2012 Şubat Anneleri

Bayanlar, bebislerinizin gunduz uyku duzeni nasil?
Benim kiz, sabah bazen 7:30 bazende 8:00-8:30 da kalkar gece uyku duzenine bagli kalkisi
Mamasini yer oynar saat 9:30-10:00 arasi uykusu gelir yatar 15 dk uyur kalkar oynar alisveri yapariz market
12:30 mamasini yer 13:00 yatar 20-30 dk uyur kalkar, meyve veya yogurdunu yer 15:00 de saat 16:30 mamasini yer yatar 17:00 uyanir parka gideriz 1 saat sonra en son saat 20:00 de mamasini yer aksam uykusuna yatar, gece bircok kez uyanir dongumuz boyle bizim.

akşam 8 de mi uyuyor maşaallah. şimdiye kadar hiç o saatte uyumadı benimki. Tüm gece oynatmakla geciriyorum kendisini. Saat 23 gibi uyuyor. Dun gece evde tektim. 23.30 da uyuttum. Tun akşam tek başıma oynattım. ölmüşüm.

8 de yattığı içinde sabah erken kalkıyo seninki benim oğlan biz akşam 1 2 gibi gece ışıkları kapatıp pijamalarını giydiriyorum altını alıyorum sinek tabletini takıyorum ışıklar kapanınca göğsümü emerken uyuyor tabi bende bi bakıyorum sabah olmuş uyuyakalmışım en erkenmiz gece sabahta 10 11 gibi uyanıyor sonra 1 gibi tekrar yatıyor öğlende bende namazımı kılıyorum sonra 56 gibi tekrar yatıyor akşam bazen biraz uyuuyor biraz bazen hiç yatmıyor 1 e kadar bekliyor sizinkiler bayağı uyuyormuş

GUnduz uykulari nasil? En son gec kalkmissa gec uyur son kalktigi saat onemli

benimki bazen akşam 6 da yatıyor bazen 7 de yatıyor ama 15 dak sonra uyanıyor. Gece 1 e kadar oynuyor yatış o yatış sonra allaha şükür düzenli uykuları inş bozulmaz ben razıyım geç yatmasına babasıda işten gelince görmüş oluyor

Geç yatınca geç kalkıyo bende bi nebzede olsa uykumu alıyorum kahvaltımı yapmak öğleni buluyor ama napim olsun o kadar zaten gelenim gidenim pek yok neyse iyigeceler kızlar yatsı namazımı kılmadım annem oyalarken kılayım sonra doğru eve eşim gelir yemek hazırla oğlanı oyala oyna derken gece olur bu akşam tvdede hiç bişey yok bayyy bayyy

bir aydır bebeklerimin uyku düzenleri yok.bende ölüyorum uykusuzluktan Allah tan annem geldi de biraz rahat ettim ama hala ruh gibiyim.ev yemek iş derken , kendimi umutsuz ev kadınlarındaki elif gibi hissediyorum.hoş o dizi nin yabancı versiyonunu izledim.türk versiyonunu sabahları çıktığında ara ara bebeklerden vakit kalırsa izliyodum....

biz sabah meyve püresi kahvaltı bazen 9 bazen 10 gibi öğlen 12:00 , 14: 00 arası çorba 16:00 yoğurt , 19:00 kaşık maması diye gidiyor yatana kadar bir iki kere de mama.ama bu aralar mama pek yemiyorlar.

kızlar yeni düzen oturtmaya çalıışyorum.gezmeye de çıkıoyruz ama ya uyuyorlar yada misafirliğe gidersek huysuzlanıyorlar uyumak için.illa uyucaklar yani.doktorumuzda gündüzleri bir saat akşam ise 20 :00 uyutucaksın dedi ama nerdeee.bebekler ne zaman uyumak isterlerse o zaman uyuyorlar.

biri uyurken diğerini de uyutmaya çalışıyorum ki işlerimi rahat yapıyım bende dinleneyim diye.

