- Konu Sahibi antidepresif
- #30.401
ben güven duygusunun ya da anneye doymanın sadece aynı yatakta uyumakla alakalı olduğunu düşünmüyorum. oğlumla bütün gün harika vakit geçiriyoruz kucağımda durmak istediği kadar duruyor ilk zamanlarda da zaten hep kucağımızda uyudu. gece ben ayrı yatırıyorum ve çok daha iyi olduğunu düşünüyorum hem rahat uyuyor hem uykusu daha az bölünüyor hem de biz acaba bebeğimize zarar verirmiyiz düşüncesi yaşamıyoruz. ve ben bunun ileride anneye bağımlılık olarak karşımıza çıkacağını düşünmüyorum çünkü ben oğlumun duygusal ihtiyacını çoook güzel karşıladığımızı düşünüyorum hem ben hem eşim hem de ailelerimiz.. çok mutlu büyüyor oğlum çok da huzurlu.. gece de ayrı yatakta uyumasına rağmen ihtiyacı olan heran hemen bizi gördü yanında bol bol kucaklandı bol bol sevildi yani bence sevgiye çook güzel doydu doyuyor. yani ben de ayrı yatakta uyumasının onun gelişimi için daha iyi olduğunu düşünüyorum bana dayatıldığı için değil bebeğimi bildiğim için böyle düşünüyorum. demem o ki herkes bebeğini tanır onun için en iyisini bilir bir genelleme yapmak yanlıştır kimi bebek ayrı yatakta daha mutlu uyur kimi annesini babasını ister anne bunu bilir anlar ben içimden geçeni yapıyorum siz de öyle yapın bence. her bebek her anne farklı her yapılan şey her bebekte farklı bir karşılık bulur. bu da benim düşüncem![]()
Katılıyorum ve de ekliyorum, bebeklere özgürlük alanı da bırakmak gerek. Mesela benim oğlum bazen benden ve babasından sıkıldığını o kadar belli ediyor ki, oyun halısına koyuyoruz öyle zamanlarda, oyuncaklarına bizi şikayet ede ede uyuyor orada:) Anneye bağımlılık erkek çocuklarda her şartta oluşan birşey, ben çevremde bunu gözlemliyorum. Kız çocuklarda da babaya bağlılık oluşuyor. 3 yaşına basacak kız yeğenimiz var, geçenlerde annesinin babasına sarıldığını görmüş, gitmiş annesini itip babasına sarılmış," acıdı mı baba, üzülme ben yanındayım" diye. Her gün babasının geliş saatinde kıyafet değiştirir, saçlarını ördürür falan. Akşamları babası onu uyutsun ister. 4 yaşında erkek yeğenimiz ise halen anneyle aynı odada uyuduğu halde annesi işten dönünce yarım saat öpe öpe sarılır annesine.