• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bende c.tesi bebişimi görmeye gidecektim ama bazı ailvei nedenlerden dolayı mardine gitmem gerekiyor.halletmem gereken daha önemli sorunlar var.artık bebişimi p.tesi görürüm.ozaman da bebişim 12+1 günlük olur...

Bende aynı sizler gibiyim. benim eşim bebekle ilgili bişey demio ama bana yeterince laf edip burnumdan getirio hamile kaldığımdan beri daha da sıklaştı bu halleri. en şiddetlisini dün akşam yaşadım. bi daha eve gelmeyeceğini söyleyip çekti gitti. sabaha kadar bi kaç saat anca uyudum. ağlamaktan yüzüm gözüm şişti maymun gibi oldum. şimdi yazarken yine dayanmayıp ağlıyorum. Allahım bu adamlara azcık vicdan merhamet versin başka bişey demiyorum. bilmiyorum bize kasıtları ne???sevdiğim canım dediğin insanı 8-9 ay el üstünde tutmak çok mu zor? normal davransa ona da razıydım. ilk üç ayım burnumdan geldi. bundan sonrası için ne olur bilmiyorum Allah kerim.

annene çok geçmiş olsun canım .bebişimi üzmek istediğim en son şey elimde değil eşimin sözleri aklıma geldikçe acayip oluyorum anlayamıyorum neden böyle şeyleri ben yaşıyorum hep bana doğuma kadar yanımda ye iç maddı hiç bi sıkıntın olmayacak doğumdan sonra kırkı çıksın boşanma davası acılacak hak hukuk var die bi laf etti ve daha doğmadan bebğine bu kadar sevgisiz bir baba nasıl olabilir biz severek evlendik ve ilk bebeğimiz bunları yaşayacağım ve duyacağım aklımın ucundan geçmezdi.bir insan bu kadar değişirmi bilemedim çünkü değişmek ne demek bi insan neyse odur bana göre olaylar onun karakterini değiştirmemeli sadece olumlu yön vermeli neyse yaaa offff canım boşver beni ,sende üzülme annene yanında olamıyorsun die o seni anlar eminim..

saol canım iyi dileğin için..canım benimki de bebişe laf etti bana çok koydu..annem hastanedeyken yanına gittim uzun süre bişi yiyemedim falan eşim çok kızdı sen kendine bakmazsan bakma bebek var ona bakıcaksın o senin bebeğin mi ?dedi falan daha kırıcı şeyler de dedi sanki bebeği dışarda yaptı bana yerleştirdi sonradan..ama bunları sanırım herkes yaşıyor farklı açılardan da olsa kırıcı şeyler eşlerimiz tarafından oluyor..merak etme canım inşallah düzelecektir oda..

Kızlar şu yazdıklarınızı okuyunca içim sızlıyor, belli ki eşleriniz babalık depresyonuna girmiş, eğer kabul ettirebilirseniz, aile terapistine falan gitmeyi deneyin, kuzenim çok acı bir deneyim yaşadığı için çok ararştırmıştım o dönemde, erkekler, babalığın verdiği sorumluluğu kaldıramayacakları kaygısıyla anne veya bebeğe, bazen ikisine de içten içe öfke duyabiliyor ve arada öfke patlamaları geçirebiliyorlar. Profosyonel desteği kabul etmez derseniz siz de biraz internetten araştırıp ona göre yaklaşın derim, çünkü bu dönemi bizlerin çok sağlıklı ve mutlu geçirmemiz çok önemli, canınızı sıkacak durumlardan kaçınmaya çalışın.
Şu an ne eşiniz ne aileniz, siz ve bebeğinizden daha önemli değil :34: üzmeyin kendinizi, kimseye de üzdürmeyin...

