• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

İyi geceler hatun kişiler:1:

İki günüm de misafirlerle geçti. Allah evimizi misafirsiz bırakmasın ama yoruldum bayağı. Kızım da okula gittiği için önlüğünü yıka, ütüle, dersleriyle ilgilen derken hiçbir şey anlamadım.

Ömerin burnu akıyordu, öksürüğü de vardı. Geçen hafta aile hek.ne götürmüştüm. Göğsüne doğru inmiş, kötü birşey yok ama antibiyotikle geçmezse iğne vereceğim demişti. Neyseki kontrole gittiğimde gerek kalmamış iğneye. İyiye gidiyor dedi Allah a şükür. Çarşamba yine kontrol var.

Tuvaletimiz konusunda yaptıktan sonra söyleyenlerdeniz :1: bazen de söylemeyip altımız kirli olduğu halde çok da mutlu olanlardanız.

Geçen gün eline plastik bebek kaşıklarından verdim. Daha doğrusu kendi ısrarla istedi. Makarna vardı yemekte. Plastik tabağa koydum. Tabağı da ömerin önüne, iki mideye, iki masanın altına dökeee saçaaa yedi kerata.
bizde öyleyiz altı pis pis gezer ne zaman rahatsız olur gelir gösterir
bütün legolarını kalorifer peteğinin arkasına atmış duvarla petek arasına sıkışmış çıkmıyorda iyice sıkışmış kıpırdamıyor bile bakalım napacaz öyle duruyor

bugün annemle babam gelecekler bikaç gün kalmaya
fırsat bu fırsat biraz alışverişe çıkarım rahat rahat annem bakar memoşa
boya zımpara vernik alacağım yavaş yavaş memoşun odası beyaza dönecek
yavaş yavaş boyarım artık
sandık kitaplık filan onlara renkli peçetelerden dekupajlarda yapacağım odası cıvıl cıvıl olacak bayılıyor şirinlerli nevresimlerine

evde devamlı cola oluyo mehmette istiyor bende ona bardağa az pekmez koyup üzerine su koyup karıştırıyorum pek hevesle içiyo :1:

eşim kestane balı al kışın çok faydalıymış dedi ona bakıcam birde

Merhaba Bayanlar,

Ben Özlemyenilmez , evde butik pasta ve kurabiyeler yapmaktayım ürünlerim aşağıdaki resimlerdir.
İhtiyac anında camı kırın modundayım

Misafirleriniz ve kendinizi mutlu hissetmeniz için birbirinden güzel kurabiyeler hazırlamaktayım,

Meleklerininiz için kurabiyelerin tanesi 2TL'dir.

Ürünlerim ,
Çubuk kurabiye
Bebekli badem şekerleri ( Tül kese ile servis edilir )
Şişiler ( içine isterseniz kolonya isterseniz lavanta veya duş jeli yada jelibon karar sizin )
Kavanoz kurabiyeler

Eki Görüntüle 889149 Eki Görüntüle 889148 Eki Görüntüle 889147 Eki Görüntüle 889146 Eki Görüntüle 889145 Eki Görüntüle 889144 $ayak.jpgEki Görüntüle 889141 Eki Görüntüle 889140 Eki Görüntüle 889138 Eki Görüntüle 889139

hoşgeldin canım
geçmiş olsun canım
bikere bizdede oldu ama çok değildi hastaneye gittik gece orda soydular önümüze kocaman dolu tas su koydular ılık suyla heryanını sildirdiler doktor elleme oynasın çocuk dedi suya vura vura heryanını ıslattı ateşi az düşünce iğnede yapıp yolladılar
bikezde arkadaşımın kızı oldu yolda nefesi sıklaştı zor yetiştik onada buz koydular
ateşlendimi evde öyle götürmek gerekiyor sanırım
bizimde dışarı çıktığımız yok hava soğuk markete bile götürmüyorum ancak haftada bikaç kez dedesine gidiyor o kadar
bizimki baby tv hastası tüm gün izleyecek elinden gelse
annem ona kocaman minder doldurmuş onu koyuyor tv karşısına yanında tabağında mandalinası öyle yiye yiye bakar başka kanalı açınca kızıyor kumandayı alıp değiştiriyor
geçende benim teli kurcalamış nasılsa nete girip 15 tl lik oyun indirmiş
ben bazen anlamıyorum ne istediğini bu akşam bağırıp duruyo sonra farkettim mandalinalar ıslakmış ona kızmış tekrar mandalina soyduk verdik
her pazar kahvaltısında eşimle sohpet ederken dalgınlığımızı fırsat bilip bişeyler yapıyor geçen hafta çorba tenceresine çorabını attı
bu haftada zeytin tabağına arabasını soktu

Bu arada winter hoşgeldin canım. Yavruna büyük geçmiş olsun. Ömer de havale geçirdi altıncı hastalık yüzünden. O yüzden anne için ne kadar korkunç ve üzüntü verici birşey olduğunu çok iyi bilirim. Rabbim tekrar yaşatmasın. Ama o zamanlar internetten araştırdığımda görüntüsü kadar korkutucu bir hastalık olmadığı yazıyordu. Önemli olan tekrarlamamasıymış. Allah korusun.

