2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

herkes gelemiyo ztn canım bide hafta sonu olunca,ama akrabalar çoksa bilemem tabi zor olur 150 kişi

herkes gelemiyo ztn canım bide hafta sonu olunca,ama akrabalar çoksa bilemem tabi zor olur 150 kişi

150 abartı canım lafın gelişi dedim okadar ama çook kalabalık olcak yani onları dinlesem yengem de diyor ki ne var iki kat alır herkesi yatak odalarını da açarsın çocuğun odasına da alırız tamam fazla yer bile kalır diyor oldu dedim ne işi var milletin benim yatak odamda ben liste yaptım 50 kişi falan oldu gelemeyenler falan da olur yeter bana herkes gelse bile en fazla 50 kişi olmuş oluruz birde çocukları var yani bir sınır koymak lazım sayıya yoksa kafayı yerim herhalde ben 50 kişiden fazlası benim sinir sistemimi çökertir

Son düzenleme:
yok canım ne işi var yatak odalarında insanların yukardan mevlüt mü dinlenir iyi yapmışın,benim avantajım çoçuk yoktu

yok canım ne işi var yatak odalarında insanların yukardan mevlüt mü dinlenir iyi yapmışın,benim avantajım çoçuk yoktu

50 kişi ama gelse gelse 40 kişi gelir çocuk fazla olmaz öyle umuyorum sadece yakın akrabaların bazıları getirir sanırım.bana kalsa okadara bile gerek yok aile arasında oku tamam işte pazar günü yatak odalarının kapısını kilitlicem kimse girmesin ne işleri var orda

Canim uzme kndini..tabiki kafaya takmamak gerekir onemli olan saglikk..yeterki yzulerinden o gulucukelri eksik olmasin..

Bizim arkadasin mevlutunde izinsiz herkes girdi makyaj icin sac bas icin.yani mevlutte de susneyse arkadasimin seti kayboldu...Ben o yzuden disarda yaptim mevludu..cunku cok karisikli oluyor.ev sahibi bebekle ve de misafirlerle ilgilenirken kafa allak bullak oluyor

Son düzenleme:
Dün eşim maç izlemeye gitti, ben de 8de vurdum kafayı yattım, emzirmeler de olmasa ne güzel sabah 8e dek uyumuş olacaktım.

Zaten en çok bir kadeh şarap ya da khave yanında sigara içmeyi ve kesintisiz, çalar saatsiz, ağlamasız kendiliğimden uyanmayı özledim(

sigara dışında hepsine katılıyorum:)) hem temizlik hem yemek hem bebek aynı anda bitirdi beni azcık nefes alayım oda oda bitirerek hızla ilerliyorum henüz sadece 2 oda bitirdim

anammmmmmm oğlum şuan döndü canlı yayın yapıyorum size çooooook heyecanlandım eller birleşik ıhhhh diye diye döndü kendi de şokta ayyyyy gideyim de tebrik edeyim ben

Ayyy benim yerime de tebrik et:)) Döne döne büyüsün işallah:)) Darısı benimkinin başına:)

tebrik ediyoruz sizi maşallah maşallah

oğlum çok teşekkür ediyor:)) çok sevdiği bir balığı var o vardı yanında onun aşkına yaptı galiba sırtüstü yatıyordu yana döndü
eşimi aradım hemen canımm inanmıcaksın amaaa doruk yan döndüüü dedim adamın tepkisi ise aaa ne güzel tamam akşama iyice konuşuruz canım

hayırlı olsun canım bizde artık dönmeye başladık yatakta bir bakıyorum ayaklar ağzıma girmiş:)

Bizde dün düğüne gittik arkadaşlar oğluşumla 2. düğünümüz .. ilk gördüğü insanlara ağlayan oğlum düğünde gördüğü süslü süslü kızlara gülücükler dağıttı bende alttan alttan kızdım ona :) kıskandım galiba oğlumu

