• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

ben de tek çocuğum canım oyüzden kesinlikle tek kalmasını istemem birbirlerine destek olurlar. kardeşten ötesi var mı oğlumun mutlaka kardeşi olsun istiyorum. ben hiç eksikliğini yaşamadım derdim kardeşin ama annemi kaybettiğim zaman içim yandı anlatılmaz işte ozaman bir kardeşim olsaydı güç katardık birbirimize. o gün eğer birgün çocuğum olursa ben onu yalnız bırakmayacağım dedim. umarım ozaman da bir prenses katılır evimize

canım başın sağolsun, çalışınca tek çocuk yeter diyordum ben hep gurbetteyim, oğlumu zaten eller büyüttü (bakıcı-kreş) bir daha olursa onuda eller büyütecek sanki ben annelik mi yapıyorum , biz 4 kardeşiz dördümüzde ayrı şehirlerde yaşıyoruz senede 4 kez biraraya gelemiyoruz diye düşünüyordum ama oğlum büyüyüp te anne sınıfta sadece benim kardeşim yok ben yalnız mı kalıcam deyince ikiciye karar verdim bunuda eller büyütecek biliyorum ama elimden geldiğince izin rapor kullanıcam hatta ücretsiz izin, evi işyerimin çok yakınına taşıyıp sık sık gidip geleceğim (allahtan iş konusunda rahatım), arada büyüğe takılıyorum bunu senin için doğurdum diye çok hoşuna gidiyor anne bugün okulda hiç vakit geçmedi kardeşimi çok özledim diyor ya işte o zaman diyorum iyi ki doğurmuşum ikinciyi diye, benimkilerin arasında 10 yaş var, çalışmasaydım belki daha önce doğururdum ama ben bu halinden de memnunum çünkü büyük oğlum herşeyini kendi yapbiliyor banyosunu bile bende küçükle ilgileniyorum

oğluşun küçük gelen kıyafetlerini ayırdım farkettim de ne kadar da büyümüş ben daha o minicik hallerine doyamamışım:16:
Ben hep ablamın bebeğine yolladım giysin diye:) Ondan da geri benim ikinciye gelecek:P
ben de tek çocuğum canım oyüzden kesinlikle tek kalmasını istemem birbirlerine destek olurlar. kardeşten ötesi var mı oğlumun mutlaka kardeşi olsun istiyorum. ben hiç eksikliğini yaşamadım derdim kardeşin ama annemi kaybettiğim zaman içim yandı anlatılmaz işte ozaman bir kardeşim olsaydı güç katardık birbirimize. o gün eğer birgün çocuğum olursa ben onu yalnız bırakmayacağım dedim. umarım ozaman da bir prenses katılır evimize
Başın sağolsun canım.
canım başın sağolsun, çalışınca tek çocuk yeter diyordum ben hep gurbetteyim, oğlumu zaten eller büyüttü (bakıcı-kreş) bir daha olursa onuda eller büyütecek sanki ben annelik mi yapıyorum , biz 4 kardeşiz dördümüzde ayrı şehirlerde yaşıyoruz senede 4 kez biraraya gelemiyoruz diye düşünüyordum ama oğlum büyüyüp te anne sınıfta sadece benim kardeşim yok ben yalnız mı kalıcam deyince ikiciye karar verdim bunuda eller büyütecek biliyorum ama elimden geldiğince izin rapor kullanıcam hatta ücretsiz izin, evi işyerimin çok yakınına taşıyıp sık sık gidip geleceğim (allahtan iş konusunda rahatım), arada büyüğe takılıyorum bunu senin için doğurdum diye çok hoşuna gidiyor anne bugün okulda hiç vakit geçmedi kardeşimi çok özledim diyor ya işte o zaman diyorum iyi ki doğurmuşum ikinciyi diye, benimkilerin arasında 10 yaş var, çalışmasaydım belki daha önce doğururdum ama ben bu halinden de memnunum çünkü büyük oğlum herşeyini kendi yapbiliyor banyosunu bile bende küçükle ilgileniyorum
Bu hayatta sahip olduğum en değerli varlıklar ablam ve kardeşim. Onlar kadar ancak çocuğumu sevebilirim. Eşime çok aşığım çok iyi anlaşıyoruz ama inanın ki hiçbirşey kardeşin yerini tutamaz. Telefondaki "Ankara soğuktur şimdi, sıkı giyin" diyen o sesleri duymadan gün ne başlar ne biter.

