• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bugün komşumun kızı bi ara kayboldu 5 yaşında bahçedeydik hava almaya çıkmıştık. komşum evden fırladı kızımı gördünüzmü diye, bahçeye baktı etrafa bakındı, önce çıkar biyerden demiştik ama bizde telaşlandık oğlumu kayınvalideme bıraktım bende arayayım diye o sırada apartmanda çığlıklar duydum çok korktum yaa bişey mi oldu yoksa bulamayınca sinir krizimi geçirdi diye. meğersem alt komşudaymış kızı bulunca sinirden öyle kriz gibi olmuş, neyse ki hepimiz rahat bi nefes aldık. yazık o komşumda çok kötü oldu az önce gördüm bembeyaz olmuş hasta gibiydi, haberi var sanıryordum sordum dedemlere söyledim demiş, dedesi ile anneanneside tam dalmışlar o sırada anlamamışlar. of bacaklarım falan titremişti ya allah korusun çocuk büyütmek çok zor. kadını o halde gördüm ya sakin ol bişey yoktur bile diyemedim bi an onun yerine kendimi koydum nasıl sakin olayım diye.. Rabbim esirgesin..
çok geçmiş olsun ya allah korusun çok kötü bişi başına geldiğini düşünmek bile

maşallah size ne kadar güzel bebişlerimiz var bizim böyle..:))
buda benim prensim ..

Eklentiler

• $524279_371663216190598_100000407680179_1148600_515593019_n.jpg
    $524279_371663216190598_100000407680179_1148600_515593019_n.jpg
    68,1 KB · Görüntüleme: 25
  • $535826_371662202857366_100000407680179_1148592_2000197071_n.jpg
    $535826_371662202857366_100000407680179_1148592_2000197071_n.jpg
    137,7 KB · Görüntüleme: 35
Kızlar maşallah hepinizin bebekleri çok tatlı. Oğlanların büyük kısmı yakışıklı sarışınlardan oluşuyor. Benim oğlan sizinkinin yanında bayağı bir çifte kavrulmuş. Umarım fotosunu eklemeyi başarabilmişimdir.
Bir de ev tipi anakucağı kullanıyorsanız bu sıralar dikkatli olmakta fayda var. Benimki dünden beri ayaklarını yukarı çekip topuklarından destek alıp belini kaldırıyor ve kendisini geriye atıyor.2 gündür kemerini bağlıyorum. Ana kucağını da yastıkların arasında tutuyorum.

doğru söylüyorsun cnmm bnm fıstığada elektrikli salıncaklardan aldım. benimkide yavaş yavaş kayıyor.bende artık yanındada olsam kemerini takıyorummm.

günaydın canlarım oğlumu uyuttum mutfağımı toparladım geldim:1: nasılsınız?
geçmişe bakayım bakalım neler konuşmuşsunuz

lymonata sormayı unuttum, bebeğin kaç kilo boyu nekadar. hani az almış falan dmeişsin sanırım merak ettim..

canım merhaba az almış değil az almasına üzülmezdim hareketliler artık der geçerdim kilo kaybetmiş kuzum ama doktoru imkansız bir yanlışlık var diyor yarın belli olacak:26: doruk 63cm 7100gr çıkmıştı 3.ay kontrolünde ama geçen gün 6800çıktı boyunu bilmiyorum. ilk kilosunda gayet giyinikti hemşire üşendi sanırım öyle tarttı ve ben üstündekileri düştüm dedi ama nekadar düştü bilmiyorum. 6800de çıplak tarttı dr. geçen seferkinde bir hata olmalı diyor ama bilemiyorum düşünmekistemiyorum yarına kadar manyak gibi günde 10 kere tartıyorum oğlumu hiçç allmadı sanki yine bugün tartmıcam manyağa bağladım iyice:26:

günaydın canlarım oğlumu uyuttum mutfağımı toparladım geldim:1: nasılsınız?
geçmişe bakayım bakalım neler konuşmuşsunuz

