• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Şubat Anneleri

Canim bende int arastirdim bir tane balik yagi icinde ari sutu de var bizimkinin kilosu 14 300 iyi gibi sanki bu aylara gore iyi sanirim bazen sectigi yemek oluyor tamamlasin istiyorum

canım arı sütü arı poleni filan daha ağır gelebilir
emzirirken ben kendim kullanıyordum arı poleni sütümden geçiyordu
hamileykende kullandım
balık yağı briaz iştah açar ama çok değil zaten iştah açmadan çok zeka gelişimi için veriyorlar onu
ama içinde vitaminlerde var
seçtikleri yemekler illa oluyor mesela mehmette hazır makarna yapsam yemez ama erişte yapınca bayılır
sabah kahvaltıda sucuk ister elmayı yemez ama elmayı sıkınca suyunu bayılarak içer hergün taze sıkılmış meyve suları ister hazırını içmez
palamut hamsi yemez lüferin başında kavga eder daha çok verin diye
böyle böyle şeyler işte :1:

öf çocuk odası halısını seçmek en zoruymuş vallahi
annemler alacaktı bugün gitmişler ben bahariyenin lisanslı halısını istemiştim diğer markalara göre ebatları biraz daha büyük olduğu için
neyse gitmişler pocoyolu halılar varmış babam beyenmiş adamda telefonda anlattı bana tamam anlaştık
hoop annem ordan karıştı işe
gitmiş misafir odalarına yayılan gayet şık bir halı beyenmiş tutturmuş bunu alalım daha güzel öteki ince vs..
anlatıyoruz anlamıyorda
adam yarın bikaç model daha gelecek demiş öyle ikna olmuş
yarın gdiip bakacaklar
babam hadi onunda gönlü olsun diye yarın halledicem dedi

annemler alacaktı bugün gitmişler ben bahariyenin lisanslı halısını istemiştim diğer markalara göre ebatları biraz daha büyük olduğu için
neyse gitmişler pocoyolu halılar varmış babam beyenmiş adamda telefonda anlattı bana tamam anlaştık
gitmiş misafir odalarına yayılan gayet şık bir halı beyenmiş tutturmuş bunu alalım daha güzel öteki ince vs..
anlatıyoruz anlamıyorda
yarın gdiip bakacaklar

Bende çocuk odası için yeni halı aldım. Confeti diye bir marka internette siteleride var. Hem fiyatı uygun gemde modelleri çok güzel mesela ben yarış pisti olanı aldım. Ilerde üzerinde arabasını gezdirir oyalanır. Fikir vereyim dedim.

Bende çocuk odası için yeni halı aldım. Confeti diye bir marka internette siteleride var. Hem fiyatı uygun gemde modelleri çok güzel mesela ben yarış pisti olanı aldım. Ilerde üzerinde arabasını gezdirir oyalanır. Fikir vereyim dedim.

sağol canım güle güle kullanın
bizimkini dedesi alacak çok hevesliler heveslerini kırmak istemiyorum
ailemin olduğu yerde bikaç marka var artık hangisi olursa
genel olarak çocuk halıları ebatları küçük markalara netten baktım
akşam annem aradı küçük halılar diyor
bende aynı halıdan iki tane alalım o zaman dedim öyle anlaştık bakalım inşallah kavga etmeden alırlar halıyı :1:

anlatıyoruz anlamıyorda
yarın gdiip bakacaklar

Ben de odasını ayıralı 1 ay olmadı, dolabını ve halisini yeni aldım. Dediğin gibi halı secmek bana da zor geldi. Sürekli yerde oynuyor kalın olsun istedim. Ama şimdilerde çocuk halılarını genelde ince yapıyorlarmış, antialerjik olsun diye tüysüz incecik halılar gösterdiler hep.Ben de intten aldım, ivi marka, kalın ve yumuşak. Bu markanın evcillik halısı da vardı, ama kabartmalı olduğu için biraz daha büyüyünce alacağım ondan, takılıp düşebilir. Doğum yapmadan önce bile beğeniyordum onları, inşallah kızım olur da alırım diyordum. Allah gönlüme göre verdi :)