Ayrıca çorba tenceresine çorabını atan memomuzu ayakta alkışlıyorum:90::81::81:

Hoşbulduk ve sağolun kızlar Allah tekrarını yaşatmasın hiçbir annede çocuğunu o halde görmek zorunda kalmasın insanın bütün dünyası başına yıkılıyor sanki uzun süre etkisinden kurtulamadım..
Hugo memoda bir değişiklik yok yani tam gaz devam ediyor yaramazlığa:) hoş benimkide anneye nefes aldırma konusunda çok anlayışlı sayılmaz nilin düşkünlüğü daha da arttı herşeyini ben yapayım istiyor bacağa yapışıp yaygara koparmak hala devam ediyor babasıyla oyun bile oynamıyor bu yapışık hali hiç çekilmiyor bazen

Hoşbulduk ve sağolun kızlar Allah tekrarını yaşatmasın hiçbir annede çocuğunu o halde görmek zorunda kalmasın insanın bütün dünyası başına yıkılıyor sanki uzun süre etkisinden kurtulamadım..
Hugo memoda bir değişiklik yok yani tam gaz devam ediyor yaramazlığa:) hoş benimkide anneye nefes aldırma konusunda çok anlayışlı sayılmaz nilin düşkünlüğü daha da arttı herşeyini ben yapayım istiyor bacağa yapışıp yaygara koparmak hala devam ediyor babasıyla oyun bile oynamıyor bu yapışık hali hiç çekilmiyor bazen

bugün hastaneye gittim astım spreyim bitmişti birazda mağaza gezdiim öğleye eve geldim ben yokken yememiş içmemiş
ben geldim biraz küstü sonra baktı olacak değil başladı yaygaraya çok kızmış bana
mama yaptımm çok acıkmış biberonuda içecekti
uykusu gelince annem hadi gel uykuya gidelim dedi diye çok kızdı ben götürüp ben uyutacakmışım
götürdüm uyudu

bugün hastaneye gittim astım spreyim bitmişti birazda mağaza gezdiim öğleye eve geldim ben yokken yememiş içmemiş
ben geldim biraz küstü sonra baktı olacak değil başladı yaygaraya çok kızmış bana
uykusu gelince annem hadi gel uykuya gidelim dedi diye çok kızdı ben götürüp ben uyutacakmışım
götürdüm uyudu

Evet annemde öyle hesapta yardıma geliyor ama hiç gitmiyorki kadına yemesi içmesi uykusu hep ben yapmak zorundayım saçını bile taratmıyor büyük görümcemin kızını çok seviyordu ablasıda ona bayılıyor oraya gittimmi yada Seha nın olduğu yerde nefes alabiliyordum ama son zamanlarda onada gitmez oldu annem nil biZde kalsana falan diye nabız yokluyor bazen bağırıyor deli gibi bacağıma yapışıp tamam kalma diyene kadar sakinleşmiyor :) ne edelim bizimkilerde böyle

Benim oglum da oyle benim disindan kimseden birsey almaz yemez uyumaz aslaa bu 2012 cocuklari cins:) ya bu octamar balikyagini ac mi tok mu veriyorsunuz hergun mu bilemedim

Winteriscoming hoşgeldin canım.

götürdüm uyudu

Ay ben de benim kız bana yapışık sanırdım, memonun küsmesini filan öğrenince halime sukrettim :) Yaz başından beri kızımla daha çok vakit geçirme şansım olunca bana çok yapıştı, akşam babası gelince bile yüz vermiyor bazen. Bazen, hatta çoğunlukla, akşam olsa da eşim ilgilense kızla biraz diye beklerken akşam yine bisey değişmiyor. Eşim de sağolsun kız onun yanından benim yanıma kaçınca geri çağırmiyor , kalıyor yanımda mutfakta filan iş yapıyorsam. Bi daha dünyaya gelirsem baba olarak gelmek istiyorum :)

