- Konu Sahibi BeyazOrkidem
- #72.801
dişten heralde benimkide öyle
geçen mozpun dediği gibi yatınca diş jeli sürdüm sabaha kadar uyudu bende dinlenmişim
ama düngece unutmuşum sürmeyi çok mızlandı saat başı uyandı
ben hiç diş jeli almadım,kullanmadım.alt dişlerini çıkarırken analamadan çıkartıverdi birden,ama şimdi üstten biri patladı,diğeride kabarmış ama üsttekileri zor çıkarıyor yavrum sanmırım.şu diş jelinin markasını söylermisin canım ne kullanıuorsunuz?
hep aynı napcamı şaşırıyorum bende
ama geçici dönem işte
aynen öyle canım..bu da geçicek diyelim..
kızlar bir sat önce bi facia dan kıl payı kurtuldu oğlum.odada ev itoparlıyım dedim.oğlanda dışarı gitmek için ağlıyodu.yere koydum .tam poşeti aldım göz kırpıp açmam la oğlan sürünüp ütü masasının bacağını tutup çekti.nasıl hamle yaptıysam tuttum ütü masasını yoksa allah korusun altında ezilecekti.kolum boynumdan kopup ayrıldı sanki.
bide napıyosun oğlum dememle başladı ağlamaya.zaptedemedim.bıraktım evi varsın dağınık olsun gelen biliyor iki bebek var diye kızı örümceğe koydum oğlanı pusete beni arabalarını açarken izlesinler diye.açtım arabayı koydum çocuklarıo buralarda gezdirdim.
annemle eşim ise ada da kalma süresini uzatmak için gitmişlerdi.
annem de dua ile gittim dua ile geldim dedi.belki de o dualar korudu kuzumu.
iyi ki annem gelmiş kızlar tam zamanında gelmiş tam ayaklanma zamanları.çok sıkı bir düzen oturtmalıyım kızlar.uykuları bozuldu yemek saatleri bozuldu doğru düzgün yemiyorlar ama güzel kg almışlar.
doktora dedim bu aylar çok normal bi süre böyle devam edecek.gündüzleri 1 saat akşamları 8 de uyut dedi ama nafile ha bire dışarı istiyorlar.vın vıınnn yapıyor oğlan arabaları izlicek.
çok merak ediyorum 7,5 aylık olan bebekleriniz de bu durumda mı ????
eşim diğer bebeklerde böyle mi yoksa bizimkiler mi çok akıllılar diyor.
prematüre doğdukları için nörolojik , göz ve bazı kontrollerden geçtiler hepsi normal çıktı ama merak ediyorum sizlerin bebekleriniz nasıl ????
ay çok geçmişler olsun..daha böyle çook ufak tefek kazalaar atlatıcaz gibi geliyor bana.allah büyüğünden beterinden korusun yavrularımızı.
bende artık ütü yaparken çok korkar oldum.hemen dibimde bitiyor oğlan.hemen ütüyü yere bırakıp onu kovalıyorum,sonra tekrar geliyor bu böyle sürüp gidiyor işte..
benimkide biyerlere tutunup kalkıyor ve sıra sıra gitmeye başladı artık.bu gün duvara tutunup kalkmış.ellerinide bırakmış daha doğrusu gözümün önünde yaptı müdahele bile edemedim geri kafa üstü dülştü .allahtan yere minder gibi bişey atmıştım ona denk geldi.aklım çıktı.
kızlar nasıl önlemler aalabiliriz ki benişlerimiz için?evin her yerine barikat kurdum resmen geçmesin,girmesin diye..
Bizimki de 4-6ay arası iyiydi geceleri. Emer uyurdu. 7. Ayın başından beri gece olmasın istiyorum. Alt ön iki diş de çıktı ama hala aynı. Bi gece uyuyorsa 5 gece 1 saatte bir uyanıyor. Uzun zamndır 3 saatkeinisiz uyumadım gece.
Gündüz zaten ayrı yorucu. Hiç durmaz oyuncaklarıyla çok ilgilemez sürekli farklı şeylerin peşinde. Bu dönemde geçicek heralde deyip sabır diliyorum. Bütün bebişlerin sağlığı iyi olsunda öyle böyle büyüyecekler.
offf uyku sorunu..bugün sadece 10 dan 10.30 a kadar birde öğleden sonra bi 45 dakika uyudu.işte o sıradada buraya gelip yazmış
tım.aynı benimkide öyle işte bir gece uyuyorsa ,diğer gece çok sık uyanıyor..hep diyorum sağlılğı yerinde olsun varsın uyansın..yapacak bişey yok sanırım..