• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

epidural anestezi için öncelikle vajnada açıklık olması bekleniyor 4 cm açılmam vardı sancım başlamıştı .anestezicimiz beni aldı götürdü milim milim derin nefes al diyerek iğnesini yerleştirdi sonra geldim yattım .sancı vurmaya başladı bende tabi çok az ama ben nazlanıyorum ,doktorum iğne yapalım dedi tabi ordan direk verdiler ilacı az az sancım artıyo orda tabi grafikte 80-90 oluyor ben gülüp kahkaha atıyorum ,doktorla ,anestezicimle sohbet ediyoruz.
bakılıyor açılması arttımı diye 6 cm açılmam olunca hadi bakalım yol göründü dediler sonra doğum için yattım bir iğne daha vurdular bana sadece ıkın ,büyük kakanı yapar gibi dediler ,ben gülüyordum ıkınıyorum ama ses yok doktorum ,kız hadi erinme gidelim yarın bayram diyordu :1: durun ya zevkini çıkarıyorum bir daha mı doğuracağım ki dedim o sırada eşim de yanımdaydı sohbet ediyorduk ,sonracığıma bir iki daha ıkın güçlü güçlü dediler ,hatta doğumda eşime karnımın üst kısmına kollarını yerleştirip biraz kuvvetli şuraya basınç verin dediler eşim sağolsun verince alttan pırtlattım oğluşumu :1: sonra hemen eşim oğluşumu videoya aldı .ben odama gittiğimde ayaklarım ve ben jet gibiydim :nazar:

:2:bunları okuyunca gerçekten çok üzülüyorum. Ne vicdansızlar ya.
malesef öyleler...
Kızlar şu yazdıklarınızı okuyunca içim sızlıyor, belli ki eşleriniz babalık depresyonuna girmiş, eğer kabul ettirebilirseniz, aile terapistine falan gitmeyi deneyin, kuzenim çok acı bir deneyim yaşadığı için çok ararştırmıştım o dönemde, erkekler, babalığın verdiği sorumluluğu kaldıramayacakları kaygısıyla anne veya bebeğe, bazen ikisine de içten içe öfke duyabiliyor ve arada öfke patlamaları geçirebiliyorlar. Profosyonel desteği kabul etmez derseniz siz de biraz internetten araştırıp ona göre yaklaşın derim, çünkü bu dönemi bizlerin çok sağlıklı ve mutlu geçirmemiz çok önemli, canınızı sıkacak durumlardan kaçınmaya çalışın.
Şu an ne eşiniz ne aileniz, siz ve bebeğinizden daha önemli değil :34: üzmeyin kendinizi, kimseye de üzdürmeyin...
bilmiyorum canm sadece babalıktan mı ama benim eşimin çok feci bi siniri var tuttuğu zaman, normalde öyle biri değil gibi dışardan kimse bilmez ama bir ben bir ailesi bilio. çok diyorum gidelim bi dr die sinirli halleri için ama sallıo sürekli. olan da bana oluo işte hepsi bende birikio. çalışıorum üzülmemeye ama elde değil hiç umursamamak.
ağlama lütfen canım,bu ara brz daha alınganız ve fazla ilgi bekliyoruz ,belki de normalde gözümüze batmayan şeyler gözümüze batıyo.Sakinleş eminim eşin de hatasını anlayacaktır.
mutlaka alınganlığımız fazla canım onun farkındayım. kendimi biliorum ama o da yetişkin insan o kadar okuyo edio hamilelikle ilgili felan biliyor az çok azcık dikkat etse yaşamicaz böyle şeyler. ama yapılarında yok fedakarlık dediğim dedik çaldığım düdük. umarım anlar...

ben de normal doğumda gaz çıkarmaya gerek olmadığını biliyorum,normal doğum nedne gaz çıkarılsın ki? Epidural anestezi ve aneljezi arasında ne fark varmış cnm ben aneljezi duymadım hiç?