Maalesef, anne modern toplumda “kadın” olarak değerlendirildiği için, annelik sanki bir zayıflıkmış gibi algı oluşturulmuş bilinç altlarında… ve sanayi toplumu çocuk doğran bir kadına işveren açısından bakarak, sanki “iş gücü kaybı” gibi değerlendirildiği için, “anne nasıl en erken yaşta çocuktan koparılır da iş pazarına döner?” düşüncesinin bir sonucudur anne ile çocuğun yatağını ayırmak… Bunun gerekçesi olarak da çocuk “anne bağımlısı” olmasın endişesi annelere yüklenmektedir. Halbuki, eğer bir çocuk annesine doyarsa neden anne bağımlısı olsun ki? Çocuk anneye doyamaz, anne kokusuna hasret bırakılırsa, anne ile ten tene göz göze ruh ruha olamaz ise erken çocukluk döneminde, o zaman çocuk anneye karşı aşırı bir yöneliş ve anneyi yeniden elde etme çabası sergiler, ki, işte bağımlılık denilen şeyin aslı budur… Çocuk ruhen doyamadığı ve doyumsayamadığı annesine bağımlılık kazanır… yoksa anne ile yan doyasıya bir süreç geçirmiş bir çocuk “bağımlılık” değil “güven” duygusu kazanır… Bundan dolayıdır ki çocuklar 2 yaşını tamamlayıncaya kadar anne ile aynı yatakta ten tene uyumaları onlarda güven duygusunu geliştirir. Ah Anadolu Pedagojisi’ni yok sayarak kendimizi farklı kültürlerle yetiştirme gayreti yok mu, işte bu sarhoş halimizin sonucudur şuan çocuklardaki yoksunluklar, güvensizlikler ve duyarsızlıklar olarak kendini nasıl da su üzerine çıkarıyor… Size tavsiyem şu; bebeğinizle siz yatın, abisi ile de zaman zaman babası yatsın… göreceksiniz o geceleri uyandıkça, annesini yanında gördükçe… annesinin simasından aldığı sıcaklığı bir de annesinin göğsüne doğru kendini bıraktıkça, onun yüzündeki huzur size de annelik keyfini yaşatacaktır… bırakın duygularınızı… ve sıyrılın ön yargılarınızdan, doğal bir süreç içinde doyasıya anneliğinizi yaşayın… Çocuğunuz size alışır diye korkularınızdan sıyrılın, zira çocuklar zaten annelerine alışması gerekir… yarın size alışmamış ve mesafeli duran bir çocuk sahibi olmaktansa sizin ona, onun size alışmış, uyum içinde olan bir çocuğunuz olsun… unutmayın, bebeğinizin bebeksi kokusunu özlediğinizde, geçmişe dönüp pişmanlıklar yaşamaktansa, her şeyi vaktinde yaşamak çok daha iyi…

Selamlar,

uzman pedagog Adem Güneş

hayırlı olsun canım bizde artık dönmeye başladık yatakta bir bakıyorum ayaklar ağzıma girmiş:)

sağol canım oğlum ilk defa döndü çok şaşırdım ben de şimdiye kadar denememişti bile keyfine düşkün sanırım biraz uğraşmak istemiyor:)) sadece yana döndü öyle başka dönmek yok ayaklarını daha ağzıma sokamaz sanırım

aferin kuzucuğa ama artık çok dikkatli olmalısın, dün benim cimcimenin altını değiştiriyodum koltuğun üzerinde, sağa doğru bi manevra yaptı belinden zor yakaladım, elim ayağım titredi, kendidi de korktu ağlamaya başladı saftirik kızım[/QUOTE]

anthemiss canım çok haklısın doktoru da en son kontrolde artık çok dikkat et bundan sonra ne zaman dönmeye başlayacağı belli olmaz dönmüyor diye güvenme bir yere bırakırsın arkanı dönersin bir bakmışsın dönmüş ve kendini yerde bulmuş dedi allah korusun ne zaman yüksek bir yere bıraksam hep o sözler geliyor aklıma ve çok dikkat ediyorum şu bebeklik dönemini en az kazayla atlatmak istiyorum:)) kızına da çok geçmiş olsun canım

anammmmmmm oğlum şuan döndü canlı yayın yapıyorum size çooooook heyecanlandım eller birleşik ıhhhh diye diye döndü kendi de şokta ayyyyy gideyim de tebrik edeyim ben

maşallah doruk beye aman annesi dikkat et, benim sıpada bugün tam döndü dönmek ne kelime kanepeden yere yuvarlandı, allahtan yüksek değildi yerdede minder vardı, birde yanına küçük yastığnı koymuştum, ikiksi birden yuvarlanmış

ben güven duygusunun ya da anneye doymanın sadece aynı yatakta uyumakla alakalı olduğunu düşünmüyorum. oğlumla bütün gün harika vakit geçiriyoruz kucağımda durmak istediği kadar duruyor ilk zamanlarda da zaten hep kucağımızda uyudu. gece ben ayrı yatırıyorum ve çok daha iyi olduğunu düşünüyorum hem rahat uyuyor hem uykusu daha az bölünüyor hem de biz acaba bebeğimize zarar verirmiyiz düşüncesi yaşamıyoruz. ve ben bunun ileride anneye bağımlılık olarak karşımıza çıkacağını düşünmüyorum çünkü ben oğlumun duygusal ihtiyacını çoook güzel karşıladığımızı düşünüyorum hem ben hem eşim hem de ailelerimiz.. çok mutlu büyüyor oğlum çok da huzurlu.. gece de ayrı yatakta uyumasına rağmen ihtiyacı olan heran hemen bizi gördü yanında bol bol kucaklandı bol bol sevildi yani bence sevgiye çook güzel doydu doyuyor. yani ben de ayrı yatakta uyumasının onun gelişimi için daha iyi olduğunu düşünüyorum bana dayatıldığı için değil bebeğimi bildiğim için böyle düşünüyorum. demem o ki herkes bebeğini tanır onun için en iyisini bilir bir genelleme yapmak yanlıştır kimi bebek ayrı yatakta daha mutlu uyur kimi annesini babasını ister anne bunu bilir anlar ben içimden geçeni yapıyorum siz de öyle yapın bence. her bebek her anne farklı her yapılan şey her bebekte farklı bir karşılık bulur. bu da benim düşüncem

canımm çok geçmiş olsun aman dikkat edelim artık ne yapacakları belli olmaz ben daha okadar döneceğini düşünmüyorum ama belli de olmaz yani bugüne kadar dönmüyordu baksana döneceği tuttu:))korkmuştur kuzun ya kıyamam ben onlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…