2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

yoğurt yapma denemem başarısız oldu malesef allaftan azişi denedim
benim de bugün ilk defa tutmadı mamayla yapıyorum.. bugün nedense tuhaf bir durumla karşılaştım..
alt tarafında su vardı.. süt üste çıkmış çok mu sıcak koydum acaba bilemedim..

ay çok güldüm bizimki de çok hırçınlaşıyor birşeyi başaramayınca.. deli oluyor resmen..
üstünü başını yolacak gibi oluyor kıyafetlerini sıkıyor yumruk şeklinde duruyor elleri hep.. bir de ağlamak olsa ah.. sürekli bağırıyor sinirinden..
bende bugün kabak bezelye havuç ıspanak püresi yaptım.. pirinç katıyorum sebze püresine 1-2 kez de irmik katmıştım pirinç yerine..
çok şükür şimdiye kadar red etmedi püreleri.. ilk kabak deneyimi haricinde..
babamız akşam hipp'in kaşık mamalarından almış.. yulaflı, pirinçli.. birtane de sanırım tahıl+elma gece maması..
hıı bir de milupanın 8tahıllı ballı 6. aydan itibaren yazıyor.. adam hevesinden ne aldığına bile doğru düzgün bakamamış
püre çeşitleri de almış hippin..
o yetmiyormuş gibi bir de 4-5 kg yakın muz almış oğluma aldım demez mi birde..
Emre muz yemiyor ki henüz dedim.. olsun azıcık tattır.. neyse.. bende elma püresine azıcık muz kattım parmak genişliğinde bir minik parça .. kabız mabız yapar diye korktum amannn amaann..

Arkadslar bn foruma herzaman giremiyorum .geriye dönüp okudum biraz .bikaç sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim.bebeğim 26 ocak doğumlu mayıs 26da 4.ayımız bitecek.şuan 5.600.sizce nasıl.
bebeğinde kalbinde üfürüm olup kapanan oldu mu?
bebeğim elini emmek istiyor ,beni emmek istemiyor .sizde de var mı böyle durumlar.eldiven geçiriyorum .bu seferde eldiveneleri kemiriyor.

bir de tabi bu göbekler.benim göbeğim halen kocaman yaaa.neden inmiyor .sizlerin indi mi?

Benim oğlan niye sebze sevmiyor yaa.. İlla tadını değiştirecek bişey eklemeliyim
Benim oğlumda hala masum üfürm var..
Eldiven için çok büyük artık, bırak tanısın ellerini. Dünyayı elleri ve ağzıyla tanıyorlar.

benimki de inmedi, dr a ordum ne zaman inecek diye, mekik filan çekmemi söyledi ben kendi kendine inecek sanmıştım

yer annesi sebzeyi de..
ben sonraki yaptığım kabağa patates te katmıştım..
ilk zamanlar alışsın diye de 1 talı kaşığı sütlü pirinçli katıyordum.. artık ona da gerek yok..

benim de bugün ilk defa tutmadı mamayla yapıyorum.. bugün nedense tuhaf bir durumla karşılaştım..
alt tarafında su vardı.. süt üste çıkmış çok mu sıcak koydum acaba bilemedim..

..
mamayla yaptığın tarifi ayrıntılı yazarmısın canım

mamayla yaptığın tarifi ayrıntılı yazarmısın canım

90ml suya 4 ölçek aptamil 1, normal sütünü hazırlar gibi ısısı + 2-3çay kaşığı yoğurt.. minik püre kavanozlarına tam geliyor .. sarıp 4-5 saat bekletiyorum sonra da buzdolabında 2-3 saat dinlendiriyorum..
bugünkünü biraz daha sıcak yaptım daha güzel tutar diye düşünmüştüm... ama rezil ettim sütü :)))
biraz sulu oluyor da normal yoğurda göre

yer annesi sebzeyi de..
ben sonraki yaptığım kabağa patates te katmıştım..
ilk zamanlar alışsın diye de 1 talı kaşığı sütlü pirinçli katıyordum.. artık ona da gerek yok..

Ben de patates, t. fasulye, kabak, ıspanak, patates, havuç haşlıyorum. Sonra onu püre yapıyorum. Bugün içine milupa ekledim tahıl, ben de baktım tadına, aboovvv hakkat çok güzel olmuştu yav.

ben ciddi ciddi lymonatayı merak ettim.bu saate kadar çoktan gelip bilgisayarın başına oturması gerekmiyormuydu?

az önce ilk yoğurdumu mayaladım kızlar inşallah tutar:)
bunu aoç günlükle mayaladım tabi, hele bu tutsun bebeğime özel sütlerle yaparım artık.
sizler süt olarak ne kullanıyorsunuz?

biz ne zaman yiyecez bunları acaba :)

aynen ya ben sabırsızlanıyorum ama annem en rahat günlerin rahat rahat emzir koy kenara diyo öbür türlü neden yemiyo azıcık ye nolur ye yedi kustu bi daha yedirsem mi diye düşünüp durcaksın diyo ama ne bileyim ben de ek gıdayageçmek istiyorum

kızlar geçmişi hızlı hızlı okudum ama bir bilgiye varamadım lütfen yardımcı olun benim göbek mide büyüdükçe büyüdü 3.5 ay oldu sezaryen doğum olalı acaba mekik çekebilirmiyim birde nasıl spor yapıcam lütfen siz neler yaptınız sezaryen olanlar günde 1 saat koşuyordum ama bu sefer sütüm azaldı koşmayı geri bırakdım süt olsun diye durmadan onu yemek bunu yemek canımı sıkıyor nolursunuz bi tiyo verin kızlar canımı sıka sıka bi hal oldum ne yapmalıyım:18:

canım kelin merhemi olsa başına sürer durumundayım ben de. maalesef 3-4 aylık hamile gibiyim, sütüm de sürekli azalıyor ben tam gaz yiyorum halbuki

az önce ilk yoğurdumu mayaladım kızlar inşallah tutar:)
bunu aoç günlükle mayaladım tabi, hele bu tutsun bebeğime özel sütlerle yaparım artık.
sizler süt olarak ne kullanıyorsunuz?
Ben aoç günlük süt kullanıyorum doktorumun tavsiyesiyle ve tam 1 yıldır ev yoğurdu tüketiyorum.

Ama senin yaptığın yemekleri şağır şupur yiyince de çok mutlu oluyorsun yaa:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…