Ben de odasını ayıralı 1 ay olmadı, dolabını ve halisini yeni aldım. Dediğin gibi halı secmek bana da zor geldi. Sürekli yerde oynuyor kalın olsun istedim. Ama şimdilerde çocuk halılarını genelde ince yapıyorlarmış, antialerjik olsun diye tüysüz incecik halılar gösterdiler hep.Ben de intten aldım, ivi marka, kalın ve yumuşak. Bu markanın evcillik halısı da vardı, ama kabartmalı olduğu için biraz daha büyüyünce alacağım ondan, takılıp düşebilir. Doğum yapmadan önce bile beğeniyordum onları, inşallah kızım olur da alırım diyordum. Allah gönlüme göre verdi :)

ince ve ebatlarıda küçük hepside anlaşmış gibi
ivi nette vardı bende bakmıştım
annemler bugün almışlar bahariyenin pocoyo halısını
eğer odayı kapatmazsa bitane daha aynısından alırız dediler
dolabım vardı benim ama beyaza boyayacağım
polisanın matrix boyası var su bazlı kokusuz süper kapatıyor nettende baktım süper yapıyor ondan alacağım gardrobunu ve kitaplığı onla boyayacağım ama yaza doğru olur
annemde eski bir sandık getirmişti onuda boyayacağım oyuncak sandığı olur

Kızlar merhabalar hepinize, çok katılamıyorum aranıza iş yogunluğundan. Bişey sormak istiyorum çocuklarınız dişlerini fırçalıyormu?
diş fırçalamaya kaç yaşında başlamalılar ? fırçalıyorlarsa ne marka diş macunu ve fırçası kullanıyorsunuz. dişleri çürüsün istemiyorum oğlumun ben dişten çok çektim o çekmesin istiyorum.

Kızlar merhabalar hepinize, çok katılamıyorum aranıza iş yogunluğundan. Bişey sormak istiyorum çocuklarınız dişlerini fırçalıyormu?
diş fırçalamaya kaç yaşında başlamalılar ? fırçalıyorlarsa ne marka diş macunu ve fırçası kullanıyorsunuz. dişleri çürüsün istemiyorum oğlumun ben dişten çok çektim o çekmesin istiyorum.

Ben fırçalattıriyorum. Şimdilik alışkanlık kazansın diye oluyor birazcık, ben fırçalarken onun eline de veriyorum, yarı dişlerini kaşıyor yarı fırçalıyor :) Sonunda ben alıp azıcık önlerini filan fırçalayabiliyorum, tam bir diş fırçalama olmuyor bizimki yani. Bildiğim kadarıyla 3 yaşa kadar da macun kullanılmıyor. Bir de çocuklar için düşük florürlu macun öneriliyor.

Kizlar ya oglum uyumuyor gece 12.30 o da 40 dk ayagimda salliyorum kavga gurultu gece surekli kalkiyor distendir diyorum ama cok bitkin oluyorum sabaha kadar ayagimda uyuyor bu gece caylari az ise yaramisti bu ara biraktim acaba aktardan anason melisa falan alip kaynatsam zararli olur mu kullanan var mi

Kizlar ya oglum uyumuyor gece 12.30 o da 40 dk ayagimda salliyorum kavga gurultu gece surekli kalkiyor distendir diyorum ama cok bitkin oluyorum sabaha kadar ayagimda uyuyor bu gece caylari az ise yaramisti bu ara biraktim acaba aktardan anason melisa falan alip kaynatsam zararli olur mu kullanan var mi

bizimkide diş çıkarırken oluyor 2 hafta uykusunda uyanır hep
gündüzde uyurken eğer perdeyi çekmezsem uyanıyor karanlık ister gündüz
gece uykusunda konuşma huyu var veya gülme kahkaha atma
o zaman bende çok korkuyorum
neden uyumuyor acaba sebebi neki onu bilmek lazım gaz filanmı yoksa dişmi
ben kullanmadım o çayları canım

peçete dekupaj teknikle ahşapları yeniden boyamaya karar verdim kızlar
uzun zamandır düşünüyordum hatta annemden bu yüzden eski antika sandığı getirttim
netten renkli peçeteler peçete dekupaj yapıştırıcısı filan sipariş vereceğim
öncelikle memoşun odasını halledeceğim
gardrobunu kitaplığını ve sandığı beyaza boyayıp üzerine çiçekli filan tablo gibi peçeteleri dekupaj yapacağım ne dersiniz
o zaman odası çok canlı olacak halısı nevresimleri şirinler pocoyo kitaplığı sandığı gardrobu ise rengarenk dekupajlı olacak ne dersiniz
mesela bir sandık bakın linke
Peçete Dekupaj Yapımı Dekupaj

elimdeki eski sandığı böyle bişeye dönüştürüp oyuncak sandığı olarak kullanacağım

