- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #72.781
SENFATT çok tatlıymıs yazın ben de duygulandım yaw ...Neler yaşayacaklar kımbılır ben sımdıden kızımı okula
bıle göndermemeye karar werdım Erkın Koray gıbı ewde kendım ögretcem:))
CAT_LOVER cok sewındım bebısının durumuna canım saglıklı olsun hepsı ınsallah her zamannn...
amin Allah emeklerimizi boşa çıkartmasın
kilo mu alman lazım Allahım ağlayacağım keşke bende verebilsemöğünlü öğünsüz ye canım mantı makarna ye ekmekle hemde gece kalkıp tatlı ye en sevdiğim şey bak halimiz ortada kilo veremeyenlerin yaptıklarını yap alırsın bence
Bir iki zorlanirsin 3 gun sonra alisir erken yatmaya,cocuklarda bile en gec 9:30 diyolarki bunlar daha bebek dr 8:00-8:30 yatis diyor,
Keske benım esım de bır kez 'haklısın' dese. O zaman kendımı daha ıyı hıssederdım.
Cok zayıfmıssın sen, ustelık ıkız bebegın olmus.
Kac kılo aldın hamılelıgınde, hepsını verdın mı?
Onerım; gece uyandıgında makarna yehamur işine agırlık ver.
Ama işe yarar mı, bılmem.
Bellı kı senın metabolızman cok hızlı calısıyor.
Cat_lover, kızının saglıklı olmasına cok sevındım.
Rabbım hıc bır zaman onlardan yana saglık sorunu ıle karsılastırmasın bızlerı.
Benım kızımın uyku duzenı de soyle;
Gece 22:00 / 23:00 arası uyur, sabaha kadar defalarca uyanır.
En son 07:00 / 08:00 arası uyanır, bıraz oynarız, kahvaltısını verırım, 10:00 gıbı uyur, yaklasık bır saat bazen yarım saat surer bu uyku.
Ogleden sonra da ıkı kez uyur.
Bırı yıne yaklasık bır saat surer, dıgerı 2 saatı bulur.
Annemlere gıtmeden once cok daha duzenlıyı uyku saatlerı; aksam 21:30 oldu mu uyur, gece cok nadır uyanırdı.
Oradan geldıkten sonrakı ıkı hafta boyunca cok zorlandım.
Gece boyu belkı 20 defa uyanıyordum, su ankı duzenımızı zor oturttum.
Bıraz daha zaman gecsın, gece yatıs saatını daha erkene alacagım.
Yemek duzenı nasıl pekı sızın bebıslerın?
Benım zıllı sevmedıgı bır mama olunca agzını kılıtlıyor resmen.
Bende oyun oynatarak- saklabanlık yaparak bır ıkı kasık da olsa hazırladıgım sebze corbasından verıyorum.
Ama en cok pırınc unundan yaptıgım mamayı sevıyorum. Bende onun ıcıne bazen seftalı eklıyorum, vıtamını artsın dıye.
Canm ben de bebekken aldıgımız altı kapalı bır uyku tulumu wardı yumusacık onu
kullanmaya calısıyorum altını kesıp dıktı esım acık kaldı altı ,nıne gecelıgı gıbı duruyor:)
Park yatagın altında da elyaf yatagı var bır de annemın kızım oynasın dıye yaptıgı yun
yer yorganı var yeterlı mı?Gercı yıne altta kalıyor bız zaten ıkı park yatak oldugu ıcın
(bırını esımın abısı yollamıstı annemlerde o) ıkı yatak almıstık o zaman onu da ındırıp
koyayım dıyorum zaten esım ındırse coktaan yapmıstık da olmadı henuz
kızlar bazıları muhallebi yediriyor bebişlerine. benim oğlan gündüz emmediği (çok zorda kalırsa iki fırt çekiyor) gece emdiği için muhallebi verip karnını doyurmak istemedim bu güne kadar. şu ishal iyice halsiz bıraktı, kilo kaybetti. ben de arı mama diye bişey gördüm pirinç unu mu ne yazıyor, dün akşam verdim. cok sevdi. sabah kahvaltıya kaşık maması katıyordum, ondan kattım. 12 vitamin, mineral falan yazıyor ama 2 tl gibi birşey fiyatı. sizin muhallebi dediğiniz o muydu, dogru mu almışım. bir de biberonda sulu verdim, muhallebi kıvamında mı olsun. 2 tl lik şeyde vitamin işi de hikayedir değil mi? vermesem mi. gün içinde o kadar hareketli oldu ki, zayıflıyor sürekli. geceleri de 12 ye kadar ayakta, yerlerde sürekli. sabah 8.30 da uyanıyor. ben dayanamıyorum, o da iyice halsiz kalıyordur, acaba arı mamayı devam sütüyle mi yapsam. hiç devam sütü de vermedim. ne dersiniz?
