2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

tek ilacı bol bol su içmek ve meyve yemek

neden böyle bir liste var rejim mi yapıyorsun meyveler neden yarım ben koca bir kase yiyorum dün çok yedim ben yürüyüş de yaptım ama yinede çok abarttım ya

yerine ayran içebilirsin 3 4 gündür süt banada bir tuhaf koktu bıraktım tiksinmemek için ben peynir ve yoğurt yiyorum oda yeterli oluyormuş bu arada canım yoga bulantılar için çok iyi geliyormuş cd dün geldi biraz izledim çok hoşuma gitti

tatlım bence süt içemiyorsan aynı oranda yoğurt yemeyi dene. süt ve yoğurdun kalsiyum değerleri birbirine yakın. çok yakın arkadaşımın doktoru yoğurt ve ayran önermiş..

aşağıdakileri alper mumcunun sitesinden aldım...

Eğer süt seven bir kişi iseniz bu sizin için bir avantajdır çünkü süt önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Ancak eğer süt sevmiyorsanız ya da herhangi bir nedenden dolayı içemiyorsanız da endişelenmeniz gerekmez. Çünkü önemli bir kaynak olmakla beraber dietteki tek kalsiyum kaynağı süt değildir. Sütten üretilmiş ürünler de yüksek oranda kalsiyum içerir.

Örneğin bir bardak yoğurt hemen hemen bir bardak süt kadar kalsiyum içerir. Bunun yanısıra beyaz peynir başta olmak üzere peynir çeşitleri ve dondurma da önemli ölçüde kalsiyum içerir. Bunun yanısıra brokoli, bürüksel lahanası ve ıspanak gibi sebzeler de kalsiyum açısından zengindir.

Eğer süt içecekseniz yağı alınmış light sütlerden içmeyi tercih edin. Light süt ile normal süt arasındaki fark sadece yağının alınmış olmasıdır. Light sütler genelde normal sütlerden daha fazla kalsiyum içeririler. Light süt içerek hem yeterli miktarda kalsiyum almış olur hem de gereksiz kalori alımının önüne geçmiş olursunuz.

Süt içemiyorsanız endişelenmeyin çünkü bunu yapmak zorunda değilsiniz. Hele hamileliğin başlarında buna kendinizi zorlamak da gereksiz endişe ve strese neden olur.

Günaydınnnn

Güne felaket bir bulantıyla başladım, içim dışıma çıkıyor yine, hani 3 ayda geçecekti bu, kendimi kandırılmış hissediyorum

ayy cnm sıkma canını ınsallah gecer en kısa surede belkı gecıyordurda sadece ara ara yokluyordur

Gunaydın kızlarrrr
sabah 5den berı ayaktayım bır uyuyorum bır uyanıyorum
cacık yapıp yedım ole :)
sizlerden ne haber ?

günaydın kızlar nasılsınız bugün...
biz yine bulantılarla başladık dün çok ağladım bebeğimden özür diledim çünkü vicdan azabı duyuyyorum yemek yiyemediğim için yeterli beslenemiyorum....
kasıklarıma ağrılar giriyo acaba diyorum yemek yiyemediğim içinmi herşeyi oraya bağlıyorum. dr.um demir ilacı verdi içmeye korkuyorum oda bulantı yaparmış :84:
bizde durumlar böyle şimdilik.. bugün test sonuçlarım çıkıyo Allahım inş. ii çıkar......

bugun randevu günüm çikolata komasına giricem :)
artık ölçülsün bebişimin burnuşu yaaaaaaa
meserretcim seninkide bugün dimi ?

canım çok sağol ama ben yoğurdu da pek yiyemiyorum, eskiden alakasız yemeklerin yanına bile yoğurt eklerdim, ayranı da pek içemiyorum, ama peynir ve dondurma yiyorum, nesquik serbestse onunla içebilirim sütü, sormam lazım. hee bi de kendim muzlu süt yaparsam içerim ama onu da çok içmek istemiyorum çünkü eskiden beri süregelen kabızlık problemim aldığım demir hapıyla birlikte son sınırına ulaşmış durumda bi şekilde idare edicez artık,nesquiki çocuklar da içiyor, siz içmiyo musunuz kızlar ya? bahsettiğin sebzeleri de denicem canım, çok sağol

canım ne vıcdan azabuı yapma boyle
uzulmek daha cok uzer bebısı
ısteyerek yapdıgın bırsey degılkı cnm

