• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada kızlar bebeklerinizin başını nasıl yıkıyorsunuz herkes aman kulağına su kaçırma nasıl tek yıkıyorsun kulağına su kaçırırsın deyip duruyor sinir oluyorum sizler nasıl yapıyorsunuz
ben de filede yikiyorum, basini yikayacagim zaman yuzustu yatiyorken basini yan cevirip bi elimi cene-boyun-gogus bolgesine yayiyorum ki kaldirabileyim basini. suyu da basinin tepesinden dokuyorum kulaklara dogru. dokulen su zaten kulagin arkasindan geldigi icin fiziken kulaga girmemis oluyo :27:

Kızlar maşallah hepinizin bebekleri çok tatlı. Oğlanların büyük kısmı yakışıklı sarışınlardan oluşuyor. Benim oğlan sizinkinin yanında bayağı bir çifte kavrulmuş. Umarım fotosunu eklemeyi başarabilmişimdir.

masallah bu kavruk yakisikliya, cin gibi bakiyor :9:

ne çok uyudu oğlum bugün ya:53:

kızlar yoğurttan bahsetmişsiniz, yoğurt yaparken sarmanıza gerek yok, ılık süte biraz yoğurdu karıştırıp ağzı açık şekilde fırına koyun.. 5-6 saat sonra taş gibi oluyor..
5-6 saat fırın çalışcakmı bide kaç derecede oğlana yumuşak iyide kendimize denerim belki

Kızlar maşallah hepinizin bebekleri çok tatlı. Oğlanların büyük kısmı yakışıklı sarışınlardan oluşuyor. Benim oğlan sizinkinin yanında bayağı bir çifte kavrulmuş. Umarım fotosunu eklemeyi başarabilmişimdir.
Bir de ev tipi anakucağı kullanıyorsanız bu sıralar dikkatli olmakta fayda var. Benimki dünden beri ayaklarını yukarı çekip topuklarından destek alıp belini kaldırıyor ve kendisini geriye atıyor.2 gündür kemerini bağlıyorum. Ana kucağını da yastıkların arasında tutuyorum.
nihayet bir esmer akışıklı gördük maşallah otoriteyi kurmuş şimdiden kumandayla :)

Buda benim kucuk askim... Coook seviyorum bebegimi :emir_bebek:

marmelatte, lymonata, gamze, feryal,
melniz (kız bebişine ne verdin de ekşitti kendisini :) )
claramavi,
maşallah yavrulara.. kaçırdığım resim yok sanırım :) ocak topiğindeki erkekler de pek yakışıklı anam..
hehe biz de aralık temsilcisiyiz :P kıskandık ta resimleri :P

Eki Görüntüle 410587 Eki Görüntüle 410590 Eki Görüntüle 410591 Eki Görüntüle 410596 Eki Görüntüle 410597 Eki Görüntüle 410598

maaşallah arkadaşlar oğluşlarınız birbirinden şekerler.e benim başım kelmi bende koyayım bari birkaç resim.Eki Görüntüle 410626 Eki Görüntüle 410627 Eki Görüntüle 410628 Eki Görüntüle 410629

ocak bebeklerinin çoğu erkek mi ne? maşallah hepsi de çok yakışıklı . bnm de maviş bi yakışıklım var.

bu arada kızlar, ev sahibim üst katta o kadar gürültü yapıyo ki bebeğim sırf o yüzden uyanıyo. ya da korkup ağlıyo. az önce ağladı, gidip baktım uyuyo. dün sinirden ağladım. evde sürkli tadilat varmış gibi sesler çıkartıyolar. Allah'ım yardım et!

