2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

arkadaşlar 14.haftada bebek 40-45 gram olmalıymış benim minnoşum 72 gram. boyle giderse ben normal doğum yapamammı?

ıı ıı onları dikkate alma canım .o en alt sınır değerleri .
benim bebişte 2-3 hafta ilerdekilerin kilosunda .4 kg olan bebekler bile normal doğumla dünyaya geliyorlar.
ben oğlumu 38+6 da 3.200 gramla normal doğumla dünyya getirirken arkadaşım 42. haftasında 4.100 gramlık kızının normal doğumla kucağına aldı.halbuki aynı günler doğuracaktık

arkadaşlar 14.haftada bebek 40-45 gram olmalıymış benim minnoşum 72 gram. boyle giderse ben normal doğum yapamammı?

Canım henüz bunlar için çoooooook erken, hem tüm doktorlar üstüna basa basa vurguluyor, gebeliğin ilk dönemlerinde bebğinizin boy ve kilosunu başkasıyla kıyaslamayın, standartı yoktur diye, çünkü gün gün bile çok değişiyor

bebeğin kilosu normal doğum için uygun olsa bile çatı kontrolü yapılınca doktor size malesef çatınız dar sezeryan olacaksınızda diyebiliyor özellikle boyu kısa olan bazı arkadaşlar çatı darlığı yüzünden sezeryan olmuşlardı.
gebeliğin son haftalarında 2 parmakla alttan vajinadan yani çatınızı kontrol ediyor legen kemiklerinizin genişliğine bakılıyor eğer onay verirse normal doğum diyor yok dar ise açılamaz olarak görürse direk sezeryan diyor.

teşekkürler arkadaşlar..
inşallah normal doğum yapabilirim..

benim esim kiloyu hicc sewmezz balik etli kizlari bilee cook kilolu bulurmuss ben balik etliyimm ewlenmeden once 65 kiloydumm ama beni gorunce asik oldu heralde kilolarimm hic gozune carpmamis simdi sorun etmiyo kilolarimi hamileyimm diye ama dikkat ett cook kilo alma dogumdan sonrada zayiflamaya bak diyorrr benim vucudum kilo almaya cook elverislii umarimm cokk kilo almam diyet te yapamam emziriyorr olucamm nasil gidicek kilolar bilmiyorumm :26::26:

şimdiden kafana takma canım .
o zaman hamur işi yemiceksin bol su içip her gün düzenli yürüyüş yaparak en azami kiloyu alacaksın .doğumdan sonrada bol su ile emzirdikçe vericeksin .zaten doğumdan sonrası içinde masum olan spor yürüyüş .takma kafana şimdiden hep birlikte veririz.

[SUB][/SUB]
ayy benim eşimde kilodan nefret ediyo... biraz fazla yemek yesem hemen dikkat et bak kilo alacaksın hamilelikte çok kilo almam inş. bünyem almaya elverişli değil ama zayıflar daha çok kilo alarak tamamlıyolar hamileliği hayırlısı.....
bide kızlar kakao yağı kremini nerden alabiliriz ecznedenmi aktardanmı

evet haklısın azıcık hareket şart.ben kızımda çok ihmal ettim kendimi ilk çocuk tecrübesizlik vede cehalettende korumaya çalıştım.bayağı bir yoruldum.benim kızımı sütten kesene kadar uykusu yoktu.hele 10 aylık olana kadar uyku nedir ne o bildi nede biz.doktor bile çare bulamamıştı.ama allaha şükür şimdi normale döndü...hurma hem tok tutar hem şeker ihtiyacını karşılar hem bağırsakları çalıştırır hemde doğumu kolaylaştırır.süt bezelerini arttırı...bayağı sağlıklı yani başlamakta iyi yapmışsın...

attardan canım kakao çekirdeği yağı kremi de verirler böyle minik cam bir kapta...

canımlarım hepinize iyi akşamlar benim mesaim bitti ben kaçar arkadaşımı ziyerete gideceğim...öptüm hepinizi...kendinize vede bebişlerinize iyi bakın...iyi akşamlar....