günaydın kızlaaar. vakit buldukça geliyorum ama topiğimiz eskisi kadar hareketli değil, hamileyken nasıldık ama 2 saat girmezdim topiğe bir bakardım sayfalar dolusu yazmışız oku oku bitmezdi, şimdi yaramazlardan fırsat kalmıyor ki:50:

bu arada oğluşum 2-3 aydır çok iştahsızdı bende 1 aydır vitamin kullanıyorum, doktorumuz boyu kilosu süper diyor ama anne yüreği işte (18 aylıkken 14.300 gramdı, şimdi neredeyse 23 aylık) bende octamar almaya karar verdim. eskiden yemek konusunda hiçbir problemimiz yoktu şimdi ister istemez abur cuburu öğrendi.

sizin yeme düzeniniz nasıl? alperen sadece pilav köfte sucuk v.b. şeyler tüketiyor. öyle sebze çorbası sebze yemeği filan yok.

günaydın kızlaaar. vakit buldukça geliyorum ama topiğimiz eskisi kadar hareketli değil, hamileyken nasıldık ama 2 saat girmezdim topiğe bir bakardım sayfalar dolusu yazmışız oku oku bitmezdi, şimdi yaramazlardan fırsat kalmıyor ki:50:

bu arada oğluşum 2-3 aydır çok iştahsızdı bende 1 aydır vitamin kullanıyorum, doktorumuz boyu kilosu süper diyor ama anne yüreği işte (18 aylıkken 14.300 gramdı, şimdi neredeyse 23 aylık) bende octamar almaya karar verdim. eskiden yemek konusunda hiçbir problemimiz yoktu şimdi ister istemez abur cuburu öğrendi.

sizin yeme düzeniniz nasıl? alperen sadece pilav köfte sucuk v.b. şeyler tüketiyor. öyle sebze çorbası sebze yemeği filan yok.

slm kızlar..
yine çok oldu gelmeyeli..
dün bi ara girip okudum,hoş muhabette pek yoğun değil artık,çabucak bitti sayfalar..öncelikle geçmiş olsun hasta bebeklere..artık bebek demek olmaz tabi büyüdüler,kimileri abi bile oldu benim umut gibi.:)
dün okudum yazmaya bugün fırsatım oldu.
biraz kendimizden bahsedeyim.
kızım hemen hemen 3 aylık oldu bile..zaman nekadar çabuk geçiyor dimi.ama 3 ay bana 3 sene gibi geldi.daha önce bahsetmiştim oğlumdan görmediğim gaz kolik ne varsa kızımdan fazlasıyla görüyorum.halende tam gaz devam...( çok sıkıntılıyıs anlayacağınız.annemde gitmişti kırkımdan sonra ,1 hafta sonra geri geldi.biz ailece grip olduk.ama ne hiikmetse iki küçük çocuğa bulaşmadı.eşimle ben öldük resmen.annemde bize bakmaya geldi,iyileştirdi geri gitti.sağolsun 112 gibi kadın...)
kendimi öyle bi yoğunluğun içinde buldumki..sabah kalkmamla nasıl akşamıu ediyorum hiç bilmiyorum..bi ona bi buna,bi eve,bi yemeeğe hep koşuşturmaca halindeyim.

hugo:
wind sable önermiştin.onu eczanelerde bulamadım,netten aldım.sağol.gerçekten etkili bi merhemmiş.

onun dışında zinco ve biogia diye bi damla kullanıyoruz.faydasını görüyorum ama yinede tam geçirmiyor sıkıntısını.

sinem.

sanki benim oğulumu anlatmışsın.yaa düşünüyorum bazen neydi o eski iştahı.ne çorbalar yapardım sebze çornaları,etsulu,tavuksulu,balık çorbaları,içine her sebzeyi atardım.siler süpürürdü eskiden.bizim iştah sorunumuz olmamıştı hiç.ama şuan sanki o çocuk gitti başka geldi.ne getirirsem beyenmiyor.ama köfte,pilav,sucuk desen bayıla bayıla yer.tepsiyi önüne getiriyorum,reklam açıyorum,öyle besliyorum.karşıdan beni görüyor tepsiyle seviniyor,aç çünkü ,eeğer beğenmediği şeyse yemiyor asla.neyapıcaz bilmiyorum.bedne eskisi gibi çok çeşit yapamıyorum artık ,kızımda ek gıdaya geçtiğinde inşalalh o da başlar eski iştahına.

umut ta bu ara kardeşini kucaklayıp biyerlere taşıma hevesi ve kendi ne yerse onada yedirme telaşı başladı..bakalım nereye kadar gidicek.dün kucaklamak istedi,verdim kucağına tabi verdim denemez,bende bebek.o kucakladığını sanıyor..:)) hep beraaber gitmeye başaladık,oyuncak sepetini ters çevirdi,bebeği oraya yatıracakmış.kendide spete çıkacak:)) durumlar böyle..daha neler görücez bakalım.kız ayaklansın,emeklesin kim bilir neler edicek ona.)) ozaman işim daha zor.
bizden haberler böyle kızlar..çok yorgunum..akşam olunca kolum kanadım kalkmıyor...

görüşürüz kızlar...kendinize iyi bakın..