maşallah tontişlere.Yalnız erkeklerin çoğu birbirine benziyor.Kıvanç kıvamındalar.Benim oğlum kenan abisinin peşinden gidecek sanırım.YERİM BEN ONLARI YAAA.Sanki yeni nesil daha yakışıklı olucak.Yandı kızlar :9::9::9:

aynı sorun bende de var canım.Sinir oluyorum üst komşuya ne kavgaları bitiyor ne gürültüleri.Dan diye bir şey düşürüyorlar,kapıları kapatırken kıracaklar sanki bu seslere oğlum hemen uykusundan uyanıveriyor.Birgün utanmasam kapılarına çıkacağım :47::47:

oy oy yerim ben senin ağzını.Yakışıklı şeeey.:16::16:

benim sıpa uykucu uyur o akşam da:)) ama uyansa gezmeye gideriz demiştim şimdi hevesim kaçtı uyansın trip atıcam çıkarmıycam dışarı:1: canım benim oğlanı bu saatlerde yıkasam ben bir vurur kafayı bir daha da kalkmaz yani akşam uyku saatine yakın yıkıyorum oyüzden

bu arada kızlar bebeklerinizin başını nasıl yıkıyorsunuz herkes aman kulağına su kaçırma nasıl tek yıkıyorsun kulağına su kaçırırsın deyip duruyor sinir oluyorum sizler nasıl yapıyorsunuz

Canım benim oğluşun kulağı ağrıyınca dr.umuz pamuğa zeytin yağı sür ve banyo yaparken kapa demişti.Ben de öyle yapıyorum.Zaten yüzüstü yatırıyor annem kucağına (artık beraber yıkanıyorlar.Güç yetmiyorda artık :9: ) yüzünü de öyle sıyırarak yıkıyoruz.Anne ile kolay oluyor tabi.Annem olmadan hala yıkayamıyorum :9::9: rahatlıktan biraz da.

feryalim z.yağlı pamuk harika fikir:46: teşekkür ederim paylaştığın için. dikkat ediyorum kaçmasına pek imkan yok aslında ama önlem amaçlı olabilir. herkes kulağa dikkat et deyince vardır birşey dedim:)) gerçi melnizin paylaştığı videoyu görünce üstüme acayip bir rahatlık geldi o bebeğin kulağına su kaçmıyorsa benim oğlanın kulağına asla bişey olmaz:1: video çok güzelmiş ya kendinden geçti bebek banyo masaj ohh deliksiz uyku:16:
aa feryal benim oğlanı unutma benim sıpadan da kıvanç çıkmaz:1:

feryalim z.yağlı pamuk harika fikir:46: teşekkür ederim paylaştığın için. dikkat ediyorum kaçmasına pek imkan yok aslında ama önlem amaçlı olabilir. herkes kulağa dikkat et deyince vardır birşey dedim:)) gerçi melnizin paylaştığı videoyu görünce üstüme acayip bir rahatlık geldi o bebeğin kulağına su kaçmıyorsa benim oğlanın kulağına asla bişey olmaz:1: video çok güzelmiş ya kendinden geçti bebek banyo masaj ohh deliksiz uyku:16:

işte bizim oğlanın kulakları enfeksiyon kapınca dr. söyledi.çıkardıktan sonra kulağın yağını silmek gıcık oluyor ama ağrımasından iyidir.

hakkat canım ya seninkide de kenan vari bir hava var :42::42::42: olsun yaa ben açıkcası benim oğlum esmer yakışılısı olsun istedim hep :9::9: tam kömür esmer değil tabii. sarışının adı esmerin tadı yani :46::46::46:

işte bizim oğlanın kulakları enfeksiyon kapınca dr. söyledi.çıkardıktan sonra kulağın yağını silmek gıcık oluyor ama ağrımasından iyidir.

