2012 Yılı Hamile kalmayı Planlayan Anne Adayları

Ayyy bu sinekleri olurmuşsunuz de niye temizlemediniz aaaaaaaa:)))) neyse ben hallettim, biz bize lazımız kutlamadım burayı terketmeye veeeeee diyorumki GUNAYDİNNNNNNNNN herkese:))) ben kurstayim bgn aksama doğru gelirim, aralarda da bakarım bı telefondan opuldunuz topuğumuz hem var olanları,hem de var olup olmayanları )::)

insallah canim bekleyip görcez.. dra demis benimki esim bi hamilelik gecirdi diye o da sormus ne zaman, bu da demisti 4-5 ay önce dedim 1,5 sene oldu ne ayi benimle zaman cok cabul geciyo di mi dedim

ay çok yaşayın siz emi....

Merhaba kızlar...

Kızlar benim bir sıkıntım var, dün temizliğe kadın geldi bugünde günüm vardı 2 gün baya yoruldum, az evel wc gittim çamaşırımda lekelenme vardı, ne zaman olmuş bilmiyom sabahtan beri giremedim wcye, endişelendim, normal midir??? Anneme gösterdim çamaşırını değiştir takip et bakalım olmadı yarın dr. gidersin dedi, napim sizce ne olur bana bir cevap verin, tatlım cadım, menbetam, zeybnebim ne olur yardım edin bana, dün akşam karnımda batma tarzında sancım olmuştu, dün akşam ve bu sabah bişi yoktu gün içinde olmuş, ne yapayım???

canım benim kafana takıp kötü şeyler düşünme sakın , bilenler de bir cevap verseler nerde bu anneler yaaaa.... yerleşme kaması falan olabilir canım acabaa

İlk Trimestirdeki (Üç Aydaki) Kanamalar

Gebeliğin ilk üç ayı içinde çoğu kadında lekelenme veya kanama görülür. İlk trimestirinde hafif kanama olan çoğu vakada, gebelik normal seyrini tamamlar. Kanamanın miktarı yada başka bulguların olup olmaması ile, durumunuzun ciddiyeti arasında kesin bir bağlantı yoktur. Ancak bunlar, daha fazla araştırma gerektirip gerektirmediği konusunda yol gösterici olacaklardır. Bu yüzden doktorunuza kanamanızı tarif etmeniz ve başka bulguların olup olmadığını belirtmeniz önemli olacaktır.

Kanamanın Sebepleri Neler Olabilir?

1) Tutunma kanaması; Gebeliğinizin ilk dönemlerinde çok az miktarda lekelenme veya kanama saptayabilirsiniz. Bu, döllenmeden yaklaşık 10-14 gün sonraya denk gelir. Yerleşme veya tutunma kanaması şeklinde de ifade edilir. Döllenen yumurtanın rahiminize tutunması sırasında oluşur. Normal adet kanamanıza göre daha erken, damla damla ve daha açık renkte görülür. Uzun da sürmez. Bazı kadınlar bu hafif kanamayı adet kanaması olarak düşünüp hamile olduklarının farkına bile varmazlar.

2) Rahim ağzındaki değişiklikler;Gebe kaldığınız zaman, rahim ağzındaki kan miktarında ve kan akımında artış olur. Böylece bu bölgede, cinsel ilişki veya karın egzersizleri gibi olaylardan sonra hafif kanama olasılığı meydana gelir. Gebelikteki bu tip kanamalar genellikle normaldir.

3) Düşük; İlk trimestirdeki kanama düşük belirtisi de olabilir. Bilinen gebeliklerin %15-20 si düşükle sonlanır. Bunların çoğu da ilk 12 hafta içinde olur. Buna rağmen kanama sizin düşük yaptığınız anlamına gelmez. İlk trimestirde kanaması olan kadınların en az yarısı düşük yapmazlar.

4) Dış gebelik; Bu durum, embriyonun rahim dışında (genelde bu yumurtalık kanalı olur) bir yerde yerleştiği zaman gelişir. Düşükten çok daha az rastlanan bir durumdur. Buna rağmen eğer embriyo rahim dışında bir yere yerleştiyse normal bir bebek oluşması imkansızdır ve bu durum, ciddi iç kanamaya neden olabilir. Dış gebelikler, annenin hayatını kurtarmak için sonlandırılması gereken bir durumdur. Dış gebelikteki diğer belirtiler, karın ağrısı(bir tarafta daha yoğundur), sersemlik, baş dönmesi gibi şikayetlerdir.

5) Molar gebelik; Nadir bir durumdur. Döllenmeden sonra rahimde bebek yerine anormal bir doku gelişir. Molar gebeliğin en sık belirtisi kanamadır ancak ilk trimestirdeki kanamaların çok az bir kısmını oluşturur.