Gunaydin guzel anneler!! :16:

okurken gogsum daraldi yahu, hele su elmada icim ciz etti! cocuk cok severim ama simarigindan da nefret ederim, ne ebeveynler var...
6 kiz torunun ustune gelen erkek toruna insallah abartili davranmazlar, allah kolayliklar versin sana isin zor :18:

Evet ayni gun icinde sagilanlar eklenebiliyor, dolapta toplam 1 gun tutabiliyorduk sanirim... ne mutlu sana sutun sagacak kadar cok, nazar degmesin! :nazar:

canım bilmiyorum var mı yok mu hiç denemedim sağmayı ama oğluma yetiyor diye düşünüyorum.Haftaya rapor için dr. a gitcem anneme bırakacağım oğlumu onun için biraz sağayım dedim.Makinem yok almamıştım evdeyim şimdilik diye ama sanırım almam gerekli elle çok zor oluyormuş.Çok zaman alıyor.

inşallah canım

dolapta yani 4 derecede sütleri biriktirip hepsi aynı sıcaklıkta olnca birleştirip dondurucuya atmak gerekirmiş ,donmuş yada soğuk sütün üzereine yeni sağılan süt eklenmiyo malesef

teşekkür canım benim.Melniz canım çok sık uğramıyorsun artık.Bebiş rahat durmuyor benimki gibi sanırım öğlen uykuları hala çok yok :50::50: elimle sağmayı denedim canım.Sabah ilk sağdığımda 40 cc filan çıktı şimdi sağdım yine 40 cc civarı ama sıkana kadar öldüm.Sanırım bebeğime ancak yetiyormuş sütüm :44::44: hiç sağmamıştım.

Sağan arkadaşlar ne kadar çıkıyor sütünüz?Ben elimle sağdım makine ile nasıl olur bilemiyorum.Makine şart oldu bana okula gidince sürekli sağmam gerekecek.Manuel veya elektrikli hangisi işimi görür.Manuellerde şu korna gibi olanalr işe yaramıyor sanırım ama hani kablolular var sanırım onlar iyi mi acaba yoksa hiç riske atmadan elektrikli mi alsam ne dersiniz:44::44:

ben de senin gibi tek çocuğum, kızımın kardeşi olmasını çok istiyorum ama yaşım 31 oluyor, çalışıyorum ve bebek bakmak biraz zorladı beni özellikle ilk 2 ay. eşim 2 yıl içinde yapalım 2. yi diyor ama ben cesaret edemiyorum. benim yerimde olsanız ne yapardınız?

ben de senin gibi tek çocuğum, kızımın kardeşi olmasını çok istiyorum ama yaşım 31 oluyor, çalışıyorum ve bebek bakmak biraz zorladı beni özellikle ilk 2 ay. eşim 2 yıl içinde yapalım 2. yi diyor ama ben cesaret edemiyorum. benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Canım 2 ay zorlanacaksın belki ama bir ömür kolay geçecek senin için:) Biraz büyüdüklerinde senin eteğinde dolaşmak yerine kendi kendilerine oynayacaklar.

kızlar oğluşunu traş ettiren var mı, oğlum doğduğunda uzun siyah saçları vardı, dökülür diye bekledim ama çok az döküldü hatta uzadı bile, sıcaklar başladı ensesi sürekli terliyor kestirsem mi bilemiyorum, 3.5 aylık bir zararı olur mu caba traşın, yoksa beklesem dökülürmü ki

Canım 2 ay zorlanacaksın belki ama bir ömür kolay geçecek senin için:) Biraz büyüdüklerinde senin eteğinde dolaşmak yerine kendi kendilerine oynayacaklar.

Zafer bugün için benimdir:P

Kabak, havuç, patates, irmik, tahıl karışımı ve z.yağı içeren püresinden oğlum ayıla bayıla 4 çay kaşığı yedi, devamını versem yiyecekti ama öğünümüzün esas sahibi anne sütü olduğu için çatlayana kadar emmesine izin verdim :)
Şimdi oyun halısında oynuyor. Benim de gidip peynir yapmam gerek.

kızlar oğluşunu traş ettiren var mı, oğlum doğduğunda uzun siyah saçları vardı, dökülür diye bekledim ama çok az döküldü hatta uzadı bile, sıcaklar başladı ensesi sürekli terliyor kestirsem mi bilemiyorum, 3.5 aylık bir zararı olur mu caba traşın, yoksa beklesem dökülürmü ki

Canım, aynı problemi bende yaşadım..Saçlar dökülmek yerine uzadı, gerçi yer yer döküldü ama o zaman daha da komik oldu:50: ensesi de sürekli terliydi, malum yaz da geliyor..Biz birkaç ay önce üstlerden ve yanlardan kesmiştik ama baktık olacak gibi değil 2 gün önce makina ile tıraş ettik..Ufak bir makinaydı..Malum, çocuğa zarar vermekten korktuk ama neyseki sağsalim atlattık:34: Bence tıraş olayını yine bir doktora danış istersen, yanlış yönlendirmek istemem çünkü..Ama makasla düzeltmenin problem olmayacağını biliyorum..