hakkat canım ya seninkide de kenan vari bir hava var :42::42::42: olsun yaa ben açıkcası benim oğlum esmer yakışılısı olsun istedim hep :9::9: tam kömür esmer değil tabii. sarışının adı esmerin tadı yani :46::46::46:

ben de hamileyken laf olsun diye eşime sana benzesin senin gibi esmer olsun dedim çok içten demişim galiba cidden esmer çıktı çocuk:1: ayyy kenan olur ama oğlum çıldırcak oğlum sen de kenan havası varmış dicem:1: saçlar siyah da ten beyaz pancar gibi gezeriz ana oğul:37: evet evet bizimkiler de esmer yakışıklısı olur dimi:)))

canım o videoya aldanma yinede onlar yeni doğan anne karnına alışılkık geçmemiş henüz :34:

canım o videoya aldanma yinede onlar yeni doğan anne karnına alışılkık geçmemiş henüz :34:

yok canım zaten imkanmı var benim koca sıpanın öyle durmasına:)) dikkat ediyorum ben yıkarken okadar sık yıkamama rağmen şükür bir sorun yaşamadık. ama çok tatlıydı bebek ya bayıldım:)

Son düzenleme:
bugün oğlum nerdeyse bütün gün uyudu sağolsun:4: eşim de aradı 8buçuk gibi gelecekmiş:4: siz de olmasanız yalnızları oynıcam yani:1:

Boyun altı kızarıklıklarına ne sürüyosunuz kızlarr

benim oğlum gündüzleri yarım saat uyuyor en fazla 40 dk. sanırım uyku remlerine geçişte sorun yaşıyoruz:) o an müdahale edersem tekrar dalabilirse bi 40 dk daha uyuyor..
tabi bide memede uyuma keyfi var beyfendinin..

Bizde de uyku aşamalarına geçişte sorun var.Gündüzleri saatle kurulmuş gibi tam tamına 40-45 dakika uyuyor. Ne eksik ne de fazla. Gece uykusuna saat 8 gibi yatıyor. Yine tam 45 dakika sonra uyanıyor. Neyse ki bir iki pış pış ile uykusuna devam ediyor. Gündüzleri odasını karartmak filan işe yaramadı. Böyle devam edecek gibi görünüyor.
Sen müdahaleyi nasıl yapıyorsun öğrenebilirmiyim?Gece problem değil ama gündüzleri sanki tekrar uyumayacak gibi geliyor bana.

Boyun altı kızarıklıklarına ne sürüyosunuz kızlarr

bizde artık olmuyo senin bebiş çok mu terliyo yada şampuan falan mı kalıyo yada kusmuğumu bulaşıyo canım,bizim kusmuk bulaştığında oluyodu galiba artık yok 2 günde 1 de yıkanıyo

oooovv neler neler konuşulmuş sayfa nerelere gelmiş ben yetişemiyorum daha , komşu gezmesinden günlük şöyle bakıyordum ama çok şey kaçırmışım sanki :)))

koprina plates topu alıcam dmeişsin benim iki senedir dolabımıın üzerinde aksesuar olarak duruyor yapılmıyo sana uzman tv den egzersizler önerebilirim zorlanmayacağın karın egzersizleri falan var plates topundan çok daha pratik olur

bazen çok üzülüyorum bebeğime mama veriyorum neredeyse 20 günlükken başladık, emzik almıyor uyumak için hemen hemen illaki emecek göğğsümde uyumayı seviyor, kuzum keşke sütüm olsaydı :( mama veren anneler başka neler veriyorsunuz. birde nekadar mama veriyorsunuz.

ben ek gıdaya geçemedim güya elma suyu verecektim tattırmak için ama üşeniyorum hazırlamaya :) sadece normal su veriyorum günlük terleme miktarına göre genelde günde iki kere veriyorum

bebeklerinizin resimlerini paylaşmışsınız hepsi çok tatlı bayıldım marmelatte bizimkine benziyo senin oğlan sanki. resim paylaşırım bende inşallah , gamze bebeğinin saçlarına bayıldım bittim .

