mesela

Ay canım benim kıyamam, hakikaten can sıkıcı olmuş... :50:
Herşeyde bir hayır vardır canım ya, öyle düşünmekte fayda var...
Üzüldüm şimdi... Kendim de "tatmin olunamamış" bir eğlence yaşadığım için...
Senin durumun hakkaten daha zormuş... İnşallah eşin ile bir gün kafa dinlemek için beraber bir kaçamak yaparsınız.
O zaman inşallah güzel geçer... :34:

Ne zaman planlayıp bişey yapmaya kalksak hep hüsranla bitiyo..Bundan sonra kendimizi çok fazla koşullandırmamaya ve yılbaşlarında fazla uzaklaşmamaya karar verdik canım..Senin neden iyi değildi ?

Kızlar bizim de yılbaşından nikah şahidi olan arkadaşlarımız geldi sevgililer kızın izni olmadığı için 11:30 da gitmek zorunda kaldılar ben de eşim ile film izleyecektim ama olmadı tabiki... Ben mutfağı toparlarken eşim uyuya kaldı zoraki kaldırdım ama çok ayıkmadı tabiki öyle bir akşam geçirdik işte...

nişan düşünmüyorum, o zaman bu işler biraz bizimle alakalı desenize:31:
ben nasıl istersem o şekilde olabilir yani..ben de söz sonrası yapsam mı diye düşünüyorum.
biraz nişan bohçası gibi olacak o zaman desenize..:6:

Canım hemşom ben de eşimin bohçasını nışandan sonra götürdüm o da bana aynı şekilde ama ailelere verilen bohçayı yeni götürüyorum el öpmeye giderken Kader gibi benim de çok eşyam olduğu için dayılarına amcalarına giderken yanıma mutlaka bir şeyler alıp götürüyorum annesinin çok hoşuna gidiyor...

Ne zaman planlayıp bişey yapmaya kalksak hep hüsranla bitiyo..Bundan sonra kendimizi çok fazla koşullandırmamaya ve yılbaşlarında fazla uzaklaşmamaya karar verdik canım..Senin neden iyi değildi ?

hep, hiç, asla, her zaman kelimeleri çok zararlı canım; lütfen kullanmayalım, kullanmayanları uyaralım.
beynine otomatik mesaj neden gönderiyorsun :50: bu seferlik böyle olmuş veya iki üç seferdir böyle olmuş :31:

Canım eşime çok önceden söylemiştim "bu yılbaşımız ilk geçireceğimiz yılbaşımız, özel olsun" diye...
:14: :14: :14:
Ama olmadı, eşimin kuzenlerine gittik...
Herşey iyi güzel, gece sonunda (sabahın 4'ü felan)
eşimin sarhoş kuzeni "kalın, bu gece burda yatın" bir taktı...
Anlatamam.... Sarhoş muhabbeti hiç dinlememiştim... Hiç çekilmiyormuş bunu anladım... :19::19:

Bizim de öyle oluyor canım ama takma boşver hayırlısı olsun inşallah....

hep, hiç, asla, her zaman kelimeleri çok zararlı canım; lütfen kullanmayalım, kullanmayanları uyaralım.
beynine otomatik mesaj neden gönderiyorsun :50: bu seferlik böyle olmuş veya iki üç seferdir böyle olmuş :31:
Kısmetse demek gerekiyor sanırım
Canım eşime çok önceden söylemiştim "bu yılbaşımız ilk geçireceğimiz yılbaşımız, özel olsun" diye...
:14: :14: :14:
Ama olmadı, eşimin kuzenlerine gittik...
Herşey iyi güzel, gece sonunda (sabahın 4'ü felan)
eşimin sarhoş kuzeni "kalın, bu gece burda yatın" bir taktı...
Anlatamam.... Sarhoş muhabbeti hiç dinlememiştim... Hiç çekilmiyormuş bunu anladım... :19::19:
Zaten kimi insan içmeyi bilmiyor..Biz de birer duble rakı içtik o kadar..Sanki çok içince noluyosa..Umarım 2013 güzel geçer talihsiz başlasak ta
Bizim de öyle oluyor canım ama takma boşver hayırlısı olsun inşallah....

Beterin beteri var dedik elbette ama olmasaydı keşke işte..Belki de gezmeye çıksak çok kötü kaza geçirebilirdik belki allah korudu bi şekilde gezmemizi engelledi kim bilir.

İnşallah canım, 2013 güzel geçer umarım...
Gerçi bana sorarsan bir yılın diğerinden farkı yok...
Yaşlanıyoruz ve her gün yaşadığımız olaylar fark ediyor o..
Baktığın zaman yıl işte, rakkamlar değişiyor... :31:

Bugün kendimi çok karamsar buldum...
Akşama ne yemek yapsam onu düşüneyim en iyisi... :9:

İnşallah canım, 2013 güzel geçer umarım...
Gerçi bana sorarsan bir yılın diğerinden farkı yok...
Yaşlanıyoruz ve her gün yaşadığımız olaylar fark ediyor o..
Baktığın zaman yıl işte, rakkamlar değişiyor... :31:

$A95eGlVCMAML2_J.jpg

Bebeğim bu bize gelsin bugünkü halet-i ruhiyemiz için

teşekkür ederim hanımlar..:31: evliliğe giden yolda aslında söz-nişan biraz formalite gibi geliyor bana..
ben az ama öz nişanvari bir hava da yapacağım sanırım..nasıl olcak bilmem gerçi evimiz de pek küçümendir bizim..:9:

maksat gönüller bir olsun..ben de bohçadır, adettirden ziyade hediye anlamında hiç bir karşılık beklemeden aslında bir şeyler hazırlamak istiyorum.:17:
yardımcılarım var mı krizcim..:31: aslında ben tek kız evladıyım, gelinimiz var sağolsun beceriklidir, can atıyor abla artık evlen diye zaten:52: teyzoşum var,
yakın dostlarım da var..sağolsunlar yalnız kalmam gibi geliyor ama yine her anıyla ilgilenmek isterim:17:

çileğim , geçmiş bitmiş..üzülsen ne fayda..sevgililer günü geliyor.:29: kendini çok şartlamadan o gün için güzel bir gün olabilir yeni evinizde.:34:

Bugün kendimi çok karamsar buldum...
Akşama ne yemek yapsam onu düşüneyim en iyisi... :9:

bir güzel çorba yap..ezogelin mi olsaa:37:

sonra bir fırın yemeği hafif,tavuk mu olsa..:52:

yanına salataa,pilav sevmem çok..

sonracığma bir sütlaççç:56: ayy dün özüme yapacaktım, unuttuk alışveriş yaparken almayı malzemeleri:14:

sen yap benim yerime:31:

Back