• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bu calcium sandoz vitamin c aslında aklımdaydı doktora yazdıracaktım unuttum .kalsiyum ilacı yazdı ama sandoz c değil bu sanırım .bende süt içemiyorum ıhlamurda hiç canım istemiyor napim du bakam ben çorba yapayım o zaman acılı ekşili
sağol canım aslında ben limon ben 2-3 tane yiyorum günde hak getire ama kayınvalidem duyunca zararlı dedi o niyeki falan dedim acı ekşi falan filan diye anlattı ama tam anlamadım .internettede araştırmadım gerçi ya nane kanama yapıyor demişti bir arkadaş, kendim kendime iyileşemicem kesin .

canım alabılırsın hamıleler kullanabılıyor istersen dru bekleme sanırım 8 tldi fiyatı

valla ben normal doğum istiyorum. epidural aneljezi diye birşey varmış. belden aşağı uyuşturuyor gibi iğne vuruyorlar yine fakat sadece acı yok oluyor onun dışında hareket edebiliyor hatta yürüyebiliyorsun.. prenses doğum diyorlarmış:1: gülben ergen öyle doğum yapmış sözde.. sonradan öğrendim bunları.. neyse.. diyeceğim o ki kucağında bebe karnında koca bir kesik kıçınızın altında koca bi ped afedersiniz... bebeği anlamaz insan sıkıntısından. koşullar uygun olursa kesinlikle normal doğum istiyorum. biliyosunuz 8. aydan sonra belli oluyor normal olup olamayacağı.. bebek dönmemiş oluyor dönse de inmemiş oluyor kordon dolanıyor sıvı az oluyor vs vs.. herşey iyi giderse normal olucak.. 2 dikiş nerdeee koca kesik nerde.. öyle hemen deforme de olmuyormuş arastırdım ben:)) korkmayın kızlarr:61:

yok cnm epiduralla ilgili seni çok yanlş bilgilendrmşler okdar kötü bişeyki 5 saat ayaklrnı hissetmysn snra hissetmye başlysn ayağa kalkamysn tabi gazınıda çıkarmysn 2 gn şiş kalysn gazını çıkarsyada deli gibi ağrn oluyo

canım benim kızım olacak inşallah .:1: aralık topiğinde de eşit sayı şuanda 29 erkek 29 kızdı .
bakalım burada ne yapacağız .kimler daha çok olacak ama yavaş yavaş başlar herkes ögrenmeye .
ben 14+1 de ögrenmiştim

ayy kız annesi buldum sonundaaa
tebrik ederim cnm...bu senin hakkın:65:
benim daha çok var ama merak etmiyorum sağlıklı olsun öncelikle ve sanki %100 erkekmiş gibi geliyo bana....

sağol canım .eşime söyleyeyim akşam gelirken alsın eczaneden valla bogazım kuruyor gece burnum kapalı ya .

yok cnm epiduralla ilgili seni çok yanlş bilgilendrmşler okdar kötü bişeyki 5 saat ayaklrnı hissetmysn snra hissetmye başlysn ayağa kalkamysn tabi gazınıda çıkarmysn 2 gn şiş kalysn gazını çıkarsyada deli gibi ağrn oluyo

ben normal doğumda gaz çıkarmana gerek yok diye biliyorum:59: hem 5 saat hissetmesen de sezaryene göre yine iyi gibi duruyor. bilemedim bak şimdi.. aynı şeyden bahsediyoruz dimi canım? epidural anestezi değil epidural aneljezi????

canım yanlış bilgilendirme yapmayalım,herkesin bünyesi birbirinden farklı.Bazısında böyle oluyo bazısında olmuyo.
Yani epidural için şöyle bir örnek vereyim :
Arkdşımın ablası yaptı ve o kdr memnun ki hiç bi sorunu olmadı ,ne başağrısı ne de diğer söylediklerin.
Ama mesela benm kardeşim genel anestezi ile sezeryan oldu çıktığında içini çeke çeke ağlıodu ve çok fazla ağrısı oldu dayanamıyodu.
ama bir diğer arkadaş genel anestezi oldu hemen kendine geldi sızlanma fln hiçbişey yok.

Demeye çalıştığım bu gibi şeyelr bünyeden bünyeye değişiklik gösterebiliyo.

Herkese merhaba,

Başka bir sayfadaydım ama burası daha canlı geldi bana. Benide aranıza alırmısınız.

YAŞADIĞI ŞEHİR Ankara
ANNENİN KAÇINCI BEBEĞİ 3
SON ADET TARİHİ 15 Nisan
BEKLENEN DOĞUM TARİHİ 20 Ocak
CİNSİYET Belli değil
BEBEĞİN İSMİ Bellideğil
ANNENİN YAŞI 35
HAMİLE KALDIĞI KİLOSU 58
GÜNCEL KİLOSU 59,5
KESİN DOĞUM TARİHİ Belli değil
DOĞUM ŞEKLİ Sezeryan
SON HABERLER 16 Temmuz doktor kontrolüm var

Teşekkürler...

ben normal doğumda gaz çıkarmana gerek yok diye biliyorum:59: hem 5 saat hissetmesen de sezaryene göre yine iyi gibi duruyor. bilemedim bak şimdi.. aynı şeyden bahsediyoruz dimi canım? epidural anestezi değil epidural aneljezi????