6) Gebeliğe bağlı olmayan nedenler; Vajina duvarındaki travma veya yırtıklar da lekelenme yada kanama nedeni olabilirler. Bazı rahim ağzı enfeksiyonları da erken gebelik dönemindeki kanama nedeni olabilirler.

Doktorunuza ne zaman haber vermeniz gerekir?

Eğer gün içinde hafif bir lekelenmeniz oldu ve geçtiyse kontrole gittiğinizde bunu doktorunuza söyleyin. Lekelenme veya kanama bir günden daha uzun sürerse 24 saat içinde bunu doktorunuza söyleyin.

Acil haber vermeniz gereken durumlar şunlardır;

Orta veya ağır derecede kanama
Ağrı, kramp, ateş yada titreme ile beraber olan kanama (kanamanın miktarı önemli değil burada)
Vajinadan doku parçaları gelmesi
Doktorunuz, muayeneniz yanında pek çok soru da soracaktır. Bunun yanında bulguların ciddiyetine göre kan testleri yada ultrasound da yapılabilecektir. Bu tetkiklerle bebeğinizin haftasına göre kalp atımı ve gelişimi tespit edilebilecektir.

Gebeliğin ilk döneminde görülen kanamanın tedavisi de sebebine göre yapılacaktır.

yavrumm canım benım sakın sıkıntı yapma. fazla ayakta kalmıssın sen. lekelenme gayet normal bende de devam etmıstı. ama doktoruna gıt yavrucum. sana ilaç başlatır. hem bebeği besler hemde tutunmasına daha yardımcı olur. merak ettım dogrusu progestana baslatmadı mı doktorun ??

sakın stres yapma hersey yolundadır canım benımm..

canim hemen telasa kapilma.. yorulmaktan da olur o.. kanamasi olan cok kisi taniyorum bebeklerini sgalikla dünyaya getiren.. ama artarsa dra gitmelisin.. lekelenme genelde cok tehlikeli olmuyor, hafif bi sekilde atlatip da bittikten sonra.. miktarini kontrol et olmazsa dra git.. su bebegin tutunmasini saglayan ilactan baska bir sey de icme tamam mi?? arkadasim yanlis hap yüzünden bebegini kaybetti aklinda bulunsun kuzum icini ferah tut

Benimde ilk üç aylık dönemde ara ara kanamalarım oluyordu. Oda iç çamaşırımda fındık kadar damla görüyordum. Takipteydim zaten doktorumla görüştüm. Bana progestan verdi. Yorulmayacaksın dinleneceksin demişti. Ama o dönem ben ev taşımıştım yorulmak zorundaydım. Neyse sonunda sorunsuz bebeğimi kucağıma aldım. Ama durumunu anlayabiiyorum. Gün falan boşver arkadaşlarınla görüşeceksende dışarıda biryerlerde görüş hamileyken fazla yorulmak iyi gelmiyor.

Slm kızlar,iş yoğunluğumdan dolayı uğrayamadım maalesef.Bu arada bebek yok bende,dr adet söktürücü ve folikasit verdi,onları kullanıyorum.
Beyazgalacım geçmiş olsun canım.Üzülme,stres yapma canım Allah cc nin izniyle her şey yolundadır.Haberlerini bekliyorum.

Canım ben progeston ve folik asiti aşılamadan beri içiyorum, dr. hiç bıraktırmadı hatta geçen hafta coraspine başlattı, düşük tehlikem var rahmimden dolayı, dün akşam dr.umu aradım aspirini bıraktırdı, hastaneye gel acilde k.doğum dr.umuz seni görsün ultrasonla bir baksın dedi, akşam gittik eşimle kadın kontrol etti, gayet iyi bazen böyle ufak kılcal damar kanamaları olabilir vucutta bunu dışarı atar dedi, çamaşırımıda yanımda götürmüştüm gösterdim, merak etme bişey olmaz dedi... Evde görünce çok endişelendim ama, hastaneye gitmemizde de bir hayır varmış, bebeğim bize en güzel sevgililer günü hediyesini verdi kalp atışlarını gördük...

Takipteyim canım, sık sık wc ye gidip kontrol ediyorum kendimi, ama artık mecbur kalmadıkça ayağa bile kalkmıyorum sürekli istirahat halindeyim...

Çok şükür Rab'bim sağlıkla bağışlamış evladınızı size, ben dün çok korktum canım öyle böyle değil ama, aşılamayla hamile kaldım ben, daha önce t.bebek denedik olmamıştı, dr.um bunu tüpbebek olarak göreceksin ve o şekilde davranacaksın, eşimle yakınlaşma yok, uzun yol yok, yorulmak, ağır kaldırmak yok dedi ben ağır kaldırmadım ama 2 gün boyunce sürekli ayakta dolanmak yetti zaten çamaşırımıda görünce delirdim resmen, eşim gelir gelmez hastaneye gittik, eşime anlattım daha yolda başadı bana söylenmeye sana demedim mi vs vs vs vs... diye ama bu korku yetti bana, dedim eşime zorda kalmadıkça değil ev süpürmek, iş yapmak yemek bile yapmıcam dedim...