bende geçmişe dalmıştım..
oğlum akşam 20,30da yatınca haliyle sabah 6da dikildi.. 8,15gibi de geri uyudu.. 2 saatten fazla uyanık kalınca mızmızlanıyor yaw.. huyu yine değişiyor.. kendi kendine uyuyan çocuk kucak istiyor.. emzirmiyorum da desen ki memede durmak istiyor, kokumu mu özlüyor ne anlamadım .. bir yandan ona yakın olmak hoşuma gidiyor.. diğer yandan da olmaz ki böyle diyorum.. kol sırt bel kalmıyor 5 dk kucağımda tutunca.. zaten yataktan kalktığımda dövülmüş gibi oluyorum bel ağrısı azdı yine.. hamileliğimin 3.ayında başladı doğumdan sonra oh geçti dedim yine başladı ne yazık ki.. sanırım acil kilo da vermem gerekiyor.. doktora gitsem iğne yazıp egzersiz yap diyecekler... o iğneler bitince de yine aynı olacak..
salı tartıldım görümcemde 85kg sabitlemişim.. 78ile hamile kalmıştım :(((( 91kg ile doğuma girdiydim..
2 aylıkken de 83kg inmiştim sonra aman sütüm gitmesin diye umursamadım yediklerimi al işte erimiyorr..
annemin rejimini yapıcam sanırım.. haydi bismillah yarın başlıyorum :1:

koprina plates topu alıcam dmeişsin benim iki senedir dolabımıın üzerinde aksesuar olarak duruyor yapılmıyo sana uzman tv den egzersizler önerebilirim zorlanmayacağın karın egzersizleri falan var plates topundan çok daha pratik olur

bazen çok üzülüyorum bebeğime mama veriyorum neredeyse 20 günlükken başladık, emzik almıyor uyumak için hemen hemen illaki emecek göğğsümde uyumayı seviyor, kuzum keşke sütüm olsaydı :( mama veren anneler başka neler veriyorsunuz. birde nekadar mama veriyorsunuz.

ben ek gıdaya geçemedim güya elma suyu verecektim tattırmak için ama üşeniyorum hazırlamaya :) sadece normal su veriyorum günlük terleme miktarına göre genelde günde iki kere veriyorum

alıcam dedim o topu da :) aynen alıp ta kenarda kalmasından korkuyorum.. olmadı oğlum biraz büyüyünce oynar :1:
mama için de üzülme.. inan ben senden beterim.. 5 günlüktü mamayla tanıştığında sütüm anca 10.gün indii o da azdı, 3 buçuk aylıktı memeyi bıraktı oğlum biraz da biberon kolayına gitti sanırım aklı kesmeye başladı ozaman..
az gelen sütüm de gitti pompa da çekemiyordu ki sağıp vereyim.. anlıycan artık emzirmiyorum, formul süt + ek gıda
şu anda bebeğin nekadarlık bilmiyorum ama 4.ayını bitirince ben 180ml vermeye başladım 5 saat arayla
3.aydan sonra 150 veriyodum 5 saatte ama arada emziriyordum doyuyordu.. bu miktarı da zaten kutusundaki talimata göre hazırlıyorum..
şimdi bu 5 saatin arasında ek gıdamız da yer alıyor..
meyve suyunu yapmaya üşenme canım :) daha sebze püreleri var yoğurt mayalamak peynir yapmak muhallebiler.. meyve suyu/ püresi basit bunların yanında :) alıştır kendini yavaştan..
kocaman makina çalıştırmana da gerek yok.. örn elma suyu.. cam rendede hallet elmayı sonra tülbent süz suyunu al sana meyve suyuuu :)
ben su da veriyorum ama günde 20-30ml geçmeyecek şekilde sıksık 2-3 yudum veririm, bıraksam daha da çok içer herhalde.. çok hareketli.. hem uyurken bazen uyanıyor 2 yudum su veriyorum geri uyuyor..

