-
- Konu Sahibi yellowdaisyy
- #29.381
pazartesi sabaha karşı doğum sancım başladı 10.30 gibi de kızıma kavuştum.zayıf 2500 gr ama allaha şükür sağlıklı.bugün de evdeyiz.ancak yazabildim.daha sonra ayrıntılı yazarım.
sevgili temmmuz anneleri, ben de hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden itibaren forumun sessiz ziyaretçisi idim. Hergün yazdıklarınızı okuyup nasıl da aynı duyguları aynı sıkıntıları paylaşıyoruz diye şaşırıyordum. Hamileliğim boyunca hepinizden yardım aldım ama bi türlü yazamadım. Beklenen doğum tarihimiz 9 temmuzdu ama sabırsız oğlum dün aniden dünyaya geldi, şu an hastanedeyiz,doğum hikayemi paylaşayım sizinle.
Önceki gece saat 4 gibi ilk sancı belimden kasıklarıma doğru vurmaya başladı, çok şiddetli değil ağrılar sadece adet sancısı gibi, saatte bir yarım saatte bir derken biraz daha sıklaştı, sabah 7 gibi nişan geldi, ama ben doğuma daha 10 gün var diye hiç sancıları ciddiye almamıştım. Nişanı görünce dedim bebek geliyo, biraz daha bekledim, saat 9:30da hastaneye geldik, doktorum ameliyattaydı, NST ye bağladılar, düzenli sancılar çıktı, en fazla 70i gördüm hala daha doğum olacağına inanamıyordum. Doktorun ameliyatı uzun sürdü beklemek zorunda kaldım.O arada sancılar daha da sıklaştı hastane koridorlarında yürümeye başladım ama gittikçe sancı arttığı için yürümekte zorlanıyordum neyse doktor geldi alttan muayene etti 6 cm açıklığım varmış meğer ben evde çekmişim sancıları, tam güzel zamanda hastaneye gelmişsin dedi, beni hemen tekerlekli sandalyeyle doğumhaneye aldılar, kısa süre sonra açıklık 8 cm.e sonra da 9 cme ulaştı. Bebeğin saçlarını gördüklerini sürekli ıkınmamı söylediler o arada biraz daha şiddetlendi sancılar, ıkındım ama bebek bi türlü aşağıya inmedi, meğer bebeğin başı doğum kanalına yan girmiş, bana sakinleştirici verip bebeğimi vakumla çekmişler, kendime geldiğimde karnımda bebeğim yoktu, yoğun bakımdaymış, odama çıktıktan 2 saat sonra getirdiler bebeğimi, 3200 gr doğmuş, mini minnacık meleğim, ama vakum nedeniyle başı bayaa uzamış, 1 haftaya düzelir dediler dua edin bebeğime kızlar, sizin dualarınız kabul olur. inşallah tez zamanda toparlanır, başka bi sıkıntısı yok çok şükür. Tabi ben de savaştan çıkmış gibiyim bebek kanala yan girdiği için ve bir an önce doğması gerektiği için karnıma bastırarak çıkarmışlar, morluklar var, göğüs kafesim de acıyor ama bebeğimi görünce herşeyi unutuyorum, Minik meleğim minicik ağzıyla emmeye de başladı, hepinize hayırlı doğumlar dilerim, ,nşallah zamanında sağlıkla kucaklarsınız minik meleklerinizi.
haftada bir balık yiyorum ,yeterli oluyodur heralde.balık yağı konusunda doktorlar farklı fikirlerde . Kimi kullanılmasını öneriyor kimi faydalı olmadıgını düşünüyor.Bende aynı dertten muzdaribim. Ödemden dolayı sinir sıkışması oluyor. Bu da güç kaybı ve ağrı yapıyor. Ne kadar hareketsiz kalırsa o kadar kötü oluyor. Gece hareketsiz olduğun için sabahları daha şiddetli hissediliyor. Gün içinde daha iyi oluyor.
Anladim, inanılmaz rahatsız edici bı duygu, magnezyumla desteklemeye devam edicez artık ...