Winteriscoming hoşgeldin canım.

Ay ben de benim kız bana yapışık sanırdım, memonun küsmesini filan öğrenince halime sukrettim :) Yaz başından beri kızımla daha çok vakit geçirme şansım olunca bana çok yapıştı, akşam babası gelince bile yüz vermiyor bazen. Bazen, hatta çoğunlukla, akşam olsa da eşim ilgilense kızla biraz diye beklerken akşam yine bisey değişmiyor. Eşim de sağolsun kız onun yanından benim yanıma kaçınca geri çağırmiyor , kalıyor yanımda mutfakta filan iş yapıyorsam. Bi daha dünyaya gelirsem baba olarak gelmek istiyorum :)

Hoşbulduk canım:)

slm kızlar..
dün bi ara girip okudum,hoş muhabette pek yoğun değil artık,çabucak bitti sayfalar..öncelikle geçmiş olsun hasta bebeklere..artık bebek demek olmaz tabi büyüdüler,kimileri abi bile oldu benim umut gibi.:)
kızım hemen hemen 3 aylık oldu bile..zaman nekadar çabuk geçiyor dimi.ama 3 ay bana 3 sene gibi geldi.daha önce bahsetmiştim oğlumdan görmediğim gaz kolik ne varsa kızımdan fazlasıyla görüyorum.halende tam gaz devam...( çok sıkıntılıyıs anlayacağınız.annemde gitmişti kırkımdan sonra ,1 hafta sonra geri geldi.biz ailece grip olduk.ama ne hiikmetse iki küçük çocuğa bulaşmadı.eşimle ben öldük resmen.annemde bize bakmaya geldi,iyileştirdi geri gitti.sağolsun 112 gibi kadın...)
kendimi öyle bi yoğunluğun içinde buldumki..sabah kalkmamla nasıl akşamıu ediyorum hiç bilmiyorum..bi ona bi buna,bi eve,bi yemeeğe hep koşuşturmaca halindeyim.

hugo:
wind sable önermiştin.onu eczanelerde bulamadım,netten aldım.sağol.gerçekten etkili bi merhemmiş.

onun dışında zinco ve biogia diye bi damla kullanıyoruz.faydasını görüyorum ama yinede tam geçirmiyor sıkıntısını.

sinem.

sanki benim oğulumu anlatmışsın.yaa düşünüyorum bazen neydi o eski iştahı.ne çorbalar yapardım sebze çornaları,etsulu,tavuksulu,balık çorbaları,içine her sebzeyi atardım.siler süpürürdü eskiden.bizim iştah sorunumuz olmamıştı hiç.ama şuan sanki o çocuk gitti başka geldi.ne getirirsem beyenmiyor.ama köfte,pilav,sucuk desen bayıla bayıla yer.tepsiyi önüne getiriyorum,reklam açıyorum,öyle besliyorum.karşıdan beni görüyor tepsiyle seviniyor,aç çünkü ,eeğer beğenmediği şeyse yemiyor asla.neyapıcaz bilmiyorum.bedne eskisi gibi çok çeşit yapamıyorum artık ,kızımda ek gıdaya geçtiğinde inşalalh o da başlar eski iştahına.

umut ta bu ara kardeşini kucaklayıp biyerlere taşıma hevesi ve kendi ne yerse onada yedirme telaşı başladı..bakalım nereye kadar gidicek.dün kucaklamak istedi,verdim kucağına tabi verdim denemez,bende bebek.o kucakladığını sanıyor..:)) hep beraaber gitmeye başaladık,oyuncak sepetini ters çevirdi,bebeği oraya yatıracakmış.kendide spete çıkacak:)) durumlar böyle..daha neler görücez bakalım.kız ayaklansın,emeklesin kim bilir neler edicek ona.)) ozaman işim daha zor.
bizden haberler böyle kızlar..çok yorgunum..akşam olunca kolum kanadım kalkmıyor...

