• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar..
oğluşumla ben size birşey sormak istiyoruz :) bugüne kadar hiç süt sağmadım ama hep fazla geliyor akıyor sütler gögüs pedlerine.. Oğlumda maşallah çok seviyor sürekli istiyor artık zor oluyor dışarı çıkarken falan, sağıp buzdolabında nekadar saklayabilirim sizce,yada dışarı çıkarken yanıma alsam sıcakda bozulur gibi geliyor fikirleriniz nelerdir acaba?

canımm çok geçmiş olsun aman dikkat edelim artık ne yapacakları belli olmaz ben daha okadar döneceğini düşünmüyorum ama belli de olmaz yani bugüne kadar dönmüyordu baksana döneceği tuttu:))korkmuştur kuzun ya kıyamam ben onlara:16:

çok teşekkür ederim, en çok ben dikkat ederdim, eşime hep kızardım kanepede yalnız bırakma belki bugün dönmeye başlayacak diye, ama bak benim elimde iken oldu allahtan çok korkmadı, çokda ağlamadı, beyfendinin ayaklarını öpünce hemen gülmeye başladı, çok hareketli maşallah uykudayen bile elini tutsam asılp kalkmaya çalışıyor paşam

tşkr canım benim.Şöyle bir araştırdım da ameda ve medela isimli markaları övmüşler.Medela çok ses çıkarıyormuş ama bakalım bebek mağzamızda da vardı bir iki marka onlara da soarım artık.Seminer dönemi yaklaştıkça beni bir telaş sardı :5::5:

pazartesi de bir dr. da söz aldım halledebilirse heyet raporu alıcam 7 hazirana kadar bir aylık.sonra da zaten seminer dönemi başlıyor.Gideceğim zaten seminerlere 2- 3 saat annem idare eder sağdıklarımla zaten ek gıdaya da geçmiş olursa pek sorun kalmaz inşlh.

seminerde bende başlıcam canım o zamana kadar ücretsiz izin alıcam dilekçemi verdim heyet alamadım ben.aynı senin gibi biraz akşam biraz sabah sağarım ek gıda da olursa biz gelene kadar yeter sanıyorum.bizimde seminerde bebeğe eşim bakcak gibi bakalım inş sorun olmaz

merhaba kızlar..
oğluşumla ben size birşey sormak istiyoruz :) bugüne kadar hiç süt sağmadım ama hep fazla geliyor akıyor sütler gögüs pedlerine.. Oğlumda maşallah çok seviyor sürekli istiyor artık zor oluyor dışarı çıkarken falan, sağıp buzdolabında nekadar saklayabilirim sizce,yada dışarı çıkarken yanıma alsam sıcakda bozulur gibi geliyor fikirleriniz nelerdir acaba?

buzdolabında 24 saat saklayabiliyorsun.dondurucuda 6 aydı galiba.bi dolapta bi dışarda sıcaklık değişirse bozulabilir tabi ama onu nasıl yapıyorlar bende bilmiyorum

merhaba kızlar..

tam ben cevap verecektim bab_d cevap vermiş.bir yerde 24 saat bir yerde de 72 saat yani 3 gün diyor ama ben 24 saat bile bekletmeden dün hemen attım üst tarafa attığımı.dışarı çıkarken yukarıdan indirdiğinde buz olur sen kullanana kadar o kendi kendine çözülür bir şey olmaz diye düşünüyorum tabii çok uzun olmamak kaydıyla.