kızlar bazıları muhallebi yediriyor bebişlerine. benim oğlan gündüz emmediği (çok zorda kalırsa iki fırt çekiyor) gece emdiği için muhallebi verip karnını doyurmak istemedim bu güne kadar. şu ishal iyice halsiz bıraktı, kilo kaybetti. ben de arı mama diye bişey gördüm pirinç unu mu ne yazıyor, dün akşam verdim. cok sevdi. sabah kahvaltıya kaşık maması katıyordum, ondan kattım. 12 vitamin, mineral falan yazıyor ama 2 tl gibi birşey fiyatı. sizin muhallebi dediğiniz o muydu, dogru mu almışım. bir de biberonda sulu verdim, muhallebi kıvamında mı olsun. 2 tl lik şeyde vitamin işi de hikayedir değil mi? vermesem mi. gün içinde o kadar hareketli oldu ki, zayıflıyor sürekli. geceleri de 12 ye kadar ayakta, yerlerde sürekli. sabah 8.30 da uyanıyor. ben dayanamıyorum, o da iyice halsiz kalıyordur, acaba arı mamayı devam sütüyle mi yapsam. hiç devam sütü de vermedim. ne dersiniz?
bebeğim geceleri sürekli uyanan bi bebek oldu.1.5 saate bir uyanıyor.akşamları 8-9 arası uyuyor erken uyuyyor ama tam bende yastığa başıma koyuyorum,uyanıyor,sonra bütün gece ara ara hep mızmızlanarak uyanıyor.gece sadece 2 kere uyanana oğluma 6.ayın ortalarından beri bişeyler oldu. uykusuna..
slm...
çook yorgunum..sabah 7.30 da uyandık oğlumla,daha doğrusu uyandırıldım,bu saat oldu daaha yeni uyududa bende oturdum azıcık.
zor yetişiyorum artık,bugün mutfaktan çıkamadım.bize ayrı,eşime ayrı ,oğluma ayrı yemek yaptım.ütü,ev işi,vs...her günüm böyle geçiyor.
kendime hiç vakit ayıramıyorum,saçım başım dağınık bi haldeyim,uyusunda duşamı girsem,orayı burayımı toplasam,ne yapsam diye kafayı yiyorum.e uyanınca malum hep benimle oynamak sitiyor yada ben peşinde olmak zorunda kalıyorum emekliyor her yere girip çıkıyor.
60 kiloyu gördüm çok şükür.daha doğrusu 60-61 arası.23 kilodan 5 kilo kkaldı.
bebişleriniz iyidir inşallah.dün bi ara girip okudum,yazamadan çıktım,hasta olan bebişlere geçmiş olsun.allah şifa versin..