Canim benimki tamamen uyaniyor sohbet ediyor bana da anne kak kalk diyor bobbet sohbet edecekmisiz:) yani gece gece guler misin aglar misin ama dis diye dusunuyorum eli agzinda hep

Uyku duzenimiz gece 1 sabah 9.30 oglen 1 saat uyur aksam ustu 1 saat toplam 11 saat bakiyorum yazlara gece uykusu 11 gunduz uykulari 2 bizimki az uyuyor birde deliksiz uyusa ok derim gunduz bile ayagimda okadar uyur

az uyuyor odasının perdesini çekiyormusun bizimki karanlıkta uyuyo güneşliği çekmezsem uyanıyo
sabah 8 de kalkar öğlen 1 de uyur. 3 saat uyur 4 kalkar akşamda 10 buçukta uyur

Canim bizim perdeler koyu kahverengi yok fayda etmiyor bebekliginden beri gunduz araliksiz 3 saat uyumamistir herhalde yapisi boyle pedogoga falan goturmeyi dusundum vazgectim

Merhaba kızlar aylar sonra tekrar buradayım eski üyeliğimi iptal ettirdim eski nikim playdoh tu
Herkes iyidir umarım bizim son bir ayımız kabus gibiydi nil 2 3 hafta önce boğaz enfeksyonu oldu aynı gün Dr götürdüm Dr bağazımdaki kızarıklığı önemsemedi ve eve gönderdi akşam ateşi çok yükseldi indiremedik çocuk hastanesine giderken arabada havale geçirdi hayatımın en kötü anıydı hemen müdahale ettiler bir hafta hastanede kaldık gerçi hemen toparladı daha sonra kendi Dr gittik hastanede çok korkutmuşlardı kendi Dr çok abarttıklarını yüksek ateşli havalenin korkulacak bir durum olmadığını söyledi bende geçirmişim küçükken genetik yatkınlık oluyormuş zaten.. geçti gitti derken tekrar bir ateş yükselmesi oldu Dr gittik yine boğazı kızarmış dedi antibiyotiğe başladık tekrar, ateş konusunda hassas olduğumuz için ateşi düşürelim derken üşüttü bu sefer neyseki bu sefer çabuk toparladı antibiyotiğe hala devam ediyoruz dışarı çıkarmıyorum kalabalık yerlere gitmiyoruz çok kötü bir salgın var o iyi olsunda bütün kış çıkmamaya razıyım bunun haricinde tuvalet eğitimi için havaların ısınmasını bekliyoruz aslında meyilli ama üşütür diye ben erteliyorum hala minyon bir kız yeme problemimiz yok ama hepsi koş oyna eriyip gidiyor:) konuşma konusunda daha cümle kuramıyor ama biraz biraz başladı iki kelimeyi bir araya getiriyor yada perdeyi yada çizgifilm falan istediği zaman aç falan diyor ben onu anladığım için baya konuşuyor gibi geliyor bana:)))