Beyazgalacım haber ver mutlaka merak ediyoruz senii

Amin canım inşallah, inşallah Rab'bim hayırla, sağlıkla bize bağışlar...

Hepinize ilginiz için çok teşekkür ederim canlarımm benim, Allah razı olsun sizlerden, akşam gelip haber veremedim eşim direk yatırttı beni... Yarın her ihtimale karşı kendi dr.uma gidicem kontrol için coraspini düşük tehlikem olduğu için başlatmıştı, bu durumda kestirtti, kendi bir muayene etsin devam edeyim mi bırakayım mı ilacı görerek karar versin...

Canım çok sevindim bebişin kalp atışlarını görmüşsünüz,inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın yavrunu Beyazgalacım.

bayazgala
Canım nasılsın bak korktugun gibi değilmiş:)bak benim ablam 8-9 yıllık evli ve 8 defa düşük yaptı en büyük bebebğimiz anne karnında 3 haftalıktı keseleri ble görememişlerdi.kanda pıhtılaşma var ablamda cleksan ve asprin oda cok kullandım.gecen gün de beklenmeyen bir haber aldık ve ablam 5 haftalık hamile :)bundan mutlu haber olamazdı bizim için.doktor hiçbir problem yok dedi kesemizde görünmüş.3 gün öncede lekelenme oldu ve bütün ümidi gitti yine aynı düşüklerden dye düşündü doktoruna gitti ve bebeişimiz sapasaglam bu sefer dinç kalacak ve bile gelecekk:)) düşün 8 düşük yapmak ablam için nasıl bir psikoloji:)coraspirini yuttugu gün kanaması olunca psikolojik olarak haptan dolayı oldugunu düşünüyor.doktor coraspirin ve claksne devam demiş ve ablam aspirini kullanmk istemyrum demiş:)))
simdi evde raporlu:))evde annem yemegini yapıyr doktor gnlük hayattaki gbi devam demiş ama ablam korkuyr hep yatyr:)))))
senin bebişinde ayakta canımmmm senin yanına gelecek :)))ama nazlılar işte annesi:))vaktini bekliyor:)))
ne kadarlıktı canım senin bebiş bizimki 6.haftasında pazartesi 7:)))

Canım çok sevindim bebişin kalp atışlarını görmüşsünüz,inşallah sağlıklı sıhhatli kucağına alırsın yavrunu Beyazgalacım.

Amin canım inşallah, inşallah...

Allah bağışlasın canım benim, ablanda bebeğide Rab'bime emanet olsunlar, inşallah sağlıkla kucağına alıp büyütmek nasip olur... Benim de salı 7 olacak bugün 6+1 canım, inşallah Rab'bim sağlıkla kucağımıza alıp hayırlı evlatlar olarak büyütmeyi nasip eder bize...

Canımm çokk mutlu oldum, bebişiniz size sürpriz hazırlamış ve çağırmış sanki gelin anneciğim,babacığım bakın ben tutundum hayata buda kalp atışlarım sizi seviyorum demiş,sevgililer gününde :))) ohhh beeee

Sorma tatlım, nasıl mutlu olduk anlatamam, ama ben yarın dr.uma gidicem birde o görsün baksın ultrasonda coraspini içme demişti akşam tlf.da iyi görürse belki tekrar başlatır, zira geçen hafta başlatmıştı coraspine bebek daha iyi beslenebilsin diye, bir gitçem görünücem işte kafam daha rahat olur...

Tabi tabi ihmal etme canım benim ,seni en iyi bilen doktorundur sonuçta. Kendini de çok fazla yormamaya çalış artık gün falan yapma sen davetli git otur hop hop ye mideye indir canımcım:))

Tabi tabi ihmal etme canım benim ,seni en iyi bilen doktorundur sonuçta. Kendini de çok fazla yormamaya çalış artık gün falan yapma sen davetli git otur hop hop ye mideye indir canımcım:))

Bende zaten o sebeple aldım, bir arkadaşla yer değiştirdim, annemler bu ay sonunda gidecek, onlar gitmeden yapayım aradan çıksın işin tamamı bana kalmasın diye kabul ettim... Sağ olsun annem börekleri yaptı bende tatlı ve diğer ufak tefek şeyleri, ama işte ayakta dolanmakta yetip artıyormuş demek ki bu da bana ders oldu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…