- Konu Sahibi antidepresif
-
- #30.401
ben güven duygusunun ya da anneye doymanın sadece aynı yatakta uyumakla alakalı olduğunu düşünmüyorum. oğlumla bütün gün harika vakit geçiriyoruz kucağımda durmak istediği kadar duruyor ilk zamanlarda da zaten hep kucağımızda uyudu. gece ben ayrı yatırıyorum ve çok daha iyi olduğunu düşünüyorum hem rahat uyuyor hem uykusu daha az bölünüyor hem de biz acaba bebeğimize zarar verirmiyiz düşüncesi yaşamıyoruz. ve ben bunun ileride anneye bağımlılık olarak karşımıza çıkacağını düşünmüyorum çünkü ben oğlumun duygusal ihtiyacını çoook güzel karşıladığımızı düşünüyorum hem ben hem eşim hem de ailelerimiz.. çok mutlu büyüyor oğlum çok da huzurlu.. gece de ayrı yatakta uyumasına rağmen ihtiyacı olan heran hemen bizi gördü yanında bol bol kucaklandı bol bol sevildi yani bence sevgiye çook güzel doydu doyuyor. yani ben de ayrı yatakta uyumasının onun gelişimi için daha iyi olduğunu düşünüyorum bana dayatıldığı için değil bebeğimi bildiğim için böyle düşünüyorum. demem o ki herkes bebeğini tanır onun için en iyisini bilir bir genelleme yapmak yanlıştır kimi bebek ayrı yatakta daha mutlu uyur kimi annesini babasını ister anne bunu bilir anlar ben içimden geçeni yapıyorum siz de öyle yapın bence. her bebek her anne farklı her yapılan şey her bebekte farklı bir karşılık bulur. bu da benim düşüncem
Katılıyorum ve de ekliyorum, bebeklere özgürlük alanı da bırakmak gerek. Mesela benim oğlum bazen benden ve babasından sıkıldığını o kadar belli ediyor ki, oyun halısına koyuyoruz öyle zamanlarda, oyuncaklarına bizi şikayet ede ede uyuyor orada:) Anneye bağımlılık erkek çocuklarda her şartta oluşan birşey, ben çevremde bunu gözlemliyorum. Kız çocuklarda da babaya bağlılık oluşuyor. 3 yaşına basacak kız yeğenimiz var, geçenlerde annesinin babasına sarıldığını görmüş, gitmiş annesini itip babasına sarılmış," acıdı mı baba, üzülme ben yanındayım" diye. Her gün babasının geliş saatinde kıyafet değiştirir, saçlarını ördürür falan. Akşamları babası onu uyutsun ister. 4 yaşında erkek yeğenimiz ise halen anneyle aynı odada uyuduğu halde annesi işten dönünce yarım saat öpe öpe sarılır annesine.
kızlar aranızda demir ilacına başlayan varmı.sabah kızımın kakası yeşil renkteydi damlayla ilgisi varmıdır dedim.biraz araştırdım internetten düzensiz beslenme diyor tekrarlayınca önemli gibi ama emin olamadım.hani sizdede olan varsa sorayım dedim
Ben kullanıyorum ve yeşil oluyor kakamız. Ama armut da yediği için artık sarıya çalar gibi.kızlar aranızda demir ilacına başlayan varmı.sabah kızımın kakası yeşil renkteydi damlayla ilgisi varmıdır dedim.biraz araştırdım internetten düzensiz beslenme diyor tekrarlayınca önemli gibi ama emin olamadım.hani sizdede olan varsa sorayım dedim
Canım her uzmanın yaklaşımı farklı tabi. Ben içime uyan bir uzmanın görüşleri eşliğinde bebeğimi büyütmeyi tercih ediyorum:)'özgürlük alanı' ne kadar da güzel dedin içimden geçeni okudun sanki:) oğlum da bazen bizden sıkılıyor çok haklısın huzursuzlanıyor bırak beni diyor sanki oyun halısına bırakıyorum dediğin gibi başlıyor gülücükler atmaya bazen de tam tersi anne gel diyor ozaman da hemen anne yanına gidiyor şanslıyım mutlu bir bebeğim var çünkü çoook seviliyor duygusal olarak çok güzel doyuruluyor ve dediğin gibi biz ona özgürlük alanı da tanıyoruz. kızlar babaya erkekler anneye daha çok düşkün cidden nedense:))pedagogu eleştirdik kaşla göz arasında he şimdi düşündüm de
Ben kullanıyorum ve yeşil oluyor kakamız. Ama armut da yediği için artık sarıya çalar gibi.