ben de normal doğumda gaz çıkarmaya gerek olmadığını biliyorum,normal doğum nedne gaz çıkarılsın ki? Epidural anestezi ve aneljezi arasında ne fark varmış cnm ben aneljezi duymadım hiç?

benim arkadaşım memeorialda epiduralle normal doğum yaptı ve tavsiye ediyo çok memnun kalmış...
sancı sıfır bi bakmış doğurmuş dr.uma danışıcam eğer normal olursa epidural isticem...
ben daha önce açık yumurtalık kisti ameliyatı oldum normal olmama durumu var..

canım yanlış bilgilendirme yapmayalım,herkesin bünyesi birbirinden farklı.Bazısında böyle oluyo bazısında olmuyo.
Arkdşımın ablası yaptı ve o kdr memnun ki hiç bi sorunu olmadı ,ne başağrısı ne de diğer söylediklerin.
Ama mesela benm kardeşim genel anestezi ile sezeryan oldu çıktığında içini çeke çeke ağlıodu ve çok fazla ağrısı oldu dayanamıyodu.
ama bir diğer arkadaş genel anestezi oldu hemen kendine geldi sızlanma fln hiçbişey yok.

Demeye çalıştığım bu gibi şeyelr bünyeden bünyeye değişiklik gösterebiliyo.[/QUOTE

çok haklısın canım bünyeden bünyeye değişiyor ben genel anesteziyle sezeryan oldum akşama doğru ayağa kalktım ne bir ağrı ne sızı hiç bişey hissetmedim:nazar:ama biçok arkdaşım günlerce kendine gelemedi ben doktor faktörünede inanıyorum ama.

eger normal doğumun acısından korkuyorsan benim gibi epidural anestezi ile normal doğum yapabilirsin.
Sezeryan o kadar da sağlıklı değil yani sonrasında iyileşme süresi çok uzun ve normal doğum yapan kadınlara oranla göbek vs kalıyor .sezeryan bir doğum şekli değil diyorlar doktorlar çok aşırı zorda kalmadıkça mesela haftası geçmesine rağmen doğmayan ,aşırı kilolu olan bebekler ya da ikiz ,ücüz bebekler sezeryanla doğum yaptırılarak doğurtuluyor .korkulacak birşey yok canım .

çok düşünüyorum epudralsezeryanı en son ana kadar sancı çekilip sonra yapıyorlar dimi epiduralı .

ben de normal doğumda gaz çıkarmaya gerek olmadığını biliyorum,normal doğum nedne gaz çıkarılsın ki? Epidural anestezi ve aneljezi arasında ne fark varmış cnm ben aneljezi duymadım hiç?

epidural anestezi de belden aşağısı uyuşuyor (hissetmiyorsun yani) epidural aneljezide ise sadece acı hissi yok oluyor bacaklarını hissediyor ve hatta yürüyorsun.. doğuma çok var diye fazla araştırmadım ama prenses doğum deniyormuş. bu kadar biliyorum ben de canım..

ayy kız annesi buldum sonundaaa
tebrik ederim cnm...bu senin hakkın:65:
benim daha çok var ama merak etmiyorum sağlıklı olsun öncelikle ve sanki %100 erkekmiş gibi geliyo bana....

sağol canım darısı tüm isteyenlere inşalah .benim de içime erkek doğuyordu hatta o kadar hareketliydi ki düz takla açıyordu dr organa göre kız harekete bak erkek gibibu dedi haftaya gidene ve tekrar kız diyene kadar hala inanamıyorum ,doktora kesin mi dedim kıza benziyo bak bak dedi birşey göremedim haliyle .
canım ben epiduralle normal doğum yaptım ama senin bu anlattıklarının bir tanesini bile yaşamadım .
epidural iğnesini oldum doğuma girdim çıktım ve direk tuvalete gittim üstelik yarım saat sonrası koridorda turladım ,gittim oğluma kıyafet filan giydirdiler aşısını filan yaptılar hemşireler seviyordu doktorun odasına onu izledim durdum.yani bacaklarımda ne bir titreme ne de gazımda bir sorun olmadı hatta 2. günü eve geldim doğumda eşim vardı tek eve gelir gelmez duşu bir güzel cifledim cünkü doğuma apar topar gitmiştim annem gelicek diye evi bile temizledim :1: yaşanmış biri olarak benim agzımdan duyuyorsunuz ve şimdiki bebeğimide kesinlikle epidural ile normal olarak doğuracağım ve yaşasın acısız doğum diyorum .

Demeye çalıştığım bu gibi şeyelr bünyeden bünyeye değişiklik gösterebiliyo.[/QUOTE

çok haklısın canım bünyeden bünyeye değişiyor ben genel anesteziyle sezeryan oldum akşama doğru ayağa kalktım ne bir ağrı ne sızı hiç bişey hissetmedim:nazar:ama biçok arkdaşım günlerce kendine gelemedi ben doktor faktörünede inanıyorum ama.

kesinlikle doktor çok önemli, benim eltim sezeryan oldu, estetik yapıştırma yaptılar, sonra o yerden akmaya başladı, yağları mı ne akıyormuş,çok yağlıymış sözde, öyle şişman biri de değil.. sonra orası iltihaplandı en sonunda normal dikiş atmak zorunda kaldılar...

Back