• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar vitamin olarak bız marivit kullanıyoruz günde 1 pipet.öyle 3 damla değil oyüzden kafam karıştı?marka farkı mı var neden farklı oranlar?

bizde multitabs kullanıyoruz 20 damla dedi doktor günde...aşağı yukarı 1 pipete tekabul ediyor..sağlık ocağıındaki hemşire bana demiştiki damlayla ne uğraşıyorsun 1 pipet vereceksin...benim kafam karıştı içime sinmedi ben de 1 dolu pipeti saydım baktım damla sayısıyla aynı =)))

canım ne zman yaptırdın rotavirüsü ? doktor bize bişi demedi

Geçtiğimiz hafta yaptırdım, 2. ayını doldurduğunda. Bir de 4. ayında yaptıracağız, ikinci aşamasını. Bana sağlık ocağındaki doktor da önermişti. Her çocuk ishal olurmuş ama bu şiddetli geçirmesini önlüyormuş. Bizim bir ayağımız da köyde sayılır, yazın, bayramlarda falan gittiğimizde çocuğu ne kadar koruyabilirim sulardan topraktan diye düşündüm, yaptırdım.

selam kızlar nasılsınız
rota aşısını konuşmuşsunuz bizimde doktorumuz önerdi dr. bu rota aşısının iki türlüsü var dedi bi 2 doz olanı bide 3 doz olanı ben 3 doz olanı öneriyorum dedi her doz 2 ayda bir yapılıyormuş
bu aşı avrupa ülkelerinde her bebeğe yapılıyormuş bizde daha yok sadece dr. önerdiğinde yapılıyor dedi dr.umuz
yalnız sizdede ölemi bilmiyorum ücretli bir aşı dozu 140tl gibi bişi sizde ücretli mi yaptırdınız yoksa devlet karşılıyor mu

Son düzenleme:
bizde multitabs kullanıyoruz 20 damla dedi doktor günde...aşağı yukarı 1 pipete tekabul ediyor..sağlık ocağıındaki hemşire bana demiştiki damlayla ne uğraşıyorsun 1 pipet vereceksin...benim kafam karıştı içime sinmedi ben de 1 dolu pipeti saydım baktım damla sayısıyla aynı =)))

bizde multitabs kullanıyoruz vitaminin içinde bir pipet var orada çizgisi var o çizgiye kadar çekip kullanıyorum üzerinde 1ml yazıyor doktorumda 1ml dedi ona göre kullanıyoruz sizin pipetlerde çizgi yok mu

2 fincan süt yapıcı çay
1 fincan boza
3 bardak süt bulgur pilavı
1 bardak meyve suyu
ve su içtim fırkırması lazım ama malesef daha hareket yok desem yeri

kendini sıcak tutman, stresten uzak durman ve dinlenmen de lazım canım. ben sürekli süt arttırıcı şeyler yiyip içiyordum çok da iyiydi sonra hasta oldum, moralim çok bozuldu kızım da hastalanacak diye anında azaldı sütüm, çok korktum bitecek diye

bizde multitabs kullanıyoruz vitaminin içinde bir pipet var orada çizgisi var o çizgiye kadar çekip kullanıyorum üzerinde 1ml yazıyor doktorumda 1ml dedi ona göre kullanıyoruz sizin pipetlerde çizgi yok mu

aa ona hiç dikkat etmedim,paşa uyansında verirken bakarım canım..

bu arada bu ishal aşısı devletin karşılamadığı kanlı ishal aşısımı yoksa buda mı başka ?

selam kızlar nasılsınız
rota aşısını konuşmuşsunuz bizimde doktorumuz önerdi dr. bu rota aşısının iki türlüsü var dedi bi 2 doz olanı bide 3 doz olanı ben 3 doz olanı öneriyorum dedi her doz 2 ayda bir yapılıyormuş
bu aşı avrupa ülkelerinde her bebeğe yapılıyormuş bizde daha yok sadece dr. önerdiğinde yapılıyor dedi dr.umuz
yalnız sizdede ölemi bilmiyorum ücretli bir aşı dozu 140tl gibi bişi sizde ücretli mi yaptırdınız yoksa devlet karşılıyor mu

aa ona hiç dikkat etmedim,paşa uyansında verirken bakarım canım..

bu arada bu ishal aşısı devletin karşılamadığı kanlı ishal aşısımı yoksa buda mı başka ?