seminerde bende başlıcam canım o zamana kadar ücretsiz izin alıcam dilekçemi verdim heyet alamadım ben.aynı senin gibi biraz akşam biraz sabah sağarım ek gıda da olursa biz gelene kadar yeter sanıyorum.bizimde seminerde bebeğe eşim bakcak gibi bakalım inş sorun olmaz

canım benimki de kesin değil pazartesi belli olucak yoksa 30 günlük rapor hakkımı kullanacağım.eşine zor olur daha çok küçükler canım yaa ama ne yapalım mecburuz.seminerlerde annem olmasaydı tabii benim de eşim bakacaktı ama o da polis olduuğ için bir gece gündüz karışık olurdu bakamazdı.ben de ücretsize ayrılırdım.allahtan eşimin tayini benim memlekete çıktı da annem yanımda.:26::26: o yüzden burdan gitmeden peş peşe doğurayım diyorum :9::9: annemi bulmuşken.

ben philips avent kullanıyorum memnunum canım

tamam canım onu da bir inceliyeyim.çok ses çıkarıyor mu veya acıtıyor mu?ayrıca çok uzun zaman alıyor mu?çok sordum di mi :9::9:

slm kızlar nasılsıınız
bebklerinizle ilgili önerebileceğiniz kitap var mı bana
okuyup beğendiğiniz isimler varsa yazarsanız iyi olur

buzdolabında 24 saat saklayabiliyorsun.dondurucuda 6 aydı galiba.bi dolapta bi dışarda sıcaklık değişirse bozulabilir tabi ama onu nasıl yapıyorlar bende bilmiyorum

tam ben cevap verecektim bab_d cevap vermiş.bir yerde 24 saat bir yerde de 72 saat yani 3 gün diyor ama ben 24 saat bile bekletmeden dün hemen attım üst tarafa attığımı.dışarı çıkarken yukarıdan indirdiğinde buz olur sen kullanana kadar o kendi kendine çözülür bir şey olmaz diye düşünüyorum tabii çok uzun olmamak kaydıyla.

teşekkür ederim cevaplarınız için..

canım benimki de kesin değil pazartesi belli olucak yoksa 30 günlük rapor hakkımı kullanacağım.eşine zor olur daha çok küçükler canım yaa ama ne yapalım mecburuz.seminerlerde annem olmasaydı tabii benim de eşim bakacaktı ama o da polis olduuğ için bir gece gündüz karışık olurdu bakamazdı.ben de ücretsize ayrılırdım.allahtan eşimin tayini benim memlekete çıktı da annem yanımda.:26::26: o yüzden burdan gitmeden peş peşe doğurayım diyorum :9::9: annemi bulmuşken.

tamam canım onu da bir inceliyeyim.çok ses çıkarıyor mu veya acıtıyor mu?ayrıca çok uzun zaman alıyor mu?çok sordum di mi :9::9:

zamanı tamamen sana bağlı canım, önce manuel gibi elinle tetiği çekerek sağmaya başlıyorsun, tamam bu hız iyiymiş dediğinde bırakıp düğmesine basıyorsun kaydedip o hızda sağmaya devam ediyor, kolay bi sistem. herkesin süt akış hızı farklıdır o yüzden ne kadar süreceğini bilemiyorum sende. sesi medelaya göre çok sessiz, ama tabi bi sesi var. acıtmıyor, ilk ay biraz acıtmıştı sanırım zaten yara olduğu için. yalnız bunun ucunda bi aparat var masaj yapıp daha rahat sağmak için, o benimkilere tam oturmadığından başta sağamadım hatta makina bozuk sandım, onu çıkarıp kullandım.

slm kızlar nasılsıınız
bebklerinizle ilgili önerebileceğiniz kitap var mı bana
okuyup beğendiğiniz isimler varsa yazarsanız iyi olur

Çocuğunuzun İlk 6 Yılı | Biraz Oku Sonra Al

ben bunu almayı düşünüyorum canım bugün gülben de konuktu çok beğendim yazarı.Bu kitabını merak ettim.

