2012 Şubat Anneleri

dişten heralde benimkide öyle
geçen mozpun dediği gibi yatınca diş jeli sürdüm sabaha kadar uyudu bende dinlenmişim
ama düngece unutmuşum sürmeyi çok mızlandı saat başı uyandı

ben hiç diş jeli almadım,kullanmadım.alt dişlerini çıkarırken analamadan çıkartıverdi birden,ama şimdi üstten biri patladı,diğeride kabarmış ama üsttekileri zor çıkarıyor yavrum sanmırım.şu diş jelinin markasını söylermisin canım ne kullanıuorsunuz?

hep aynı napcamı şaşırıyorum bende
ama geçici dönem işte

aynen öyle canım..bu da geçicek diyelim..

ay çok geçmişler olsun..daha böyle çook ufak tefek kazalaar atlatıcaz gibi geliyor bana.allah büyüğünden beterinden korusun yavrularımızı.
bende artık ütü yaparken çok korkar oldum.hemen dibimde bitiyor oğlan.hemen ütüyü yere bırakıp onu kovalıyorum,sonra tekrar geliyor bu böyle sürüp gidiyor işte..
benimkide biyerlere tutunup kalkıyor ve sıra sıra gitmeye başladı artık.bu gün duvara tutunup kalkmış.ellerinide bırakmış daha doğrusu gözümün önünde yaptı müdahele bile edemedim geri kafa üstü dülştü .allahtan yere minder gibi bişey atmıştım ona denk geldi.aklım çıktı.
kızlar nasıl önlemler aalabiliriz ki benişlerimiz için?evin her yerine barikat kurdum resmen geçmesin,girmesin diye..

offf uyku sorunu..bugün sadece 10 dan 10.30 a kadar birde öğleden sonra bi 45 dakika uyudu.işte o sıradada buraya gelip yazmış
tım.aynı benimkide öyle işte bir gece uyuyorsa ,diğer gece çok sık uyanıyor..hep diyorum sağlılğı yerinde olsun varsın uyansın..yapacak bişey yok sanırım..

canım bişey sorucam şu yazdığın mamalar çok kilo aldıran,şişiren biberon mamalarındanmı?benim oğlanın kilo fazlalığı olduğu için hiç almadım,daha çok kilo almasın diye ama sütüm artık doyurmuyor sanırım,bize muhallebi falanda yasak,biberon mamassınıda çok oldu kestim yani aylar oldu keseli.gece yatarken bu yazdıklarından versem kilo alırmı ki acaba bebeiğim?

Güneşışığım kilo aldırırmı bilmem ama ben kaşıkla veriyorum su ile yapılıyor kaynamış soğumuş su ile istersen içlne su yerine yoğurtla yada bebe bisküvisiylede karıştırabiliyorsun. Ben sabah kahvaltısına göz kararı 8 tahıllıdan içine pekmez bebe bisküvi katıp kaşıkla veriyorum bazen peynirde koyuyordum ama peynirli pekmezli kahvaltı için olanı alınca kestim akşamları çok uyanıyorlarsa kızlar belki aç olabilirler yada diş çıkarıyor olabilirler benimki genelde çok acıkınca doymamışsa sık uyanıyor emziriyorsanız sütünüz yetmiyorda olabilir artık akşamları yatırmadan yoğurt yada muhallebi falan yedirip yatırmamız lazım deneyin bakalım belki daha az uyanırlar

Biberonla verilmiyor ama çok sulandırırsanda veriledebilir ama kaşıkla yemeye alışmalılar artık..kilolu derken ne kadarki kilosu olmadı sağlık ocağına bi doktora sor belki kilolu bebeklere verilen başka şeylerde vardır ... Emir başladı kızlar çıkamadı bi bunalımdan sıktı iyice...kızlar oğluma ne içirsem gribi geçmesi için limonlu şeyler olmaz dimi?

benim oğlumda çamaşır makinesi çalışsa sesine gider banyomda koridor sonunda nerdeyse. Sonra koltuklardan tutp ayağa kalkıyo düşmüyo düşüncede ben panik yapmazsam fazla ağlamaz genelde kendni dengeliyor ama annemin evi parkeli orda çok kayıyor mutfakta balkonum var fırsat bulunca oraya kaçar eline işim varsa kepçe kaşık falan veriyorum balık burcuya hemen sıkılıyor herşeyden bıkıyor bırakıyor işimi çabuk yapmam lazım sabah kahvaltımı masada yapmaya çalışıyorum ama önce altını alıp karnını doyuruyorum yatakları düzeltiyorum sonra kendi boğazıma fırsat bulunca anca tabi öğlen 1 i buluyor bu durum... Bazen annemler sabah gelip alıyo aynı binadayız bi rahat çayımı içiyorum bende namazımı kılıyorum elektrik süpürgemden korkuyo ya uyurken odasının kapısını çekip süpürüyorum yada annemlerdeyken yoksa ağlıyo korkuyo sesinden... Benden önce uyanıp sabah oyuna başlıyo bazen saçımı çekiyo. Bizimki küsmede biliyo hemen küsüp başını öne eğiyor kızınca falan bazende kızmayalım diye gözlerini kısıyor komiklik yapar gibi bitiyorum o zaman....:)

inşallah önce rabbime hayırlı kul ,sonra vatana hayırlı vatandaşlar ,sonra da bana hayırlı evlat olurlar inşallah.