Son düzenleme:
bu kadar ara verince de insan korkuyor. 6 haftada ne oldu iyi mi kötümü bilememek kötü. Bir daha bukadar uzatmasın doktor süreyi. Söyleyeceğim valla. Bu arada hala karar veremedim sezeryen mi normal doğum mu yaptırsam. çok korkuyorum normal doğumdn ama en iyisi de o diyorlar.
eger normal doğumun acısından korkuyorsan benim gibi epidural anestezi ile normal doğum yapabilirsin.
sezeryan o kadar da sağlıklı değil yani sonrasında iyileşme süresi çok uzun ve normal doğum yapan kadınlara oranla göbek vs kalıyor .sezeryan bir doğum şekli değil diyorlar doktorlar çok aşırı zorda kalmadıkça mesela haftası geçmesine rağmen doğmayan ,aşırı kilolu olan bebekler ya da ikiz ,ücüz bebekler sezeryanla doğum yaptırılarak doğurtuluyor .korkulacak birşey yok canım .

Nurrose ay bayıldım ben şunun elbisesine bak, duruşuna bak :) tam yemelik ya, maaşallah maaşallah bebişe :nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
doğum sözcüsü bir tane değil canım .herkes birbirinin sözcüsü olacak mesela senin ki ben benimki sen gibi.bu durumda sen benim doğumumu ben senin doğumunu bildiriyorum.benim tlf numaram sende ,seninki bende oluyor umarım tam olarak şimdi anlatabildim.:27:

hadi inşallah canım .güzel haberlerle dönüver.benimde burnum kapalı değil ama agzım açık uyuyabiliyorum ,limon zararlı mı canım doktoruna bir sorar mısın ?

kızlar ben hamılelıgımın 6.haftasında faranjıt baslangıcı oldum burnum tıkandı bogazlarım şişti ben bol bol lımonlu ıhlamur ıctım lımonlu cay ıctım ballı süt içti çorbalarıma limo sıktım yanı lımonun zararı yok dra da sordum sadece drum calcium sandoz vitamin C verdı akşamları 1 bardak suda erıtıp ıctım sizde deneyın derım 5 gunde iyileştım ama çok kötüydüm :59:

Tekrar geçmiş olsun o halde, fenaymış

Ay ne şanslısın ya, bana verecek kimse yok, en azından kısa süreli kullanılan şeyleri bedavaya getirmek isterdim
sağol canım eşim bugün götürdü bakalım daha uyguna halletmeye çalışacak...
Kupa Genç odası var, sitesi çok detaylı değil ama biz mağazasına gittik aklım çıktı, muhteşem şeyler var, üstelik kendi üretimleri, mesela bir obje seçiyorsun, mobilya kulplarını, uyku setini, halısını, perdesini, abajurundan duvar kağıdına kadar o objeden yapıyorlar, sticker falan da değil, orj. malzemeyi o şekilde üretiyorlar, bayıldımmmmmmm
güzelmiş ben ne yapacağım lonusunda kararsızım ama artık karar veririm heralde...
merhaba hanımlar

bende dün dr a gittim ve bebeğimin cinsiyetini öğrendim. oğlum olacak kısmetse:)
sizlere sormak istediğim birşey var.sizin dr larınız hep 2 li test istemiş ama benim dr um 3 lü test yaptı. kan verdim ve ultrasonda inceleme yaptı. ultrason değerlerine göre herşey normal dedi. ense kalınlığını sordum 0.33 ve normal dedi. sizlerin verdiği değerler 1.5 mm di. kafam karıştı pek birşey anlamadım. bu konuda bilgisi olan varsa ve beni bilgilendirirseçok sevinirim..
hayırlı olsun canım artık darısı bizlere bizde bir an önce öğrensek artık...
Mutfağın kapısından girdiğim anda öğürerek lavaboya zor atıyorum kendimi, o yüzden ya eşim hazırlıyor ya dışardan söylüyoruz, biraz mecburi yani, yoksa kendi yemeklerimi özledim :69:
offf ben sabah kahvaltımı mecbur kendim hazırlıyorum ama 10 kez rahat lavaboya koşuyorum ...mutfak artık evin en sevmediğim köşesi oldu ...
ben salı günü gittiğimde ultrasonda bebeğin döndüğünü gördüm, hani yatarken sağdan sola doğru döneriz ya aynen öyle. yok böyle birşey yaa, doktordan çıkınca sevinçten tutamadım gözyaşlarımı.. nihan sen bi git gör bak neler hissedeksin.
canım ben de çok özlüyorum bu gidişimde miniğin hareketlerini flaşa aldım ama dayanamıyorum baktıkça daha da özlüyorum bir an önce doğsun öpeyim koklayayım minik ellerini öpeyim istiyorum...