Devlet karşılamıyor bu aşıyı ancak özel sigortalar karşılıyormuş sanırım. Biz iki doz olanını yaptırdık.

Kaka lekelerini çıkartamıyoruum. dalin sıvı deterjanla 40 derecede çıkmıyor. ariel ile 60 ta yıkayınca çıktı ama pamukluların agzı yüzü kayıyo diye 60 ta yıkamak istemiyorum. siz napıyosunuz leke çıkarıcı falan katıyormusunuz,bi kere yaptım ama içime sinmedi

bende bir kez arielin leke çıkarıcısını döktüm mecburen çıkmadı diye..sonradanda defalarca duruladım düşük sıcaklıkta çıkmıyor dediğin gibi

kendini sıcak tutman, stresten uzak durman ve dinlenmen de lazım canım. ben sürekli süt arttırıcı şeyler yiyip içiyordum çok da iyiydi sonra hasta oldum, moralim çok bozuldu kızım da hastalanacak diye anında azaldı sütüm, çok korktum bitecek diye
çalışıyrum ama çok az çıkınca bidaha moralim bzuluo şimdi daha iyi sanki 6 ay emse razıyım

bu arada karnı tok altı kuru neden uyumaz bu çocuk ?????:27::27:

kızlar oğlumun bugün 38.ci günü ama şu 4 gündür ağladığında göbeği dışarı misket gibi çıkıyor çok korkuyorum göbek fıtığı olacak diye kaynanam bozuk para koyup bağladı ama hiç bir fayda yok erkek bebek anneleri sizlerde böyle bişe varmı ay sonu dr randevumuz var gidince sorucam ama ilk önce size danışayım dedim bilgi verin nolur çok korkuyorumm:43:

çalışıyrum ama çok az çıkınca bidaha moralim bzuluo şimdi daha iyi sanki 6 ay emse razıyı
canım süt arttırıcı ne kullanıyorsun bana yazarmısın ben mastit olduktan sonra yani mastit geçti ama şimdi eskisi gibi akmıyor sütüm bebeğimde mama yemiyor anne sütünü kesin arttırmam lazım yoksa aç kalacak kuzum ne yapmam lazım çıldırıcım yaa:43:

çalışıyrum ama çok az çıkınca bidaha moralim bzuluo şimdi daha iyi sanki 6 ay emse razıyı
canım süt arttırıcı ne kullanıyorsun bana yazarmısın ben mastit olduktan sonra yani mastit geçti ama şimdi eskisi gibi akmıyor sütüm bebeğimde mama yemiyor anne sütünü kesin arttırmam lazım yoksa aç kalacak kuzum ne yapmam lazım çıldırıcım yaa:43:

Canım, tahin, salep, taze soğan, kuru soğan ve bulgur pilavı ye. ayran iç, bol bol su iç.

çalışıyrum ama çok az çıkınca bidaha moralim bzuluo şimdi daha iyi sanki 6 ay emse razıyım

bu arada karnı tok altı kuru neden uyumaz bu çocuk ?????:27::27:

canım süt arttırıcı ne kullanıyorsun bana yazarmısın ben mastit olduktan sonra yani mastit geçti ama şimdi eskisi gibi akmıyor sütüm bebeğimde mama yemiyor anne sütünü kesin arttırmam lazım yoksa aç kalacak kuzum ne yapmam lazım çıldırıcım yaa

canım süt arttırıcı ne kullanıyorsun bana yazarmısın ben mastit olduktan sonra yani mastit geçti ama şimdi eskisi gibi akmıyor sütüm bebeğimde mama yemiyor anne sütünü kesin arttırmam lazım yoksa aç kalacak kuzum ne yapmam lazım çıldırıcım yaa

herkesin derdi süt :) benimde sütüm artmalı , mama yiyemiyoruz.

