tebrikler canım bence güzel bi sonuç, hem senin için de verimli olmuş bu deneme, sevindim bak rescorle yi öğrenmiş oldun
sedefcim sorduklarından sadece 2.si doğru benim,diğerlerini yanlış yaptım ben de.elimden geldiğince açıklayayım.
1.soruyu ben de kaçma yaptım.doğru yapan varsa ben de açıklama bekliyorum
2.soru da dereceli koşullanma çünkü öğretmenin yanında birkaç kez gördüğü görevliyi öğretmenle eşleştiriyor ve ona da koşullanıyor.genelleme demen için öğretmenle diğer uyarıcıyı beraber görmene gerek yok.mesela dersine giren diğer öğretmenlerden de korkuyor deseydi uyarıcı genellemesi diyebilirdik.
3.soruda dediğin gibi canım öğrenci açısından sorduğu için 1.tip ceza oluyor ve artıyor davranış.ben de dikkatli okumayıp öğretmen açısından baktım.
4.soruda haftanın günlerinden sadece cuma günü ödev yapıyor,ayırt edici uyarıcı yani.senin dediğinde bir koşullanma var.
kızlar benim de var anlayamadığım sorular;
30.soru..ben cevaba gezi dedim.dramatizasyonmuş.ayırt edici noktası nedir ikisinin?
42.soru..tamam sesimizi her zaman yüksek kullanmamalıyız. ama iletişim ekonomik olmalı demek ne anlama geliyor?
72.soruyu hiç anlamadım
75.soruda da b ile d arasında kaldım ve b yaptım.e şıkkı sanırım refleksle alakalı olduğu için.ama b ne oluyor o da bir koşulsuz tepki olmaz mı?
95.soruda oranlı pekiştirme var ok ama ben değişken dedim çünkü topladıkları artı sayısına göre farklı ödüllendirme yapıyormuş.yani belli bir oran yok diye düşündüm,10 tane artı alana ödül,15 tane alana farklı bir ödül vericek diye düşündüm.
30.soru) dramatizasyonda -mış gibi yapma vardır. çocuk başkasının kişiliğine bürünüp yaratıcılığını, yorum gücünü, mimiklerini, ses tonunu konuşturur. etken durumdadır. o yaşantının içindedir. gezide daha edilgen konuma geçer. bu kadar duyu organını kullanmaz. sadece gözlerini kullanır. örneğin osmanlı devletinin yükselişini çocuk dramada oynarsa, kendisi ordaki padişahlardan biri olup savaşır, şehirler feth eder. o anın içindedir. konuyu daha kalıcı öğrenir. fakat bir müze gezisinde sadece gözlem yapar, alınan şehirleri, kaleleri görür. o anı yaşama fırsatı olmaz. öğrenmenin kalıcılığı dramatizasyona göre daha azdır.
42.soru) canım ben iletişim ekonomikliğini, çok fazla söz kalabalıklığı yapmadan öğrenciyle öğretmen arasındaki iletişimin kısa ve öz olması diye düşündüm. yani öğrencinin kafasını karıştırcak ayrıntıya girmeden, ana hatlarıyla öğrenci için yeterli olabilecek kadar iletişimde bulunmaktır.
72. soruda ben koptumyorumsuzum
75. soru) canım ben hem b hem e diye düşündüm. çünkü ikisinde de istemdışı yani refleks var gibi geldi bana. ikisi de öğrenilmemiş. ikisinde de koşulsuz uyarıcı koşulsuz tepki var. b de klakson sesi koşulsuz uyarıcı, ona verilen irkilme koşulsuz tepkidir. e de güneş ışığı koşulsuz uyarıcı, gözlerin kısılması koşulsuz tepkidir. nasıl b de olmaz bilemedim.
95. soru) burada öğretmenin pekiştireci kaç davranıştan sonra ulaştıracağı belli, sadece kaç davranışa kaç pekiştireç vereceği belli değil. ''topladıkları artı sayısına göre farklı ödüllendirme yapması'' yani; x kadar doğru yapana 1 çikolata, y kadar doğru yapana 2 çikolata veriyor. doğru sayılarına göre pekiştireci değiştiriyor. her x kadar doğru yapana farklı pekiştireçler vermiyor. mesela 3 doğru yapıp 3 artısı olan öğrenci topluluğuna 1er çikolata veriyor. 6 doğru yapıp 6 artısı olan öğrenci topluluğuna 2şer çikolata veriyor. yani yaptıkları davranışa (doğru sayısına) göre pekiştireçlerini değiştiriyor. sabit oranlıda kaç davranıştan sonra ulaştıracağı belli olduğundan sabit oranlı dedim ben.
kızlar bende katılıyorum aranıza ama ben torbayı tersten deldim :) rehberlikle başladım
kızlar bende katılıyorum aranıza ama ben torbayı tersten deldim :) rehberlikle başladım
canım benim de ilk hazırlanışım, önerilen sıralama şöylecanım hoşgeldin:) peki normal sıraya göre hangi dersle başlanıyor ben baya bir yabancıyımda ilk hazırlanışım:)
bende sizden feyz alır çalışırım diye aranıza katılıyorum arkadaşlar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?