kızlar dün nt mağazasından 2 kitap aldım düşünenlere fikir olur belki..
1. hamilelik,doğum ve sonrası anneliğe yolculuk....fatma avcı
2. sevgili bebeğim hoşgeldin ...prof.dr.herbert g.klaus

bu kadar ara verince de insan korkuyor. 6 haftada ne oldu iyi mi kötümü bilememek kötü. Bir daha bukadar uzatmasın doktor süreyi. Söyleyeceğim valla. Bu arada hala karar veremedim sezeryen mi normal doğum mu yaptırsam. çok korkuyorum normal doğumdn ama en iyisi de o diyorlar.

valla ben normal doğum istiyorum. epidural aneljezi diye birşey varmış. belden aşağı uyuşturuyor gibi iğne vuruyorlar yine fakat sadece acı yok oluyor onun dışında hareket edebiliyor hatta yürüyebiliyorsun.. prenses doğum diyorlarmış:1: gülben ergen öyle doğum yapmış sözde.. sonradan öğrendim bunları.. neyse.. diyeceğim o ki kucağında bebe karnında koca bir kesik kıçınızın altında koca bi ped afedersiniz... bebeği anlamaz insan sıkıntısından. koşullar uygun olursa kesinlikle normal doğum istiyorum. biliyosunuz 8. aydan sonra belli oluyor normal olup olamayacağı.. bebek dönmemiş oluyor dönse de inmemiş oluyor kordon dolanıyor sıvı az oluyor vs vs.. herşey iyi giderse normal olucak.. 2 dikiş nerdeee koca kesik nerde.. öyle hemen deforme de olmuyormuş arastırdım ben:)) korkmayın kızlarr:61:

Son düzenleme:
doğum sözcüsü bir tane değil canım .herkes birbirinin sözcüsü olacak mesela senin ki ben benimki sen gibi.bu durumda sen benim doğumumu ben senin doğumunu bildiriyorum.benim tlf numaram sende ,seninki bende oluyor umarım tam olarak şimdi anlatabildim.:27:

hadi inşallah canım .güzel haberlerle dönüver.benimde burnum kapalı değil ama agzım açık uyuyabiliyorum ,limon zararlı mı canım doktoruna bir sorar mısın ?

Limon ve Havuç hamilelerin mide bulantısını önler. Gebelik organizmada bazı değişiklikler yaptığı için, hamile kadınların sık sık mideleri bulanır. Bu mide bulantısının sebebi hem bünyesel, hem ruhsaldır. C ve A viteminleri kusmayı önler. hamile kadınlarda bol bol limon, portakal, greyfurt ve havuç önerdi yani limon sakıncalı deil bnde yiyirm cnm

Nurrose ay bayıldım ben şunun elbisesine bak, duruşuna bak :) tam yemelik ya, maaşallah maaşallah bebişe :nazar::nazar::nazar:

tam yemelik tombalak osman bu :)) kızın olursaa yerini söleyem al elbiseden:) daha cicileri de var hehehe..bak resimleri sildim tek elbiseyi ekledim.kısçesi olcaklar baksın hehe

Son düzenleme:
Ben de saygı duyuyorum herkesin düşüncesine , kış olsa belki ama bu şartlarda ve bu trombosit probleminden dolayı ben tutmuycam :51:
Bu arada kızlar 15. haftada bebekler ince sesleri duymaya başlıyolarmış ,ben 15. haftadayım bebek beni duyuyo sanırım :) Ama ben onun varlığını hissetmiorum .Hisseden var mı hiç çok merak ediyorum:51::51:

canım ben hafif hafif hissetmeye başladım bende 16 haftanın içindeyim usg ye göre tabii

slm kızlar....
taşınmışız haberim yok :)) yeni yuvamız hayırlı olsun....
cinsiyetlerden kız olan yokmu..hala erkek devammı???
dün bi arkadaşım da öğrendi oda ocak annesi ve oda erkek....

