Günaydın arkadaşlar 6. ayımızı doldurucaz Allahın izniyle... Kahvaltıya başlayan annelerimizden kahvaltı tarifleri önerileri bekliyorum.. Teşekkür şimdiden arkadaşlar...
Birde yumurta günde ne kadar veriyorsunuz ben unlu mamasınada koyuyorum yarım sarısını onunn için kahvaltıda vermeyi düşünmüyorum...
canım ben kahvaltıda milupanın 8 tahıllı ballı mamasından veriyorum ama bitince daha vermem herhalde eşim almıştı kullandık işte..
mamanın yanında ayrı ufak bir kaseye yumurta sarısını eziyorum artık ilk zamanlarda ezip mamaya katıyordum ama artık tadını bilsn herşeyin ayrı ayrı..
başka bir kaseye de evde yaptığım lor peynirden yarım yemek kaşığı kadar koyuyorum.. azcık ondan azcık bundan derken hüpletiyoruz herşeyi..
yumurta sarısı için de başlangıçta 1/8ini veriyordum bize biraz alerji yaptı başta o yüzden 2 gün arayla alıştırarak verdim.. artık yarısını yiyor, birkaç güne de tümleriz..
eğer sıkıntı yaşamazsan alerji konusunda 2 hafta sonunda tüm sarıyı yiyebilmeli, ama kahvaltıda vermeye özen bence alışsın.. yani öğün düzenleri ölsün.. örn ileride büyüyünce kahvaltı tarzını öğleden sonraya bırakmasın..
tarifler için de gurmebebek.com yada milupanın sayfasına bakabilirsin çok güzel örnekler var :) hangi birini yazacağımı bilemedim..
milupadakiler malzemenin hepsini karıştırtıyor ama ayrı ayrı vermekte fayda var..
kolay gelsin
arkadaşlar sizden yardım istiyorum ek gıdaya yeni başlıycam ilk bebeğim oldugu için biraz tecrübesizim kahvaltı ve corba tariflerinizi verirmisiniz gün içinde ne kadar emziriyosunuz birde yogurdu sizce paket sütten mi yoksa acık süttenmi yapmalıyım yardımcı olursanız cok sevinirim...
başlangıç olarak kimi doktor yoğurt der, kimi meyve suyu der.. kimi meyve suyu şeker yapar direkt püre ver der.. kimisi de bebek meyveye alışır sonra sebze yemez sebze ile başlayın der :) senin doktorun hangilerden bilemiyorum ama ilk 3-4 gün elma suyu ile başla , reddederse zorlama 1 gün ara ver.. yada babası evde olduğu zaman o versin, bazen anneden almıyorlar nedense.. baktın alerji durumu yok, bana göre püreye geçmende sakınca yok.. 2-3 gün tek meyveden püre ver (cam rende ile kendin yapmanı tavsiye ederim)
meyveden de sıkıntı yoksa başka meyveye geç.. eğer reddetme olayı yoksa sabahları alıştır meyveye.. 2 hafta sonunda da sebzelere başlarsın..
önce havuç.. sonra havuç kabak.. sonra patates te katarsın.. örn 1 su bardağı su, 1 küçük havuç,1 küçük patates, 1 küçük kabaktan püre yaparsın .. ağzı kapalı yaklaşık 40dk kaynatırsın.. sonraki hafta da 1 tatlı kaşıği pirinç katabilirsin.. ilerledikçe sebze çeşitlerini zenginleştir.. çorbasını öğlen belirli saatlerde ver..
miktar yazmamışım.. hepsinin başlangıçı en fazla 1-2 tatlı kaşığı kadar olmalı .. zamanla artmalı.. ama arttırdıkça da verdiğin ek gıdanın toplamı 2 çay bardağını geçmemeli ..
amaç bebeklerin çiğneme öğürme refleksini geliştirmek, alabildiği kadar anne sütü alsın.. hayatında sadece 1 kez alıyorlar onu.. istediği kadar istediği zaman emsin..
beslenmenizin ilk ayının sonunda yoğurda da başlarsın.. günlük sütten olmalı.. yada güvendiğin birileri varsa hani köylerden fln getiren varsa öyle sütü tercih etmen daha da iyi olur.. organik olduğundan emin olursun en azından.. paket uht sütlerden mümkün olduğunca uzak dur.. günlük sütten sirkeyle kestirerek lor peynir de verebilirsin günlük 1 yemek kaşığını geçmeyecek kadar.. yoğurdu da ikindi yada akşam verirsin..
tuz şeker biliyorsunn yasak.. ben cicibebeye ve pekmeze karşıyım mesela.. ama buna sen karar vereceksin.. eğer bebeğin hiç birşeyi kabul etmiyor cici bebe yiyorsa ona bişi diyemem .. ama 1kez tadına alışan ondan kopamıyor gibime geliyor (çevremdekileri gözlemliyerek konuşuyorum)
pekmeze gelince .. glükoz.. buna da hiç gerek yok.. zaten bebeler yeterince enerjik.. pekmez de yerseler enerji patlaması yaşarlar bana göre..
aklıma gelen bişi yok şu anda.. tarif konusunda da üstteki mesajıma göz atarsın.. aklına takılan birşey olursa yardımcı oluruz canım..
kolay gelsin sana da :)