2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benim kızımda mama yogurt sevmiyor ama çorbaları yiyor tabi istediği kadarını uğraş alıcaktır ilk başta kaşığa alıştır su ver mesela çorbayıda dene benim hanım tatlıyı sevmiyor

her ay 1 kilo almak zorunda değil genetik bu durumlar arkadaşımın bebeği ilk ay 1 kilo aldı sonra hep 500 600 gr civarı doktoru çok iyi devam demiş obez bebeğe gerek yok ki genetikte kilolu aile varsa çocuğu azda beslesen tombiş oluyor benimki öyle uyuyarak emdiği için minikken uzun emiyordu şimdi 2 3 bazen 5 dk ama kilo alımı ii demekki hızlı içiyor stres yapma doktoruda takma keyfi yerindeyse yeter ben başta çok taktım şimdi rahatım doyuruyorum karnını atıyorum arabasına geziyoruz bol bol ve kaç ml içeceğine o karar verir ben emziriyorum nerden bilicem kaç cc içtiğini bana çok saçma geliyor aç çocuk durmaz zaten ama seninki minik içtiği kadar besle

Merhaba ;Umutlu87 uzun süredir bu forumu takip ediyorum ancak sırf sana yalnız olmadığını bildirmek için foruma yazıyorum.Benim bebeğimin suan 6. ayına 10 günü var ve 2,5 aylıkken emmeyi reddetti.Lohusalığın yanında onu emzirmeyi bu kadar cok isterken ve sütün varken,ona bakmak için işimi bırakmışken- bebeğini emzirememek ve aç olduğunu bilmek çok stres verici bir o kadar da üzücü idi.netten bircok yorum bilgi ve atmadığım takla kalmadı ve 5. ayına kadar neredeyse hiçbiryere çıkamadım ve her 2 saatte bir onu sallayarak uyutur ve emzirirdim bu çok yorucu ve sözümona eziyet bir durumdu.5 aydan sonra artık eskisi gibi sallama uyumamaya başlamasıyla son buldu bu seferde uyumadığı öğünleri ona sağarak biberonla veriyorum vedüşünün ki ona sağma işleminden sonra belki bir saat emzirmeye çalışırdım cünkü biberonu da almazdı.en son tek delikli damaklı biberonda karar kıldık ve ek gıdalara da başlamayla ;ben de - o da artık daha mutluyuz. Oldukça zor bir süreçti ve nette bir yazı okumuştum bu bana hep güç verdi.'Emmeyen bebek yoktur Emziremeyen Anne vardır.'İşte bu serüvenle bebeğimi emziriyorum hala daha biraz daha büyüdüğünde tekrar emmeye başlar ümidini taşıyorum. Çünkü ONU ve EMZİRMEYİ çooookkk seviyorummm :))))

yanlız olmadığımı bilmek çokta mutlu etmedi keşke emse bebeğin ben artık başa döneceğini sanmıyorum ayıkken emmiceni kabullendim büyüdükçe dahada akıllandı ve inatlaştı bende hep dua ederdim hamileyken sütüm bol bol olsun diye ama emmeyen bi bebek hiç düşünmemiştim biberonuda çok zorladım aç kaldı yinede almadı artık pes ettim uykuda emmesine razıyım bende bi yazı okumuştum bayan ne zaman 3 saate bi emzircem meme delisi sıkıldım yazıyordu ben ne kadar hevesliyim birini görsem emziren keşke bende kızımla bakışa bakışa emzirsem diye ama artık problem etmiyorum uyuttuğum zaman hamaktan alırken bağırıyo ağzını ayırıp ver diyor oda güzel bunada şükür ki ben emzirirken ek gıda biberon kaşık hiç sunmamıştım şimdide kahvaltıda cicibebe kaşık mamaları yemiyor çorba meyve seviyor bende sütlü prinçli mamanın içine peynir pekmez koyuyorum çok çok az yiyor zorla bugün biz kahvaltı yaparken mama sandalyesine oturttum ekmeğin içinden minik minik koparıp reçel sürdüm korktum ama yedi çay kaşığıyla peynir yumurta yedirdim bizimle kahvaltı yaptı gündüz 3 kez gecede 3 kez emziriyorum doktorum 6 aylık oldu anne sütü almasada devam sütü almasada sorun yok aldığı süt yetiyor sakin ol çok sağlıklı bilinçli ol devammm dedi kızım akşam 11de yattı sabah 10da kalktı öğlen 11.30da yattı 14.30da kalktı 5 gibi yattı 8de zor uyandırdım ağladı 10da tekrar uyudu hala uyuyor doktorumu aradım uyusun elleme dedi cuma günü tatile gidicez 4aylıkken 2 kez uçağa bindik ilk binişte eşim yoktu hostesle salladık çok ağladı ikincide biraz daha mutluydu eşim yanımızdaydı oyaladık ama yine salladık uyku düzeni bozulursa yandım 1.30saat banğır banğır bağıracak diye çok tedirğinim:18:

Son düzenleme:

mAŞALLAH NE KADAR COK UYUYAN BİR BEBEKMİŞ :)))) BEN DE EK GIDA OLARAK SADECE YOGURT(BÜYÜMİX) VE CORBA BAZEN DE MUHALLEBİ YEDİRİYORUM AMA 2 SAATE BİR SÜT İÇMESİNE DE ÖZEN GÖSTERİYORUM 6 AYLIK DOLANA KADAR 2 SAATE VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUM BİR DE AZ EMERSE SÜTÜMÜN AZALACAĞINDAN KORKUYORUM.SENDE BÖYLE BİŞİY OLDU MU DAHA AZ EMZİRİNCE SÜT AZALDI MI ,?

ewet maşallah bol uykumuz var ama benim kızımın karnı doyuyor deliksiz uyuyup büyüme hormonlarını geliştiriyor ayıkkende inadına hareketli artık düz uyumuyor bi o yana bi bu yanaya karnının üstünde uyuyor en ellemiyorum kendisi istediğini yapıyor ayak parmakları ağızda ve çok istediği bi oyuncağı varsa sürünüyordu artık yavaştan emekler gibi yapıyor doktor bile şaşırdı gece uykumuz bazen 1 2 gibi olsada onun nedenide fazla uyudungundan ama genelde 10 11 civarı akşam uykusuna yatışımız olur ve deliksiz bende 6 aylık olasıya kadar öyle yaptım 2 saat bazen emer uyanır 1 saat olmadan tekrar uyku isterdi yine ve uyurken uyanmadan saatsizde emzirdim ama doktorum artık sütün onu doyurmayacağını ve ek gıda vermemi söyledi ve bende artık çok huzurlu bi şekilde hem emzirip hem yediriyorum zaten ek gıda 2.5 3 saat tok tutuyor ama uyuduğu için kısa süreli emiyorda önceden emmeyince gögüslerim mastit oluyordu artık öle bi sorun kalmadı doktoruma sütüm azalıyomu dedim alaksı yok artık taş gibi meme olmaz dedi hiç üzülme başkalarınada bakma herkez konuşur çene bol senin benim herkezin bebeğinin durumu isteği farklı bana biri aaa niye öyle besliyosun niye böyle giydiriyosun yaramaz filan deyince sizene benim bebeğim benim kızım böle sizi ilgilendirmez diyorum ben annesiyim ben büyütücem en ii ben bilirim gerisi boşş

canım belki bebeğin ek gıdaya hazır değildir..
bir de şöyle deneyin.. babası evdeyken sen odadan çık görünme.. belki babasının şaklabanlıklarıyla yer bir iki lokma.. ama istemiyorsa da zorlama 1 hafta ara ver tekrar dene..
yoksa bu sefer kaşık görüntüsü ona kabus gibi gelmeye başlar, kaşığı her gördüğünde ağzını kilitler.. umarım faydası olur canım.. kolay gelsin

emzirme hikayeni okuyunca sanki bu satırları ben yazmışım gibi hissettim.Benim bebeğim de salla salla uyuturdum sonra emince hemen uyanırdı :)) herkesinki emerek uyur bizimki emince uyanıyor diyordum.yere boylu boyunca carsaf seriyorum üstünde bir oyana bir bu yana dönüyor. yüzey gibi sürünmeler de geçenhaftadan beri baya belirgin.bakalım haftaya kontrolümüz var tahminim 8.500 gram .acaba ben de senin gibi 6 aydan sonra bu sekilde sadece uyuduğunda mı versem . yani suan karnı doyunca mı nedir emince göğüslerimi tam boşaltmıyor ben de sağıyorum uyanınca içiriyorum.biberonu da çok sevmediğine göre sanırım uyanıkken sütümle de beslediğim için oluyor heralde.aslında boşaltmadığı için sütüm azalmasn diede sağıyorum biraz cok da hoşuma gittiği sölenemez sağma işlemi meşakkat istiyor.ama bensanki sağınca biraz daha sütümü artmış gibi hissediyorum eskiye nazaran.

bu sabah ateşimiz 38.3 e çıktı ilaç verdim kakası da yeşile döndü doktoru düşmezse ateş ve kakası 7-8 defa olursa getirin dedi.ya grip oldu yine boğaz enfeksiyonu yahut dişten olabilir die düşünüyorum senin bebeğin dişleri çıktı mı?