öpüyorum...görüşürüz...
ben süt sağıyorum oğlumda yanımda hamağında uslu uslu oyuncaklarıyla oynuyo
ama aklı fikri bilgisayarda
şu bilgisayarı bir ele geçirse çok merak ediyo
birazdan amutunu yiyecek
bugün pazar var taze palamutun 3 tanesi 10 liraya düşmüş gidip alsakmı diye düşünüyorum
bebeğim geceleri sürekli uyanan bi bebek oldu.1.5 saate bir uyanıyor.akşamları 8-9 arası uyuyor erken uyuyyor ama tam bende yastığa başıma koyuyorum,uyanıyor,sonra bütün gece ara ara hep mızmızlanarak uyanıyor.gece sadece 2 kere uyanana oğluma 6.ayın ortalarından beri bişeyler oldu. uykusuna..
evet ciddi ciddi kilo almam lazım.yiyorum reflümü hiçe sayıp herşeyi yiyorum.daha demin kurabiye yedim canınız çekmesin.aklınıza gelebilecek herşeyi ama olmuyor .inan var ya kilo veremeyenlerin yaptıklarından fazlasını yapıyorum metabolizma hızlı çalışıyor ondan mı acaba ?
inşallah yoksa ben bayılacam uykusuzluktan.
22 kg aldım.şimdi kendi kilomunda altındayım.49.100 kgyim akşam yemeğinden sonra tok halimle tartınmıştım .galiba dediğin gibi metabolizma hızlı çalışıyor birde çok hareketliyim ben.hele birde bebekler olunca hızım iki kat arttı malesef.attığım adımları sayamıyorum.
sağolsun eşim hatalarında söyler ve mahçup olur söz dinlemediğinde ama ben hata etsem ki nadirdir onun doğrularına terstir bu hata oluyor onun için çenesi durmazbende eşime derim ki sen hatanın babasını yapıyorsun ben sana bu kadar hiddertlenmiyorum canın sağolsun diye bir iki söyleniyorum geçiyorum.bari hatalarından ders alsan diyorum gülümsüyor sarılmaya kalkıyor....bende o.... tövbe tutar mı diye bir laf vardır bizim oralarda sen çok fenasın diyorum
canım ben bi ara kullandım ama dr.a sordum hiç bir faydası yok dedi
ben onun yerine bebelac'ın yulaflı biskivüli kaşık maması kullanıyorum,hem daha doyurucu hemde devam sütüde içeriyor
ayrıca bunu yedirip uyuttuğum zaman çoğunlukla sabaha kadar deliksiz uyuyo
kızlar bir sat önce bi facia dan kıl payı kurtuldu oğlum.odada ev itoparlıyım dedim.oğlanda dışarı gitmek için ağlıyodu.yere koydum .tam poşeti aldım göz kırpıp açmam la oğlan sürünüp ütü masasının bacağını tutup çekti.nasıl hamle yaptıysam tuttum ütü masasını yoksa allah korusun altında ezilecekti.kolum boynumdan kopup ayrıldı sanki.
bide napıyosun oğlum dememle başladı ağlamaya.zaptedemedim.bıraktım evi varsın dağınık olsun gelen biliyor iki bebek var diye kızı örümceğe koydum oğlanı pusete beni arabalarını açarken izlesinler diye.açtım arabayı koydum çocuklarıo buralarda gezdirdim.
annemle eşim ise ada da kalma süresini uzatmak için gitmişlerdi.
annem de dua ile gittim dua ile geldim dedi.belki de o dualar korudu kuzumu.
iyi ki annem gelmiş kızlar tam zamanında gelmiş tam ayaklanma zamanları.çok sıkı bir düzen oturtmalıyım kızlar.uykuları bozuldu yemek saatleri bozuldu doğru düzgün yemiyorlar ama güzel kg almışlar.
doktora dedim bu aylar çok normal bi süre böyle devam edecek.gündüzleri 1 saat akşamları 8 de uyut dedi ama nafile ha bire dışarı istiyorlar.vın vıınnn yapıyor oğlan arabaları izlicek.
çok merak ediyorum 7,5 aylık olan bebekleriniz de bu durumda mı ????
eşim diğer bebeklerde böyle mi yoksa bizimkiler mi çok akıllılar diyor.
prematüre doğdukları için nörolojik , göz ve bazı kontrollerden geçtiler hepsi normal çıktı ama merak ediyorum sizlerin bebekleriniz nasıl ????
Arı pırınc ununun mu faydası yok, muhallebının mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?