2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Ablamın eltileri var ( Çok gıcıklar ablam yine iyi dayanıyor.. )
Neredeyse ablamla ikiz olmaya çalışıyorlar diyebilirim
Bu hafta ablam birşey alsın, birkaç gün sonra aynısını alırlar
Ablamın kayınvalidesi çok yaşlı sessiz sakin biri ve memleketinde
Ama o da eltilerden yana muzdarip işte herkes birilerinden çekiyor ( Aynı binadalar )

Evet hakikaten öyle herkes birilerinden çekiyor işte..
Allah sabır versin, bir insanı anlayana dinleyene, alışana kadar.
Zor zanaat...

Hadi görüşürüz kızlar, dikkat edin kendinize.

Ama ne bileyim yeni gelin olunca çekiniyor insan, fazla sivrilmek istemiyor

Bir de tam kim necidir bilmiyor, yanlış birinin tavuğuna kışt demektense gözlem yaptım önce

Sonra da eşimden de izin aldım , şimdi rahatım kim nasılsa ben öyleyim onlara karşı

tatlım detayını yarın konuşuruz ses tonumu ayarlıyorum, ve lafımı söylüyorum .. tabi artık eşime diş göstermeme gerek kalmadı .. normal konuşarak sorun çözebiliyoruz .. "ben" diliyle .. ama kv'yle böyle bir iletişim kurmam imkansız .. seviyemiz farklı .. mesela kv düğünden sonra "o şunu dedi bu bunu dedi" dedi durdu .. tv izliyordum, ona döndüm "anne, inanki kimsenin söylediği umrumda değil, herkes önce kendi gelinine ve kızına baksın, sende bunları düşünüp kendini üzme olur mu" dedim yumuşak bi sesle sonra da döndüm tv'ye .. sustu bi daha aynı konuyu açmadı .. eve giderken de annene böyle söyledim dedim, iyi demişsin dedi bitti ..

birde etrafımdaki bütün insanların duygularını ben düşünmek zorunda değilim .. kv üzülürse üzülsün .. o onun problemi .. ben (bana göre) üzerime düşeni yapıyormuyum evet.. onun beklentilerini karşılamak zorunda değilim .. o düşürsün beklentisini . düşürmüyorsa da o üzülsün .. o konuşsun dursun arkamdan ..

yarın konuşuruz daha detaylı tatlım .. kendine iyi bak salla kv'yi

bende eşimden izin aldım bende kv gücünde 4 tane de teyze var onlarla başa çıkması daha zor neyse ki az görüşüyoruz

ya aslında biz kv'ler üzülmesin diye değil, kocişlerimiz üzülmesin diye bişi diyemiyoruz sanırım çoğu zaman

Gelinler yazdıklarınızı okudum da Allah sizlere daha çok sabır versin kv sorunu kaçınılmaz bir şey sanırım benim kayınvalide de senede 1-2 ay yanımda kalacak gibi görünüyor normalde memlekette kalıyor umarım aynı evin içinde birbirimizi yemeden dururuz bunun için çok dua ediyorum bende eşim üzülmesin düiye susarım diye düşünüyorum ama sınırları aşar ise İlkay gibi çaktırmadan yapıştırırım lafı mı..

3 tane eltim var 1 tanesi ile başka memlekette ve bir arada olma ihtimalimiz yok.... Ama diğerleri çok yakınımda oturacaklar kayınvalideden çok onları düşünüyorum bazen....:))) Bu arada 5 adet de görümce var hemde en konuşanından

ya aslında biz kv'ler üzülmesin diye değil, kocişlerimiz üzülmesin diye bişi diyemiyoruz sanırım çoğu zaman

tatlım ince bi sınır var .. sen kocam üzülmesin diye herşeyi yutarsan, gün gelecek içinde kocaman birikecek ve daha çok üzeceksin kocanı .. önemli nokta şu: ertelemeden, sakin bir dille, olaylardan çok duygularına odaklanarak söyleyeceksin .. önce eşinin sakin mutlu olmasa da kızgın, yorgun, gergin olmadığı anını belirleyeceksin .. sonra gideceksin yanına elini tutacaksın temas önemli .. ve ona yaşanan olaylarda nasıl hissettiğini söyleyeceksin .. burada anlatır gibi .. sonra onun bu olaylarda ilgili ne düşündüğünü ne hissettiğini soracaksın .. kimseyi suçlamadan .. içindekileri aktaracaksın .. mesela "benimle ilgilenmiyorsun" demekle "benimle ilgilenmediğini hissediyorum" arasında fark vardır ..

