• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Banada doktor ülker herobaby önerdi canım onda bilmem ne takviyesi varmış okadar sıkıldıki canım onu bile duymadım ne özelliği varmış 2 hafta kadar takip ediyim öyle bakıcam başlamaya inş gerek duymam:( avent düşünüyodum bende seninki bu hani gaz yapmıyanlardanmı canım içinde bir aparatı oluyor?

evet canım içinde aparatı var ama açıkcası ben onun gaz için olduğunu bilmiyordum çok şükür pek gaz problemimiz olmadı

iyi akşamlar arkadaşlar oğlumun 4. ay kontrolüne gittik aşılarını olduk ateş olabilir dedi oldumu sizdede..
birde kilosu az geldi günde 4 defa 90ml mamaya başlattı çok canım sıkıldı ben hep 6 aya kadar süt veririm diyodum çok üzüldüm.. 5. aydada ek besine geçeriz dedi... Mamayı kullanan arkadaşlar hangi mamayı tavsiye edersiniz bana birde biberon önerirseniz çok sevinicem cammı ucu nasıl olsun yardımlarınızı bekliyorum

biz mama kullanmıyoruz ama olur da gerekir diye evde bulunduruyoruz, bütün doktorların tavsiye ettiği milupa aptamil pre, anne sütüne en yakın oymuş sanırım.

bizim 4. ay kontrolüne daha var biz de sizden öğreneceğiz artık nasıl oluyor;) seninkinin durumu nedir şimdi?

Dün 4. ay aşılarımızı olduk arkadaşlar bebeğim çok huysuzlandı 11 de bir başladı ağlamaya 12,30 a kadar susturamadık elim ayağıma dolaştı insan ne kadar çaresiz kalıyomuş en sonunda arabada uyuyo diye indirdik arabaya araba çalışır çalışmaz inleye inleye göğsümde uyudu yavrum sonra birazda dolaşıp geldik eve kesinlikle aşıdan yarım saat önce ateş düşürücü verin derim bu aşıların 2. dozunda mikrobu tanıdığı için ateş çıkma olasılığı daha yüksekmiş... geçen sefer vermiştim ateş düşürücü olmamıştı böyle bişey bu sefer vermediğime pişman oldum... ağlamaya başlayınca verdim hemen oda rahatlattı sanırım...

geçmiş olsun canım, ben de çok korkuyorum bu 4. ay aşısından, öncekinde çok ağlamıştı bizimki

Kızlar bebeğiniz gece kaç saatte bir kalkıyor emmek için?Benimki 2 saatte bir kalkıyor..

iyi akşamlar arkadaşlar oğlumun 4. ay kontrolüne gittik aşılarını olduk ateş olabilir dedi oldumu sizdede..
birde kilosu az geldi günde 4 defa 90ml mamaya başlattı çok canım sıkıldı ben hep 6 aya kadar süt veririm diyodum çok üzüldüm.. 5. aydada ek besine geçeriz dedi... Mamayı kullanan arkadaşlar hangi mamayı tavsiye edersiniz bana birde biberon önerirseniz çok sevinicem cammı ucu nasıl olsun yardımlarınızı bekliyorum

caanım hiç takılmaa vermen gerekiyorsa mama ver saglıklı olsunlar ve doysunlar en önemlisi bu, benimkide geçen ay hiç almamıştı kilo ben mamaya başlayalım olmazsa dedim doktorum izin vermedi sütün var yok degil mama ya başlamak bebekler için kolay bişey degil o yuzden bu ay bi bakalım eger yine almaz yada az alırsa o zaman düşünürüzz dedi banada still tee çaylardan içmemi önerdi, bende bu ay devamlı içtim ve genelde sagarak verdim sütü yetiyormu diye emin olayım diye kilo aldı gibi geliyor ama bakalım belli olacak bu hafta olmadı mamaya başlayacagız, benim annem bizi sadece 40 gün emzirebilmiş 40 günden sonra sütü taamamen kesilirmiş bizede un kavurup ondan çorba yaparmış biberonla içirirmiş mamamız buymuş bizim..

