2012 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

ben de çatı muyenesi için koltuğa çıktığımda duymak istediğim iki şeyden biri buydu,
'açılman var ' :100: neyseki daha günümüz var.. bakalım..
yarını ben de iple çekiyorum, inş açılman başlamış olur..
haberini bekliyoruz..

36+5 teyim şu anda ya bilmiyorum yanımda yakınım kimse yoktu panik yaptım eşimi de içeri almadılar doğal olarak böyle boynu bükük çok garip hissettim içerde kendimi ben daha güçlü birisiyim sanıyodum ama hemen kaçmak istedim ve ebe gerçekten çok nazikti aslında ama ben pimpirik yaptım diyebilirim içimde çok büyük sıkıntı var hemen gelsin falan istiyodum ama böyle de olunca insan beklesin ya farketmez diyo sağlıkla alayım kucagıma tabiki herşeye katlanırım ama doğumhane falan bana çok soğuk geldi bilmiyorum korktum çocuk gibi

kızlar muYENEDEN YENİ GELDİM... 3 CM AÇILMA VAR DEDİ DOKTOR... HERAN DOĞABİLİR DEDİ.. ÇOK HEYECANLIYIM... HERŞEY YOLUNDA NORMAL DOĞUMA MÜSAİTİM.. KİLOMUZ 3300 OLMUŞ..DUA EDİN ARKADAŞLAR...

kızlar muYENEDEN YENİ GELDİM... 3 CM AÇILMA VAR DEDİ DOKTOR... HERAN DOĞABİLİR DEDİ.. ÇOK HEYECANLIYIM... HERŞEY YOLUNDA NORMAL DOĞUMA MÜSAİTİM.. KİLOMUZ 3300 OLMUŞ..DUA EDİN ARKADAŞLAR...

ayyy maşallah.hadi hayırlısı bakalım...Sancıların falan var mı ? Bende niye açılma yok yaaaaa

Bizde biraz önce doktordan geldik. Nst ye bağladılar 2 tane falan 40 larda sancım çıktı. Doktor alttan muayene etcem dedi ben mıyıkladım ama kuzu kuzu yattım tabii. Valla korkutmak gibi olmasın ama çok acıdı. Kendimi nasıl sıktım titredim anlatamam. Neyseki kısa sürdü. Veeeeeee c.tesi sezeryan oluyorum. Bebeğin kafası normalde 37. haftada kanala giriyormuş bizimki girmemiş 2 günde girmesini beklemiyorum dedi, ayrıca kemik yapın çok dar ve bebeğin iri normal doğum yapamazsın c.tesi sabah 9 da aç gel büyüüük ihtimalle sezeryanla alıcaz dedi. Hatta eşim eve gelince tekrar aradı abi yanlışmı anladık yoksa doğum olacak mı diye. Hazırlıklı gelin %90 olacak demiş. Annemle eşim çok tuhaf oldu ben ise tam tersine çok mutlu oldum. İnanın dayanamıyorum artık kızlar. Bacaklarım falan çubuk gibi bebeği taşıyamıyorum artık.. C.tesi yazamam ama pazar umarım yazabilirim sizlere. Allaha emanet olun..

merhabalar kızlar,

dün nişanım geldi. ancak sancı yok, açılma da yokmuş. şimdi herhangi bir ağrı olursa öyle gidecekmişim, onu bekliyoruz. dün epeyce korktum, doğuma mı gidiyorum diye.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

hakkında hayırlısı olsun su an kacıncı haftanda oluyorsun ve bebek kaç kg?

nişanın gelmiş canım, bana da dün aynısı oldu. gittiğim doktor doğumun 8 saat içinde de hatta 48 saat içinde de olabileceğini söyledi. sancın olursa veya suyun gelirse gel dedi ve gönderdi. şimdi bekliyoruz.

benden sarı su şeklinde sıvı geliyordu doktora sordum doğum işareti dedi... alttan sert şekilde ağrı oluyordu o da sancıymış.. bende normal ağrı olarak düşünüyordum.. ama değilmiş.. doğum sancısı dedi doktor...

hadi bakalım canımmm Allah hayırlısı ile kurtarsın inş. sezeryan olmasını beklemiyor muydunuz ? gerçekten bugün doktorum bana da aynısını dese ben de çok şaşırırdım , çok mutlu olurdum uyuyamazdım herhalde cumartesiye kadar.Ayy çok heyecan yaptım yaaa...

