• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benim kızım anne sütünü uyurken alıyor ayıkken asla almıyor biberonda almıyor kaşıkla besliyorum doktorum kilomuzun ii olduğunu anne sütü aldığı kadar alsın mama bebek sütü verme onun yerine çorba meyve muhallebi yedir ve yediği kadar yesin dedi 2 bardak saçma dedi ki uzman bi doktor zaten bebişler aç oluncada doyuncada belli ediyor kakada artık biraz katı olur miniklik bitti

Benim doktorum da uzman doktor, 2 bardak bile çok 6 aylık bir bebek için dedi, 9 aya kadar amaç doyurmak değil ek gıdaya alıştırmak dedi. Tabi herkes kendi doktorunun sözünü dinlemeli.

ne güzel yaa ateşsiz atlatmışınız ilk dişleri maşaallah. ben bakıyom daha diş falan yok ortada. dün fitil verdim artık öle rahat rahat uyuyabildi. pırasayı bende deneyim bari sağol bilgilerin için. sürekli emdiriyom bende emerken ağrısını unutuyor sanırım:( peki ne kadar sürcek bu dişler yaaa.

ne güzel yaa ateşsiz atlatmışınız ilk dişleri maşaallah. ben bakıyom daha diş falan yok ortada. dün fitil verdim artık öle rahat rahat uyuyabildi. pırasayı bende deneyim bari sağol bilgilerin için. sürekli emdiriyom bende emerken ağrısını unutuyor sanırım:( peki ne kadar sürcek bu dişler yaaa.

bizim dişler kaşınmaya doktorun dediğine göre 2.5 aylıkken başladı çünkü çok erken parmaklar ağızdaydı 5 ayı geçtikten sonrada çıkmaya başladı yani yaklaşık 3 ayı aldı kaşınmalar ama normaldede benim kızım hep mutlu tabi yanında birisi varsa kucak delisi değil yanında ol sürekli yatağında pusetinde durur ama yanından ayrılırsam yanımda dur diye bağırır ama gün içinde 2 kez filan yanındaysam hiç ağlamamız yok her güzelin bi kusuru olur tabiki beni emmeyi 3.5 aylıkken bıraktı emerek uyumaya alışıktı uykuda bozuldu bi gece hep ağladı memeyi almadı doktora gittik salla bi dedi bezin arasına koyduk başparmak ağıza gitti gözlerde kapandı amannn dedim ben nasıl yapıcam uyudu kucağıma aldım bu sefer hımmm dedi memeyi ver ve kızım 2.5 aydır tabi babası hamak aldı önce hamakta sallanıp uykuya geçip sonrada beni emiyor bunada şükür uykuda emiyor sütümü sağdım kaşıkla vereyim diye başta iyi olan sütüm sağınca çok az çıktı ama gögüslerimde süt vardı emindim doktorum hiç bi pompa durunun emmesi kadar ii çekemez dedi 2 saate bi salladım daldı emzirdim ve 5 aylık olduk artık çok uyumamaya başladı ve kendiside rezil oluyordu sallasamda uyumuyordu tabi ayıkken memeyide almıyor kendini ileri atıp ağlıyor ama uyurkende meme diye açıyo azını ver diyor ee emmeyincede aç oturuyordu 5. ayda ek gıdaya başladık benim uslu kızım aç durup meme biberon emzik almıyordu sade baş parmak ağızdaydı acıkınca doktorum sallayarak emzirmeme rağmen ii kilo aldığını ve artık ek gıdaya başlamamı söyledi sabah çok az bi kahvaltı yapıyoruz genelde zorlarsam kusuyor 2 saat geçiyor bayılarak meyve yiyoruz sınır koymuyorum çünkü yedirmezsem benim kızım aç kalacak doyunca istemediğini belli ediyor açkende ver diye kaşığı kapıyor 3 saat filan bekliyorum ki uyuyor uykuda en fazla 3 5 dk emiyor uyanınca acıktım diyor resmen doyur diye mırıldanıyor çorba yapıyorum 1 su bardağı suya sebze bakliyat koyup pişiriyorum 1 kaseye yakın çıkıyor genelde hepsini yiyor 2.5 saat bekleyip sevmediği için az yoğurt yediyorum akşamda farklı bi çorba yapıyorum istediği kadarını yiyor eğer öğün aramız çok uzunsa kızım uyumamışsa muhallebi yapıyorum 5 6 kaşık alıyor ve uyumak istiyor uyuyuncada emiyor ve maşallah diyeyeim en geç 11de yatıp sabah 10.30 gibi uyanıyor gece 2 kez ben emziriyorum uyuyor ama uyanık olsa almaz 3 saat ara ile hızlı ama kısa bi emiş oluyor ellemesem hiç deliksiz uyur ölede oluyor güzdüz doyurmazsam gece uyanıyor sallıyorum emziriyorum deliksiz bi uyku olmuyor doktorum her çocuk farklıdır senin kızın çorbaları seviyor meyveyide mama sevmiyor bırak istediğini yesin eskiden yiyen çocuklar şimdi hastamı diyor uyurkende emsin maşallah çok sağlıklı ben sorun görmüyorum et ve yumurtada yedir cigerde balıkta dedi ve benim kızım mama dışında ki yemesin ben yararlı bulmuyorum benim hazırladığım herşeyi bitirmesede doyasıya kadar yiyor uyurkende emiyor ek gıdada kaşıkla beslemedede sorun çıkarmadı bana kaşığı yaklaştırınca ağzını kocaman açıyor doyuncada kilitliyor canı sağ olsunda ayıkken emmesin ben şikayetçi değilim elimle beslerim gecede deliksiz uyur zaten 1 yaşına gelince bardakla sütünüde içiririm biberonda almıyor almasın 9aylık olunca işe başlıcam ücretsiz izindeyim o zamanda kocaman olur bizimle yer zaten

