• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Excipial lipo benim uzun zamandır kullandığım bir krem ve hamile kalınca da buradan aldığım önerilerle kullanmaya devam ettim, hem de karnıma sürdüm :50: şimdi içime bir şüphe düştü... Hemen internetten doktor sitelerinden araştırdım, kullanmanın bir sakıncası olmadığını yazmışlar, yine de yarın kendi doktoruma da sorcucam, umarım bebeğime zarar vermemişimdir

bişey olmamıştır canım. içini ferah tut.. ama çok mecbur kalmadıkça da kullanma..

Excipial lipo benim uzun zamandır kullandığım bir krem ve hamile kalınca da buradan aldığım önerilerle kullanmaya devam ettim, hem de karnıma sürdüm :50: şimdi içime bir şüphe düştü... Hemen internetten doktor sitelerinden araştırdım, kullanmanın bir sakıncası olmadığını yazmışlar, yine de yarın kendi doktoruma da sorcucam, umarım bebeğime zarar vermemişimdir

öyle bir iki seferden bir şey olmaz ama bence kullanma hayvanlar üzerinde bile deney yapılmamış ben kullanma taraftarı değilim siz bilirsiniz çocukların kullandığı her ilacı hamileler kullanamaz dr önerdiyse bir şey diyemem ama

Bişey olmamıştır cnm yaa içindeki kağıtta yazıyo zaten bi etkiye rastlanmamıştır ama yinede kullanmayın gibi şeyler..
Sen yinede doktoruna sor tabi..

bişey olmamıştır canım. içini ferah tut.. ama çok mecbur kalmadıkça da kullanma..

Şimdi abimi arayıp sordum, gebelik kategorisi c, gebeler üzerindeki etkisinin yeteri kadar bilnmediği anlamına geliyormuş, bundan sonra kullanma dedi, bugüne kadar da kullanmışsın artık yapacak bir şey yok, kafana takma dedi ama taktım ben :14:

ben anlaşılmayı beklemiyorum direkt söylüyorum hamileyim oturabilirmiyim diye:1: çünkü çok yorgun hissediyorum kendimi.. eee bugüne kadar oturması için yer vermediğim yaşlı hamile hasta kalmadı artık sıra bende...:32: bu arada 3 elbise aldım onları giyiyorum 2 aydır.. 6 aya kadar götürecek genişlikte.. tabi hamile giysisi de alacam..

ben elbise kullanamıyorum canım ya pantolon olcak ille bana rahatım için bu aldıklarım da uzun süre idare eder beni ..birde uzman tv de bedenlerin hesaplanmasından bahsediyordu...38 beden bir kadın hamile kaldığında 38 beden hamile kıyafeti ile doğum yapar diyordu bende 38 le kaldım 38 aldım baya idare eder beni bunlar kışa allah kerim ...birde kaç kez hamila kalcam ki :)) belki bir daha istemeyecem bile amaaaaaaan tadını ala ala giycem cicilerimi:3:

Şimdi abimi arayıp sordum, gebelik kategorisi c, gebeler üzerindeki etkisinin yeteri kadar bilnmediği anlamına geliyormuş, bundan sonra kullanma dedi, bugüne kadar da kullanmışsın artık yapacak bir şey yok, kafana takma dedi ama taktım ben :14:

Tatlım takma artık tamam olmuş sürmüşsün sonuçta bişey olmamıştır bebişine..
Yarın gittiğinde bebeğinin iyi oldğunu görüp rahatlarsın doktorunada söylersin kullandım diye..
Ama abinde söylemiş kullanmışsın artık yapcak bişey yok sonuçta üzme boşuna kendini..:34:

