2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Hayırlı sabahlar hamişler.. doğum yapan arkadaşlarımızın bebişleri hayırlı olsun.. İnşaallah hepsi hayırlı birer evlat olurlar.. Rabbim sağlıklı olarak büyümelerini nasip etsin..Bizimde bugün 16:30 da randevumuz var bakalım kızım nasılmış.. benimde karnımda sık sık kasılmalar oluyor hatta bazen belimde kasıklarıma kadar vuruyor ve zor yürüyorum biraz dinlenince geçiyor.. doktora söyleyeceğim bakalım ne dicek...:18:

[QUOTE=cena;25279734]günaydın hamişleeer!!!

dün randevum vardı. 39. haftaya girdiğim için çatı muayenesi oldum.
henüz olmayanlara ve korkanlara şunu söyleyebilirim.. hiiiiç korkulacak bi şey değil..
en azından benimki çok rahat geçti..
çatının normal doğuma uygun olduğu müjdesini verdii tabi bebiş çok iri olmazsaa..
rahim ağzı yumuşamış ancak henüz açılma yok..

nst'ye bağlandım, bebişin kalp atışları gayet iyi düzenli..
20 dakikada 4 kez 90-100lere vuran sancılar görünüyor.
doktora sordum, bunları ağrı olarak hissetmedim, ağrı eşiğiyle mi alakalı diye?..
doğum için rahmin kasılıyor, bu sancıları şiddetli ağrıyla hissettiğin zaman bunlar doğum sancısı oluyor dedi..

gelelim usg'ye.. bebiş her zamanki gibi baş aşağı duruyor. ama kanala girme durumu henüz yok..:100:
bunun için akşam serin saatlerde 1 saat yürüyüş işe tavsiye etti..
yapılan ölcümlere göre bebişin kilosu 3580 gr, boyu yaklaşık 51 cm

bu arada son günlerde sık yaşadığım, karında sertleşmeleri sordum..
doğuma hazırlık olduğunu söyledi. eşlik eden bi ağrı olduğunda ve
sertleşmeyle birlikte özellikle vajinaya bi baskı hissedersen ağrı oraya da vurursa bu doğum kasılmasıdır.
bu şekilde rahatsız ederse düzenli olup olmadığına dikkat et dedi.

haricen rutin uyarılarını yaptı, nişan yada suyun gelirse, kanaman olursa, dediğim şiddetli kasılmalar ve
sancılar düzenli olursa hemen hastaneye geliyorsun dedi..

[/QUOTE]

Hay Maşaallah Tebarekallah bebeğine canım.. çok sağlıklı tambik bir bebek olur inşaallah..

demek demir bebek gelmeye karar vermiş.. İnşaallah annesini çok üzmeden kolayca gelir..

iyi fikirmiş gerçekten

ha anladım suyun fazla fazla varmış yani maşallah

Ben de bugün doktora gidiyorum bakalım bebeğim dönmüş mü çok heyecanlıyım

Son düzenleme:
hadı bakalım cenacım gözünaydın. herseyın ıstedığın gıbı olmasına cok sevındım.
bebişine de kocaman bir maşallah.
sağlıkla alırız ınsallah bebişlerimizi kucaklarımıza...

ayy maaşallah bebişine inşallah ters döner yaw

bilmiyorum bende normal doğurcam hedme 40.hafatda gibime geliyor

ayrıca bugunde doğurmadık

hayırlı uğurlu olsun,allah analı babalı büyütsün inşallah...

Merhaba, epeydir forumu takip ediyordum,yeni üye olabildim :) aranızda özellikle geceleri elleri çok ağrıyın var mı? Yumruk haline getirmekte bile zorluk çekiyorum yaklaşık 2 haftadır

Bende aynı dertten muzdaribim. Ödemden dolayı sinir sıkışması oluyor. Bu da güç kaybı ve ağrı yapıyor. Ne kadar hareketsiz kalırsa o kadar kötü oluyor. Gece hareketsiz olduğun için sabahları daha şiddetli hissediliyor. Gün içinde daha iyi oluyor.

Bı de aranızda kalsiyum ve balık yağı kullanan var mı?

