How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ah yavrum geçmş olsun.. artık daha dikkatli olmamız gerekiyor.. hoş benim oğlan daha okadar hareketlenmedi.. ama nezaman ne yapacakları belli olmuyor
,ben destekli oturtuyorum... bebekler artık yatmaktan sıkılıyorlar.. oturarak çevreyi keşfetmek istiyorlar..[/QUOTE]

bende yere oturup bacaklarımın arasına alıp oturtuyorum çok seviyor öyle oynamayı güvende hissediyor sanırım kendini bilmiyorum :) :16:

şu dişler cıksada bir rahatlasak yaa:31: acayıp sekılde kabarmıs halde damakları ama diş fln yok ortada :32:

nasıl kabarıyor ben anlamadım bizimkinin sürekli eli ağzında herşeyi ağzına sokup ısırıyor ama bilmiyorum .. inşallah atlatırsınız sorunsuz çıkar incileri canım oy çıkınca da ayrı tatlı olurlar he :16:

nasıl kabarıyor ben anlamadım bizimkinin sürekli eli ağzında herşeyi ağzına sokup ısırıyor ama bilmiyorum .. inşallah atlatırsınız sorunsuz çıkar incileri canım oy çıkınca da ayrı tatlı olurlar he :16:
benim yavrumunda hep eli ağzında.salyaları var.ağzına bakıp duruyorum.hayırlısıyla kolay çıkarırlar inşallah:))

kızlar ; süt sağan arkadaşlara soruyorum kaç saatte ne kadar süt sağıyorsunuz ben sabahları bir memeden 120 cc daha sonraları gün içerisinde 4 saatte bir memeden 60 cc ortalama sağıyorum . bebeğim suan 6 aylık

selam güzel annecikler bizim tatil bitti darısı bitmeyenlerin başına:) inş bebekleriniz saglıklı ve mutludurlar diş sorunu hepimizde oluşmaya başlamıştır onu taahmin edebiliyorum zaten,tatil başında alt 2 dişimiz çıktı şimdide alt dişlerin yanları çıkıyor bugun yarın patlayacak gibi zar şeklinde olmuş ben üstler çıkacak diye beklerken yine altlar çıkacakmış varmı böyle olana normalmiyiz acaba? bu hafta 6 aylık olacagız şimdilik mama takviyesi ve püre yediriyorum ,kahvaltı kaçıcıncı ayda başlatılıyor başlatanlar bilgi verebilirmi...

şu dişler cıksada bir rahatlasak yaa:31: acayıp sekılde kabarmıs halde damakları ama diş fln yok ortada :32:
bizim damaklar da 2 aydır aynen kabarık.. ama sadece üst taraf.. altta görünürde bişiy yok... hepsi birden çıkacakmış gibime geliyor bazen
canım damağın sana bakan tarafında artık beyazlıklar beliriyordur minik baloncuk gibi durur..
kızlar ; süt sağan arkadaşlara soruyorum kaç saatte ne kadar süt sağıyorsunuz ben sabahları bir memeden 120 cc daha sonraları gün içerisinde 4 saatte bir memeden 60 cc ortalama sağıyorum . bebeğim suan 6 aylık
ben emziremediğim için tam yardımcı olamıyacağım ama şunu sormak istedim.. emzirdikten sonra mı 60ml çıkıyor.. yoksa emzirmeden mi? okadar çıkıyorsa sadece o sütle doymayabilir gibime geliyor.. ek gıda fln ne veriyorsun ?
selam güzel annecikler bizim tatil bitti darısı bitmeyenlerin başına:) inş bebekleriniz saglıklı ve mutludurlar diş sorunu hepimizde oluşmaya başlamıştır onu taahmin edebiliyorum zaten,tatil başında alt 2 dişimiz çıktı şimdide alt dişlerin yanları çıkıyor bugun yarın patlayacak gibi zar şeklinde olmuş ben üstler çıkacak diye beklerken yine altlar çıkacakmış varmı böyle olana normalmiyiz acaba? bu hafta 6 aylık olacagız şimdilik mama takviyesi ve püre yediriyorum ,kahvaltı kaçıcıncı ayda başlatılıyor başlatanlar bilgi verebilirmi...
beyaz incileriniz hayırlı olsun canım.. diğerlerini de sıkıntısız çıkarır inşallah..
ben 2-3 haftadır kahvaltı veriyorum.. 4.ayda ek gıdaya başlamış olduğumuz için 6.ayda yumurtaya başladım .. başlangıç olarak 1/8 verdim.. ama 2-3 gün arayla, bize biraz alerji yaptı da.. ama aşlerji yaptı diye de vermemezlik etmedim.. azar azar arttırdım yumurtayı.. şu anda artık 3/4 kadar yiyor. bir gün yumurta veriyorsam sonraki gün peynir koyuyorum .. yumurta peynir dönüşümlü verilmeliymiş. doktorun nasıl uygun görürse sen öyle hareket et tabi..
bunların yanında ya meyve püresi veriyorum yada milupanın 8tahıllı ballı mamasından.. ama bitince tekrar almayı düşünmüyorum.. daha doğal beslenmesinin taraftarıyım..
herşeyini evde kendim yapıyorum.. gurmebebek.com dan bakabilirsin güzel tarifler var..