evet güç zor bi o kadar da eğlenceli uyku ve yorgunluk olmazsa güzel.istekleri farklı.uykuları da farklı ama biri uyurken diğerini de uyutuyorum ben işlerimi halledip dinleneyim diye ama o zamana kadar da uyanıyorlar zaten.annem geldi üç haftadır rahatım şükür.annem bebeklerle ilgilenirken ben gönül rahatlığı ile yemeğimi işimi gücümü yapıyorum.

çok haklısın ben çok önemsiyorum herşeyi.çok kafaya takıyorum.hassasım biraz.evlenmeden önce böyle değildim.hiç birşey kafama dert olmazdı.herşeyi geride bırakırdım.ele karışınca öyle olmuyormuş.birde bu ortam çok yıpratıyor

inşallah zamanla kilo alırım da toparlanırım biraz.

allah razı olsun canım arkadaşım iyi ki de tam zamanında gelmiş.yoksa ben çıldırabilirdim.bazen bu boyun fıtıklarım yüzünden tak ediyor canıma dayanamıyorum ama sabrediyorum.
işte erkek çok zor onu biliyorum.hele iki erkek.allah yardımcısı olsun.benim oğlan sessiz ama inadı bindi mi tepesine laf söz dinlemiyor ağlıyor içli içli bende dayanamıyorum.kızım cadı gibi ağladığı için oğlum kadar düşmüyorum ikisi de canım ama ne biliyim oğlum doğduğundan beri hep sessiz ağlardı içli içli

benim oğlan ha bire adda adaaaaa diyor.öğleden sonra çıktık annem ben ve bebekler iyice döktüler kurtlarını.birde alışveriş yaptık kantinde.şimdi adda demiyor ama annemle kuduruyor kahkahalar atıyor birde kedi gibi "ııııııııııııııaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhh " diyor

bebeklerimin adı elif azra - furkan ege :):):):)

Allah razı olsun arkadaşım rabbim korudu yoksa boynu geri gidip kırılabilirdi altında kalabilirdi.çünkü masa tam düşecekken bakıyordu masayaa o an gözümün önüne geldikçe aklım gidiyor

maşallah bizde daha hareket yok kızım emekler gibi duruyor bir adım atıyor ikinciye cesaret edemiyor öne arkaya sallanıyor oğlum tembel. zaten ilk rahme düşen kızdı ikinci oğlandı :):):) 2. aylıkken göründü kesesi.teee anne karnından belliymiş tembel olacağı

ütü masası kapalıydı açık olsa bu kadar korkmazdım.çünkü üstüne düşmezdi açık olsaydı.

evet bu mamalar faydalı değil ama kilo aldırıyor.tok tutuyor.
geçmiş olsun.kış geliyor ya mevsim değişikliği herkesi kırıp geçiriyor malesef.bende korkuyorum nasıl baş edicem allah tan kıbrıs sıcak ta şimdilik idare ediyoruz.

maşallah sizin bebekler tutunup kalkmaya çalışıyorlar bile.benimkiler yerlerde sürünüyor caretta caretta lar gibiler mübarekler bu ismi taktım bebeklerime tabi ben 5- aylık diye hesaplıyorum doktorumuz öyle demişti.o yüzden motor gelişimleri bir ay önde diyor bebeklerim için.şu anda 7,5 aylıklar ama düzeltilmiş.6 aylıklar aslında.

yandım aynen bende heryere barikat kurdum yastıklarla falan ama artık çözmüşler yastıkları da aşıyorlar sehpaların ayaklarından geçiyorlar yaaa komandolar gibiler.