Merhaba kızlar aylar sonra tekrar buradayım eski üyeliğimi iptal ettirdim eski nikim playdoh tu
Herkes iyidir umarım bizim son bir ayımız kabus gibiydi nil 2 3 hafta önce boğaz enfeksyonu oldu aynı gün Dr götürdüm Dr bağazımdaki kızarıklığı önemsemedi ve eve gönderdi akşam ateşi çok yükseldi indiremedik çocuk hastanesine giderken arabada havale geçirdi hayatımın en kötü anıydı hemen müdahale ettiler bir hafta hastanede kaldık gerçi hemen toparladı daha sonra kendi Dr gittik hastanede çok korkutmuşlardı kendi Dr çok abarttıklarını yüksek ateşli havalenin korkulacak bir durum olmadığını söyledi bende geçirmişim küçükken genetik yatkınlık oluyormuş zaten.. geçti gitti derken tekrar bir ateş yükselmesi oldu Dr gittik yine boğazı kızarmış dedi antibiyotiğe başladık tekrar, ateş konusunda hassas olduğumuz için ateşi düşürelim derken üşüttü bu sefer neyseki bu sefer çabuk toparladı antibiyotiğe hala devam ediyoruz dışarı çıkarmıyorum kalabalık yerlere gitmiyoruz çok kötü bir salgın var o iyi olsunda bütün kış çıkmamaya razıyım bunun haricinde tuvalet eğitimi için havaların ısınmasını bekliyoruz aslında meyilli ama üşütür diye ben erteliyorum hala minyon bir kız yeme problemimiz yok ama hepsi koş oyna eriyip gidiyor:) konuşma konusunda daha cümle kuramıyor ama biraz biraz başladı iki kelimeyi bir araya getiriyor yada perdeyi yada çizgifilm falan istediği zaman aç falan diyor ben onu anladığım için baya konuşuyor gibi geliyor bana:)))
hoşgeldin canım
geçmiş olsun canım
bikere bizdede oldu ama çok değildi hastaneye gittik gece orda soydular önümüze kocaman dolu tas su koydular ılık suyla heryanını sildirdiler doktor elleme oynasın çocuk dedi suya vura vura heryanını ıslattı ateşi az düşünce iğnede yapıp yolladılar
bikezde arkadaşımın kızı oldu yolda nefesi sıklaştı zor yetiştik onada buz koydular
ateşlendimi evde öyle götürmek gerekiyor sanırım
bizimde dışarı çıktığımız yok hava soğuk markete bile götürmüyorum ancak haftada bikaç kez dedesine gidiyor o kadar
bizimki baby tv hastası tüm gün izleyecek elinden gelse
annem ona kocaman minder doldurmuş onu koyuyor tv karşısına yanında tabağında mandalinası öyle yiye yiye bakar başka kanalı açınca kızıyor kumandayı alıp değiştiriyor
geçende benim teli kurcalamış nasılsa nete girip 15 tl lik oyun indirmiş
ben bazen anlamıyorum ne istediğini bu akşam bağırıp duruyo sonra farkettim mandalinalar ıslakmış ona kızmış tekrar mandalina soyduk verdik
her pazar kahvaltısında eşimle sohpet ederken dalgınlığımızı fırsat bilip bişeyler yapıyor geçen hafta çorba tenceresine çorabını attı
bu haftada zeytin tabağına arabasını soktu

İyi geceler hatun kişiler:1:

İki günüm de misafirlerle geçti. Allah evimizi misafirsiz bırakmasın ama yoruldum bayağı. Kızım da okula gittiği için önlüğünü yıka, ütüle, dersleriyle ilgilen derken hiçbir şey anlamadım.

Ömerin burnu akıyordu, öksürüğü de vardı. Geçen hafta aile hek.ne götürmüştüm. Göğsüne doğru inmiş, kötü birşey yok ama antibiyotikle geçmezse iğne vereceğim demişti. Neyseki kontrole gittiğimde gerek kalmamış iğneye. İyiye gidiyor dedi Allah a şükür. Çarşamba yine kontrol var.

Tuvaletimiz konusunda yaptıktan sonra söyleyenlerdeniz :1: bazen de söylemeyip altımız kirli olduğu halde çok da mutlu olanlardanız.

Geçen gün eline plastik bebek kaşıklarından verdim. Daha doğrusu kendi ısrarla istedi. Makarna vardı yemekte. Plastik tabağa koydum. Tabağı da ömerin önüne, iki mideye, iki masanın altına dökeee saçaaa yedi kerata.

Bu arada winter hoşgeldin canım. Yavruna büyük geçmiş olsun. Ömer de havale geçirdi altıncı hastalık yüzünden. O yüzden anne için ne kadar korkunç ve üzüntü verici birşey olduğunu çok iyi bilirim. Rabbim tekrar yaşatmasın. Ama o zamanlar internetten araştırdığımda görüntüsü kadar korkutucu bir hastalık olmadığı yazıyordu. Önemli olan tekrarlamamasıymış. Allah korusun.

Ayrıca çorba tenceresine çorabını atan memomuzu ayakta alkışlıyorum:90::81::81:

Back