• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızımda sümüksü bir şekilde yapıyor kakasını.ciddi bişi olacağını sanmamaıştım.doktoruna söyliyim en iyisi.
bacaklarını toplayıp ıkınmaya başladığı zaman biraz hareket yaptırıyorum gazı bu şekilde çıkmazsa altını açıp hametanla popo deliğini yumuşatıyorum hemen çıkıyor gazı.bazen ne yapsam fayda etmiyor.
kakasını emerken daha rahat yapıyor.

banyodan sonra ben hemen masajını yapıp giydiriyorum,üşür diye korkuyorum.bide benim kızım banyodan sonra emince hemen uyuyor ve neredeyse 6 saat uyuyor.arada birkere uyanıp emiyor ve sonra yine uyuyor.genelde geç banyo yaptırmaya çalışıyorum ki gece ben de uyuyabileyim.

kolları tek kat üşümez mi ? bir de file ile yıkayan var mı bebeğini ?

kıyafetini evin ısısına göre ayarlarsın.. ama 2 kat olsun bence yine de.. fazlasına gerek yok.. terleyip üşümesi daha kötü olur..
banyomuzu babamızla yapıyoruz.. file kullanıyorum çok pratik buldum..
tabi mutlaka elektrikli sobanın yanında yıkıyorum üşümesin diye.. banyo öncesinde küveti biraz sobaya doğru çeviriyorum ısınıyor. yada banyo suyundan döküyorum ılınıyor hemen
oğluşu eşim tutuyor ben yıkıyorum.. biraz ellerimizden korkuyoruz da.. çıplak olunca öyle bir açıyor kolları dünyaya sarılacakmış gibi :) çok tatlı oluyor ozaman
başını da yüzü aşağı bakarken yıkıyorum.. suyu döker dökmez yüzünden sıyırıyorum suyu .. 1-2 kez su yuttuğu oluyor ama okadardan bişi olmaz.. suyu yavaş yavaş dökmekte fayda var

selam kızlar.Yazdıklarınızı okuyorum ama hala kayınvalidemler olduğu için kısa girmek zorundayım cevap yazamıyorum. :26::26:
size bir şey sorucam.cevaplarsanız sevinirim.Bebeğim akşamalrı karnı tok altı temiz ve gazı çıktığı halde çok ağlıyor.o durumlarda ebenin verdiği ağrı kesiciyi versem oılurmu Carol muydu neydi şimdi ismine bakamadım?Bir yeri ağrıyordur diye olabilir mi kızalr?:44::44:

eyvahhh bizimki yapıyor 8 defa
İshalde su kaybı çok olduğu için bıngıldağı içe doğru çökük olurmuş. Arada elinle kontrol ediyor musun?

selam kızlar.Yazdıklarınızı okuyorum ama hala kayınvalidemler olduğu için kısa girmek zorundayım cevap yazamıyorum. :26::26:
size bir şey sorucam.cevaplarsanız sevinirim.Bebeğim akşamalrı karnı tok altı temiz ve gazı çıktığı halde çok ağlıyor.o durumlarda ebenin verdiği ağrı kesiciyi versem oılurmu Carol muydu neydi şimdi ismine bakamadım?Bir yeri ağrıyordur diye olabilir mi kızalr?:44::44:

Canım caprol 3 ayın altındaki bebekler için önerilmiyor aslında, prospektüsünde bile yazıyor. Kolik bebek olma ihtimaliniz yok mu? Yani sebepsiz ağlama krizi. Zaten ağrıdan ağlama ile sebepsiz ağlaması arasındaki farkı sen de anlarsın bence. Bir de sürekli ağrı kesici verirsek ileride ağrıyla mücadelelerini zayıflatmış oluruz.

Annesi canını sıkma bazen sebepsiz de ağlayabilir yavrularımız.. Calpol ağrıkesici ateşdüşürücü.. ateşi yoksa kesinlikle 3 aydan önce kullanma..
ben oğluma 2. ay aşı olunca verdim 1 kez aşıdan sonra eve gelir gelmez.. kimi anneler bana tepki gösterdi ateşi olmayan çocuğa niye ilaç verdin diye ama kendileri de sonra bana hak verdi..
2. ay aşısında her bebek farklı tepkiler gösterir.. kimi çok ateşlenir.. ateşlendikten sonra ilacı versen de yavru bir kere perişan olmuş oluyor..