canım ben sezeryan olmuştum birde epidural yapmışlardı.ağrım uyuşukluğun ağrısı bitince çok olmuştu ama yürümeye başlayınca geçmişti.ama 15-20 gün süren şiddetli baş ağrım vardı kızımı emzirirken bile hıçkıra hıçkıra ağlıyordum.doktorum hergün başını yıka geçer dedi.bende öyle yaptım geçti yani.ama bunu kısmetse bende normal doğum olsun istiyorum tabi ilerleyen zamanlarda belli olur.normal olsada epidaral yapacağım.epiduralde uyanıksınız.normal anestezide değilsiniz.gerçi ben heyecanden bebeği görür görmez bayılmıştım.2,5 saat sonra kendime gelmiştim...

benim arkadaşım memeorialda epiduralle normal doğum yaptı ve tavsiye ediyo çok memnun kalmış...
Sancı sıfır bi bakmış doğurmuş dr.uma danışıcam eğer normal olursa epidural isticem...
Ben daha önce açık yumurtalık kisti ameliyatı oldum normal olmama durumu var..

cnm bn epidural sezeryandan bahsedyrm hastanede çalşyrm ve gnde en az 10 doğum görüyrm en iyisi normal sezeryan ayılıysn hemn 3 saat snrada yürümeye başlysn gazınıda çıkrysn bi dikişine dikkat etmn lazm okadar belden aşığı epidural hiç iyi deil sadece tavsiye siz bilirsnz yinede...

epidural anestezi için öncelikle vajnada açıklık olması bekleniyor 4 cm açılmam vardı sancım başlamıştı .anestezicimiz beni aldı götürdü milim milim derin nefes al diyerek iğnesini yerleştirdi sonra geldim yattım .sancı vurmaya başladı bende tabi çok az ama ben nazlanıyorum ,doktorum iğne yapalım dedi tabi ordan direk verdiler ilacı az az sancım artıyo orda tabi grafikte 80-90 oluyor ben gülüp kahkaha atıyorum ,doktorla ,anestezicimle sohbet ediyoruz.
bakılıyor açılması arttımı diye 6 cm açılmam olunca hadi bakalım yol göründü dediler sonra doğum için yattım bir iğne daha vurdular bana sadece ıkın ,büyük kakanı yapar gibi dediler ,ben gülüyordum ıkınıyorum ama ses yok doktorum ,kız hadi erinme gidelim yarın bayram diyordu :1: durun ya zevkini çıkarıyorum bir daha mı doğuracağım ki dedim o sırada eşim de yanımdaydı sohbet ediyorduk ,sonracığıma bir iki daha ıkın güçlü güçlü dediler ,hatta doğumda eşime karnımın üst kısmına kollarını yerleştirip biraz kuvvetli şuraya basınç verin dediler eşim sağolsun verince alttan pırtlattım oğluşumu :1: sonra hemen eşim oğluşumu videoya aldı .ben odama gittiğimde ayaklarım ve ben jet gibiydim :nazar:

ayyyy Allahım negüzel bende böyle doğum yapmak istıyorum normal dogumdan cok korkuyorum ama kendımı hazırlıycam ınşallah canım maşallah valla sana

cnm bn epidural sezeryandan bahsedyrm hastanede çalşyrm ve gnde en az 10 doğum görüyrm en iyisi normal sezeryan ayılıysn hemn 3 saat snrada yürümeye başlysn gazınıda çıkrysn bi dikişine dikkat etmn lazm okadar belden aşığı epidural hiç iyi deil sadece tavsiye siz bilirsnz yinede...

benim kardeşim normal sezeryan oldu ama hiç senin dediğin gibi olmadı canım:49:

maşallah canım sana:nazar: valla benim doktor komik koca komik ben komik ortam da seninki gibi olursa bence bebek ağlamak yerine basıcak kahkahayı öyle çıkacak:)):60:

canım ben sezeryan olmuştum birde epidural yapmışlardı.ağrım uyuşukluğun ağrısı bitince çok olmuştu ama yürümeye başlayınca geçmişti.ama 15-20 gün süren şiddetli baş ağrım vardı kızımı emzirirken bile hıçkıra hıçkıra ağlıyordum.doktorum hergün başını yıka geçer dedi.bende öyle yaptım geçti yani.ama bunu kısmetse bende normal doğum olsun istiyorum tabi ilerleyen zamanlarda belli olur.normal olsada epidaral yapacağım.epiduralde uyanıksınız.normal anestezide değilsiniz.gerçi ben heyecanden bebeği görür görmez bayılmıştım.2,5 saat sonra kendime gelmiştim...

canım bildiğim kadarıyla Türkiyede ilki sezeryan olunca ikinciyi normal yaptırmıolar,sen normal doğum yapacağın biyer bulabildin mi?