kızlar ben hamılelıgımın 6.haftasında faranjıt baslangıcı oldum burnum tıkandı bogazlarım şişti ben bol bol lımonlu ıhlamur ıctım lımonlu cay ıctım ballı süt içti çorbalarıma limo sıktım yanı lımonun zararı yok dra da sordum sadece drum calcium sandoz vitamin C verdı akşamları 1 bardak suda erıtıp ıctım sizde deneyın derım 5 gunde iyileştım ama çok kötüydüm :59:
bu calcium sandoz vitamin c aslında aklımdaydı doktora yazdıracaktım unuttum .kalsiyum ilacı yazdı ama sandoz c değil bu sanırım .bende süt içemiyorum ıhlamurda hiç canım istemiyor napim du bakam ben çorba yapayım o zaman acılı ekşili
Limon ve Havuç hamilelerin mide bulantısını önler. Gebelik organizmada bazı değişiklikler yaptığı için, hamile kadınların sık sık mideleri bulanır. Bu mide bulantısının sebebi hem bünyesel, hem ruhsaldır. C ve A viteminleri kusmayı önler. hamile kadınlarda bol bol limon, portakal, greyfurt ve havuç önerdi yani limon sakıncalı deil bnde yiyirm cnm
sağol canım aslında ben limon ben 2-3 tane yiyorum günde hak getire ama kayınvalidem duyunca zararlı dedi o niyeki falan dedim acı ekşi falan filan diye anlattı ama tam anlamadım .internettede araştırmadım gerçi ya nane kanama yapıyor demişti bir arkadaş, kendim kendime iyileşemicem kesin .

canım ben hafif hafif hissetmeye başladım bende 16 haftanın içindeyim usg ye göre tabii
canım ben hissedemiyorum ,daha doğrusu önceki haftalar daha bir kımıldıyodu karnımda bir kütle ama şimdi daha nadir kımılıcıklar oluyor.bende ultrasona göre 16+1 im şuanda 2. bebeğim sanıırm çok kafaya takıyorum ya da bebişimi çok yoruyorum hali kalmıyor uyuyor mındıkk

nurrose canım:nazar::nazar::nazar:
maşallah Allahım nazarlardan saklasın çoooooook tatlı Allah analı babalı büyütsün rabbim bizede ogunlerı görmeyi nasip etsin inşallah...:nazar::nazar::nazar::nazar:

slm kızlar....
taşınmışız haberim yok :)) yeni yuvamız hayırlı olsun....
cinsiyetlerden kız olan yokmu..hala erkek devammı???
dün bi arkadaşım da öğrendi oda ocak annesi ve oda erkek....

canım benim kızım olacak inşallah .:1: aralık topiğinde de eşit sayı şuanda 29 erkek 29 kızdı .
bakalım burada ne yapacağız .kimler daha çok olacak ama yavaş yavaş başlar herkes ögrenmeye .
ben 14+1 de ögrenmiştim

Bende aynı sizler gibiyim. benim eşim bebekle ilgili bişey demio ama bana yeterince laf edip burnumdan getirio hamile kaldığımdan beri daha da sıklaştı bu halleri. en şiddetlisini dün akşam yaşadım. bi daha eve gelmeyeceğini söyleyip çekti gitti. sabaha kadar bi kaç saat anca uyudum. ağlamaktan yüzüm gözüm şişti maymun gibi oldum. şimdi yazarken yine dayanmayıp ağlıyorum. Allahım bu adamlara azcık vicdan merhamet versin başka bişey demiyorum. bilmiyorum bize kasıtları ne???sevdiğim canım dediğin insanı 8-9 ay el üstünde tutmak çok mu zor? normal davransa ona da razıydım. ilk üç ayım burnumdan geldi. bundan sonrası için ne olur bilmiyorum Allah kerim.

ağlama lütfen canım,bu ara brz daha alınganız ve fazla ilgi bekliyoruz ,belki de normalde gözümüze batmayan şeyler gözümüze batıyo.Sakinleş eminim eşin de hatasını anlayacaktır.

Son düzenleme:
Back