Evet canım bende öyle duydum...
İnsanlar bir enteresan, benim yine aklımdan geçmez böyle cinlikler...
Fazla mı safımdır neyimdir... cevabımı veririm, lafımı sakınmam, dedikodu yapmam, kimsenin yüzüne söyleyemeyeceğim lafı başkasına demem...
O yüzden pek sorunum olmuyor, ama cinliğe ermez kafam...
Ablamın eltileri var ( Çok gıcıklarablam yine iyi dayanıyor.. )
Neredeyse ablamla ikiz olmaya çalışıyorlar diyebilirim
Bu hafta ablam birşey alsın, birkaç gün sonra aynısını alırlar
Ablamın kayınvalidesi çok yaşlı sessiz sakin biri ve memleketinde
Ama o da eltilerden yana muzdarip işte herkes birilerinden çekiyor ( Aynı binadalar )
olsun iyi çözmüşsünkimsenin beni üzme gibi bi lüksü yok valla eşiminde öyle .. ben bunu yeni farkettim .. eşime de sevgiliyken çok yanlış davranmışım beni üzmesine izin vermişim .. şimdi kıymetim daha çok biliniyor meğer yanlış yol seçmişim susarak, herşeyi alttan alarak .. diş göstermek gerekirmiş ama çaktırmada, kavga gürültü çıkarmadan
Kavga gürültü çıkartmadan nasıl diş gösteriyorsun?
Ama bunu yarın konuşalım, benim mesai saatim bitiyor, daha eltime yemeğe gidicez kısmetse...
Anca ufaktan toparlanırım ben...
Kızlar sizi seviyorum, sağolun herşey için, dinlediğiniz için...
Herşeyden önce destek ve yardımlarınız için...
Ama ne bileyim yeni gelin olunca çekiniyor insan, fazla sivrilmek istemiyor
Bir de tam kim necidir bilmiyor, yanlış birinin tavuğuna kışt demektense gözlem yaptım önce
Sonra da eşimden de izin aldım , şimdi rahatım kim nasılsa ben öyleyim onlara karşı
tatlım detayını yarın konuşuruzses tonumu ayarlıyorum, ve lafımı söylüyorum .. tabi artık eşime diş göstermeme gerek kalmadı .. normal konuşarak sorun çözebiliyoruz .. "ben" diliyle .. ama kv'yle böyle bir iletişim kurmam imkansız .. seviyemiz farklı .. mesela kv düğünden sonra "o şunu dedi bu bunu dedi" dedi durdu .. tv izliyordum, ona döndüm "anne, inanki kimsenin söylediği umrumda değil, herkes önce kendi gelinine ve kızına baksın, sende bunları düşünüp kendini üzme olur mu" dedim yumuşak bi sesle sonra da döndüm tv'ye .. sustu bi daha aynı konuyu açmadı .. eve giderken de annene böyle söyledim dedim, iyi demişsin dedi bitti ..
birde etrafımdaki bütün insanların duygularını ben düşünmek zorunda değilim .. kv üzülürse üzülsün .. o onun problemi .. ben (bana göre) üzerime düşeni yapıyormuyum evet.. onun beklentilerini karşılamak zorunda değilim .. o düşürsün beklentisini . düşürmüyorsa da o üzülsün .. o konuşsun dursun arkamdan ..
yarın konuşuruz daha detaylı tatlım .. kendine iyi bak salla kv'yi
ya aslında biz kv'ler üzülmesin diye değil, kocişlerimiz üzülmesin diye bişi diyemiyoruz sanırım çoğu zaman
tam face'liktweet'te olabilir şaka bi yana insanın bi süre sonra kaderinde dediği gibi konuşası gelmiyor sanırım .. ben 2 yıl nişanlı kaldım .. sanırım bu sebeple artık hiç kv'den bahsedesim gelmiyor ama hepinizin kv'sini dinlerim
Siz siz olun
Sessiz olayım, sükunet en güzel cevap, aman yeni geliniyim demeyin
Saygısızlık etmeden verin cevabını gitsin
Kimse edepten sükuttan anlamıyor valla
Bi süre sonra da olsa çözdüm
Şimdi bakıyorum da ben sessizken aslan kesilenler miyavlayamıyor bile..
Sağol canım benim, vallahi bir tek burada dökebiliyorum içimi.
Eltime anlatamıyorum, biraz kime ne anlatacağını bilemeyen bir insan.
Oluru olmazı herşeyi anlatabilecek bir tip olduğu için, sınırlı düzeyde dertleşebiliyoruz.
Anneme anlatamam kadıncağız çok üzülür.
Arkadaşlara ne anlatacaksın, herkesin derdi kendine bir durum var.
Eh bir burası kalıyor, bende rahat rahat yazıyorum işte...
Bir tek annaneciğim kayınvalidesini iyi anlatırdı.
Ağzı var dili yok der hep, ben kayınvalidesini bu kadar seven insan bir annanemi gördüm...