Kızlar bebeğiniz gece kaç saatte bir kalkıyor emmek için?Benimki 2 saatte bir kalkıyor..

bizimki bi ara önce 4 saat ardından 3 saat uyuyordu, öyle olacak artık diye sevindim ama geri döndü, 2 saatte bir kalkıyor. ama emmek istediğinden değil de altına filan yaptığından sanırım, altına işeyince aşırı rahatsız oluyor mutlaka değiştirilmesi gerekiyor

selam fılız, benimkide bu ara 2 saatte bir kalkıyor anlamıyorum neden ya doymuyor yada cabuk acıkıyor bızımde bu hafta kontrolumuz var gecen ay hıc kılo almamıstı eger azz aldıysa bizde takviye alacagız..

bizimki bi ara önce 4 saat ardından 3 saat uyuyordu, öyle olacak artık diye sevindim ama geri döndü, 2 saatte bir kalkıyor. ama emmek istediğinden değil de altına filan yaptığından sanırım, altına işeyince aşırı rahatsız oluyor mutlaka değiştirilmesi gerekiyor

bizde 3saat hatta biraz daha fazla uyuyoruz geceleri ama gündüz uykumuz neredeyse hiç yok..

Acaba doymadıklarındanmı 2 saatte bir kalkıyorlar acaba kızlarr??

Acaba doymadıklarındanmı 2 saatte bir kalkıyorlar acaba kızlarr??

doymadıklarını sanmıyorum okuduğum bir yazıda gece emzirmelerini mümkün olduğunca neşesiz geçirin çok ilgilenmeyin emzirin ve uyutun diyordu. Sık kalkması sadece alışkanlık ve anneye yakın olma hissiymiş eger alışırsa 2yaşına kadar hergece 2saatte bir kalkabilirmiş.. Okuduğumun yalancısıyım tabi ne kadar doğrudur bilemem :))

Sütümün azaldığını söyledi doktor ama dediğin gibi canım aç kalsa ağlar çocuk acıktığı zaman ağladığı zamanıda biliyorum hiç öyle birşeyi yok kakasını güzel yapıyo 5 defa bezinide değişiyorum 1 ay daha dayanmayı düşünüyorum kilo takibi yapıcam hafta hafta 5. aydada yengemin mama tarifi var 7-8 çeşit un karışımından onada ankara gatada doktor vermişti tarifini 2 çocuğunuda onunla büyüttü şimdii ikiside maşallah çok iyi kiloları iştahları... görenlerde kilosu gayet iyi zayıf bir çocuk değilki diyolar kafamı karıştırdı bu doktor iyice milletin doktorları aman sakın verme mama sütün varsa diyo benimki başlatalım hemen .. bir dahaki ay başka doktora götürücem sanırım...

Banada doktor ülker herobaby önerdi canım onda bilmem ne takviyesi varmış okadar sıkıldıki canım onu bile duymadım ne özelliği varmış 2 hafta kadar takip ediyim öyle bakıcam başlamaya inş gerek duymam:( avent düşünüyodum bende seninki bu hani gaz yapmıyanlardanmı canım içinde bir aparatı oluyor?

Çok teşekkür ederim arkadaşlar ilginiz ve cevaplarınız için..
?
Canım tarifi bizle de paylaşırm ısın :)
Dün 4. ay aşılarımızı olduk arkadaşlar bebeğim çok huysuzlandı 11 de bir başladı ağlamaya 12,30 a kadar susturamadık elim ayağıma dolaştı insan ne kadar çaresiz kalıyomuş en sonunda arabada uyuyo diye indirdik arabaya araba çalışır çalışmaz inleye inleye göğsümde uyudu yavrum sonra birazda dolaşıp geldik eve kesinlikle aşıdan yarım saat önce ateş düşürücü verin derim bu aşıların 2. dozunda mikrobu tanıdığı için ateş çıkma olasılığı daha yüksekmiş... geçen sefer vermiştim ateş düşürücü olmamıştı böyle bişey bu sefer vermediğime pişman oldum... ağlamaya başlayınca verdim hemen oda rahatlattı sanırım...
Aşı öncesinde ve sonrasında ateş çıkmadan ateş düşürücü vermek aşının amacına uygun değilmiş. Bana doktorumuz öyle söylemişti.