canım çiş yapacağı zaman şiş gibi durur ama bir de hastaymış bebişin, idrar tahlili yaptır derim, için rahat etsin.

götürdüm bebeğimi doktora...şimdiden bir sürü ilaç kullanıyor..burun spreyimiz, antibiyotiğimiz, balgam söktürücümüz, burun aspiratörümüz ve pişik kremimiz var. vede sünnet olmamız gerekiyormuş. iltihaplanma oluyormuş pipisinde, sünnet olasıya kadar iltihaplanma olur, o iltihap boşalır, sonra yeniden tekrar eder dedi doktorumuz.

dün akşam babası ben yemek hazırlarken biz oğlumla bakkala gidelim dedi. ve geldiklerinde oğlumun saçları 1 numara kesilmişti. şaşırdım :))) ama çok tatlı olmuş. kabak kafam benim

Canim tatildeymisin galiba hosgeldinn.tatil nasildii sekerim..minik oglun nasilll....artikin da bisey paylasilmiyo burdaaa...soru soruldugunda koprina filan cvp verioo..ama soru sorulmadan soyle boyle die bildigimiz hersyi paylasalim kizlar litfennn..:5:Bebeklerimizin gelisimleri icin iyi ne varsa ogrenelim burdaa..ben cok sey ogreniordum burda oyuncaklara varincaya kdr...ama ne olduysa oldu bitti paylasimlarrr

Son düzenleme:
Canim tatildeymisin galiba hosgeldinn.tatil nasildii sekerim..minik oglun nasilll....artikin da bisey paylasilmiyo burdaaa...soru soruldugunda koprina filan cvp verioo..ama soru sorulmadan soyle boyle die bildigimiz hersyi paylasalim kizlar litfennn..:5:Bebeklerimizin gelisimleri icin iyi ne varsa ogrenelim burdaa..ben cok sey ogreniordum burda oyuncaklara varincaya kdr...ama ne olduysa oldu bitti paylasimlarrr

Sağol canım, gittik geldim annemlerin yanına, iyi geldi, oğlanı denize soktuk falan:)

Tatlım her zaman sen kafana takılan şeyleri özel mesajla sorabilirsin bana, ya da buraya yazarsan da koprina ya da lymonata falan gördüğünde bişekilde ulaştırırlar sorunu bana. Her zaman yardımcı oluruz birbirimize:)

merhaba bayanlar, herkesin gecesi güzel olsun..

ben 2012 nisan annesiyim.. size şimdi dert yanacağım.. ve öneri bekleyeceğim..