Ben 1 aydır kalsiyum alıyorum. 3 aydırda gün aşırı balık yağı kullanıyorum. Çünkü çok fazla balık yiyemedim. Böyle desteklemeye çalışıyoruz.
aaa canım maşallahı var oğlunun.Bu vakitte bu kadar kilo.Dokorun bişi dedi mi kilosu için sezeryan falan gibisindn ? zamanını doldurursa 4,5 olur senin tosuncuk
selam kızlar,
dün gece uyutmadı oğlum bi o tarafa bi bu tarafa ittirip duruyor sabahta tekmeleriyle uyandım
hani bunlar büyüdükçe hareketleri azalıyordu
akıntım bazen fazlalaşıyor,bu hafta mide yanmalarım çok fena bitirdi beni,gaviscon sürekli baş ucumda
canım sıkılıyor yapacak birsey bulamıyorummmm. bari size kayınvalidemle yaptığım kapı süsü ve kendi yaptığım kurabiyeleri göstereyim. maksat muhabbet olsun. kayınvalidem hala şerbetlik için tepsi örtüsü yapıyor. seriye bağladı 3. örtü için uğraşıyor:))) Eki Görüntüle 453939 Eki Görüntüle 453940 Eki Görüntüle 453944 Eki Görüntüle 453945
nişanın gelmiş canım, bana da dün aynısı oldu. gittiğim doktor doğumun 8 saat içinde de hatta 48 saat içinde de olabileceğini söyledi. sancın olursa veya suyun gelirse gel dedi ve gönderdi. şimdi bekliyoruz.
çok güzel olmuş kapı süsüne bayıldım.NE kadar beceriklisiniz ya.Ben olsam işin yarısında sıkılırım.Gelemiyorum öyle şeylere ama yapmayı çok isterdim.Kurabiyeler desen zaten süper görünüyor.Maşallah maşallah... Güle güle yiyin inş. :)
Arkadaşlar sizin bebeklerınızın küçük olanlarını kullanmadıklarınızı rıca edersem verırmısınız
Azalıyor ama şiddetleniyor :) Benim oğlan da bir başladı mı karnımdan dışarı çıkacak gibi ama genelde uyuyo sanırım.Bir yerde okumuştum son haftalarda daha fazla uyuyorlarmış diye....
ben sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. lavaboda o kırmızımsı rengi görünce epey bir afalladım. temmuz 15 gibi bekleniyor bebeğim, erken geliyor insana ama hayırlısı tabi. hala başka bir belirti yok:)ay valla çok sevindim.. ben de sürekli kendimi kontrol ediyorum ama..
yok annem ne su ne nişan
[/B][/FONT]
canım, nişanı ilk gördüğümde hiç soğukkanlı değildim.aynı durumda olanları görmek ve aynı duyguları paylaşmış olmak güzel ve ne güzel sen benden çok daha soğukkanlısın benim de en yakın zamanda kendime gelmem gerekli Rabbim hepimizi ve meleklerini korusun inş..
ben 2 haftada 4kilo aldım bu aya kadar iyi gidiyodum ama bu ay resmen şiştim ayaklarımın üzerine basamıyorum ayakkabılar zor oluyo..doğursam artık diyorum bir yandan da korku var buara streselerdeyimheleki dışarı çıkıyosam insanların uzaylı görmüş gibi bakmalarından sinir oluyorum sanki hiç kendileri hamile olmadı ıyyyy
aynennnn,dik dik bakıyorlar insanın karnına bide uzaylı muamelesi direkt.Gülüp geçenlerde oluyor.Dün asansörde kadının biri karnıma bakıp son günlerin heralde dedi daha 1 ayım var benim beee diyemedim
aynennnn,dik dik bakıyorlar insanın karnına bide uzaylı muamelesi direkt.Gülüp geçenlerde oluyor.Dün asansörde kadının biri karnıma bakıp son günlerin heralde dedi daha 1 ayım var benim beee diyemedim