çözüm önerisi olan var mı acaba ?????????

birde sürekli dışarı istiyorlar özellikle oğlum.boyun ve bel fıtığım var birde nur topu gibi 5 aydır reflüm oldu stresten.

aaayyyyyyy kafamın içinde elli tilki dolaşıyor ellisininde kuyruğu birbirine değmiyor acilen yeniden bir düzen oturtmalıyım

haklısın ama belki de hatasının farkında olduğu için ve sen haklı olduğun için böyle davranıyordur.bende bütün sorumluluk elimde olsun istiyorum.hatta eşim bi hata yaptığında karı sözü dinlesen böyle olmazdı diyorum.haklısın hata ettim diyor ama gelgelelim olmuşla ölmüşe çare yok.ondan sonra hakimiyeti elime alıyorum.hoş sorsan bebeklerden artık ev bebeklerle ilgilenmekten başka şeylerle ilgilenemiyorum kafam bir milyon

doğru söylüyorsan boyunla kilon orantılı olur o zaman 52 yada 50 kg.aslında kilo vermek değil sorunumuz forma girmek allah tan göbeğim yokta kurtarıyorum paçayı yoksa bu zayıflıkta bu boyda birde göbek olsa yandım ben.boyun 1,68 (fıtıklardan 2,3 cm çektim) kilom ise şimdi tartındım 49,100 annem geldiğinden beri 1 kg aldım diye seviniyodum yaaaa 600 vermişim bi de bu tok halimde tartındığım.

lütfen kızlar kilo almam içinde bir el atın.neler yapabilirim bi sürü şey yiyorum reflümü hiçe sayıp.hastalıklara davetiye yaaaa

çok hoşuma gitti :) neler bekliyo acaba bizi gelecekte ? şimdi dertlerimiz aynı ama bakalım büyüdükçe neler olacak

çok hoşuma gitti :) neler bekliyo acaba bizi gelecekte ? şimdi dertlerimiz aynı ama bakalım büyüdükçe neler olacak

senfat benim de çok hoşuma gitti. buklee ben de bazen geleceklerini düşündüğümde çok tedirgin oluyorum. Allah kötülerle karşılaştırmasın. şu teknoloji illeti çok ilerledi. Allah şaşırtmasın hiçbirini.

senfat sagol canim. Allah a binlerce kere sukurler olsun. Grcekten hastanede kotu birsey deseler dunya basimiza yikilirdi. Ama simdi ne guzel uyuyor melek kizim. Allah korusun hepsini.

Ben gündüzleri üzerine penye battaniye örtüyorum
geceleri ise tulum
ama ben yazında uyku tulumu kullandım geceleri
annem english homedan almıştı ince yumuşacık bir kumaşı var pek anlamam kumaş cinsi ne bilemiycem onu giydirdim.
hatta annem onu büyük almış seneye yaza da giyeriz :)
geçen kış sezon sonu indiriminden mothercareden de kışlık tulum almıştım yine büyük beden
bir haftadır kışlık tuluma geçtim :)
daha kış gelmesede Ankara'da geceleri serin :)
bu tulum iki kat pamuklu kumaş arasında bişey var :) yuuşacık
annem dalga geçiyor benle yorganı üstünde bu kızın diye :)
kalkınca uykusu açılana kadar bi süre tutuyorum tulumla ısısı dengeyi buluyor öyle çıkarıyorum üstünden

canım çok sevindim Allah hiçbir bebeğe, çocuğa hastalık, dert vermesin.
bazı çocukların kalbinde doğuştan üfürüm olur büyüdükçe kapanırmış ben öyle biliyorum
şükür bir şey çıkmamış geçmiş olsun

SENFATT çok tatlıymıs yazın ben de duygulandım yaw ...Neler yaşayacaklar kımbılır ben sımdıden kızımı okula
bıle göndermemeye karar werdım Erkın Koray gıbı ewde kendım ögretcem:))

CAT_LOVER cok sewındım bebısının durumuna canım saglıklı olsun hepsı ınsallah her zamannn...

