- 9 Eylül 2011
- 2.790
- 290
-
- Konu Sahibi yellowdaisyy
- #29.341
günaydın millet baykuş gıbı bir sağa bir sola baktık durduk nerdeyse amuda kalkacagım uykum gelsim dıye ama oğlum saolsun hıc uyumadık ..ilossdemir arkadasımız hastanede yatıyor suyu gelmiş su anda suni sancıyla dogurtacaklar lutfen hepımız dua edelim 3 cm acılması ve rahımde %70 incelme var bugun dgorcak işte .. demir bebek cok nazlı kızlar cokkkkkkkknazarlar degmesın canım arkadasım bebegıne subanallah tebarekallahhh
Valla hiç de yapamam kurabiye filan alamamda. Eşim doğum yapacağım hastanede 2 yıl çalıştı bütüüün hastane gelir ziyaretime kimseye yetmez. Hastane için çikolata alıcam normal madlen tarzı. Eve gelenlere de şu klasik biberonlu bebek şekeri ve Kuran-ı Kerim meali dağıtacağım küçüklerden. Onları da şeffaf kalpli keselere koydum güzel oldu.
ha anladım suyun fazla fazla varmış yaniıyıyım canım annemde yanımda ya psıkolojık olarak kendımı daha guvende hısedıyorum . dondurma konusulmus bana da dr um gunde 1 tane önermişti ama fazla yeme demişti.. öyle işte sen nasılsın bıtanem
canım suyum geldi foşşş diye ama ben kendımde degıldım o ara sancı cekıyordum dr um kocama bebegıme yetecek kadar su oldugunu ve bol bol su içmem gerektıgını soyledii
ı
hadı bakalım cenacım gözünaydın. herseyın ıstedığın gıbı olmasına cok sevındım.günaydın hamişleeer!!!
dün randevum vardı. 39. haftaya girdiğim için çatı muayenesi oldum.
henüz olmayanlara ve korkanlara şunu söyleyebilirim.. hiiiiç korkulacak bi şey değil..
en azından benimki çok rahat geçti..
çatının normal doğuma uygun olduğu müjdesini verdiitabi bebiş çok iri olmazsaa..
rahim ağzı yumuşamış ancak henüz açılma yok..
nst'ye bağlandım, bebişin kalp atışları gayet iyi düzenli..
20 dakikada 4 kez 90-100lere vuran sancılar görünüyor.
doktora sordum, bunları ağrı olarak hissetmedim, ağrı eşiğiyle mi alakalı diye?..
doğum için rahmin kasılıyor, bu sancıları şiddetli ağrıyla hissettiğin zaman bunlar doğum sancısı oluyor dedi..
gelelim usg'ye.. bebiş her zamanki gibi baş aşağı duruyor. ama kanala girme durumu henüz yok..:100:
bunun için akşam serin saatlerde 1 saat yürüyüş işe tavsiye etti..
yapılan ölcümlere göre bebişin kilosu 3580 gr, boyu yaklaşık 51 cm
bu arada son günlerde sık yaşadığım, karında sertleşmeleri sordum..
doğuma hazırlık olduğunu söyledi. eşlik eden bi ağrı olduğunda ve
sertleşmeyle birlikte özellikle vajinaya bi baskı hissedersen ağrı oraya da vurursa bu doğum kasılmasıdır.
bu şekilde rahatsız ederse düzenli olup olmadığına dikkat et dedi.
haricen rutin uyarılarını yaptı, nişan yada suyun gelirse, kanaman olursa, dediğim şiddetli kasılmalar ve
sancılar düzenli olursa hemen hastaneye geliyorsun dedi..
günaydın hamişleeer!!!
dün randevum vardı. 39. haftaya girdiğim için çatı muayenesi oldum.
henüz olmayanlara ve korkanlara şunu söyleyebilirim.. hiiiiç korkulacak bi şey değil..
en azından benimki çok rahat geçti..
çatının normal doğuma uygun olduğu müjdesini verdiitabi bebiş çok iri olmazsaa..
rahim ağzı yumuşamış ancak henüz açılma yok..
nst'ye bağlandım, bebişin kalp atışları gayet iyi düzenli..