Kategori A [değiştir]
Yeterli ve iyi kontrollu çalışmalarla, ilacın gebeliğin ilk üç ayındaki (ilk trimesterindeki) fetüs için bir risk oluşturduğu gösterilememiştir ve sonraki iki trimester için bir risk oluşturduğuna ilişkin veri de yoktur.
Kategori B [değiştir]
Hayvan üreme çalışmalarında ilacın fetüs için bir risk oluşturduğu gösterilememiştir ve gebe kadınlarda yeterli ve iyi kontrollu çalışmalar yapılmamıştır.
YA DA
Hayvan çalışmalarında bir yan etki ortaya çıkmıştır ama gebe kadınlarda yapılan yeterli ve iyi kontrollu çalışmalarla herhangi bir trimesterde fetüs için bir risk olduğu gösterilememiştir.
Kategori C [değiştir]
Hayvan üreme çalışmalarıyla fetüs üzerinde bir yan etki olduğu gösterilmiştir ve insanlarda yeterli ve iyi kontrollu çalışmalar yapılmamıştır ama olası yararlar, olası risklere rağmen, ilacın gebe kadınlarda kullanılmasını haklı kılabilir.
Kategori D = [değiştir]
Araştırma veya pazarlama deneyimlerinden ya da insanlardaki çalışmalardan elde edilen yan etki verilerine göre ilacın insan fetüsü için risk oluşturduğu yönünde kanıtlar vardır ama olası yararlar, olası risklere rağmen, ilacın gebe kadınlarda kullanılmasını haklı kılabilir.
Kategori X [değiştir]
Hayvan ya da insanlardaki çalışmalar fetal anormallikler göstermiştir ve/veya araştırma ya da pazarlama deneyimlerinden elde edilen yan etki verilerine göre ilacın insan fetüsü için risk oluşturduğu yönünde kanıtlar vardır ve söz konusu riskler, ilacın gebe kadınlarda kullanılmasının olası yararlarından açıkça daha fazladır. bilgin olsun canım sanırım yanlış hatırladın

canım söz konusu insanın bebeği olunca sakin olunamıyor malesef ama az sakin olmaya çalış doktor kontrolün ne zaman ya da telefonu varmı? ara sor rahatla bence...kafanın rahat etmesi açısından

kızlar selam nasılsınız
bişe sorcam, şimdi aldığımız hamile kıyafetlerini ne kadar zaman giyebiliriz? yani biraz kilo alınınca da giyilebilecek gibi mi oluyo pantolonlar falan? tecrübeli hanımlar bana cevap??

ben elbise kullanamıyorum canım ya pantolon olcak ille bana rahatım için bu aldıklarım da uzun süre idare eder beni ..birde uzman tv de bedenlerin hesaplanmasından bahsediyordu...38 beden bir kadın hamile kaldığında 38 beden hamile kıyafeti ile doğum yapar diyordu bende 38 le kaldım 38 aldım baya idare eder beni bunlar kışa allah kerim ...birde kaç kez hamila kalcam ki :)) belki bir daha istemeyecem bile amaaaaaaan tadını ala ala giycem cicilerimi:3:

bende hamile dükkanını gezerken kadına neden bu kadar pahalı kaç kez hamile olucam ki dedim.. işte o yüzden, bu özel bişey keç kez hamile kalıcaksın kı dedi.. güzel olmak için para bayılacakmışım.hıh..:63:

Tatlım takma artık tamam olmuş sürmüşsün sonuçta bişey olmamıştır bebişine..
Yarın gittiğinde bebeğinin iyi oldğunu görüp rahatlarsın doktorunada söylersin kullandım diye..
Ama abinde söylemiş kullanmışsın artık yapcak bişey yok sonuçta üzme boşuna kendini..:34:

canım söz konusu insanın bebeği olunca sakin olunamıyor malesef ama az sakin olmaya çalış doktor kontrolün ne zaman ya da telefonu varmı? ara sor rahatla bence...kafanın rahat etmesi açısından

Şu an hala internetten bu konuyu araştırıyorum, bu site dahil bir çok yerde bu kremi doktorları önermiş ve birçok hamile kullanmış, hiç bundan dolayı sorun yaşayana raslamadım, ben de 10-15 kez sürmüşümdür, ay inanın başım ağrıdı, keşke okumasaydım zaten bitmişti bırakmıştım kullanmayı, lierac almıştım...

kızlar selam nasılsınız
bişe sorcam, şimdi aldığımız hamile kıyafetlerini ne kadar zaman giyebiliriz? yani biraz kilo alınınca da giyilebilecek gibi mi oluyo pantolonlar falan? tecrübeli hanımlar bana cevap??

Selam cnm hoşgeldin ben iyiyim sen nasılsın?
Kıyafet konusunda da hiç bi bilgim ve fikrim yok :1:

canım kremi diyosun di mi? üzme kendini inşallah bişe olmamıştır bence.. içim rahat bebişini etkilemedi bence..

Hamile kıyafetleri için daha erken gibi :).

Beylikdüzü-Büyükçekmece de ikili test yaptıranlr hangi hastane de kaç TL'ye yaptırdı :). ikinci kez yazıyorum ama blgiye ihtiyacım var :).:68:

Şu an hala internetten bu konuyu araştırıyorum, bu site dahil bir çok yerde bu kremi doktorları önermiş ve birçok hamile kullanmış, hiç bundan dolayı sorun yaşayana raslamadım, ben de 10-15 kez sürmüşümdür, ay inanın başım ağrıdı, keşke okumasaydım zaten bitmişti bırakmıştım kullanmayı, lierac almıştım...