kakao yağını aktarlardan yani baharatçılarda bulunur. eczanede bulursun ama biraz pahalı olur.ama tavsiye etmem sürme hiç kokusu iğrenç gelmişti burdaki arkadaşlarda kullanmştı ben bir sefer sürdüm çikolata banyosunda gibi gitmedi kokusu iki gün diye daha elememiştim bir dene istersen belki sen memnun kalabilirsin

evet canım hurma şuan favorim diyebilrim bir de incir var .arkadaşlara yemeğe gideceğim bakalım ,samsundan incirim gelmiş mi arkadaşın eşi turnedeyken incir getirmiş karısı da bana incir yiyoruz dedi ee hamiş kadına incir denir mi ben hamileyim payımı istiyorum dedim bakalım umarım getirmiştir incirimi .doğumdan sonra bebekler biraz yıpratıyor dediğin gibi .benim arkadaşım şimdi laf atıyor kimseye baktırmam kendim bakarım diye.bakalım hal kalıcak mı bebişle bie bakamıcaktır ,yorgunluk ,uykusuzluk 2 hafta annem kalmıştı yanımda annem gitti fevrim döndü benim ,oğlan gazman kesildi başıma ,gece ayaktayız hep sürekli emişiyoruz ,kafam gidyor pat uyanıyorum oğlan hal aemiyor .eşim kalkıyor az bakayım se yat diyor ama adamcağız işe gidicek 1 saat dinleneyim diyor geri kaldırıyor beni ben kuş oluyorum tabi öyle öyle geçirdim şimdi ama gaz için aktardan ceviz alacağım hint cevizi bakalım bebiş mi gazlı yoksa şansım dan mı denicez bakalım .tecrübe çok önemli gerçekten .

banada müsade kaçtım
oğluş uyandı besleyeyim sonra giyinip babamızı beklicez yemek yapmıcam ne güzel şey ya bu misafirliğe davet edilmek .

ahh cnmm ahhhhhhhhhhhh benim nelerr cektigimi bir bilsen ben burda disari cikamiyorumm bir bayanin esi yaninda olmadan disari cikmasi sakincali burdaa esimde calisiyorr ben hep ewdeyimm oturuyorumm cikamiyorumm bir yere sadece gecelerii oda arabayla esim yorgun geliyorr hergunn de cikamiyoruzz:26::26: turkiyeyede kasimda donmeyi dusunuyoruzz yanii bomba gbii olucamm galibaa

benim esimde ayni kilolu kadinn cook itici geliyomus ona en ideal 38 beden mis ben ust 40 alt 42 giyiniyorumm :26: esimin dedikleri beni psikolojikmen cook etkiliyorr kendii mi cook kilolu zannediyorumm moralim bozuluyorr ilk ewlendigimiz zamanlar kot pantolan giymistimm kot senii cook kilolu gosteriyo dedi artikk kot giymezz oldumm yaa nasil birseydirr bu kafama takmak istemiyorumm ama elimde degill

banada müsade kaçtım
oğluş uyandı besleyeyim sonra giyinip babamızı beklicez yemek yapmıcam ne güzel şey ya bu misafirliğe davet edilmek .

ayy ewtt yemek yapmamak cook guzell birr duyguu yaa hergunn ne yapiyimm diyee dusunmektenn beynim hasAR goruyorr yaa bugun ne yemek yapicam mesela hicc bilmiyorumm aklimada bise gelmiyorr

kızlar beişklere falan bakıyomusunuz hazırlık falan ben hiç bişi yapmadım daha çok küçük 8. ayından sonra düşünüyorum hazırlıklara

kızlar beişklere falan bakıyomusunuz hazırlık falan ben hiç bişi yapmadım daha çok küçük 8. Ayından sonra düşünüyorum hazırlıklara

cnmm zıbın felan 2 3 tane al da giysiye fazla saldırma ben küçük küçük başladım açıkcasııı. Birden alıncada masraflı oluyoo bu seferde ister istemez kaliteden ödün vermek zorunda kalırsınnn. Annen yada güvendiğin emin samimi arkadaşından liste al zaten elzem olanları söyleyecek şimdi kampanyalar indirimlerde var yavaş yavaş haftasonu çıktığında küçük şeylerini alırsınn.benim annem ve ablam çok deneyimli bu konudaaa. Ben hep soruyorumm. şimdi bunu al diyorlar kafama göre kaliteyi arıyorum gezerken indirim nerdeyse alıp koyuyorumm.yoksa bitmezz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…