20 dakikada 4 kez 90-100lere vuran sancılar görünüyor.
doktora sordum, bunları ağrı olarak hissetmedim, ağrı eşiğiyle mi alakalı diye?..
doğum için rahmin kasılıyor, bu sancıları şiddetli ağrıyla hissettiğin zaman bunlar doğum sancısı oluyor dedi..
gelelim usg'ye.. bebiş her zamanki gibi baş aşağı duruyor. ama kanala girme durumu henüz yok..:100:
bunun için akşam serin saatlerde 1 saat yürüyüş işe tavsiye etti..
yapılan ölcümlere göre bebişin kilosu 3580 gr, boyu yaklaşık 51 cm
bu arada son günlerde sık yaşadığım, karında sertleşmeleri sordum..
doğuma hazırlık olduğunu söyledi. eşlik eden bi ağrı olduğunda ve
sertleşmeyle birlikte özellikle vajinaya bi baskı hissedersen ağrı oraya da vurursa bu doğum kasılmasıdır.
bu şekilde rahatsız ederse düzenli olup olmadığına dikkat et dedi.
haricen rutin uyarılarını yaptı, nişan yada suyun gelirse, kanaman olursa, dediğim şiddetli kasılmalar ve
sancılar düzenli olursa hemen hastaneye geliyorsun dedi..
hadi gözün aydın..
diyeyim, sen normal doğuracaksın.. hem de çok kolay doğuracaksın..
sevgili temmmuz anneleri, ben de hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden itibaren forumun sessiz ziyaretçisi idim. Hergün yazdıklarınızı okuyup nasıl da aynı duyguları aynı sıkıntıları paylaşıyoruz diye şaşırıyordum. Hamileliğim boyunca hepinizden yardım aldım ama bi türlü yazamadım. Beklenen doğum tarihimiz 9 temmuzdu ama sabırsız oğlum dün aniden dünyaya geldi, şu an hastanedeyiz,doğum hikayemi paylaşayım sizinle.
Önceki gece saat 4 gibi ilk sancı belimden kasıklarıma doğru vurmaya başladı, çok şiddetli değil ağrılar sadece adet sancısı gibi, saatte bir yarım saatte bir derken biraz daha sıklaştı, sabah 7 gibi nişan geldi, ama ben doğuma daha 10 gün var diye hiç sancıları ciddiye almamıştım. Nişanı görünce dedim bebek geliyo, biraz daha bekledim, saat 9:30da hastaneye geldik, doktorum ameliyattaydı, NST ye bağladılar, düzenli sancılar çıktı, en fazla 70i gördüm hala daha doğum olacağına inanamıyordum. Doktorun ameliyatı uzun sürdü beklemek zorunda kaldım.O arada sancılar daha da sıklaştı hastane koridorlarında yürümeye başladım ama gittikçe sancı arttığı için yürümekte zorlanıyordum neyse doktor geldi alttan muayene etti 6 cm açıklığım varmış meğer ben evde çekmişim sancıları, tam güzel zamanda hastaneye gelmişsin dedi, beni hemen tekerlekli sandalyeyle doğumhaneye aldılar, kısa süre sonra açıklık 8 cm.e sonra da 9 cme ulaştı. Bebeğin saçlarını gördüklerini sürekli ıkınmamı söylediler o arada biraz daha şiddetlendi sancılar, ıkındım ama bebek bi türlü aşağıya inmedi, meğer bebeğin başı doğum kanalına yan girmiş, bana sakinleştirici verip bebeğimi vakumla çekmişler, kendime geldiğimde karnımda bebeğim yoktu, yoğun bakımdaymış, odama çıktıktan 2 saat sonra getirdiler bebeğimi, 3200 gr doğmuş, mini minnacık meleğim, ama vakum nedeniyle başı bayaa uzamış, 1 haftaya düzelir dediler dua edin bebeğime kızlar, sizin dualarınız kabul olur. inşallah tez zamanda toparlanır, başka bi sıkıntısı yok çok şükür. Tabi ben de savaştan çıkmış gibiyim bebek kanala yan girdiği için ve bir an önce doğması gerektiği için karnıma bastırarak çıkarmışlar, morluklar var, göğüs kafesim de acıyor ama bebeğimi görünce herşeyi unutuyorum, Minik meleğim minicik ağzıyla emmeye de başladı, hepinize hayırlı doğumlar dilerim, ,nşallah zamanında sağlıkla kucaklarsınız minik meleklerinizi.