CNM İLKİ SEZERYANSA 2.Yİ NORMAL DOĞUM YAPMIYOLAR Kİ :s

YAŞADIĞI ŞEHİR konya
ANNENİN KAÇINCI ilk
SON ADET TARİHİ 22 nisan
BEKLENEN DOĞUM TARİHİ 30 Ocak
CİNSİYET Belli değil
BEBEĞİN İSMİ Bellideğil
ANNENİN YAŞI 32
HAMİLE KALDIĞI KİLOSU 63
GÜNCEL KİLOSU 64
KESİN DOĞUM TARİHİ Belli değil
DOĞUM ŞEKLİ Sezeryan
SON HABERLER 15 temmuz kont var 2li tarama ve ense ölçümleri yapılacak
ben dün msj attım ama dün çok karışıklık olmuştu ekleyemedin sanırım buradan atayım dedim

benim kardeşim normal sezeryan oldu ama hiç senin dediğin gibi olmadı canım:49:

her insan bir olmaya bilir cnm bn gördğm 100 doğumdan 80-90 tanesnden bahseyrm bende normal dğum yapmk istyrm mesela çünkü bnmdde senn gibi deli gibi adet ağrım hep gaz sancm ve kabızlığım war biz bu ağrılarla normal doğrrz :) hatta gaz sancısı sanarız

öncelikle doğum için doktorunuzun sizi yönlendirmesini bekleyin.sonra tabiki en güzel hastanede ve en güvenilir uzman ellerde istediğiniz doğumu yaparsınız kızlar.herkesin fikir ayrılığı var ,sezeryanın normali ya da tam uyku hali her zaman agrılı ve sonrasında hep sıkıntılı olmuştur.benim doğumumda 4 dikişim vardı arkadaşım devlet hastanesinde kan kaybından gidiyordu 35 dikişi vardı kızın .şimdi o da hamile 2.5 ay sonra doğum yapacak oda şimdi özel hastane de ve epidural ile acısız doğum düşünüyor.her anestezi ci bir olamaz.bilgi ve tecrübenin olması gerekiyor.ben belki hastanede hiç tanımadığım bir uzman olsaydı yok normal doğuracağım diye diretirdim ama kendi kadın doğumcumun sürekli birlikte çalıştığı meslektaşı olduğu için ve 1 ay öncesinden kendisiyle bağlantıda olduğum için güvendim.herkes kendi doğumundan nasıl memnun sadece kişi bilir.ama eminim ki memnun kalmasaydı herkes ikinciyi de o şekilde doğurmayı tercih etmezdi diye düşünüyorum.acısız doğum varken acılı ve sancılı doğum yapmak ışık varken mum dan faydalanmak gibi birşey :1:

kızlar size doyum olmaz ben pc başında çok oturdum ağrılarım başladı yine bıraz uzanayım telden gırerım sonra öptum sizi

Aranızda benden başka gönüllü sezeryan isteyen de yok galiba :44:
Ben normal doğum hiç düşünmedim, bunda abim de çok etkili oldu, kesinlikle normal doğum fikrini aklından çıkar diyor
Ben de korkuyorum normalden açıkcası, daha önce bir ameliyatım var, bu da daha zor olmaz heralde :34:

Aranızda benden başka gönüllü sezeryan isteyen de yok galiba :44:
Ben normal doğum hiç düşünmedim, bunda abim de çok etkili oldu, kesinlikle normal doğum fikrini aklından çıkar diyor
Ben de korkuyorum normalden açıkcası, daha önce bir ameliyatım var, bu da daha zor olmaz heralde :34:

ne ameliyatı oldun canım? ameliyat olduğun için mi normal doğum düşünme dio abin merak ettim neden öyle dediğini ?

Back