önlemlkerim şöyle kabloların oraya dolap kapağı yaptıracağım.ütü masasını odadan kaldıracağım her yere yumuşak şeyler minder yastık giib koyacağım. aylarına göre ilginç oyuncaklar alıp oyalanmalarını sağlayacağım.sıkıldıklarında örümceklere koyacağım dolansınlar etrafımda bende iş güç görürüm.daha da yapcağım şeyler var ama aklıma gelenler bunlar.aslında ekstra bi odam olsa oyun odası yaparım bebek odası gibi ama yok

benim bebeklerde ne enerji var arkadaş yaa uyuyorlar uyanıyorlar kaldıkları yerden devam kudurmaya :S

benmki iyice mızmızdı bugün
sokağa bayılan çocuk daha kapıdan çıkarken mızlanmaya başladı
oturttum
arabasınıda oturur hale getirdim
yok arabası yatar halde olacakmış öyle oturacakmış arkasına destek istemiyomuş
bizim arbanın içi epeyce geniş
öyle oturdu düşecek diye korkuyorum
iki elinlede tutunmuş arabaya düşmeyeyim diye öyle heryeri gezdik
mızlanınca pepe telefon aldım üç liraydı
beyenmedi sıpa bikere bile almadı eline
emzik kutusuyla oynadı
emziğinide atmış

melitta geçmiş olsun yaffriim
biz bitanesiyle zor başediyoruz sen ekstra uğraşıyosun minik popolarla

hugocuk sağol arkadaşım verilmiş sadakam varmış.aay yerim ben o minik popoları yaa bi tatlılar.gebe iken bi doğsunlar öpecem popolarını diyorum şimdi doyamıyorum yavrularıma arada öpüyorum popolarını .rabbim herkese nasip etsin inşallah.

zor ama eğlenceli :) uykusuzluk ve yorgunluk çok zor oluyor.

Canım örümcek dediğin şu demirlermi barikat gibi:) cahilim bu konuda benimkide öyle heryere gidiyo prizlere kablolara falan Allah yardımcınız olsun 2 taneyle baş ettiğimi düşünüyorumda kafayı yerim herhalde ben.çok zor ... kimbilir yürürlerken neler olcak.yastıkların üstünden geçmeyi bıraktı benimki ben önüne yatsam benim üstümden bile geçip gideceği yere gidiyor aynı anası:)kafasına koyduğunu yapacak..

Benim ütü masası açıktı evet allah korumuş o zaman alt kısmı kesedebilirdi ya dolaba yada kapı arkasına falan koy bari...benimki genelde açık ve olduğu oda kapalı zaten kapısı..sağolun canım sormayın grib çok zor yaa inş kışında hasta olmazlar kışın dışarı çıkmakta mesele..

Benim sıpa uyudu şimdi sonrada 1yada 2 gibi yatar şurubunuda içirip yatırırım rahat yatsın....ahanda yazana kadar uyandı:)iyigeceler kızlar ben kaçtım eşim gelir birazdan bay bay

melitta geçmiş olsun canım.

kayıp şehir başladı. ömer de sağolsun uyumadı daha, uyusa da rahat rahat seyretsem.

teşekkür ederim.ben muhteşem yüzyıl ile kötü yol u izliyorum.

yok ya yastıklardan barikat :):) Allah sabrını veriyor benim olan :):):)

en kötüsü allah korusun yukarı bakıyordu ayağını çekerken boynu geri gidip kırılabilirdi.zaten kapı arkasındaydı sürünüyor kapıyı öne itiyor ve ütü masasının bacağını çekiyor

anca uyudu memo ama gece kaçkere uyanır allah bilir
pazardan kereviz ve pancar aldım ilkkez vericem
kerevizi sütlü çorbasını yapıcam süt sağıp ama pancarı nasıl yapsam acep sebze çorbasınamı eklesem
hamileyken hayatımda hiç yemediğim kerevizin sütlü çorbasını yapıp yapıp tabak tabak içiyodum
çok sevmiştim

ben kerevizi yemeğine kattım havuç ve patatesle beraber, yemişti. çorba tarifini alabilir miyim hugocum?

Nasil yemek yapiyorsun canim bebisemi yediriyosun ??bizede ver tariflerini

canım klasik tarifler,bazen de uydurma şeyler işte
soğanı az kavuruyorum yağda, kıymalı yapacaksam kıymayı koyup hemen su ekliyorum azıcık, kıyma yanmasın diye. sonra domatesi biraz kavurup, ne sebze varsa koyup, suyunu ekleyip pişiriyorum. pişince de blendırdan geçiriyorum.

dün domates, taze fasulye, patates ve yarım diş sarımsağı hepsini birden haşladım, blendırdan geçirdim, karnı da açtı, severek yedi.

oğlum kıymayı sevmiyor. kıymalı birşey yapınca 3-4 kaşık zor yediriyorum. biraz daha büyüyünce yer inşaallah.

sen nasılsın hemşire, yavruların nasıl?

Son düzenleme:
Kızlar şu reklamlar hala kafamı karıştırıyor. Benim kızım günde yarim litre süt içmiyor. Çalışmaya başladığımdan beri iyice azaldı süt alımı. Işin gerçeği o hazır sütleri yani devam sütlerini vermek içime sinmiyor, yapay geliyor bana onlar. Artık bizim yediğimiz herşeyi de yiyor zaten. Aç kalınca vereyim desem, zaman kalmıyor, yoğurt , meyve, çorba derken acıkmaya fırsatı kalmıyor bebişin. Siz yarım litre süt verebiliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…