kızım bugün tam 2 aylık. 3350 doğdu, 3200e düştü. ilk ay emme refleksinde hiç sorun olmamasına rağmen sütüm yetmediğinden dolayı yalnızca 500gr almıştı. doktor mama takviyesine başlayın, kaşıkla yeterince yiyemez biberonla verin dedi. bünyesinden dolayı mı kilo almıyor diye endişe etmişti. 10 gün sonra 4200gr oldu kızım. ama yavaş yavaş memeyi bırakmaya başladı, geceleri rahat emiyordu ama gündüz almıyordu. ben de sağıp vermekte buldum çareyi.. ta ki 4-5 gün öncesine kadar.. sorun şu ki, şimdi biberonu da emmiyor. ağzına değer değmez ağlıyor. günde 400ml ancak alıyordur. ne yapacağımı şaşırdım. yarın kontrolümüz var, doktora da soracağım, kaç kilo olduğunu çok merak ediyorum. ama önce size danışayım istedim.. bu konu hakkında önerisi olan var mı?

merhaba bayanlar, herkesin gecesi güzel olsun..

ben 2012 nisan annesiyim.. size şimdi dert yanacağım.. ve öneri bekleyeceğim..

kızım bugün tam 2 aylık. 3350 doğdu, 3200e düştü. ilk ay emme refleksinde hiç sorun olmamasına rağmen sütüm yetmediğinden dolayı yalnızca 500gr almıştı. doktor mama takviyesine başlayın, kaşıkla yeterince yiyemez biberonla verin dedi. bünyesinden dolayı mı kilo almıyor diye endişe etmişti. 10 gün sonra 4200gr oldu kızım. ama yavaş yavaş memeyi bırakmaya başladı, geceleri rahat emiyordu ama gündüz almıyordu. ben de sağıp vermekte buldum çareyi.. ta ki 4-5 gün öncesine kadar.. sorun şu ki, şimdi biberonu da emmiyor. ağzına değer değmez ağlıyor. günde 400ml ancak alıyordur. ne yapacağımı şaşırdım. yarın kontrolümüz var, doktora da soracağım, kaç kilo olduğunu çok merak ediyorum. ama önce size danışayım istedim.. bu konu hakkında önerisi olan var mı?

benim kızımda 4000gr doğmuştu hastaneden çıkarken 350 gr şişimiz gitmişti 8 günlükken 5 günde 40gr almıştı doktorum emzirmeye devam 1 aylık olunca bakıcaz ona göre ek vercez dedi 18 günlükken kızım sabaha kadar uyumadı emzirdim yatırınca hep ağladı sabah oldu doktorumu aradım sütünü sağ kaç cc dedi sürekli emzirdim arkasından sağdım 50cc süt çıktı 10dkda doktora söyledim az olabilir 60cc mama ver dedi ve kızıma biberon verdim almadı önce gögsümü verdim emerken hemen biberonu verdim çakmadan içti hepsini ve uyudu gögsümde süt vardı ama niye doymadı hala anlamadım 1 aylık olasıya kadar başka hiç uyumamazlık veya açlıktan ağlamadı ama ben 3 4 kez 30cc mama içirdim 1 ayda sadece geceleri oda önce mememi verdim sonra biberonu çünkü minnacık ama anlıyordu 1 aylık kontrolde 1400 gr almıştı doktorum kilosu fazla mama verme dedi ki vermiyordumda meme delisiydi sadece kızım emiyo kusuyo yine istiyordu aylık 500 600 gr almalı fazlasıda azıda ii değil 500 olsun yeter dedi ama kızım 3.5 ay emdi sonra uyurken emmeye başladı ayıkken almadı biberon vermedim sütümü sağdım kaşıkla besledim uykuyu sevdiği içinde uyuttum sonra emzirdim saat tutup gecede gündüzde mamada vermedim ve sütümde arttı ama kızım ağzından döküyordu gögsümü bırakır diye tamamen uyurken bile emmesine razıyım 4 aylık olunca yavaştan ek gıdaya başladık 2 saate bi oda alıştı acıkınca uyumak istedi besledim 5. ay tamamen ek gıdaya başladık ek gıda alsada akşam 11de yatıp sabah 9 10 gibi kalkar 2 saat aralarlada en fazla 45 dk 3 kez gündüz uykusana yatar uyuturken ayılmadan uyku sersemi hala emziriyorum ayıkken istemediği meme için uyurken çıldıyor uyut emzir ben sallıyorum önce hamak aldık uyutup emzir mutlaka anne gögsünden emmesi en güzeli son çare kaşıkla besle kilo alımı az olursada 4. ayda ek gıdaya başlarsın biberon için uğraşma uyurken emiyorsa biberonu tamamen alırsa uyurkende emmez zor olur çok minik daha bende çok ağladım emmiyor diye bunalıma girdim ilk başta almayınca gezdirerek sonra hoplaya zıplaya emzirdim ama mahvoluyordu derdimin dermanı uyutmak oldu ama şimdide sallamacı oldu Allahtan uykusu düzenli emsin razıyım ve kilo alımımızda uyurken emmesine rağmen çok iyi 6 aylık kontrolümüzde 10.870gr tombiş bi kuzu gelişimide ii 74cm boyumuz var ilk başta korktum ama doktorum sütümün yaradığını ve yürürken kilolarını atacağını söyleyince çok sevindim ek gıdada pek mama vermiyorum sevmiyorda çorbamız ve meyvemiz var stres yapma uyut emzir 500gr altı alırsa mama ver ve mutlaka kaşıkla zaten benim kızım gibi nazlı tamamen gögsünü bırakmasın:20:

Son düzenleme:
Dis cikaran arkadaslarima tavsiyem sogan olayinda cok dikkatli olsunlar...ben cevremden soganin iyi geldigini duydum ve az once eline verdim...tezgahtan su alip arkami donene kadar ne oldugunu anlamadan yutkunamadigini nefes alamadigini gordum.yanina gittigimde yutkunmaya calisiyordu.kucagima aldim ses nefes kesildi...hala yazarken elim ayagim bosaliyor..neyse ters cevirip elini bogazina soktum bir parca cikardim tekrar soktum digerini cikardim ama bogazindan kan gelmeye basladi.esimi aradim 5 dakikaya geldi ama ben panikten yuruyemiyordum aldi goturdu doktor nefes borusuna kacmadigi icin sanslisiniz sanirim bi parca yutmus demis.kanamada ben cikaricam derken bogazini tahris etmisim.babasi getirdi oglumu Allahima binlerce sukur iyi geldi gu:19:lerek ...bogazindaki aci cabasi..hala ivim yaniyo ayaga bile kalkamiyorum.sanmayinki sogani isirmis soganin icinden huuup diye cekmis 2 parca ...ben cok pismanim arkami dondugum icin sizler cok dikkat edin diye paylasmak istedim...OGLUMMMM....

Dis cikaran arkadaslarima tavsiyem sogan olayinda cok dikkatli olsunlar...ben cevremden soganin iyi geldigini duydum ve az once eline verdim...tezgahtan su alip arkami donene kadar ne oldugunu anlamadan yutkunamadigini nefes alamadigini gordum.yanina gittigimde yutkunmaya calisiyordu.kucagima aldim ses nefes kesildi...hala yazarken elim ayagim bosaliyor..neyse ters cevirip elini bogazina soktum bir parca cikardim tekrar soktum digerini cikardim ama bogazindan kan gelmeye basladi.esimi aradim 5 dakikaya geldi ama ben panikten yuruyemiyordum aldi goturdu doktor nefes borusuna kacmadigi icin sanslisiniz sanirim bi parca yutmus demis.kanamada ben cikaricam derken bogazini tahris etmisim.babasi getirdi oglumu Allahima binlerce sukur iyi geldi gu:19:lerek ...bogazindaki aci cabasi..hala ivim yaniyo ayaga bile kalkamiyorum.sanmayinki sogani isirmis soganin icinden huuup diye cekmis 2 parca ...ben cok pismanim arkami dondugum icin sizler cok dikkat edin diye paylasmak istedim...OGLUMMMM....

gecmisler olsun canim, bir daha yasama insallah boyle bi aci..
dikkat etmek lazim gercekten, bizi de uyardigin icin sagol..

uww geçmişler olsun canım.. bende soğan veriyorum biraz daha kalınlarını seçiyorum.. ama kesinlikle gözümü üstünden ayırmıyorum.. zaten 5 dakikayı bulmadan soğan soğanlıktan çıkmış oluyor, damaklarıyla parçalanıyor, bazen de kendi elimle ucunu tutup damaklarını kaşıyorum..
neyse ki atlatmışsınız çok şükür.. Rabbim bir daha yaşatmasın..