Günaydın arkadaşlar 6. ayımızı doldurucaz Allahın izniyle... Kahvaltıya başlayan annelerimizden kahvaltı tarifleri önerileri bekliyorum.. Teşekkür şimdiden arkadaşlar...
Birde yumurta günde ne kadar veriyorsunuz ben unlu mamasınada koyuyorum yarım sarısını onunn için kahvaltıda vermeyi düşünmüyorum...

arkadaşlar sizden yardım istiyorum ek gıdaya yeni başlıycam ilk bebeğim oldugu için biraz tecrübesizim kahvaltı ve corba tariflerinizi verirmisiniz gün içinde ne kadar emziriyosunuz birde yogurdu sizce paket sütten mi yoksa acık süttenmi yapmalıyım yardımcı olursanız cok sevinirim...

Tarifler konusunda birşey diyemicem canım bu hafta doktor kontrolümüz var doktordan alınca yazarım.. yoğurdu ben günlük sütten yapıyorum...emzirmeye gelincede öğlen ve akşam olmak üzere 2 çay bardağı mamamız var birde ikindide meyve püremiz onun dışında 2 satte bir emiyoruz ek gıdaya fazla dadanmak istemiyorum anne sütünün yerini hiçbiri tutmaz verebildiğim kadar çok vermek istiyorum...

canım ben kahvaltıda milupanın 8 tahıllı ballı mamasından veriyorum ama bitince daha vermem herhalde eşim almıştı kullandık işte..
mamanın yanında ayrı ufak bir kaseye yumurta sarısını eziyorum artık ilk zamanlarda ezip mamaya katıyordum ama artık tadını bilsn herşeyin ayrı ayrı..
başka bir kaseye de evde yaptığım lor peynirden yarım yemek kaşığı kadar koyuyorum.. azcık ondan azcık bundan derken hüpletiyoruz herşeyi..
yumurta sarısı için de başlangıçta 1/8ini veriyordum bize biraz alerji yaptı başta o yüzden 2 gün arayla alıştırarak verdim.. artık yarısını yiyor, birkaç güne de tümleriz..
eğer sıkıntı yaşamazsan alerji konusunda 2 hafta sonunda tüm sarıyı yiyebilmeli, ama kahvaltıda vermeye özen bence alışsın.. yani öğün düzenleri ölsün.. örn ileride büyüyünce kahvaltı tarzını öğleden sonraya bırakmasın..
tarifler için de gurmebebek.com yada milupanın sayfasına bakabilirsin çok güzel örnekler var :) hangi birini yazacağımı bilemedim..
milupadakiler malzemenin hepsini karıştırtıyor ama ayrı ayrı vermekte fayda var..
kolay gelsin

başlangıç olarak kimi doktor yoğurt der, kimi meyve suyu der.. kimi meyve suyu şeker yapar direkt püre ver der.. kimisi de bebek meyveye alışır sonra sebze yemez sebze ile başlayın der :) senin doktorun hangilerden bilemiyorum ama ilk 3-4 gün elma suyu ile başla , reddederse zorlama 1 gün ara ver.. yada babası evde olduğu zaman o versin, bazen anneden almıyorlar nedense.. baktın alerji durumu yok, bana göre püreye geçmende sakınca yok.. 2-3 gün tek meyveden püre ver (cam rende ile kendin yapmanı tavsiye ederim)
meyveden de sıkıntı yoksa başka meyveye geç.. eğer reddetme olayı yoksa sabahları alıştır meyveye.. 2 hafta sonunda da sebzelere başlarsın..
önce havuç.. sonra havuç kabak.. sonra patates te katarsın.. örn 1 su bardağı su, 1 küçük havuç,1 küçük patates, 1 küçük kabaktan püre yaparsın .. ağzı kapalı yaklaşık 40dk kaynatırsın.. sonraki hafta da 1 tatlı kaşıği pirinç katabilirsin.. ilerledikçe sebze çeşitlerini zenginleştir.. çorbasını öğlen belirli saatlerde ver..
miktar yazmamışım.. hepsinin başlangıçı en fazla 1-2 tatlı kaşığı kadar olmalı .. zamanla artmalı.. ama arttırdıkça da verdiğin ek gıdanın toplamı 2 çay bardağını geçmemeli ..
amaç bebeklerin çiğneme öğürme refleksini geliştirmek, alabildiği kadar anne sütü alsın.. hayatında sadece 1 kez alıyorlar onu.. istediği kadar istediği zaman emsin..
beslenmenizin ilk ayının sonunda yoğurda da başlarsın.. günlük sütten olmalı.. yada güvendiğin birileri varsa hani köylerden fln getiren varsa öyle sütü tercih etmen daha da iyi olur.. organik olduğundan emin olursun en azından.. paket uht sütlerden mümkün olduğunca uzak dur.. günlük sütten sirkeyle kestirerek lor peynir de verebilirsin günlük 1 yemek kaşığını geçmeyecek kadar.. yoğurdu da ikindi yada akşam verirsin..
tuz şeker biliyorsunn yasak.. ben cicibebeye ve pekmeze karşıyım mesela.. ama buna sen karar vereceksin.. eğer bebeğin hiç birşeyi kabul etmiyor cici bebe yiyorsa ona bişi diyemem .. ama 1kez tadına alışan ondan kopamıyor gibime geliyor (çevremdekileri gözlemliyerek konuşuyorum)
pekmeze gelince .. glükoz.. buna da hiç gerek yok.. zaten bebeler yeterince enerjik.. pekmez de yerseler enerji patlaması yaşarlar bana göre..
aklıma gelen bişi yok şu anda.. tarif konusunda da üstteki mesajıma göz atarsın.. aklına takılan birşey olursa yardımcı oluruz canım..
kolay gelsin sana da :)