Ben 1 aydır kalsiyum alıyorum. 3 aydırda gün aşırı balık yağı kullanıyorum. Çünkü çok fazla balık yiyemedim. Böyle desteklemeye çalışıyoruz.

beni iyice korku sarıyor kızlar

Ben çok yazmasamda sürekli yazılanları okuyorum. P.tesi izne ayrıldım artık bekliyorum kızımın gelmesini. Doğum yapan arkadaşları gördükçe heyecanlanıyorum ve kendi doğumumun nasıl başlayacağını merak ediyorum :) Ve de sıcaklardan dolayı bir an önce gelsin istiyorum :)

Selam temmuz anneleri..
ben haziran anneleri topiğinden bi selam weriyim dedim. sanırım bizde temmuz annesi olucaz sona kalmıs bi kaç kişi olaraktan
benim 40 haftam 1 temmuzda doluyo. doktorumuz en fazla 7 gün daha beklerm 7. gün suni sancıyla doğumu baslatırız dedi ben kendi sancılarımla gelsin istiyorum bu sıpa ama bakalım bize ne gibi bi seneryo hazırladı..
halbuki kendi sancılarım ağrılarım da war ama bakalım hayırlısı..

hepinize güzel b hamilelik we hayırlı doğumlar diliyorum.. napim bende arada buraya takılayım

Gunaydin hanimlarrr:))
Lilifree gozunaydin cnm, Allah anali babali buyutsun. İnsallah sıkıntılarnizida biran evvel atlatirsiniz.
Cenacm masallah bebisine
İlosdemir arkadasimada hayirli dogumlar, hayirlisiyla bebegini kucagina alir insallah:)

selam hanımlar nasılsınz ? Biz doktordan geldik.Nst de 5 dk ara ile 40 - 50 lerde sancı var ama ben çok daha şiddetli kasık ağrıları hissediyorum dedim doktora.Evet sancıların var ama doğum eylemini başlatmak için yeterli değil sancıların sıklaşması gerek dedi.Sonra açılma var mı diye kontrol etti.Açılma yokmuş.pazartesi tekrar kontrole gideceğiz.Sezeryan yasası ile ilgili konuştuk biraz ama bende sancılar olduğunda genelde dinlemekle yetindim.Oğlumun kilosu 3326 gr , boyu da 49,84 cm olmuş maşallah.Bakalım ne zaman doğurcam ben yaaaa.Çok sabırsızım sancılarım da şiddetlendi ama ne açılma var ne de sancılar da sıklaşma.Hayırlısı inş...

hadı bakalım cenacım gözünaydın. herseyın ıstedığın gıbı olmasına cok sevındım.
bebişine de kocaman bir maşallah.
sağlıkla alırız ınsallah bebişlerimizi kucaklarımıza...
saolasın canderinimm.. dün geldin mi hastaneye?
hem nst odasında hem de fatmanur hanımın kapısında gördüğüm her karnı burnunda hamişe
'acaba canderin mi?' diye baktım..
bu arada doktor benden tahlil istemedi. unuttu muu yoksa istemeyecek mi bilmiyorum,
ben de sormadım..

bilmiyorum bende normal doğurcam hedme 40.hafatda gibime geliyor
ayrıca bugunde doğurmadık
normalden korkuyorsun biliyorum ama hayırlısı olsun..
lakin henüz 36. haftadasın. bu kadar doğurma isteği iyi değil
en azından 37yi geçirseydin, biliyorsun prematüre oluyor bebiş o zaman..

hoşgeldin mi desem bilemedim.. :44: ALLAH başka topiğe düşürmesin..
doğum kaderdir, hele de normal doğum.. Rabbim daha bekletmesin, göndersin senin bebişi inş..

merak ettiğim bi şey var. günü geçtiği halde suni sancıyla doğumu nasıl başlatıyorlar?
yani açılma yoksa, rahim ağzında incelme yoksa ya da azsa.. suni sancı doğumda etkili oluyor mu?:44:

Allah analı babalı büyütsün inş. canım darısı bizim başımıza...

ZEynepciğim nasılsınız iyi mi ömürcük ? Gelecem diyo mu hala ? totosuna totosuna vururum onun bak dursun yerinde azcık daha... ilossdemir adına da çok mutlu oldum hayırlsı ile bebişini kucağına alır inş.rahim incelmesi neymiş ki ilk defa duydum...

canımcım, oğluna maşallah, benim kız gibi içerde toto büyütüyo
inan seni özel takip ediyorum.. destiny555 ile birlikte.
ben de merak ediyorum ne zaman gelcek senin bu sağ gösterip sol vuran oğlan?
siz doğurunca sanki ben de doğurcam gibi geliyoo umudumsunuz

benim nst'de dün 5 dkda bir 90-100lerde sancılar vardı. ama ağrıyı şiddetli hissetmedim.
doktor da çok ciddiye almadı. doğum hazırlığı dedi. açılma yok yalnız rahim ağrı yumuşamış dedi.
sende de ağrı var, nst'de sancılar 40-50lerde..
doğumu başlatmak için sancının ne kadar sık olması gerekiyormuş kii?..:44:

dündü randevum, haftaya salı çağırdı dr beni..