lymonata maşallah ya ne güzel hem tatlı hem dönüyor :) :) bizimki bi elini kolunu kıpırdatmada bile tasarruflu , tembel sanki :) oyun halısınde eline ben tutturuyorum oyuncağı üşengeç biraz. bir tek elini yalamayı bilir, ama iki elini birden ağzına sığdırmada çok başarılı

bu arada dün sağlık ocağına gittim. oğlumun aşı bilgilerini vermek için. hemşireye saçımın döküldüğünü söyledim. kan tahlili yapalım dedi, büyük ihtimalle düşük dedi. ama vitamin eksikliği mi kan değerinde mi düşüklük var anlamadım. yarın tahlile gidicem. ona göre de doktor ilaç vericek.

söylendimi bilmiyorum demir eksikliğinde saç dökülmesi görülebilirmiş.. birde doğum sonrası sanırım vücut kendisini yeniliyormuş gibi bişey duymuştum...
bu arada bebeğin çok tatlı maşallah..

Kizlar ya benim bebegimin gazi cook kotu kokuyor ya buyuk insanin bile oyle kokmaz heral... felaket bise Bu acaba bi soruna mi isaret?

bizimde gazımız bir zamanlar öyleydi sonra normal döndü bazen olur yinede kakayı geç yaptığı zamanarda oluyo sanki.

empanadas esmer güzeli maşallah kurulmuş köşeye :))

ya arada kız bebekleri es geçmedim kız bebekler nazlı olur alınmasınlar :) murhulun fıstık ve sarı başlıklı kızı görmüştüm sanki :) ama o an yazamadım sonra sayfa atladım onlarda çok tatlıydılar :)

canım zeytinyağı kulak için iyi olmaz yani içine kaçmayacağından emin ol, kulağına kaçarsa sudan daha çok zarar verir. bence dikkat et , zaten suyu doğrudan dökmediin sürece bişey olmaz bence. ben az büyüsün denize sokmayı düşünüyorum :)

ayy o videodakini yerim ben yaa :))

bizimki suya girinc şok geçiriyordu fileye bi yapışıyordu bize hiç güvenmiyordu onu düşürücez diye hep kendini sağlama alıyordu bi taraftan tutup , ayy üşümüyomu bu bebek ya :) bizimki banyodan sonra titriyo beni sinir ediyo içerisi nekadar sıcak olsada aynısnı yapıyo..

bizimkinin boynunda kusmuk kalıyor oluyor kızarıklık ıslak mendille temizliyorum , sonra bazen pişik kremi bazende tridermin alerji kremi vardı onu sürüyorum bazende yüzünü yıkarken orayıda siliyorum temiz kalınca olmuyor.

birazdan gece öğünü içiin uyanıcak ağız emme hareketinde ve surat ara ara büzülüyor :):)

Son düzenleme:
bugün komşumun kızı bi ara kayboldu 5 yaşında bahçedeydik hava almaya çıkmıştık. komşum evden fırladı kızımı gördünüzmü diye, bahçeye baktı etrafa bakındı, önce çıkar biyerden demiştik ama bizde telaşlandık oğlumu kayınvalideme bıraktım bende arayayım diye o sırada apartmanda çığlıklar duydum çok korktum yaa bişey mi oldu yoksa bulamayınca sinir krizimi geçirdi diye. meğersem alt komşudaymış kızı bulunca sinirden öyle kriz gibi olmuş, neyse ki hepimiz rahat bi nefes aldık. yazık o komşumda çok kötü oldu az önce gördüm bembeyaz olmuş hasta gibiydi, haberi var sanıryordum sordum dedemlere söyledim demiş, dedesi ile anneanneside tam dalmışlar o sırada anlamamışlar. of bacaklarım falan titremişti ya allah korusun çocuk büyütmek çok zor. kadını o halde gördüm ya sakin ol bişey yoktur bile diyemedim bi an onun yerine kendimi koydum nasıl sakin olayım diye.. Rabbim esirgesin..

lymonata sormayı unuttum, bebeğin kaç kilo boyu nekadar. hani az almış falan dmeişsin sanırım merak ettim..

Back