koprina canım benim de gözüm korkuyor yeni bir atak vardı bu aralar acaba ne zaman başlar diye heyecanla bekliyorum:1: bugün eşim doruk'u yanına aldı ben de kahvaltı hazırlıyordum baktım heyecanlı bir ses koş koş oğlum bana dönüyor:) gittim nasıl heyecanlı eşim yanına yatırmış oğlum da ona doğru dönmüş nasıl mutlu birde diyor ki sallıyordun sanıyordum ama cidden dönüyor:4: hayır delimiyim niye sallayım be adam:20:
canım ya benim de kilom sabitlendi bir türlü de veremiyorum takılmıyorum artık hele bir 6 aylık olsun bakarız diyorum:1: meyvesuyu fikrini de tuttum hemen yazdım aklıma:))) pratik olur sağol canım

Günaydınn:)

Dün elektrikler kesikti tüm gün oğlanla sıkılgaçlık oynadık:)

Bu arada ciğer gibi kızarmıştı ya göbeğimizin bez değen yerleri, doğum yaptığımda sudocrem diye bişeyin deneme boyunu vermişlerdi. Aklıma geldi, ondan sürdüm, yarım saat sonra bezi açtım, cildimiz bembeyazdı. Meğer bu kremi kadınlar leke giderici ve kırışık önleyici olarak bile kullanıyormuş, o kadar etkili yani, aklınızda bulunsun:)

Şimdi armut saatimiz geldi, oğlumun ciyaklamasını bekliyorum:)

canımcım ben daha öncede anlatmıştım.. kabus gibi bir 4.ay geçirmiştik.. 5 aylık olmamıza 6 gün kaldı.. ve hala dönemiyoruz :1: acaba diyorum stresi bundan mıdır.. çözemiyorum..
akşam zor uyuttum diyebilirim.. uykusu var ççırpınıyor uyumuyor.. sonunda kızdım.. koydum bizim yatağa 5dk falan ciddi bir konuşma yaptım sanki beni anlayacakmış gibi
sakin bir tonla "yeter annem kollarım koptu, kocaman adam oldun kendi kendine uyuman lazım, bizimki de can.. uyu ki sende rahat ol bende" gibi gibi uzun uzun anlattım ..
tabi o sıra vıyaklayan bebek uçtu gitti.. ciddi ciddi yüzüme baktı ben susunca sırıtmaya başladı.. ama bozmadım ciddiyetimi aldım beşiğine koydum.. poposunu çevidi yana verdiğim emziği attı aldı parmadığını.. "yogo yogo" diye ses çıkararak uyudu sonunda.. kendine ninni söyledi sanırım :1:
30dakika kucağımda gezdirmiştim ondan önce..

Günaydınn:)

Dün elektrikler kesikti tüm gün oğlanla sıkılgaçlık oynadık:)

Bu arada ciğer gibi kızarmıştı ya göbeğimizin bez değen yerleri, doğum yaptığımda sudocrem diye bişeyin deneme boyunu vermişlerdi. Aklıma geldi, ondan sürdüm, yarım saat sonra bezi açtım, cildimiz bembeyazdı. Meğer bu kremi kadınlar leke giderici ve kırışık önleyici olarak bile kullanıyormuş, o kadar etkili yani, aklınızda bulunsun:)

Şimdi armut saatimiz geldi, oğlumun ciyaklamasını bekliyorum:)

ay sudokrem bende de var.. hastanede prima paketi dağıtmıştılar, eşim de kutusunu beğenmedi :) bu ne böyle minik boya kovası gibi demişti.. sürme bundan demişti.. tabi oğluma sürmedim.. ama göğüs yaralarına iyi gelmişti.. verdikleri yara kremi çok aşırı kokuyordu yıkasam da gitmiyordu kokusu..

Benimde saclarim felaket dokuluyor bu iki haftadir resmen alnim acildi.. Bende bu hafta gideyim bi doktora dedim.. Okadar dokuluyorki gozum korktu..

galiba bizim saçımızın dökülmesi de normal. hamileyken kuaföre gitmiştim kısaltayım rahatlayayım diye, "zaten doğumdan bi üç ay kadar sonra yine gelirsiniz tahminimce" demişti, saçlarınız dökülür demişti. adam da nereden biliyorsa:) baya uzun zamandır meslekte demek ki, ya da eşinden filan biliyordur belki:)
edit:ama biz kel kalmayacağız diye umuyorum:D