canım ben elimden geldiğince herkeze yardımcı olmaya çalışıyorum..
ama bazen yazarken tedirginlik geliyor üstüme.. bebeğim bu topikte en büyüklerden biri.. bazen paylaşım yaparken kimi annelere abez kaçıyor yazılarım, hele ki bizim gibi ek gıdaya başlamayan anneler çok önyargılı yaklaşabiliyorlar yazılarımıza..
sen çekinmeden sor herşeyini mutlaka yazarız..
bir de yaz gelince herkez sokaklara çıktı güzel havayı görünce.. kimi de tatile gitti.. güze toplanırız inşallah :)) hoş ozaman da emekleme ve tırmanma dönemleri başlıyor.. fırsatımız oldukça yazarız artık :)

çok geçmiş olsun..

benim kızımda 4000gr doğmuştu hastaneden çıkarken 350 gr şişimiz gitmişti 8 günlükken 5 günde 40gr almıştı doktorum emzirmeye devam 1 aylık olunca bakıcaz ona göre ek vercez dedi 18 günlükken kızım sabaha kadar uyumadı emzirdim yatırınca hep ağladı sabah oldu doktorumu aradım sütünü sağ kaç cc dedi sürekli emzirdim arkasından sağdım 50cc süt çıktı 10dkda doktora söyledim az olabilir 60cc mama ver dedi ve kızıma biberon verdim almadı önce gögsümü verdim emerken hemen biberonu verdim çakmadan içti hepsini ve uyudu gögsümde süt vardı ama niye doymadı hala anlamadım 1 aylık olasıya kadar başka hiç uyumamazlık veya açlıktan ağlamadı ama ben 3 4 kez 30cc mama içirdim 1 ayda sadece geceleri oda önce mememi verdim sonra biberonu çünkü minnacık ama anlıyordu 1 aylık kontrolde 1400 gr almıştı doktorum kilosu fazla mama verme dedi ki vermiyordumda meme delisiydi sadece kızım emiyo kusuyo yine istiyordu aylık 500 600 gr almalı fazlasıda azıda ii değil 500 olsun yeter dedi ama kızım 3.5 ay emdi sonra uyurken emmeye başladı ayıkken almadı biberon vermedim sütümü sağdım kaşıkla besledim uykuyu sevdiği içinde uyuttum sonra emzirdim saat tutup gecede gündüzde mamada vermedim ve sütümde arttı ama kızım ağzından döküyordu gögsümü bırakır diye tamamen uyurken bile emmesine razıyım 4 aylık olunca yavaştan ek gıdaya başladık 2 saate bi oda alıştı acıkınca uyumak istedi besledim 5. ay tamamen ek gıdaya başladık ek gıda alsada akşam 11de yatıp sabah 9 10 gibi kalkar 2 saat aralarlada en fazla 45 dk 3 kez gündüz uykusana yatar uyuturken ayılmadan uyku sersemi hala emziriyorum ayıkken istemediği meme için uyurken çıldıyor uyut emzir ben sallıyorum önce hamak aldık uyutup emzir mutlaka anne gögsünden emmesi en güzeli son çare kaşıkla besle kilo alımı az olursada 4. ayda ek gıdaya başlarsın biberon için uğraşma uyurken emiyorsa biberonu tamamen alırsa uyurkende emmez zor olur çok minik daha bende çok ağladım emmiyor diye bunalıma girdim ilk başta almayınca gezdirerek sonra hoplaya zıplaya emzirdim ama mahvoluyordu derdimin dermanı uyutmak oldu ama şimdide sallamacı oldu Allahtan uykusu düzenli emsin razıyım ve kilo alımımızda uyurken emmesine rağmen çok iyi 6 aylık kontrolümüzde 10.870gr tombiş bi kuzu gelişimide ii 74cm boyumuz var ilk başta korktum ama doktorum sütümün yaradığını ve yürürken kilolarını atacağını söyleyince çok sevindim ek gıdada pek mama vermiyorum sevmiyorda çorbamız ve meyvemiz var stres yapma uyut emzir 500gr altı alırsa mama ver ve mutlaka kaşıkla zaten benim kızım gibi nazlı tamamen gögsünü bırakmasın:20:

canım ayrıntılı cevabın için çok teşekkür ederim.