ben günde en az 8-9 bardak su içiyorum, bu malt içecekleri var promalt hergün birtane içiyordum bitti yenisini alamıyorum bulunduğum yerde yok neyse :) , sonraa anne çayları hipp humana ve milupa markalarını dönüşümlü günde iki bardak, birde bebeğim için aldığım granül papatya, rezene yada gece çayı günde bir iki bardak, sonraa aktardan aldığım rezene , ısırgan 1er bardak içiyorum. soğanı salatada yiyorum, iki güne bir bulgur pilavı yiyorum. bol uyku bol emzirme ve sakinlik ile sanki biraz arttı. birsürü para verip makina aldım ama süt var çekmiyo sanırım aventin. yani süt var dediğim sıkınca geliyo az ama yinede makine ile çok zor geliyo.

emerken önceleri doymuyordu belliydi , şimdi nezaman uyansa ağzına memeyi dayıyorum kaç saat kaç dakika geçmiş açmış tokmuş demiyorum. o da çok gaz sancısı yoksa reddetmiyor :) yani uyanık olduğu zamanlar sadece bez değişitirirken ve emdiği zamanlar.

başkaa napıyımmm, sen de bol bol emzir ya da sağ onun faydası olacaktır. birde bol dinlen ben birkaç gün yoruldum çok azaldı.

Kaka lekelerini çıkartamıyoruum. dalin sıvı deterjanla 40 derecede çıkmıyor. ariel ile 60 ta yıkayınca çıktı ama pamukluların agzı yüzü kayıyo diye 60 ta yıkamak istemiyorum. siz napıyosunuz leke çıkarıcı falan katıyormusunuz,bi kere yaptım ama içime sinmedi

canım kaka lekesini kurumasını beklememeni tavsiye ederim.. öyle bir durumda hemen sabunla elimde yıkıyorum bol bol duruluyorum.. ki mutlaka 1 gün arayla da oğluşun kıyafetleri birikiyor makinayı açıyorum..
40 derecede haci şakir granül sabunu kullanıyorum ve çok memnunum.. 1 çay bardağını direk makinaya atıyorum, ön yıkama bile yapmıyorum.. 4 kez de durulaması var.. mis gibi çıkıyor çamaşırlar

bugün sulu ve sümüksü kakamız için doktora gittik..kaka tahlili yapılacak ama bizimki hep gece yapıyor.. gece gece babası hastaneye kaka yetiştirecek artık..
inşallah birşey çıkmaz..

kızlar oğlumun bugün 38.ci günü ama şu 4 gündür ağladığında göbeği dışarı misket gibi çıkıyor çok korkuyorum göbek fıtığı olacak diye kaynanam bozuk para koyup bağladı ama hiç bir fayda yok erkek bebek anneleri sizlerde böyle bişe varmı ay sonu dr randevumuz var gidince sorucam ama ilk önce size danışayım dedim bilgi verin nolur çok korkuyorumm:43:

benim yeğenimin küçükken göbeği dışa fırlamıştı resmen görünce çok üzülüyorduk doktor görmemezliğe gelin geçer demişti çok ağlayan bi bebekti ve geçti umarım seninkide basit bişeydir çok ağlayan bebeklerde oluyor ağlamaması için biz ne isterse yapıyorduk kucak kuşuydu tabiki. benim sol gögüsüm çok fena ağrıyo sanki içinde taş var yatamıyorum bile saolsun kuzumda hiç uyumuyo gece ama ağlama mutsuzlukta yok öğlen uyudu 2,5 aylık olduk nasıl düzeltcem bu uykuyu bilemiyorum gece uykusuna hasret kaldım ki 10 gündür böyle geceleri ayaktayız ama 7den sonra sinirleniyorum uykusuzluktan yavrum ne anlıcak işte

Back
X