Günışığım büyütmüşsün bile ilk 3 ay en zorlu dönemlerden biri inşallah bundan sonra daha kolaylaşacak
Bizim iştah sorunumuz başlarda çok vardı sonradan düzeldi hala iştahlı sayılmaz ama kahvaltı ve öğle yemeğini güzel yiyor akşamda keyfe keder bende üstüne gitmiyorum diğer öğünleri güzel yediği için sabahları ayrı ayrı yapmıyor kahvaltısını daha doğrusu peynir ve yumurtayı ayrı yemediği için omlet şeklinde yiyor cevizi çok sevdiği için üstüne ceviz Serpip yediriyorum, öğlende hala karışık sebZe çorbalarına devam ediyoruz öğlen bir kâsede çorba akşamda bizimle yemeği beğenirse yiyor .. yemek düzeni bu şekilde gün içindede 1 2 tane mandalina yerse yer o kadar zaten aralarda birşey atıştırırsa sonraki öğünü atlıyoruz yemiyor çünkü ancak 11 kilo oldu bizimki

slm kızlar..

hugo:

sinem.

uzun zaman yazmayınca kzın koliğiyle uğraştığını düşündüm canım
inşallah çabuk geçer kısa sürer tek diyebileceğim bu başkada yok
o gaz merhemi bir süre işine yarayacak ama eğer kolikse bir süre sonra tekrar eski şiddetinde olacak işe yaramayacak o zaman buzuki orhanın kolik müzikleri var netten onları aç onlar çalsın dursun evde işe yarıyor

ıspanak yemeğini yiyor ama yoğurtla karıştırınca birde peynirli erişteyi çok severek yer köfte sucuk zaten çok severdi hala aynı
pırasa yemeğinide yer ama şöyle olacak mesela çorba yanında pırasa yemeği yanında pilav yani üç dört çeşit olacak hepsinden yiyecek o zaman sevmesede diğerlerini sevdiği için yiyor ama mesela tek başına pırasa yemeği getir yemez
kahvaltı hala sorun yok sabahtan öğlen uykusuna yatana dek süt mama meyve çubuk kraker yiyor uykudan uyanınca çok yiyor akşamda meyve filan böyle yiyor bizimki

herkese merhaba

bu dönem çocuklar aynı sorunları yaşıyor anlaşılan..iştahsızlık bizde de var..geçici bir süre diye düşünüyorum, umarım da öyledir:)

winteriscoming canım çok geçmiş olsun..Allah kuzularımızın acısını göstermesin..sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü olsunlar inşallah

günışığımmm Allah kolaylık versin..zaman ne çabuk geçiyor,maşallah 3 aylık olmuşsunuz bile..tabi sana kolay geçmemiştir, ama bir bakmışsın kocaman olmuşlar bugünleri inşallah gülümseyerek hatırlayacaksın..hiç kimse sormamış ama ben merak ettim kızının adı ne yaw:)

hepinizi öpüyorummm

Bugun hava soguk evde tikilip kaldik.oglusunda biraz burnu akiyor sanki ihlamur yaptim balli umarim ilerlemez.Iki bebekli annelerin allah yardimcilari olsun.benimki zaten uyku dusmani :) bitmiyor enerjileri birde sallanmadan uyumuyor ne yapacagiz bilmiyorum

Bugun hava soguk evde tikilip kaldik.oglusunda biraz burnu akiyor sanki ihlamur yaptim balli umarim ilerlemez.Iki bebekli annelerin allah yardimcilari olsun.benimki zaten uyku dusmani :) bitmiyor enerjileri birde sallanmadan uyumuyor ne yapacagiz bilmiyorum

geçmiş olsun canım
sallamaya alışmış olması kötü bıraktırmaya çalış azalta azalta bıraktır
bizde emziği nasıl bıraktıracaz bilmem ağzından hiç düşmüyor markete gidince emziklere bakar inceler alacak olur
dişte kaşıyo pek düşkün emziksiz mümkün değil uyumuyor bakalım babası dört yaşına kadar emmiş oğlu kaç yaşına kadar emecek

memonun pocoyolu halısı geldi yaydık oda aydınlandı sanki :1:
epey inceledi baktı yattı yuvarlandı üzerinde ama uyanınca veya uyku için yatağına yatınca kalkıyor konuşuyor homurdanıyor kızıyor bişeyler diyor halıya halıdaki pocoyo bebeğe kızıyor ara sıra
şimdi sandıkla kitaplık kaldı boyanacak ama kış günü çıkıpta boya alamadım hala bekliyor
beyaza boyayıp üzerine çiçek desenli transferler yapacağım ama bakalım ne zaman bu tembellikle :ssz:

Back