Tatlım sende okumuşsun işte hamileler kullanmış bişey olmamış doktoruna söylediğinde de muhtemelen bişey olmaz diycektir..
Zaten kontrlnde yarın üzme boşuna yarına kadar kendini..

tamam işte gülüm, bişecik olmamıştır merak etme annesi :)

Selam cnm hoşgeldin ben iyiyim sen nasılsın?
Kıyafet konusunda da hiç bi bilgim ve fikrim yok :1:
iyiyim canım, bugün ankara merkeze gitcem de, kıyafet bakarım sanırım

Beylikdüzü-Büyükçekmece de ikili test yaptıranlr hangi hastane de kaç TL'ye yaptırdı :). ikinci kez yazıyorum ama blgiye ihtiyacım var :).:68:

canım benim üçüzya, karnım baya çıktı, kıyafet sorun oldu iyice...:49:

Son düzenleme:

amacım seni üzmek değildi canım bende burada görüp aldım eşim bana çok kızacak beni dinlemiyorsun diye.ben burada ne okursam ciddiye alıyorum . sende bundan sonra sürme şu bahsedilen krem varya lierac onuda 3. aydan sonra kullanın diyorlar biz bu çatlakları 3 aydan sonraya bırakalım

canım eğer üşenmez de samatya eğitim araştırma hastanesine gelirsen bedavaya yaptırırsın. ben yaklaşık 1 satte hallettim bütün işlemlerimi. vermek . netten randevu alıyorsun. ikili test yaptıracaktım diyorsun. bebiş dönerse doktor ensesini ölçüp kan vermeye gidiyorsun.kan vermek için sıra beklemiyorsun. kan testini acıbademe yaptırıyorlar. netten yaklaşık 1 hafta sonra çıkıyor sonuçların. baya da ayrıntılı bir test. özellerde fiyat ne durumda tam bilgim yok...

bende hamile dükkanını gezerken kadına neden bu kadar pahalı kaç kez hamile olucam ki dedim.. işte o yüzden, bu özel bişey keç kez hamile kalıcaksın kı dedi.. güzel olmak için para bayılacakmışım.hıh..:63:
onlar da abartmış :)) lc den aldım şimdilik ablam hamile giyim de çalışıyor göbeğim iyice çıksın o gönderecek bana sözü vardı :))
canım doktorlar öneriyorlarsa kullanılabilir bence ama sakınca diyorsa kullanmazsın artık hem çok da kullanmamışsın bana da doktorum bir ilaç önermişti mide için 1 gün içtim işe yaramadı ama baktım ki fetusa geçebilir yazıyor doktorum da önermiş olsa kullanmadım daha ama canımı da sıkmıyorum inanıyorum hocamıza

amacım seni üzmek değildi canım bende burada görüp aldım eşim bana çok kızacak beni dinlemiyorsun diye.ben burada ne okursam ciddiye alıyorum . sende bundan sonra sürme şu bahsedilen krem varya lierac onuda 3. aydan sonra kullanın diyorlar biz bu çatlakları 3 aydan sonraya bırakalım

3. aydan sonra doktorlar diyo 3. aydan sonra göbek şişmeye genişlemeye başladığı için..
Ben eczaneye söylediğimde ne kadrlık dedi 3 aylık dedim keşke daha önce kullanmaya başlasaydın dedi ona bakarsanda..
Ve bu excipial lipoyu aldığımda da kullanma demedi nemlendirici dedi sadece..
Nolursa olsun doktorumuza danışıp kullanmakta fayda var işte..
Şimdiye kadar kakao yağı ve bebe yağı kullandım daha lieracı kullanmaya başlamadım..

ben burda hiç ilaç tavsiyesi yapıldığını görmemiştim ama internette hamilelikle ilgili sık sık araştırıyorum ve orda forumlarda insanların birbirini yanılttığını böyle önemli şeylerin dikkate alınmaması gerektiğini okumuştum. o yüzden çok kızdım az önce. 10 cm lik ceninle 3.5 yaşındaki çocuk bir tutulur mu yaa:20: konuşayım bişeyler yazayım diye bilip bilmeden..:19: bizim ceninlerimiz sadece doğana kadar daha 5 kat büyüyecek içimizde.. ohooo.. cahillik yemin ederim..:19:
bence uyarı yapın iyidir ama öneri kesinlikle yapmayın..

Son düzenleme:
Back