zamanı tamamen sana bağlı canım, önce manuel gibi elinle tetiği çekerek sağmaya başlıyorsun, tamam bu hız iyiymiş dediğinde bırakıp düğmesine basıyorsun kaydedip o hızda sağmaya devam ediyor, kolay bi sistem. herkesin süt akış hızı farklıdır o yüzden ne kadar süreceğini bilemiyorum sende. sesi medelaya göre çok sessiz, ama tabi bi sesi var. acıtmıyor, ilk ay biraz acıtmıştı sanırım zaten yara olduğu için. yalnız bunun ucunda bi aparat var masaj yapıp daha rahat sağmak için, o benimkilere tam oturmadığından başta sağamadım hatta makina bozuk sandım, onu çıkarıp kullandım.

teşekkürler canım benim.Gayet güzel açıklamışsın.Zaten bebeğimin alışverişini yaptığımız mağzada bu vardı bir bakarım artık.

iyi akşamlar arkadaşlar oğlumun 4. ay kontrolüne gittik aşılarını olduk ateş olabilir dedi oldumu sizdede..
birde kilosu az geldi günde 4 defa 90ml mamaya başlattı çok canım sıkıldı ben hep 6 aya kadar süt veririm diyodum çok üzüldüm.. 5. aydada ek besine geçeriz dedi... Mamayı kullanan arkadaşlar hangi mamayı tavsiye edersiniz bana birde biberon önerirseniz çok sevinicem cammı ucu nasıl olsun yardımlarınızı bekliyorum

herkese merhabalaar :3::3: maşaallah bebişlerinize kızlar dönüyorlar teker teker talı şekerler ne güzel :16::16:

Dün süt sağma makinelerini sormuştum hangisi iyi diye kullananlara sanırım arada kaynadı.Tekrar sorayım kullanan arkadaşlar hangi makineyi önerirsiniz?

ben medelanınkini kullanıyorum, çok memnunum

iyi akşamlar arkadaşlar oğlumun 4. ay kontrolüne gittik aşılarını olduk ateş olabilir dedi oldumu sizdede..
birde kilosu az geldi günde 4 defa 90ml mamaya başlattı çok canım sıkıldı ben hep 6 aya kadar süt veririm diyodum çok üzüldüm.. 5. aydada ek besine geçeriz dedi... Mamayı kullanan arkadaşlar hangi mamayı tavsiye edersiniz bana birde biberon önerirseniz çok sevinicem cammı ucu nasıl olsun yardımlarınızı bekliyorum

Biz de 4. ay aşımızı olduk.ateşini ölçtüm . sorun yoktu. sık sık ölçerimç benim bebeğim de bu ay 320 gr almış, çok şaşırdım. doktor idrar tahlili istedi enfeksiyondan kaynaklanabilir bir ihtimal diye. ama yine de gelişimi çok iyi dedi, 65 cm 6900 gr. ama benim doktorum anne sütüne devam dedi.

Biz de 4. ay aşımızı olduk.ateşini ölçtüm . sorun yoktu. sık sık ölçerimç benim bebeğim de bu ay 320 gr almış, çok şaşırdım. doktor idrar tahlili istedi enfeksiyondan kaynaklanabilir bir ihtimal diye. ama yine de gelişimi çok iyi dedi, 65 cm 6900 gr. ama benim doktorum anne sütüne devam dedi.

ya zaten varya kafamdan geçmiyor değil doktorumu değiştirmek benimkide 340 gr kadar almış 63 cm boyuda mamaya başlayalım dedi başka doktoramı gitsem bilmiyorum

Canım sütün yeterliyse hemen mamaya başlama bence, sonuçta sütün yetmese zaten bebeğin ağlar, uyumaz, mutsuz olur. Doktorunun amacı kof şişlik yapmak mı yani? Başka doktora daha gitmeyi düşündün mü?

merhaba canım, bende geçen ay başladım mama takviyesine alt sınırda kilo aldığı içi, ben mama olarak önce aptamil kullanmıştım şimdi sma gold kullanıyorum sanki daha iyi iki haftada yarım kiloya yakın almış, bende anne sütüne takviye olarak kullanıyorum günde 2-3 kere 90 ml veriyorum, biberon kesinlikle AVENT kullan, akış hızı çok yavaş, anne sütü akış hızına göre tasarlanmış tavsiye ederim