Son düzenleme:

Canım benim gerçekten bu temmuz bebekleri çok dakik olacak herhalade.Zorla getirtecez.Gerçi onlar gelmek istedi de biz gelme deyince güçlerine gitti herhalde ya zaten 5 dk da bir sancı görünse de şiddetlenen sancının azalması zaten 5 dk sürüyo hoopp arkadan 2. sancı yükselişe geçiyo.Bana sorsan sürekli sancım var ama işte nst , açılma yok abartıyo muyum acaba diyorum kendime.Galiba acıdan kıvranmamız gerek Benim arkadaşım da 10 gün önce çok sancım var diye hastaneye gitmiş nst de sancı çıkmamış , açılması da yokmuş.Doktor 15 günün var diye göndermek istemiş kız benim çok sancım var gidemem demiş.2 gün hastanede yattı sonra doğurdu.Gerçekten doğum zamanı mıydı yoksa suni sancı ile mi doğurttular orasını anlayamadık.Hayırlısı ne yapalım...

tekrardan selam kızlar benim dün gece aniden koyu kahverenkli kanama gibi bişeyim geldi çok panikledim hastaneyi aradığımda sabaha kadar bekleyebileceğimi söylediler çünkü su falan gelmemişti gece sancılarım da oldu zaten 1 haftadır şiddetli adet sancısı gibi sancılarım hep vardı neyse sabahı zor edip hastaneye gittim çatı muayenesi oldum ilk kez kendinizi kesinlikle kasmayın hiç olmayanlar için söylüyorum ben çekindiğimden çok kastım ama kasmasam çok daha rahat geçerdi diye düşünüyorum önce hiç açılma yok dedi sonra 1 cm var dedi ama başı tam olarak aşağıya inmemiş dedi nstye bağlandım 1 saate yakın ondada 70lerde çıktı sancım doktor beklicez bakalım haftaya tekrar gel dedi doktorum da 10 gün içinde yıllık iznine ayrılacakmış off normal doğum sevdasından vazgeçip sezeryan diye tuttursam mı diyorum kendi kendime psikolojimi çok bozdum en çok da merak ettiğim böyle nişan geldikten kaç gün sonra doğum oluyo çevreden duyduklarınız nette falan 2 3 gün en fazla 1 hafta diyo ama işte bende ister istemez bir panik hali oluştu.. :S

benim çatım normal doğuma cok müsaitmiş.. zaten kendi sancılarımda oluyo ama düzenli değil. bide rahim ağzımda yumusama warmıs ama gecen cuma gittiğimde acılman yok demişti. yarın kontrolüm war insallah 1,2 cm wardır acılma dua edin kızlar..
suni sancıyla doğuran bi sürü arkadasımm war bakalım bize ne olucak, insallah suniye kalmadan gelir sıpam

kaçıncı haftadasın canım?
gelen o kahverengi kanama nişan sanırım. nette okuduğum tecrübelere göre herkesin yaşadığı farklı.
kimisi birkaç saat sonra doğurmuş, kimisi dediğin gibi bir hafta 10 gün sonra.

neden sezaryana yöneldin anlamadım, korktuğun için mi? yoksa beklemek bi zor geliyor?
bana kalırsa doktorun gitmeden doğumun gerçekleşme ihtimali çook yüksek.. hemen bırakma kendini.

ah zeynepcim şimdi okudum geçmiş olsun neyseki durdurmuşlar doğumu....
ilosdemir doğuma mı gitti aman ALLAHIMMM BEN ilk doğuranlardan olurum diye bakıyordum ama maşallah herkes hızlı ben sona kalanlardan olıcam DD

kızlar bizim topicte kimler bebek kurabiyesi yapmıştı?
biliyrsunuz bende dün yaptım ama doğuma 15 gün var daha ben nasıl ve kaç gün saklanır bunlar bilmiyorum o kadarda uğraştım bozulurlarsa çok üzülürüm ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…