sen dinlemek için yaratılmışsın zaten bence

baştan öyleydim ama yok susmicam. bayramda dürttü konuştum, geçen oğlunun eşyalarını ütülemeyi özlediğini söyledi, gülerek aa hiç düşünmemiştik cuma getirelim pazar alalım dedim.. güldü mecburen... susunca garip garip davranıyo.. oraya buraya gidelim dedi, hiç dönüp bakamadım bile suratımı ekşittim ve gitmedim dediği zamanda.. tepemize çıkacaklar..

aynen ben de burda döküyorum içimi bi de bekar arkadaşım var ona anlatıyorum konuştukça..
ablama da anlatıyorum walla ama sinir oluyo hepsine iyice.. anneme söylemiyorum artık, 5 gidiyosam 1 gittim diyorum.. napiim o orda yalnız (babam var çok şükür ama bir değil ki evlatla..) , biz bunlara gidip duruyoruz. sinir oluyorum... burda dökelim içimizi barii...

Aman eltin en son seçeneğin bile olmasın
Eltim yok çok şükür ama
Çevremde de gördüğüm kadarıyla elti çok tehlikeli birşey yarın birgün koz olarak kullanır

bencede sakın anlatma eltine..gün gelir onlar ii olur da senin anlattıklarını anlatıverir..
boşver... bizle paylaş..

evet yaa nası yapıyosun bunu, çaktırmadan diş gösterme.. kavga çıkarmadan dediğini yaptırma..
benimki bildiğin doğulu işte, böyle demek istemiyorum ama acayip ata erkiller. bişey desen "saygısızca mı konuştn, işte üste mi çıkmaya çalıştın, vay efendim sen üstünlük mü kurmaya çalışıyosun.." böyle garip fikirleri oluyo... nası halledicez bilmiyorum ki.. lütfen yarın detaylıca konuşalım...

çok güzel demişsin kv'ne.. ben böyle bi durumda sesimi ayarlayamıyorum.zaten tonu yüksektir sesimin, birz da sinirlenip gıcık olunca yükseliyo ister istemez.. :44: öğrenmeliyim ama... laf sokmak iyi oluyor..ama çaktırmamak marifeet..

Son düzenleme:

5 mi bircan baştan temeli sağlam at tatlım sen

ben de öyleyim yaa

ya senin gibi psikolog olmak isterdim yada benim çok yakın bi arkadaşım... gerçi burda çok yakın olduk zaten..ama kesinlikle taktik alınacak, oturulup konuşulması gereken birisin... bu yazdığınla buna inandım...

ya senin gibi psikolog olmak isterdim yada benim çok yakın bi arkadaşım... gerçi burda çok yakın olduk zaten..ama kesinlikle taktik alınacak, oturulup konuşulması gereken birisin... bu yazdığınla buna inandım...[/QUOTE]

biz neciyiz

dertli gelinler topiği benimki bi aydır yok kafam rahattı pazar günü geliyor amanda çok özledim minik kuşumu

5 mi bircan baştan temeli sağlam at tatlım sen

Evet yaa neler var bir gün hepsi bir arada iken ortamlarına girdim eve geldiğimde nasıl başım ağrıdı annem de savaştan mı çıktın kızım ne bu halin diyo... Allah tan nişanlım sen bunların arasında ezilirsin diyerek beni hepsi ile aynı ortama sokmuyor sağolsun

Neyse kuzular kendinize cic davranın ben bu akşam gelinlik siparişi ve davetiye siparişi vereceğim:))))

İyi akşamlar herkese...

canım ben burdan yardımcı olmaya çalışırım da, biliyorum ki bazıları okuyunca yapması çok kolay sanki diyeceklerdir .. yarın sabah kalktığınızda hiç birşey değişmeyecek .. yada şu bilgisayarı kapattığınızda.. değişimin yavaş ama sürekli olanı makbuldür

kimse üzülmesin diye yaşayamayız .. kocalarımız da gün gelecek söylediğimiz şeylerde üzülecek .. bırakın bununla onlar başetsin ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…