doktor kontrolüm var demiştim. kızım 4750 gr olmuş. 2. ayında toplam 1 kg almış yani. doktorum çok iyi, artık mamayı azaltıp anne sütüne ağırlık ver dedi. yavaş yavaş bırakırsan geçişe adapte olabilir dedi. acaba bünyesinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle mi kilo alımı az oldu, bunu öğrenmekmiş niyeti. o zaman tahlil vs yapmamız gerekirdi, şimdi öyle bişeye gerek kalmadı dedi. (ilginç bi yöntem) bir bebek günde ortalama 750 ml alması gerekiyormuş. benim kızım max. 600 ml filan alıyor. 750'de sabit tutmaya çalış dedi, gerekirse mama takviyesi ile..

bakalım 3. ayında durum ne olacak.. hayırlısı..

benim kızım 4-5 gündür mememden emmek istemiyordu, biberonu da zor almaya başladı, doktor sıcaklardan dolayıdır herkes bu şikayetle geliyor bu ara dedi. ben de aynen senin dediğin gibi hoplaya zıplata evin içinde gezinerek emziriyorum. en fazla 10 dk emiyor. kızımı uyutup emzirmeyi denedim, o zaman da normalin 1/3'ü kadar emiyor.

ama kilosu içimi rahatlattı, önceki kadar takmıyorum kafama, sağlıklı olsun da azıcık zayıf da olsa sorun değil..

selam bayanlar hamileligimden beri ara ara takip etmeye calisiyorum ama cok bisey yazamadim. benim canim sikkin bu gunlerde. kizim ocagin basinda dogdu. ilk ay kilo almada sorunu vardi. sadece 650gr almisti. doktor mamaya baslatti 1 ay mama aldiktan sonra biberonu almamaya basladi. megerse sutum yetmeye baslamis kilo alimi normale dondu bizde rahatladik. son doktor kontolumuzde kilo alimi yine azlamis ek besinlere baslayabiliriz dedi. 2.5 haftadir meyveydi ,pirncli mamaydi, yogurttu doktorun verdigi listeyi deniyorum ama kesinlikle kabul etmiyor. babasiyla sebege donduk neler deniyoruz agzi kilitli sanki. nasil asabiliriz bu sorunu yardim ederseniz cok sevinirm

tatlı annişler nasılsınız epeydir giremedim kocişkom leptopu temizlemiş benim şifrem sayfalar falan hep gitmiş aklımada gelmiyoki gireyim şimdi buldum ve girdim isimlerinizide görünce mutlu oldum valla ... varmı ikinciye hamile olan benim günüm geçti ödüm koptu ama değilim stres sinir sıcaklar dan olmuş herhalde şimdide hiç kimseler yok . tek kaldım

selam bayanlar hamileligimden beri ara ara takip etmeye calisiyorum ama cok bisey yazamadim. benim canim sikkin bu gunlerde. kizim ocagin basinda dogdu. ilk ay kilo almada sorunu vardi. sadece 650gr almisti. doktor mamaya baslatti 1 ay mama aldiktan sonra biberonu almamaya basladi. megerse sutum yetmeye baslamis kilo alimi normale dondu bizde rahatladik. son doktor kontolumuzde kilo alimi yine azlamis ek besinlere baslayabiliriz dedi. 2.5 haftadir meyveydi ,pirncli mamaydi, yogurttu doktorun verdigi listeyi deniyorum ama kesinlikle kabul etmiyor. babasiyla sebege donduk neler deniyoruz agzi kilitli sanki. nasil asabiliriz bu sorunu yardim ederseniz cok sevinirm

5. aydan sonra benim sütüm yetmedi doktor mama başlattı . aldık ama onuda beğenmediaptamildi hemde ama çorbayı çok yiyo ve seviyo .. anlamadım gitti

buğün ikimizde çok çok şanslıymışız benim üzerimede çay döküldü bebişte kucağımdaydı onada geldi :43::43::43: baş parmağımın tırnağı kadar soyuldu baloncuk oldu . eşimede söyledim korktumda söylerken ama tepki vermedi bana ne bilim ya tedirgin oldum kızar falan diye ama baktıki stresliyim bişi demedi neyse ki buğünüde atlattık . inşallah yarın sapsağlam olurlar .

canım çok geçmiş olsun alahım bir daha yaşatmasın. hepimiz dikkat edelim teşekkürler paylaştığın için

Back