Ben ek gıda olarak günde biraz yogurt bazen de arının pirinç unundan içine bebek bisküvisi karıştırıp veriyorum bazen de tarhana sezez çorbası ama hiçbiri bir öğün dolduracak kadar çok değil.bebeğimin kilosu 8250 gr bilemiyorum bebeğim zayıf mı sizce ? bazen sağarım ardından yarım saat 1 saat sonra bebeğim uyur onu emziririm diğer göğsümden bu şekilde de doydugunu düşünüyorum. belki de sağdığım için azalmıştır bilemiyorum çünkü bebeğim uyanıkken emmiyor o zaman da sağıyorum sütümü.

Ben ek gıda olarak günde biraz yogurt bazen de arının pirinç unundan içine bebek bisküvisi karıştırıp veriyorum bazen de tarhana sezez çorbası ama hiçbiri bir öğün dolduracak kadar çok değil.bebeğimin kilosu 8250 gr bilemiyorum bebeğim zayıf mı sizce ? bazen sağarım ardından yarım saat 1 saat sonra bebeğim uyur onu emziririm diğer göğsümden bu şekilde de doydugunu düşünüyorum. belki de sağdığım için azalmıştır bilemiyorum çünkü bebeğim uyanıkken emmiyor o zaman da sağıyorum sütümü.

bebeğinin kilosu normal canım, endişe edecek durum yok.. yalnız sana tavsiyem.. o pirinç unu olayına fazla dadanma.. ondan hiç bir vitamin almıyor bebikler.. onun yerine meyve püresi versen çok daha faydalı olur bebeğine.. bebek bisküvisine karşıyım şahsen.. ha iştahsız çocuğun olur hiçbirşeyi yemez bisküviyi yer, ozaman lafım yok..
sağdığın sütü de içiremiyorsan ziyan olmasın yaptığın püreye de katabilirsin, yada yoğurt yapabilirsin ..

arkadaşlar sağlık ocağımızı değiştirdik mecburen şimdi de aaşı takviminde karışıklık oldu. çocuk felci aşısı var bu ay ilk dozu ama nette 2.ayda yapılır diyor kafam karıştı. sizin aşı takviminiz ve olduğunuz aşılar neler yazar mısınız??

sıkıntı çözüldü.........

kızım üst damaktan da patlatmış bugün buldum.2 gündür emiyor ve kaşık mamaları yeniyor:))))
uykuda uyuyunca süper oldu maşallah deyim.allah yardımcınız olsun diş çıkartmada sizlerinde.jelden kullanıyordum.dencol.onu sürmemi bile istemedi acısı büyüktü yavrumun çığlık atarak ağlıyordu.üst damaklar çok zor patlatıyor.ama alttan dişleri çok tatlı oldu fıstığım benim kızımı çok seviyorummmmmmmmmmm

kızlar meraba bende katıldım aranıza :) benim bebeğimde 6 aylık 3 günlük ama o bebek takvimini bi türlü yapamadım nası yapmamız gerekiyor?
bide benim bebişim hiç bişey yemek istemiyor kaşığı görünce ağzını tıkıyor. 4 aylıkken 1-2 kaşık meyve suyu yoğurt vermeye başlamıştım. o zamanlar yemek istiyordu ama beni çok az emdiği için iyice bırakmasından korktum çok fazla vermedim. şimdi sütüm azaldı. bişeyler yesin istiyorum ama yemiyor. zaten biberonda hiç almadı. evde biberon koleksiyonumuz var:( ve bebeğimin karnı aç. aç olduğu için sürekli mızmız hiç durmuyor. aç olan bebek emmek istemez mi? benimkini zorla emziriyorum... napcam ben bana akıl verin çıldırmak üzereyim artık. emmeyi doğduğundan beri hiç sevmedi. ek gıdaya geçince rahatlarız dedim ama şimdi onuda yemiyo. iştahsız bi bebek ama açlıktan da ağlıyo sürekli. sütümün tadınada baktım. bi sorun yok gibi ama anlayamıyorum artık.:18: çok üzülüyorum:5:
son bişey daha sorcam ben hala regl olmadım siz oluyor musunuz? ne zaman olcağımız konusunda bi bilginiz var mı? karnım kocaman hala belki o zaman azcık inerde benimde moralim yerine gelir. öpüldünüz .