Aman eltin en son seçeneğin bile olmasın
Eltim yok çok şükür ama
Çevremde de gördüğüm kadarıyla elti çok tehlikeli birşeyyarın birgün koz olarak kullanır
olsun iyi çözmüşsünkimsenin beni üzme gibi bi lüksü yok valla eşiminde öyle .. ben bunu yeni farkettim .. eşime de sevgiliyken çok yanlış davranmışım beni üzmesine izin vermişim .. şimdi kıymetim daha çok biliniyor meğer yanlış yol seçmişim susarak, herşeyi alttan alarak .. diş göstermek gerekirmiş ama çaktırmada, kavga gürültü çıkarmadan
Kavga gürültü çıkartmadan nasıl diş gösteriyorsun?
Ama bunu yarın konuşalım, benim mesai saatim bitiyor, daha eltime yemeğe gidicez kısmetse...
Anca ufaktan toparlanırım ben...
Kızlar sizi seviyorum, sağolun herşey için, dinlediğiniz için...
Herşeyden önce destek ve yardımlarınız için...
tatlım detayını yarın konuşuruzses tonumu ayarlıyorum, ve lafımı söylüyorum .. tabi artık eşime diş göstermeme gerek kalmadı .. normal konuşarak sorun çözebiliyoruz .. "ben" diliyle .. ama kv'yle böyle bir iletişim kurmam imkansız .. seviyemiz farklı .. mesela kv düğünden sonra "o şunu dedi bu bunu dedi" dedi durdu .. tv izliyordum, ona döndüm "anne, inanki kimsenin söylediği umrumda değil, herkes önce kendi gelinine ve kızına baksın, sende bunları düşünüp kendini üzme olur mu" dedim yumuşak bi sesle sonra da döndüm tv'ye .. sustu bi daha aynı konuyu açmadı .. eve giderken de annene böyle söyledim dedim, iyi demişsin dedi bitti ..
birde etrafımdaki bütün insanların duygularını ben düşünmek zorunda değilim .. kv üzülürse üzülsün .. o onun problemi .. ben (bana göre) üzerime düşeni yapıyormuyum evet.. onun beklentilerini karşılamak zorunda değilim .. o düşürsün beklentisini . düşürmüyorsa da o üzülsün .. o konuşsun dursun arkamdan ..
yarın konuşuruz daha detaylı tatlım .. kendine iyi bak salla kv'yi
Gelinleryazdıklarınızı okudum da Allah sizlere daha çok sabır versin kv sorunu kaçınılmaz bir şey sanırım benim kayınvalide de senede 1-2 ay yanımda kalacak gibi görünüyor normalde memlekette kalıyor umarım aynı evin içinde birbirimizi yemeden dururuz bunun için çok dua ediyorum bende eşim üzülmesin düiye susarım diye düşünüyorum ama sınırları aşar ise İlkay gibi çaktırmadan yapıştırırım lafı mı..
3 tane eltim var 1 tanesi ile başka memlekette ve bir arada olma ihtimalimiz yok.... Ama diğerleri çok yakınımda oturacaklar kayınvalideden çok onları düşünüyorum bazen....:))) Bu arada 5 adet de görümce var hemde en konuşanından
ya aslında biz kv'ler üzülmesin diye değil, kocişlerimiz üzülmesin diye bişi diyemiyoruz sanırım çoğu zaman
,
tatlım ince bi sınır var .. sen kocam üzülmesin diye herşeyi yutarsan, gün gelecek içinde kocaman birikecek ve daha çok üzeceksin kocanı .. önemli nokta şu: ertelemeden, sakin bir dille, olaylardan çok duygularına odaklanarak söyleyeceksin .. önce eşinin sakin mutlu olmasa da kızgın, yorgun, gergin olmadığı anını belirleyeceksin .. sonra gideceksin yanına elini tutacaksın temas önemli .. ve ona yaşanan olaylarda nasıl hissettiğini söyleyeceksin .. burada anlatır gibi .. sonra onun bu olaylarda ilgili ne düşündüğünü ne hissettiğini soracaksın .. kimseyi suçlamadan .. içindekileri aktaracaksın .. mesela "benimle ilgilenmiyorsun" demekle "benimle ilgilenmediğini hissediyorum" arasında fark vardır ..
Koala da maşallah biriktiyor toptan cevaplıyorçok tatlı
Koala da maşallah biriktiyor toptan cevaplıyorçok tatlı
dertli gelinler topiğibenimki bi aydır yok kafam rahattı pazar günü geliyor amanda çok özledim minik kuşumu
5 mibircan baştan temeli sağlam at tatlım sen
ben de öyleyim yaa
ya senin gibi psikolog olmak isterdim yada benim çok yakın bi arkadaşım... gerçi burda çok yakın olduk zaten..ama kesinlikle taktik alınacak, oturulup konuşulması gereken birisin... bu yazdığınla buna inandım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?