Merhaba, epeydir forumu takip ediyordum,yeni üye olabildim :) aranızda özellikle geceleri elleri çok ağrıyın var mı? Yumruk haline getirmekte bile zorluk çekiyorum yaklaşık 2 haftadır
Bı de aranızda kalsiyum ve balık yağı kullanan var mı?
beni iyice korku sarıyor kızlar
saolasın canderinimm.. dün geldin mi hastaneye?hadı bakalım cenacım gözünaydın. herseyın ıstedığın gıbı olmasına cok sevındım.
bebişine de kocaman bir maşallah.
sağlıkla alırız ınsallah bebişlerimizi kucaklarımıza...
normalden korkuyorsun biliyorum ama hayırlısı olsun..bilmiyorum bende normal doğurcam hedme 40.hafatda gibime geliyor
ayrıca bugunde doğurmadık
hoşgeldin mi desem bilemedim.. :44: ALLAH başka topiğe düşürmesin..Selam temmuz anneleri..
ben haziran anneleri topiğinden bi selam weriyim dedim. sanırım bizde temmuz annesi olucaz sona kalmıs bi kaç kişi olaraktan
benim 40 haftam 1 temmuzda doluyo. doktorumuz en fazla 7 gün daha beklerm 7. gün suni sancıyla doğumu baslatırız dediben kendi sancılarımla gelsin istiyorum bu sıpa ama bakalım bize ne gibi bi seneryo hazırladı..
halbuki kendi sancılarım ağrılarım da war ama bakalım hayırlısı..
hepinize güzel b hamilelik we hayırlı doğumlar diliyorum.. napim bende arada buraya takılayım
sevgili temmmuz anneleri, ben de hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden itibaren forumun sessiz ziyaretçisi idim. Hergün yazdıklarınızı okuyup nasıl da aynı duyguları aynı sıkıntıları paylaşıyoruz diye şaşırıyordum. Hamileliğim boyunca hepinizden yardım aldım ama bi türlü yazamadım. Beklenen doğum tarihimiz 9 temmuzdu ama sabırsız oğlum dün aniden dünyaya geldi, şu an hastanedeyiz,doğum hikayemi paylaşayım sizinle.
Önceki gece saat 4 gibi ilk sancı belimden kasıklarıma doğru vurmaya başladı, çok şiddetli değil ağrılar sadece adet sancısı gibi, saatte bir yarım saatte bir derken biraz daha sıklaştı, sabah 7 gibi nişan geldi, ama ben doğuma daha 10 gün var diye hiç sancıları ciddiye almamıştım. Nişanı görünce dedim bebek geliyo, biraz daha bekledim, saat 9:30da hastaneye geldik, doktorum ameliyattaydı, NST ye bağladılar, düzenli sancılar çıktı, en fazla 70i gördüm hala daha doğum olacağına inanamıyordum. Doktorun ameliyatı uzun sürdü beklemek zorunda kaldım.O arada sancılar daha da sıklaştı hastane koridorlarında yürümeye başladım ama gittikçe sancı arttığı için yürümekte zorlanıyordum neyse doktor geldi alttan muayene etti 6 cm açıklığım varmış meğer ben evde çekmişim sancıları, tam güzel zamanda hastaneye gelmişsin dedi, beni hemen tekerlekli sandalyeyle doğumhaneye aldılar, kısa süre sonra açıklık 8 cm.e sonra da 9 cme ulaştı. Bebeğin saçlarını gördüklerini sürekli ıkınmamı söylediler o arada biraz daha şiddetlendi sancılar, ıkındım ama bebek bi türlü aşağıya inmedi, meğer bebeğin başı doğum kanalına yan girmiş, bana sakinleştirici verip bebeğimi vakumla çekmişler, kendime geldiğimde karnımda bebeğim yoktu, yoğun bakımdaymış, odama çıktıktan 2 saat sonra getirdiler bebeğimi, 3200 gr doğmuş, mini minnacık meleğim, ama vakum nedeniyle başı bayaa uzamış, 1 haftaya düzelir dediler dua edin bebeğime kızlar, sizin dualarınız kabul olur. inşallah tez zamanda toparlanır, başka bi sıkıntısı yok çok şükür. Tabi ben de savaştan çıkmış gibiyim bebek kanala yan girdiği için ve bir an önce doğması gerektiği için karnıma bastırarak çıkarmışlar, morluklar var, göğüs kafesim de acıyor ama bebeğimi görünce herşeyi unutuyorum, Minik meleğim minicik ağzıyla emmeye de başladı, hepinize hayırlı doğumlar dilerim, ,nşallah zamanında sağlıkla kucaklarsınız minik meleklerinizi.