Ağzına sağlık canım dediğin siteyede baktım incelememde fayda var:)

cok tesekkür ederim fikirlerin için daha dr a götürmedim ek gıda için en kısa zamanda götüreceğim ama azar azar başlamak istedim babymix in sade yogurdu var onu cok severek yedi ama kendim yapacagım bundan sonra birde bugün semizotu patates domates kırmızı mercimek ve zeytin yagından oluşan bir corba yaptım onuda sevdi.. şeftali ve muzu karıştırdım onu pek sevmedi ama tekrar deniycem bakalım dr rumuz ne önerecek yumurtayı dr a sormadan vermek istemedim....

kızım 2 ocak doğumlu ve 2 dişimiz şimdiden çıktı.çok huysuz ve aç ...çok zor yiyio çok az yiyor.damakları acıyor kaşınıyor.of çok zor saat başı ayaktayım.bir ağlama sesiyle ememeden yoruluyor yatırıyorum yatağına.ya da az emiyor.

kızlar nasılsınız ses seda yok buralarda pek :) bende tatildeydim yazılanları okuyorum bir sorum olacak ..

meleklerinizi oturtmaya başladınz mı acaba? Doktorlarınız ne diyor bu konuda .
ben henüz başlamadım ama destekli oturtmaya başlamalısın falan diyor yakınlarım doktoruma henüz danışmadım .

ayrıca bugün kızım bizim yatagımızın ortasında yatarken sürünerek yataktan düşmeyi başardı . Lavabodaydım küt sesiyle ne olduğumu sasırdım kendime çok kızdım ama bu ilk olan bişeydi o kadar ortadayken nasıl sürünüp yatagın kenarından uçmayı becerdi hala anlayamıyorum Dİkkat edin kuzucuklara meleğime bişe olmadı ama çok korktu yavrumm

Allah kolaylik versin canim, benim henuz dis tecrubem yok ama jeller varmis, agri azaltiyo sanirim doktoruna onu bi sorsan?

gecmisler olsun, cok sukur bisey olmamis kuzuna, ne kadar dikkat etsek de bi yolunu buluyo bu veledler...
oturtma konusunda cogu kisiden "doktor oturtmayin dedi" lafini duyuyorum aslinda.. ama sen ne yapiyorsun dersen oturtuyorum.. dayim cocuk doktorudur ona guveniyorum, "oturmak istiyo hep napiyim" diye sordum, "oturt bisey olmaz, birazdan kendi yorulur zaten" dedi.. ama bazi bebeklerde omurga sorunlari olabiliyor, o zaman kendi doktoruna sormak kaliyor yine geriye :)

anladım canım çok teşekkür ederim bugün biraz destek minderiyle oturttum dediğin gibi 5-6 dakika sonra yorulup kafayı yana yatırdı :) napsın çocuklar sürekli dön dön yat istemiyorlar değişiklik onların en doğal hakkı otursunlar azcık azcık bakalım :)

pırlantalarınız hayırlı olsun canım.. doktora danışarak şu damak için olan jellerden kullan derim.. benim oğlan da bir akşam ne süt içmek istedi ne de pirinçli mama.. sonradan aklıma damaklarının ağrıyor olabileceği aklıma geldi.. jelden sürtüm 5dk sonra biberonu tekrar teklif ettiğimde sorunssuz içti..

ah yavrum geçmş olsun.. artık daha dikkatli olmamız gerekiyor.. hoş benim oğlan daha okadar hareketlenmedi.. ama nezaman ne yapacakları belli olmuyor
,ben destekli oturtuyorum... bebekler artık yatmaktan sıkılıyorlar.. oturarak çevreyi keşfetmek istiyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…