kızlar meraba bende katıldım aranıza :) benim bebeğimde 6 aylık 3 günlük ama o bebek takvimini bi türlü yapamadım nası yapmamız gerekiyor?
bide benim bebişim hiç bişey yemek istemiyor kaşığı görünce ağzını tıkıyor. 4 aylıkken 1-2 kaşık meyve suyu yoğurt vermeye başlamıştım. o zamanlar yemek istiyordu ama beni çok az emdiği için iyice bırakmasından korktum çok fazla vermedim. şimdi sütüm azaldı. bişeyler yesin istiyorum ama yemiyor. zaten biberonda hiç almadı. evde biberon koleksiyonumuz var:( ve bebeğimin karnı aç. aç olduğu için sürekli mızmız hiç durmuyor. aç olan bebek emmek istemez mi? benimkini zorla emziriyorum... napcam ben bana akıl verin çıldırmak üzereyim artık. emmeyi doğduğundan beri hiç sevmedi. ek gıdaya geçince rahatlarız dedim ama şimdi onuda yemiyo. iştahsız bi bebek ama açlıktan da ağlıyo sürekli. sütümün tadınada baktım. bi sorun yok gibi ama anlayamıyorum artık.:18: çok üzülüyorum:5:
son bişey daha sorcam ben hala regl olmadım siz oluyor musunuz? ne zaman olcağımız konusunda bi bilginiz var mı? karnım kocaman hala belki o zaman azcık inerde benimde moralim yerine gelir. öpüldünüz .

Gerçekten durum zor yemeyen bebekle ugraşmak kolay değil benim bebeğim de emmeyi reddetti o haliyle emzirmeye çalıştım şimdi ek gıdaları verirken her kaşıkta korkuyorum bunu da reddederse die.ısrarcı olursan durum daha da zorlaşıyor aç olsa da emmedi benim bebeğim...sevdiği gıdalar üzerinden git tatlı gıdalar meyve püreleri ne severse onu ver ısrar etme sakın ben de doydugunu anladıgımda hemen bırakıyorum. değiştir menüyü corba ile sevdiği yogurdu beraber yedir mesela arada kaynasın :) ben emzirmek için her yolu denedim sen de aynını yapacaksın farklı kombinasyonlar .sevdiği damak tadını ara artık ben de emziriyorum uyanıkken sağıyorum artık ben de nereye kadar giderse diyorum oldugu kadar artık :)))

Son düzenleme:
merhaba kızlar,

oğlum geçen hafta tam 6,5 aylıkken 8 kg ve 70 cm çıktı. gurmebebek teki persentil hesaplama motorunda kilosu %44, boyu %84 persentil değeri üstünde çıktı. boyunun iyi olduğunu biliyordum ama kilosu az sanki.. siz ne düşünüyorsunuz?

gerçi emeklemeye başladı ve aşırı hareketli, bir saniye bile yattığı yerde durmuyor. ya dönüyor, ya tepiniyor:) ellerinden tuttuğumuzda çok güzel adım atıyor artık...eskiden çarpık çarpık basardı

5. aydan sonra benim sütüm yetmedi doktor mama başlattı . aldık ama onuda beğenmediaptamildi hemde ama çorbayı çok yiyo ve seviyo .. anlamadım gitti

mamayı tadarsan sebebini anlayabilirsin canım tadı iğrenç:D maalesef çorbayla doyuramazsın bebeğini ek besin sınırlı verilmek zorunda. bizimki zamanla alıştı inşallah sizinki de alışır

Merhaba ben 2013 ocak anneıs olucam ınsallahh bugun ıkılıtetsım vardı yapılan usg sonucu duktus venozusta ters a dalgası saptandı

ararken aynısını gecen sene nameless ın yasadıgını gordum çok enişeliyim korkuyorum ne yapmam lazım bana akıl vermesı acısından ulaabilir mı

veya siz ne dıyebılırsınız lütfen..... :(

nameless2560 kullanıcısından alıntı
kızlar benim de bugün 2li testim vardı,şu an çok garip duygular içindeyim,orda herşey yolundaydı,doktorun cihaz denemesi sayesesinde,her ne kadar tepemde 3 ayrı erkek olsa da ben bebişimi yarım saat izledim,görseydiniz öyle hareketliydiki,elini emiyodu sürekli,herşeyi ölçüldü,
gelelim değerlere;anlayanınız varsa yardım etsin sanırım önemli bir risk var
NT:2.1 mm
ductus venosus DV-A dalgası:11 reverse flow(ters akım) yani bu da demek oluyor ki internetten araştırmama göre kalpte sorun var,bilgisi olan yardım etsin nolur,kan sonucu cuma alınacak,ama bu son değer iyi şeyler göstermiyo,ben nasıl vazgeçerim bebeğimden ona bu kadar alışmışken,çok bir açıklama da yapmadılar,zaten amniyosentez yapılacak ama 20 temmuza kadar bu merakal nasıl yaşarım ben ya

Son düzenleme:
Aysuee cnm gecmis oslun.icini ferah tut sonucun temiz ciksin.hicbi bilgim yok yardimci Olamicam

ınsallah temız cıkar bugun gayet sakınım ama yıne de korkuyorum bebegıme bısey olucak diye veya sakat doğacak dıye korkuyorum

inşallah kan sonucum temzı cıakr ultrasoındkaı de yanlış fln gozukjsutr ınsallah keşkee nameless e ulsabılsemmm .:(

Back