merhaba annişler bende artık doğum iznine çıktım hayırlısınla doktor kontrolümüz vardı bugün tansiyonum 16-9 çıktı doktorumuz idrarımı bir kovada biriktirmemi istedi protein seviyesine bakılıcak çıkan sonuca göre müdahale edicek yada beklicez biraz daha oğluşum 3.600 olmuş maşallah umarım herkes ve bebişler iyidir

aaa canım maşallahı var oğlunun.Bu vakitte bu kadar kilo.Dokorun bişi dedi mi kilosu için sezeryan falan gibisindn ? zamanını doldurursa 4,5 olur senin tosuncuk

Açıkcası bayadır bebeğin 4 e yakın doğacak muhtemelen normal doğuramazsın dediler. Biz hep normali bekleyelim tabii olmazsa da yapacak bişey yok diyoduk. Kısmet böyleymiş. Sonuçta öyle ya da böyle doğuracağız. Bebeğin kilosu hakkında bişey bilmiyorum en son geçen hafta p.tesi 3400 civarı dediler. Ama ben bu ölçümlere inanmıyorum çünkü çevremde hiç kimsenin tutmadı. Doktorumda pek ölçme taraftarı değil yanılma payı yüksek diyor. Karnımı ellediğinde iri oldugunu söyledi. Dediğim gibi ben çok zayıfım şu an bile 65 im o yüzden sırtım filan kopuyor taşıyamıyorum. Yusuf defne senin hakkında da hayırlısı olsun. Sakin olmak en güzeli..

valla bu yaşamamız mecbur bi tecrübe. her ne kadar eşimiz, annemiz yanımızda olsa da
doğum anında yalnızız. bi Allah var yanımızda. gönlünü ferah tut..

ayy, gözün aydın.. artık açılma haberlerine bile çok seviyoruz..
Allah yardımcın olsun, bizi haberdar et durumdan..

hayırlı olsuuun.. çatın müsait değilmiş belliki, bebeğin iriliğini bilmiyorum da..
kanala girme meselesi muamma.. 40. haftayı geçirdiği halde kanala girmeyen bebekler,
doğum anında sancıyla bi anda girebiliyormuş kanala.. tecrübelerde okudum bunu.
öyle 37de girmediyse bi daha girmesi mümkün değil gibi bi şey, abes yani:100:
ama madem sen de sezaryan istiyorsun, günün de belli oldu. hayırlı olsun..
inş sağlıkla selametle alırsın bebişini kucağına. güzel haberlerini bekliyoruz..

ay valla çok sevindim.. ben de sürekli kendimi kontrol ediyorum ama..
yok annem ne su ne nişan

tansiyon önemli.. benim de tansiyonum yükseldiği için bi gece hastanede yattım.
senin yapacağın idrarda protein kaçağı tahlil sonucum 380 çıktı.. kontrol altındayım.. hamdolsun bi tehlike yok..
ins seninki de temiz çıkar.. gelişmeleri yaz olur mu?..

canımcım, ben de bugün 39. haftaya girdim. dünkü usg ölçümlerine göre bebek 3500gr.
dediğin çok doğru, hiçbir zaman usg kesin- doğru kiloyu vermiyor.. mutlaka birkaç yüz gram oynuyor.
tahmini rakamlar bunlar zaten.. ama 4 kilonun üstündeyse bu artı eksi çok önemsenmiyor haklı olarak..
çatıya her vesileyle ağır geleceği düşünülüyor.

ama doktorun neden usg ile bakmıyor kiloya, anlamadım.. elle yapılan ölcümden binlerce kez daha güvenilirdir usg.
dediğim yanılma payına rağmen.

Kafasi kanala girince dogum oluyor dedi doktorum. By durumda erken niye girsin ki. Donmeden bahsetmis olabilir mi cunku basinin asagi gelmesi lazim bu haftalarda.

Kuzum seker hamuruyla mi yaptin kurabiyeleri? Valla ben seker hamuruyla yapmistim denemek icin saklama kosullarini falan.. Hava almayacak sekilde bi kaba koydum icine de bi kac tane kup seker attim ( oyle demislerdi) oda sicakliginda ( dolap yada derin dondurucu onermiyorlar seker hamuru icin) hala bayatlamadi.

Kafasi kanala girince dogum oluyor dedi doktorum. By durumda erken niye girsin ki. Donmeden bahsetmis olabilir mi cunku basinin asagi gelmesi lazim bu haftalarda.

Halk arasında da derler ya karnın aşağı inmiş doğumun yakın diye o gibi bişey sanırım. Bebeğin kafası yukarda dedi. Ters değil ama yukardaymış. 3.5 olsa da doğuramazsın diyor çünküm çok darmış benim oralar Bende çok istiyordm normali ama nasip değilmiş napalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…