Son düzenleme:
Günaydınlarr herkese.
bende geçmişe dalmıştım..
oğlum akşam 20,30da yatınca haliyle sabah 6da dikildi.. 8,15gibi de geri uyudu.. 2 saatten fazla uyanık kalınca mızmızlanıyor yaw.. huyu yine değişiyor.. kendi kendine uyuyan çocuk kucak istiyor.. emzirmiyorum da desen ki memede durmak istiyor, kokumu mu özlüyor ne anlamadım .. bir yandan ona yakın olmak hoşuma gidiyor.. diğer yandan da olmaz ki böyle diyorum.. kol sırt bel kalmıyor 5 dk kucağımda tutunca.. zaten yataktan kalktığımda dövülmüş gibi oluyorum bel ağrısı azdı yine.. hamileliğimin 3.ayında başladı doğumdan sonra oh geçti dedim yine başladı ne yazık ki.. sanırım acil kilo da vermem gerekiyor.. doktora gitsem iğne yazıp egzersiz yap diyecekler... o iğneler bitince de yine aynı olacak..
salı tartıldım görümcemde 85kg sabitlemişim.. 78ile hamile kalmıştım :(((( 91kg ile doğuma girdiydim..
2 aylıkken de 83kg inmiştim sonra aman sütüm gitmesin diye umursamadım yediklerimi al işte erimiyorr..
annemin rejimini yapıcam sanırım.. haydi bismillah yarın başlıyorum :1:

alıcam dedim o topu da :) aynen alıp ta kenarda kalmasından korkuyorum.. olmadı oğlum biraz büyüyünce oynar :1:
mama için de üzülme.. inan ben senden beterim.. 5 günlüktü mamayla tanıştığında sütüm anca 10.gün indii o da azdı, 3 buçuk aylıktı memeyi bıraktı oğlum biraz da biberon kolayına gitti sanırım aklı kesmeye başladı ozaman..
az gelen sütüm de gitti pompa da çekemiyordu ki sağıp vereyim.. anlıycan artık emzirmiyorum, formul süt + ek gıda
şu anda bebeğin nekadarlık bilmiyorum ama 4.ayını bitirince ben 180ml vermeye başladım 5 saat arayla
3.aydan sonra 150 veriyodum 5 saatte ama arada emziriyordum doyuyordu.. bu miktarı da zaten kutusundaki talimata göre hazırlıyorum..
şimdi bu 5 saatin arasında ek gıdamız da yer alıyor..
meyve suyunu yapmaya üşenme canım :) daha sebze püreleri var yoğurt mayalamak peynir yapmak muhallebiler.. meyve suyu/ püresi basit bunların yanında :) alıştır kendini yavaştan..
kocaman makina çalıştırmana da gerek yok.. örn elma suyu.. cam rendede hallet elmayı sonra tülbent süz suyunu al sana meyve suyuuu :)
ben su da veriyorum ama günde 20-30ml geçmeyecek şekilde sıksık 2-3 yudum veririm, bıraksam daha da çok içer herhalde.. çok hareketli.. hem uyurken bazen uyanıyor 2 yudum su veriyorum geri uyuyor..

canımcım ben daha öncede anlatmıştım.. kabus gibi bir 4.ay geçirmiştik.. 5 aylık olmamıza 6 gün kaldı.. ve hala dönemiyoruz :1: acaba diyorum stresi bundan mıdır.. çözemiyorum..
akşam zor uyuttum diyebilirim.. uykusu var ççırpınıyor uyumuyor.. sonunda kızdım.. koydum bizim yatağa 5dk falan ciddi bir konuşma yaptım sanki beni anlayacakmış gibi
sakin bir tonla "yeter annem kollarım koptu, kocaman adam oldun kendi kendine uyuman lazım, bizimki de can.. uyu ki sende rahat ol bende" gibi gibi uzun uzun anlattım ..
tabi o sıra vıyaklayan bebek uçtu gitti.. ciddi ciddi yüzüme baktı ben susunca sırıtmaya başladı.. ama bozmadım ciddiyetimi aldım beşiğine koydum.. poposunu çevidi yana verdiğim emziği attı aldı parmadığını.. "yogo yogo" diye ses çıkararak uyudu sonunda.. kendine ninni söyledi sanırım :1:

koprina canım ben de aynı senin gibiyim.Sabah sanki dayak yemiş gibi kalkıyorum.oğlum sanırım yine atağa girdi :5: 2 gündür geceleri sürekli kalkıyor.ayrıca uyutmakta da zorluk çekiyorum.21.30 da zorlasan durmayan çocuk gece 11 lere kadar diretiyor.Benimki yatağında da uyumuyor.Göğsümde uyuyor maalesef.Eee ben de uyusun diye sürekli emziremiyeceğime göre hadi bakalım al kucağa.İyice kucakçı oldu benim kucağımda dolaşıp eve incelemeye bayılıyor evi tanıtayım derken belim kopuyor.Oğlum sen emekelerken tanırsın diyorum yok illa şimdi olucak diyor :9::9:

oğlum iyice gergin olmaya başladı nedense oyun halısındaki oyuncakları ile kavga ediyor.Ağzına alamayınca resmen söyleniyor yaa :53::53: kızgın kızgın sesler çıkarıyor.Bu siniri nasıl atlatıcaz bilmiyorum babası gibi sinirli bir oğlum mu olucak yoksa uyanınca bile ağlayarak uyanıyor :14::14:

canım anladıklarından eminim ben bazen okadar huysuz oluyor ki doruk fenalık geliyor içime saatlerce mızmızmız en sonunda ben de yatırıyorum yatağına ciddi bir konuşma yapıyorum valla işe yarıyor:)) ama sen insaflı konuşmuşsun ben ' oğlum bak bende insanım bütün gün uğraşıyorum seninle neden hala mızıldıyorsun hadi uyu bebeğim he yok uyumam dersen hiçç umrum değil ben giderim odama bakarım keyfime oyüzden sen en iyisi kuzu kuzu uyu' diyorum:)) eşim de yok bebeğim şaka yapıyor anne uyumazsan baba oturur seninle sabaha kadar ee ben cani anne oluyorum sonra.. canım senin oğlanın maşallahı var illa dönecekler illa yürüyücekler koşacaklar konuşacaklar inş oyüzden ha önce ha sonra farketmiyor nasılsa canları istedikleri zaman yapacaklar:16: 15.haftada atak vardı sanırım ben de ondan korkuyorum yakındır yine huysuzlanması:37:

işte bir Ocak prensesi :)) dün mutlu mesut aşıya giderken meleğim :16:

hangi şehirdesiniz yaa çok özendim, ankarada rüzgar var sürekli kısa kolluya cesaret edemiyorum.
kısa kollunun altına atlet giydiriyor musun canım? ben bazen tek kat uzun kollu giydiriyorum, soğuksa da kısa kollu üzerine tulum. hiç kolsuz body almamıştık hep uzun ya da kısa kollu. almalı mıyım acaba

merhaba güzel anneler, bugun aşımızı olduk bizdee 500 gr almışız,bebegim aşıdan gelince emdi biraz oynadık 11 de yattı hala uyuyor tam 3 saat oluyor normaalmi sizce sabah uykusus ile öğlen uykusunumu birleştirdi naaptı bu çocuk?

bazı aşılar halsizlik yaparmış, ateş düşürücü verdiysen o da uyku yapar canım

koprina canım benim de gözüm korkuyor yeni bir atak vardı bu aralar acaba ne zaman başlar diye heyecanla bekliyorum:1: bugün eşim doruk'u yanına aldı ben de kahvaltı hazırlıyordum baktım heyecanlı bir ses koş koş oğlum bana dönüyor:) gittim nasıl heyecanlı eşim yanına yatırmış oğlum da ona doğru dönmüş nasıl mutlu birde diyor ki sallıyordun sanıyordum ama cidden dönüyor:4: hayır delimiyim niye sallayım be adam:20:
canım ya benim de kilom sabitlendi bir türlü de veremiyorum takılmıyorum artık hele bir 6 aylık olsun bakarız diyorum:1: meyvesuyu fikrini de tuttum hemen yazdım aklıma:))) pratik olur sağol canım