ama sizin durum farklı.. bunlara yavaş yavaş alış canım.. belki de gazı vardır.. 1-2 kez geyirdiğinde rahatladı sanıyoruz ama içerde daha nice gazlar kalmış oluyor..
ağrısı olsa ağlaması bile farklı olur onu anlarsın zamanla.. gazı için herhangi bir damla veriyormusun ?

canım gazdan başka birşey değil bu..
oğlum da o şekilde çok çabalıyor.. yapamıyor da pırt pırtları.. masajdı oyddu buydu hiç fayda etmiyor..
bazen de uyurken ıkınır gibi oluyor öyle çekiyor bacaklarını karnına ve kıpkırmızı oluyor..
bazen de bakıyorsun öyle rahat dururken pıtır pıtır gidiyor alttan kendisini hiç zorlamadan..

Haydut
bebeğinin kakasının sümükümsü olması normal değil.. eğer birkez daha bu şekilde dışkılarsa mutlaka doktora görünün derim..
heryerde kanlı veya sümükümsü kaka olunca doktora gidin diye yazıyor

hiç öenmsememiştim sümüksü kakayı..içime kurt düştü pazartesi doktora gideyim..

canım bebek bunlar tabiki ağlayacak yeni dünyalarına alışıyorlar.. sakın ilaç verme hemen.

İshalde su kaybı çok olduğu için bıngıldağı içe doğru çökük olurmuş. Arada elinle kontrol ediyor musun?

Canım caprol 3 ayın altındaki bebekler için önerilmiyor aslında, prospektüsünde bile yazıyor. Kolik bebek olma ihtimaliniz yok mu? Yani sebepsiz ağlama krizi. Zaten ağrıdan ağlama ile sebepsiz ağlaması arasındaki farkı sen de anlarsın bence. Bir de sürekli ağrı kesici verirsek ileride ağrıyla mücadelelerini zayıflatmış oluruz.

Annesi canını sıkma bazen sebepsiz de ağlayabilir yavrularımız.. Calpol ağrıkesici ateşdüşürücü.. ateşi yoksa kesinlikle 3 aydan önce kullanma..
ben oğluma 2. ay aşı olunca verdim 1 kez aşıdan sonra eve gelir gelmez.. kimi anneler bana tepki gösterdi ateşi olmayan çocuğa niye ilaç verdin diye ama kendileri de sonra bana hak verdi..
2. ay aşısında her bebek farklı tepkiler gösterir.. kimi çok ateşlenir.. ateşlendikten sonra ilacı versen de yavru bir kere perişan olmuş oluyor..

ama sizin durum farklı.. bunlara yavaş yavaş alış canım.. belki de gazı vardır.. 1-2 kez geyirdiğinde rahatladı sanıyoruz ama içerde daha nice gazlar kalmış oluyor..
ağrısı olsa ağlaması bile farklı olur onu anlarsın zamanla.. gazı için herhangi bir damla veriyormusun ?

canım bebek bunlar tabiki ağlayacak yeni dünyalarına alışıyorlar.. sakın ilaç verme hemen.

Teşekkürler canlarım çok haklısınız sanırım ama ne bileyim yavrumun bir yeri ağrıyordur da ben bilemiyorum diye çok korkuyorum hem de o ağlayınca perişan oluyorum ben iyice.Ama ddiğiniz gibi şimdiden ilaçlara alıştırmamak lazım.:5::5:

ilaç verme bence de. Ben hiçbişey kullanmıyorum ne gaz için ne Pişik için zaten olmadı da, losyon filan sürmüyorum. benimki de hiçbir eksiği yokken aglıyor ama sebepsiz değil, kucakta gezmek istiyor kızım. oturunca bagırıyor illa ayaktaa gezcen. ilk başlarda gazı var sanıyoduk gezerken susunca uyandık :)

kızlar bebeğimin gaz çıkarmadan bazen saatlerce ayaklarını karnına çekip ıkınması normal mi? böyle oluyor mu sizde de? gaz sancısı mı bu da yoksa başka bir sorunumuz mu var

kızlar birçok kişi yazmış ama kolik olabilir bebekleriniz.ayaklarını karnına çekip ağlar ama sebepsiz.arada bize de oluyor maalesef çaresi yok :26::43:

kızlar birçok kişi yazmış ama kolik olabilir bebekleriniz.ayaklarını karnına çekip ağlar ama sebepsiz.arada bize de oluyor maalesef çaresi yok :26::43:
Ben o sebepsiz ağlamaları saç kurutma makinesi sesi ile yenmiştim. Bizimki çok şiddetli değildi ama yine de her gece yatarken uğraştırıyordu bizi. 20 gün kadar saç kurutma makinesi sesiyle uyuduk sabaha kadar, sonra ona da gerek kalmadı. Yorulunca uyumayı öğrendi sıpam:) Şimdi de oyun halımız can kurtaranım oldu. Bir sabah bir de öğleden sonra 20-30 dk kadar halıda oynuyor oğlum, sonra yine halıda uyuyakalıyor.