doymadıklarını sanmıyorum okuduğum bir yazıda gece emzirmelerini mümkün olduğunca neşesiz geçirin çok ilgilenmeyin emzirin ve uyutun diyordu. Sık kalkması sadece alışkanlık ve anneye yakın olma hissiymiş eger alışırsa 2yaşına kadar hergece 2saatte bir kalkabilirmiş.. Okuduğumun yalancısıyım tabi ne kadar doğrudur bilemem :))

Yaaaaaaa:2:Bende ilgilenmiyorum zaten hemen yatırıyorum ama inşl değişir..

biz mama kullanmıyoruz ama olur da gerekir diye evde bulunduruyoruz, bütün doktorların tavsiye ettiği milupa aptamil pre, anne sütüne en yakın oymuş sanırım.

bizim 4. ay kontrolüne daha var biz de sizden öğreneceğiz artık nasıl oluyor;) seninkinin durumu nedir şimdi?
Öğlende yine ateşlendi bebeğim calpol verdim hemen çokta huysuzlandı biraz uyuttu şurup kendine geldi canım...

caanım hiç takılmaa vermen gerekiyorsa mama ver saglıklı olsunlar ve doysunlar en önemlisi bu, benimkide geçen ay hiç almamıştı kilo ben mamaya başlayalım olmazsa dedim doktorum izin vermedi sütün var yok degil mama ya başlamak bebekler için kolay bişey degil o yuzden bu ay bi bakalım eger yine almaz yada az alırsa o zaman düşünürüzz dedi banada still tee çaylardan içmemi önerdi, bende bu ay devamlı içtim ve genelde sagarak verdim sütü yetiyormu diye emin olayım diye kilo aldı gibi geliyor ama bakalım belli olacak bu hafta olmadı mamaya başlayacagız, benim annem bizi sadece 40 gün emzirebilmiş 40 günden sonra sütü taamamen kesilirmiş bizede un kavurup ondan çorba yaparmış biberonla içirirmiş mamamız buymuş bizim..
Aynen bizde pirinç unuyla mamayla büyümüşüz sanki o mamaların içinde ne ki ismi değişmiş afilli isim konulmuş bende kendi yaptığım un karışımlarından mamayı vermeyi düşünüyorum birde onu suyla karıştırmayıp anne devam sütüyle yapıcam daha iyi beslesin...

Canım tarifi bizle de paylaşırm ısın :)

Aşı öncesinde ve sonrasında ateş çıkmadan ateş düşürücü vermek aşının amacına uygun değilmiş. Bana doktorumuz öyle söylemişti.

Tabi ki paylaşırıp canım yarın alıcam tarifini...
Bana sağlık ocağı aşıdan yarım saat önce ver demişti ateş sorunumuz olmamıştı.... Bebeğimi öyle görünce pişman oldum canım çaresiz kalmak kötü bişeymiş...

benim bebişim de 12 saat arayla ateşlendi. ilk ateşlendiğinde çok huysuzlandı garibim, çığlık atarak uyandı falan. yavruma kıyamadım. annelik çok zor ya...