benimde cnmm kilo sbt bende 6 aylığı bekliyorummm.herkes öyle diyoo

kızlaaar ben jinekoloğumu aramaya karar verdim..neden derseniz.adet olmuştum sadece 1,5 gün sürdü.:44::44: normalde 5-6 gün sürerdi.bi sorun mu var acep?
canım benimki de 1,5-2 gün sürüyor, benimki 8 gün sürerdi çok fenaydı:) ben daha iki gün önce doktora gittim, normalmiş sorun yokmuş, ama tabi kontrol ettirmeden emzirmeden mi kaynaklanıyor yoksa bir hastalık mı var bilemezsin, yani panikleme, endişelenme, ama doktora da git bence

Son düzenleme:
Günaydınlarr herkese.

koprina canım ben de aynı senin gibiyim.Sabah sanki dayak yemiş gibi kalkıyorum.oğlum sanırım yine atağa girdi :5: 2 gündür geceleri sürekli kalkıyor.ayrıca uyutmakta da zorluk çekiyorum.21.30 da zorlasan durmayan çocuk gece 11 lere kadar diretiyor.Benimki yatağında da uyumuyor.Göğsümde uyuyor maalesef.Eee ben de uyusun diye sürekli emziremiyeceğime göre hadi bakalım al kucağa.İyice kucakçı oldu benim kucağımda dolaşıp eve incelemeye bayılıyor evi tanıtayım derken belim kopuyor.Oğlum sen emekelerken tanırsın diyorum yok illa şimdi olucak diyor :9::9:

oğlum iyice gergin olmaya başladı nedense oyun halısındaki oyuncakları ile kavga ediyor.Ağzına alamayınca resmen söyleniyor yaa :53::53: kızgın kızgın sesler çıkarıyor.Bu siniri nasıl atlatıcaz bilmiyorum babası gibi sinirli bir oğlum mu olucak yoksa uyanınca bile ağlayarak uyanıyor :14::14:
sanki oğlumu anlattın bana..
çocuk dediğin oyuncakla oynar bizimki sinir küpü oluyor.. dönencedeki oyuncaklara uzanıyor artık.. ekstradan banyo ördekleri vardı iple bağladım onları eline değecek şekilde yoksa kriz geliyor minik adama.. bazı oyuncaklar da kaba ağzına alamıyor ozaman sıkıyor kendini geriyor kasıyor.. allahım bu ne sinir.. bazen bırakıyorum oynuyor hıh tamam mutfak işine dalıyorum..
ağlasa ağlamıyor da sinirden bağırıyor.. sonra da kıyafetine tutunuyor yumrukları sıkıyor yada ağzına sokmaya çalışıyor 2 yumruğu birden..
hatta bir kez binadaki temizlikçi kapımı çaldı bişi mi var diye.. :1: o derece sesimiz çok çıkıyor yanii :) allah alttakilere kolaylık versin onların da 2 aylık kız bebeği 3 yaşında oğulları var..
canım anladıklarından eminim ben bazen okadar huysuz oluyor ki doruk fenalık geliyor içime saatlerce mızmızmız en sonunda ben de yatırıyorum yatağına ciddi bir konuşma yapıyorum valla işe yarıyor:)) ama sen insaflı konuşmuşsun ben ' oğlum bak bende insanım bütün gün uğraşıyorum seninle neden hala mızıldıyorsun hadi uyu bebeğim he yok uyumam dersen hiçç umrum değil ben giderim odama bakarım keyfime oyüzden sen en iyisi kuzu kuzu uyu' diyorum:)) eşim de yok bebeğim şaka yapıyor anne uyumazsan baba oturur seninle sabaha kadar ee ben cani anne oluyorum sonra.. canım senin oğlanın maşallahı var illa dönecekler illa yürüyücekler koşacaklar konuşacaklar inş oyüzden ha önce ha sonra farketmiyor nasılsa canları istedikleri zaman yapacaklar:16: 15.haftada atak vardı sanırım ben de ondan korkuyorum yakındır yine huysuzlanması:37:

ahh ah.. :) sonra da bu günleri çok arayacağımızdan emiiniiimmmm..

Back