Canm ben de bebekken aldıgımız altı kapalı bır uyku tulumu wardı yumusacık onu
kullanmaya calısıyorum altını kesıp dıktı esım acık kaldı altı ,nıne gecelıgı gıbı duruyor:)
Park yatagın altında da elyaf yatagı var bır de annemın kızım oynasın dıye yaptıgı yun
yer yorganı var yeterlı mı?Gercı yıne altta kalıyor bız zaten ıkı park yatak oldugu ıcın
(bırını esımın abısı yollamıstı annemlerde o) ıkı yatak almıstık o zaman onu da ındırıp
koyayım dıyorum zaten esım ındırse coktaan yapmıstık da olmadı henuz

amin Allah emeklerimizi boşa çıkartmasın

kilo mu alman lazım Allahım ağlayacağım keşke bende verebilsem öğünlü öğünsüz ye canım mantı makarna ye ekmekle hemde gece kalkıp tatlı ye en sevdiğim şey bak halimiz ortada kilo veremeyenlerin yaptıklarını yap alırsın bence

Bir iki zorlanirsin 3 gun sonra alisir erken yatmaya,cocuklarda bile en gec 9:30 diyolarki bunlar daha bebek dr 8:00-8:30 yatis diyor,

Keske benım esım de bır kez 'haklısın' dese. O zaman kendımı daha ıyı hıssederdım.

Cok zayıfmıssın sen, ustelık ıkız bebegın olmus.
Kac kılo aldın hamılelıgınde, hepsını verdın mı?

Onerım; gece uyandıgında makarna ye hamur işine agırlık ver.
Ama işe yarar mı, bılmem.
Bellı kı senın metabolızman cok hızlı calısıyor.

Cat_lover, kızının saglıklı olmasına cok sevındım.
Rabbım hıc bır zaman onlardan yana saglık sorunu ıle karsılastırmasın bızlerı.

Benım kızımın uyku duzenı de soyle;
Gece 22:00 / 23:00 arası uyur, sabaha kadar defalarca uyanır.
En son 07:00 / 08:00 arası uyanır, bıraz oynarız, kahvaltısını verırım, 10:00 gıbı uyur, yaklasık bır saat bazen yarım saat surer bu uyku.
Ogleden sonra da ıkı kez uyur.
Bırı yıne yaklasık bır saat surer, dıgerı 2 saatı bulur.

Annemlere gıtmeden once cok daha duzenlıyı uyku saatlerı; aksam 21:30 oldu mu uyur, gece cok nadır uyanırdı.
Oradan geldıkten sonrakı ıkı hafta boyunca cok zorlandım.
Gece boyu belkı 20 defa uyanıyordum, su ankı duzenımızı zor oturttum.
Bıraz daha zaman gecsın, gece yatıs saatını daha erkene alacagım.

Yemek duzenı nasıl pekı sızın bebıslerın?
Benım zıllı sevmedıgı bır mama olunca agzını kılıtlıyor resmen.
Bende oyun oynatarak- saklabanlık yaparak bır ıkı kasık da olsa hazırladıgım sebze corbasından verıyorum.
Ama en cok pırınc unundan yaptıgım mamayı sevıyorum. Bende onun ıcıne bazen seftalı eklıyorum, vıtamını artsın dıye.

kızlar bazıları muhallebi yediriyor bebişlerine. benim oğlan gündüz emmediği (çok zorda kalırsa iki fırt çekiyor) gece emdiği için muhallebi verip karnını doyurmak istemedim bu güne kadar. şu ishal iyice halsiz bıraktı, kilo kaybetti. ben de arı mama diye bişey gördüm pirinç unu mu ne yazıyor, dün akşam verdim. cok sevdi. sabah kahvaltıya kaşık maması katıyordum, ondan kattım. 12 vitamin, mineral falan yazıyor ama 2 tl gibi birşey fiyatı. sizin muhallebi dediğiniz o muydu, dogru mu almışım. bir de biberonda sulu verdim, muhallebi kıvamında mı olsun. 2 tl lik şeyde vitamin işi de hikayedir değil mi? vermesem mi. gün içinde o kadar hareketli oldu ki, zayıflıyor sürekli. geceleri de 12 ye kadar ayakta, yerlerde sürekli. sabah 8.30 da uyanıyor. ben dayanamıyorum, o da iyice halsiz kalıyordur, acaba arı mamayı devam sütüyle mi yapsam. hiç devam sütü de vermedim. ne dersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…