Ben de başladım yogaya, her akşam yürüyüş de yapıyorum, ama olmuyor geçmiyor, iş günleri dışında gayet iyiiym ama işe geldiğim günlerde mahvoluyorum

Yoğurt yemeye çalışıyorum, ayran da içiyorum bol bol, en azından oradan kalsiyum alırım, ama benim vitaminsizlikten dişetlerim kanamaya, dişlerim acımaya başladı, demek ki biraz daha arttırmalıyım yoğurt ve ayranı

Bilmiyorum ya, şu haftayı bir atlatsam, haftaya tatilde olucam, eminim orda hiç sorun yaşamicam, çünkü beni kapalı alan daraltıyor, işyerinde geçirdiğim günler çok zor geçiyor

Senin de bugün kontrolün vardı değil mi cnm. kaçtaydı?

canım ben süt içemiyorum, hatta sütü düşünemiyorum bile malesefff

kızlar ben sütü oldum olası sevmem.. halada sevmiyorum.. annem biraz ılıtıyor sütü içine bir kaşık balla biraz zencefil atıyor, bende burnumu kapatarak bi dikişte tadını almadan içiyorum.. benim kusmalarım bunun sayesinde kesildi, midem taş gibiydi şükür şimdi iyiyim ama hala akşam içmeyi ihmal edersem hemen bulantım oluyor..

günaydın herkeze..

ben de troid yüksek çıkıyordu.bir buçuk aydır takip altındaydım.
bugün euthyrox adında troid ilacına başladım.
gebeliğim başladığından belli tsh birgün yüksek birgün normal çıkıyordu.
bu durumda ilaca başlamaya gerek yok,takip edeceğiz dedi iki farklı doktorda.
ama dünki doktor hiç teredüt etmeden hemen bu ilaca başlamalısın,neden daha önce başlamadın dedi
durumu anlattım.bebeğime bir zararı olmuş mudur dediğimde,hayır ama bu ilaca başlamalısın dedi.
kızlar çok gerginim.bebeğime birşey olmuşmudur acaba,iyimidir küçüğüm ? :18:

birde 2li testte normal ultrason mu kullanılıyor,yoksa vajinal ultrason mu ?
dün devlet hastanesine gittim orada yapılmıyormuş bu test.
özelde nekadara maal olur ,bilginiz var mı ?

canım ne vıcdan azabuı yapma boyle
uzulmek daha cok uzer bebısı
ısteyerek yapdıgın bırsey degılkı cnm

evet haklısın dün öyle duygu karmaşası yaşadım... dr.umda dedi zaten sen merak etme yemesende bebek büyür sen kendine dikkat et....
senin randevun bugün sanırım kaçta cnm...

hemen telaşlanma bişey olmamıştır cnm bebişine olumsuz düşünme....
dr.da söylemiş zaten bi zararı olmamıştır diye..
2.li teste normal ultrasonla bakıyolar ben devlet hastanesinde yaptırdım....

Günaydınnn kızlarr
bugün benim doğum günümm Iyi ki doğdum mu ne

Doğum günün kutlu olsun Bebişinle, upuzun sağlıklı bir hayatın olsun tatlım, Hep gülsün yüzünüz

bugun randevu günüm çikolata komasına giricem :)
artık ölçülsün bebişimin burnuşu yaaaaaaa
meserretcim seninkide bugün dimi ?

Bugün cnm. 17:30 da hadi ikimizin bebişleri de aldırsınlar ölçülerini, boş yere yormasınlar kendilerini, doktor amcası rahatsız ediyor bebişimi üzülüyorum ben :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…