Canım her uzmanın yaklaşımı farklı tabi. Ben içime uyan bir uzmanın görüşleri eşliğinde bebeğimi büyütmeyi tercih ediyorum:)
evet şimdi adını duyunca internet sitesine baktım da bana uymuyor pek görüşleri kaynaşamadık:))) benim de çok sevdiğim isimler var mesela onlar da başkasına uzak gelebilir uzman falan bir yere kadar bir bebeği en iyi annesi anlar
Maalesef, anne modern toplumda kadın olarak değerlendirildiği için, annelik sanki bir zayıflıkmış gibi algı oluşturulmuş bilinç altlarında ve sanayi toplumu çocuk doğran bir kadına işveren açısından bakarak, sanki iş gücü kaybı gibi değerlendirildiği için, anne nasıl en erken yaşta çocuktan koparılır da iş pazarına döner? düşüncesinin bir sonucudur anne ile çocuğun yatağını ayırmak Bunun gerekçesi olarak da çocuk anne bağımlısı olmasın endişesi annelere yüklenmektedir. Halbuki, eğer bir çocuk annesine doyarsa neden anne bağımlısı olsun ki? Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk bağımlılık değil güven duygusu kazanır Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir. Ah Anadolu Pedagojisini yok sayarak kendimizi farklı kültürlerle yetiştirme gayreti yok mu, işte bu sarhoş halimizin sonucudur şuan çocuklardaki yoksunluklar, güvensizlikler ve duyarsızlıklar olarak kendini nasıl da su üzerine çıkarıyor Size tavsiyem şu; bebeğinizle siz yatın, abisi ile de zaman zaman babası yatsın göreceksiniz o geceleri uyandıkça, annesini yanında gördükçe annesinin simasından aldığı sıcaklığı bir de annesinin göğsüne doğru kendini bıraktıkça, onun yüzündeki huzur size de annelik keyfini yaşatacaktır bırakın duygularınızı ve sıyrılın ön yargılarınızdan, doğal bir süreç içinde doyasıya anneliğinizi yaşayın Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun unutmayın, bebeğinizin bebeksi kokusunu özlediğinizde, geçmişe dönüp pişmanlıklar yaşamaktansa, her şeyi vaktinde yaşamak çok daha iyi
Selamlar,
uzman pedagog Adem Güneş
kaç aydır ilk defa böyle yeşil oldu da endişelendim.sık emmekten dediğin gibi süt karışıklığından olur halk arasında üşütme denilir ama doğru değil diye okudum.kokusu da sanki ilaç gibi kokunca damlanın etkisidir inş dedim.2 gündür yapamıyordu kızım ebe verirken kabızlık yapabilir demişti de renk demedi.arayıpta sorayım bi ne diyecekler olmadı.
aslında bebekler kendileri belirliyorlar ne istediklerini anneye ihtiyaç olunca kucaklanmak,sıkılınca da mızmızlanıyorlar.onların tepkisine göre yanlarında olursak mutlu olurlar tabi bizde onları mutlu görünce.babannesi gelince hep kucakta tutmak istiyo sevdiği için ama sıkılınca belli ediyo yaramaz.doktor da yanında çok yatırma demişti bana ben hep kendi beşiğine yatırdım öyle alışır heralde diyorum
Güven duygusunun kazanılması ve özgürlük alanı konusunda marmelattee ve lymonataya katılıyorum. Eklemek istediğim diğer husus ise yurtdışında çok yaygın olan "aile yatağı" kavramının çok ciddi bir biçimde uyku bozukluğuna yol açtığıdır. Sadece bebek için değil tüm aile bireyleri için doğal olarak. Bu da uykusunu iyi alamamış huzursuz bir bebek ve yorgun bir anne demek. Tabiki herkesin görüşü farklıdır ama ben uykunun fiziksel ve ruhsal gelişim açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.Bebekler zaten ilgi ve anne sıcaklığı istediği zaman bunu çok net bir biçimde belli ediyorlar. Önemli an o anlarda onlara sırtımızı dönmemek.Gündùz saatlerinde yeterince sevgi gören bir bebeğin gece tek ihtiyacı deliksiz bir uyku bence.
damladan oluyor canım, biz de kullanmaya başladığımızdan beri rengi yeşil oldu ve kokusu da ilaca benzedi.
4 aydır halen kimi geceler sıçrayarak uyanıyorum, eşime "bebek nerde, kalk bebeğin üstünden" diye bağırıyorum, ilk aylarda her gece böyle uyanırdım. Bir de aynı yatakta yatsam hiç uyuyamazdım sanırım:)
süt sağmak için ben aventi kullanıyorum elektrikli yanında pilli aletide geliyor hem biberonları da birbirine oluyor ben memnunum yani aventten bi araştır istersen.ama ne alırsan elektrikli al derim çünkü diyeriyle zor oluyor gerçekten elektrik gidince anladım
kızlar çok alakasız ama düdüklüde kabak dolması yapan var mı
Kabağı geçtim ben düdüklüde hiç yemek yapmadım bu yaşıma dek:)
kabak birde patlıcan dolması yapıcam da düdüklüde kolay oluyor diyorlar hiç denemedim sarma yapıyorum ama bu olur mu emin değilim neyse bir deneyim bakalım koydum kafaya:)))) bence kullan düdüklü büyük kolaylık:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?