günaydın millet baykuş gıbı bir sağa bir sola baktık durduk nerdeyse amuda kalkacagım uykum gelsim dıye ama oğlum saolsun hıc uyumadık ..ilossdemir arkadasımız hastanede yatıyor suyu gelmiş su anda suni sancıyla dogurtacaklar lutfen hepımız dua edelim 3 cm acılması ve rahımde %70 incelme var bugun dgorcak işte .. demir bebek cok nazlı kızlar cokkkkkkkk
selam hanımlar nasılsınz ? Biz doktordan geldik.Nst de 5 dk ara ile 40 - 50 lerde sancı var ama ben çok daha şiddetli kasık ağrıları hissediyorum dedim doktora.Evet sancıların var ama doğum eylemini başlatmak için yeterli değil sancıların sıklaşması gerek dedi.Sonra açılma var mı diye kontrol etti.Açılma yokmuş.pazartesi tekrar kontrole gideceğiz.Sezeryan yasası ile ilgili konuştuk biraz ama bende sancılar olduğunda genelde dinlemekle yetindim.Oğlumun kilosu 3326 gr , boyu da 49,84 cm olmuş maşallah.Bakalım ne zaman doğurcam ben yaaaa.Çok sabırsızım sancılarım da şiddetlendi ama ne açılma var ne de sancılar da sıklaşma.Hayırlısı inş...
canımcım, oğluna maşallah, benim kız gibi içerde toto büyütüyo
inan seni özel takip ediyorum.. destiny555 ile birlikte.
ben de merak ediyorum ne zaman gelcek senin bu sağ gösterip sol vuran oğlan?
siz doğurunca sanki ben de doğurcam gibi geliyooumudumsunuz
benim nst'de dün 5 dkda bir 90-100lerde sancılar vardı. ama ağrıyı şiddetli hissetmedim.
doktor da çok ciddiye almadı. doğum hazırlığı dedi. açılma yok yalnız rahim ağrı yumuşamış dedi.
sende de ağrı var, nst'de sancılar 40-50lerde..
doğumu başlatmak için sancının ne kadar sık olması gerekiyormuş kii?..:44:
saolasın canderinimm.. dün geldin mi hastaneye?
hem nst odasında hem de fatmanur hanımın kapısında gördüğüm her karnı burnunda hamişe
'acaba canderin mi?' diye baktım..
bu arada doktor benden tahlil istemedi. unuttu muu yoksa istemeyecek mi bilmiyorum,
ben de sormadım..
normalden korkuyorsun biliyorum ama hayırlısı olsun..
lakin henüz 36. haftadasın. bu kadar doğurma isteği iyi değil
en azından 37yi geçirseydin, biliyorsun prematüre oluyor bebiş o zaman..
hoşgeldin mi desem bilemedim.. :44: ALLAH başka topiğe düşürmesin..
doğum kaderdir, hele de normal doğum.. Rabbim daha bekletmesin, göndersin senin bebişi inş..
merak ettiğim bi şey var. günü geçtiği halde suni sancıyla doğumu nasıl başlatıyorlar?
yani açılma yoksa, rahim ağzında incelme yoksa ya da azsa.. suni sancı doğumda etkili oluyor mu?:44:
tekrardan selam kızlar benim dün gece aniden koyu kahverenkli kanama gibi bişeyim geldi çok panikledim hastaneyi aradığımda sabaha kadar bekleyebileceğimi söylediler çünkü su falan gelmemişti gece sancılarım da oldu zaten 1 haftadır şiddetli adet sancısı gibi sancılarım hep vardı neyse sabahı zor edip hastaneye gittim çatı muayenesi oldum ilk kez kendinizi kesinlikle kasmayın hiç olmayanlar için söylüyorum ben çekindiğimden çok kastım ama kasmasam çok daha rahat geçerdi diye düşünüyorum önce hiç açılma yok dedi sonra 1 cm var dedi ama başı tam olarak aşağıya inmemiş dedi nstye bağlandım 1 saate yakın ondada 70lerde çıktı sancım doktor beklicez bakalım haftaya tekrar gel dedi doktorum da 10 gün içinde yıllık iznine ayrılacakmış off normal doğum sevdasından vazgeçip sezeryan diye tuttursam mı diyorum kendi kendime psikolojimi çok bozdum en çok da merak ettiğim böyle nişan geldikten kaç gün sonra doğum oluyo çevreden duyduklarınız nette falan 2 3 gün en fazla 1 hafta diyo ama işte bende ister istemez bir panik hali oluştu.. :S