Iyi pazarlar guzel anneler!

benim velet de geceleri daha fazla uyanmaya basladi sanki.. genelde 22den sonra uyur, dun 20de uyuyunca 4:30da baya uyandi 40 dkda zor uyuttum :5:
genelde 3,5-4 saate bir uyaniyor.

son 2 gundur sutum azaliyor gibi hissediyorum, bahsetmistim balli bi karisim yapmistim ise yaradi diye, ona da devam ediyorum ama ilk zamanki gibi etki etmiyor mu nedir :18:
eger gunun birinde sutum pat diye biterse ne icirip ne yedirebilirim begegime? hani disari cikip alamayacagim bi durumda olursam falan, evde hazirlayip verebilecegim ne var ilk olarak?
normal sut icirmek olmaz degil mi?

biberon en az akışlı olandan al canım memeyi bırakmasın diye,ben aptamil kullanıyorum ama gaz yapabiliyo o yüzden gaz sorununuz olursa aptamil comformil var onu denersin

Canım sütün yeterliyse hemen mamaya başlama bence, sonuçta sütün yetmese zaten bebeğin ağlar, uyumaz, mutsuz olur. Doktorunun amacı kof şişlik yapmak mı yani? Başka doktora daha gitmeyi düşündün mü?
mamaları tavsiye ettiğimden değil ama her mama kof kilo yapmıyo yarı yarıya mamayla besleniyo oğlum şuan 3.5 aylık ve 5.650 kof kilo olsa bu kiloda olmaz diye düşünüyorum

22:30 dan sabah 8-9 a kadar 2 kere uyanıyo

benim velet de geceleri daha fazla uyanmaya basladi sanki.. genelde 22den sonra uyur, dun 20de uyuyunca 4:30da baya uyandi 40 dkda zor uyuttum :5:

son 2 gundur sutum azaliyor gibi hissediyorum, bahsetmistim balli bi karisim yapmistim ise yaradi diye, ona da devam ediyorum ama ilk zamanki gibi etki etmiyor mu nedir :18:
eger gunun birinde sutum pat diye biterse ne icirip ne yedirebilirim begegime? hani disari cikip alamayacagim bi durumda olursam falan, evde hazirlayip verebilecegim ne var ilk olarak?

normal süt 1 yaşına kadar asla olmaz sütün biterse dr a danışırşın ki inlşh bitmez

sütsüzlük hem anne hem bebek için çok zor sütü olanlar bunu anlayamaz malesef,bebek doymaz ağlar uyumaz memeyle kavga eder büyümez anne stres olur ne kdr versem mama çok mu oldu az mı oldu gaz yaparmı rahatsız edermi .... uzayan giden sorular psikolojini alt üst eder....ben elimden geleni yaptım ama gün boyu sütüm yetmiyo malesef

canım ilk 1 yaşa kadar inek sütü zararlı sakın verme
dr. la konuş mama ver süt vereceksen illakii
inşallah sütün bitmezde gerek kalmaz
ama sakın inek sütü vermeee

herkese iyi pazarlar....biz bugün sahile gidiyoruz gezmeye bakalım paşa neler yapacak...hava sıcak ama üşütürmüyüm diyede korkmuyor değilim yani :44:

anneler merhaba ..

birkaç gündür yazamıyorum ama aklım sizdeee..
perşembe günü kızımın 3.ay kontrolü vardı 7kilo 100 gram olmuşuz ebemiz mama vermiyosun dimi dedi hayır anne sütü deyince hmmm eger mama verseydin azalt dicektim dedi :1: boyumuz da 63 santim olmuş su bile verme böyle devam dedi.
Maşallahh kızışıma :16::nazar:

kızlar fakat 3 gündür çok çok huzursuzuz, uyumakta zorlanıyoruz,hatta uyumuyoruz bile yarım saat aralarla kalkıyor ağlıyor hoşnut değilmiş gibi bazı şeylerden ama nelerden :18: meraklanıyorum atak mı yaşıyoruz acaba diye soruyorum kendi kendime.. az önce yine ağladı ağladı durduramadım hava çok sıcak kızımın saçları da baya uzun terlediğini sıkıldıgını düşündüm banyo yaptırdım sudan çıkınca mememde uyudu.
uyudu mu sızdı mı o malum :1:

çarşamba günü mevlüdümüz vardı o gün nazar mı değdi acaba ne bileyim kafam karıştı :44: sizler ne alemdesiniz bakalım bıcırıklar napıyoooo:16:

Back