Merhaba kızlar bende 27 ocakta kızımı dünyaya getirdim, sizi takip ediyorum hamileliğimin başından beri ama şimdi yazmak nasip oldu.
kızlar dün akşam saat 10 da kızımı öptüm yatağına koydum uyutmaya çalıştım, kaldır yatır yöntemi, ağladıkça aldım falan, sonuç saat 11 ve ikimizde ağlıyoruz:( işin kötüsü bebeğim ağlamaktan uyuyamadı, babası uyuttu biliyor musunuz, o kadar kötü oldum ki anlatamam çok üzüldüm, sıkıldı sanırım bebeğim.. 15 gün sonra da işe başlıycam nasıl olcak bilmiyorum, uyumayı öğrenmesini de çok istiyorum ama kuzuma da kıyamam . durum ortada.

siz ne yapardınız bu durumda?

Canım sütün yeterliyse hemen mamaya başlama bence, sonuçta sütün yetmese zaten bebeğin ağlar, uyumaz, mutsuz olur. Doktorunun amacı kof şişlik yapmak mı yani? Başka doktora daha gitmeyi düşündün mü?

Sütümün azaldığını söyledi doktor ama dediğin gibi canım aç kalsa ağlar çocuk acıktığı zaman ağladığı zamanıda biliyorum hiç öyle birşeyi yok kakasını güzel yapıyo 5 defa bezinide değişiyorum 1 ay daha dayanmayı düşünüyorum kilo takibi yapıcam hafta hafta 5. aydada yengemin mama tarifi var 7-8 çeşit un karışımından onada ankara gatada doktor vermişti tarifini 2 çocuğunuda onunla büyüttü şimdii ikiside maşallah çok iyi kiloları iştahları... görenlerde kilosu gayet iyi zayıf bir çocuk değilki diyolar kafamı karıştırdı bu doktor iyice milletin doktorları aman sakın verme mama sütün varsa diyo benimki başlatalım hemen .. bir dahaki ay başka doktora götürücem sanırım...

merhaba canım, bende geçen ay başladım mama takviyesine alt sınırda kilo aldığı içi, ben mama olarak önce aptamil kullanmıştım şimdi sma gold kullanıyorum sanki daha iyi iki haftada yarım kiloya yakın almış, bende anne sütüne takviye olarak kullanıyorum günde 2-3 kere 90 ml veriyorum, biberon kesinlikle AVENT kullan, akış hızı çok yavaş, anne sütü akış hızına göre tasarlanmış tavsiye ederim

Banada doktor ülker herobaby önerdi canım onda bilmem ne takviyesi varmış okadar sıkıldıki canım onu bile duymadım ne özelliği varmış 2 hafta kadar takip ediyim öyle bakıcam başlamaya inş gerek duymam:( avent düşünüyodum bende seninki bu hani gaz yapmıyanlardanmı canım içinde bir aparatı oluyor?

Çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz ve cevaplarınız için..
?

Dün 4. ay aşılarımızı olduk arkadaşlar bebeğim çok huysuzlandı 11 de bir başladı ağlamaya 12,30 a kadar susturamadık elim ayağıma dolaştı insan ne kadar çaresiz kalıyomuş en sonunda arabada uyuyo diye indirdik arabaya araba çalışır çalışmaz inleye inleye göğsümde uyudu yavrum sonra birazda dolaşıp geldik eve kesinlikle aşıdan yarım saat önce ateş düşürücü verin derim bu aşıların 2. dozunda mikrobu tanıdığı için ateş çıkma olasılığı daha yüksekmiş... geçen sefer vermiştim ateş düşürücü olmamıştı böyle bişey bu sefer vermediğime pişman oldum... ağlamaya başlayınca verdim hemen oda rahatlattı sanırım...

Back