Ben o sebepsiz ağlamaları saç kurutma makinesi sesi ile yenmiştim. Bizimki çok şiddetli değildi ama yine de her gece yatarken uğraştırıyordu bizi. 20 gün kadar saç kurutma makinesi sesiyle uyuduk sabaha kadar, sonra ona da gerek kalmadı. Yorulunca uyumayı öğrendi sıpam:) Şimdi de oyun halımız can kurtaranım oldu. Bir sabah bir de öğleden sonra 20-30 dk kadar halıda oynuyor oğlum, sonra yine halıda uyuyakalıyor.

bizim halının oyuncakları cok yukarda kalıyor oyle kendisi ayagıyla filan oynayamıyor.biz oynuyorız sallanan seylerle:)

bebegi gazlı olan anneler gaz ilacı kullanıyormusuz ve hangi marka gunde kac kez biz sap simplex kullanıyorum gunde bır kez 4damla

ben colinox kullanıyorum günde 3 kere 10 damla...

geçmiş olsun canım.Allah başka dert vermesin evllatlarımıza.

saol tatlım aminn

bebeklerinde gaz olan annelere birşey sormak istiyorum.. diyoruz ya gaz sancısı çekiyor diye nasıl oluyor bu sizin bebeğinizde yani kıvranıp ıkınıp zor da olsa gazını çıkarıyor mu yoksa boş yere saatlerce kıvranıyormu. bebeğim bazen boş yere kıvranıyor çıkaramıyor gaz falan diyorum acaba başka bişeymi var sizde de oluyormu böyle.. ve kakasını yaparken bir süre zorlanıyor ıkınıyor ağlıyor sonra yapıyor. sizin gaz sancılarınızda böylemi

aynen öyle oluyor canım bazen sebepsiz yere memeyi bırakıp ağlıyor ciyak ciyak =((

ben colinox kullanıyorum günde 3 kere 10 damla...

saol tatlım aminn

aynen öyle oluyor canım bazen sebepsiz yere memeyi bırakıp ağlıyor ciyak ciyak =((

colinoxu hr defasında mı 10'ar damla veriyorsun yoksa günde toplam mı on damla veriyorsun, birde bu ilacı sgk karşılıyomu ya aldım bende faydası oldumu olmadımı tam bilemedim ,ilk gün iki defa onar damla verdim, ogün zor bir gündü, dün iki defa 5'er damla verdim bugünde öyle .

kızlar ya oğlum kabız sanırım 3-4 gündür hala yapmadı kakasını öyle çok ıkınmıyor ama öncesinde günde iki serfer bazen üç sefer yapardı birden böyle olması kabız olduğundan mı , yoksa doymuyormu :26:

bir de süt alerjimiz var sanırım test yaptırmadık henüz. inek sütü diyeti yapıyordum , ikigündür çok az mama veriyorum yüzündee yine çıktı sivilceler doktor süt alerjisi dmişti.

colinoxu hr defasında mı 10'ar damla veriyorsun yoksa günde toplam mı on damla veriyorsun, birde bu ilacı sgk karşılıyomu ya aldım bende faydası oldumu olmadımı tam bilemedim ,ilk gün iki defa onar damla verdim, ogün zor bir gündü, dün iki defa 5'er damla verdim bugünde öyle .

evet canım her defasında 10 damla veriyorum,reçetemizde öyle yazıyordu..sgk hiçbir gaz ilacını karşılamıyor maalesef...colinox un fiyatı 29 tl...ben faydasını gördüm..inşallah sen de görürsün

günaydın kızlar sizin bebeğinizin karnındanda gur gur sesler geliyormu?

günaydın canım o ses bagırsaklarında sorun oldugunu gösterir.ben sıcak su torbasıyla yumuşatıyorum ve birde karnını ovalıyorum top gibi sıkıp sıkıp bırakıyorum sonra rahatlıyor.birde bacakları çekmekten bahsetmiş arkadaşlar oda bagırsaklarında sorun olması karnı agrıyo kuzuların yine aynı sıcak tutarak rahatlatabiliriz bebeklerimizi

Back
X