Canım, aynı problemi bende yaşadım..Saçlar dökülmek yerine uzadı, gerçi yer yer döküldü ama o zaman daha da komik oldu:50: ensesi de sürekli terliydi, malum yaz da geliyor..Biz birkaç ay önce üstlerden ve yanlardan kesmiştik ama baktık olacak gibi değil 2 gün önce makina ile tıraş ettik..Ufak bir makinaydı..Malum, çocuğa zarar vermekten korktuk ama neyseki sağsalim atlattık:34: Bence tıraş olayını yine bir doktora danış istersen, yanlış yönlendirmek istemem çünkü..Ama makasla düzeltmenin problem olmayacağını biliyorum..

teşekkür ederim canım iki hafta sonra kontrolü var o zamana kadar bekleylim bari

Canım, gerçi burası ocak annelerinin topiği, bende her lafa atlıyor gibi oluyorum ama yanlış anlamazsan fikrimi söylemek isterim..Benim eşimde 2.çocuğun 2 yıl içinde olması taraftarı..Hatta çevremde böyle düşünen çok insan var..Malum, beraber büyürler mantığı..Ama doğru da bir yerde..Eğer çok ara verilirse daha zor olur gibi geliyor bana..Üstelik benimde yaşım 29..hatta 29,5:1: O sebepten bende bu fikre sıcak bakıyorum..Ama ben çalışmıyorum o yüzden benim için daha kolay..Eğer iş durumunu ayarlayabileceksen veya herhangi bir yardım alıyorsan..mesela annenden veya kayınvalidenden..bence düşün derim yani:34:

kontrolde ek besinden bahsedildiginden beri yerimde duramiyorum, surekli mama tarifleri okuyorum :1: anneme sorudugumda once pirinc unuyla baslicaksin demisti, bizim daha 3. ayimiz yeni doldu, pirinc unu meger 4. ay bitmeden verilmemeliymis. bikac hafta icinde baslamayi planliyodum, gozum kapali verseydim bebegim gazdan mahvolacakti. arastirmak lazim her seyi :26:
birkac sene once buralarda verilmis bir listeyi vereyim size de, takip etmek isteyen olur belki:

"
ÖRNEK BESLENME REHBERİ

Aylar
Besin Cinsleri
Öğünler ve Besin Miktarları
Hazırlama

0-4 Ay
anne sütü
Bebek acıktıkça, istediği kadar verilmelidir.Doktorunuz öneriyorsa D vitamini verilmelidir.
Hazırlama sorunu yoktur.

anne sütünün verilemediği durumlarda doktorunuzun tavsiyesi doğrultusunda hazır mama kullanabilirsiniz.

4.Ay
anne sütü
Bebek acıktıkça, istediği kadar verilmelidir.

Hazır Bebek Maması
anne Sütünün verilemediği durumlarda 180-210 ml hazır mama verilebilir.
Mama kutusu üzerindeki talimatlara uygun olarak

Meyve Suyu
Mevsimine göre suyu sıkılarak verilen meyveler 1-2 hafta sonra meyve püresi olarak verilmelid
Meyveler yıkanıp, kabukları soyulduktan sonra rendelenerek püre haline getirilir.Meyve suyu, pürenin tülbent ile süzülmesiyle elde edilir.

Sebze Çorbası
1-2 tatlı kaşığından başlanarak yavaş yavaş artırılarak verilir.Öğlen menüsü 12:00-13:00 olarak planlanabilir.
4 su bardağı su, 2 orta boy havuç,1 orta boy patates konarak ağzı kapalı olarak pişirilir.Pişen karışım tel süzgeçten geçirilerek içine 1 tatlı kaşığı irmik veya pirinç ilave edilir ve bir miktar daha pişirilir.Bebek bu karışıma alıştıktan sonra diğer mevsim sebzeleri de eklenebilir.

5.Ay
anne sütü
Bebek acıktıkça,istediği kadar verilmelidir.
Hazırlama sorunu yoktur.

Hazır Mama
Günde iki öğün 210-250 ml hazır mama verilmelidir.
Mama kutusu üzerindeki talimatlara uygun olarak hazırlanır.

Meyve Püresi
Mevsim meyvelerinden biriyle hazırlanmış püre mamalar verilebilir.

Sebze Püresi
Öğün mevsim sebzelerinden hazırlanmış mama verilebilir.Öğlen menüsü 12:00-13:00 olarak planlanabilir.
evde kolaylıkla hazırlanabilir.

Yoğurt/Devam sütü ile hazırlanan Ballı-8 Tahıllı Kaşık Mama
İkindi öğününde verilir (saat: 15:30-16:30).1-2 tatlı kaşığı ile başlanıp zamanla artırılabilir.
Değişik besin değeri olan hazır mamalardan kolaylıkla hazırlanabilir.

6.Ay
anne sütü
Bebek aldığı sürece verilmelidir.

Hazır mama
Günde iki öğün, toplam 500 ml hazır mama verilmelidir.
Mama kutusu üzerindeki talimatlara uygun olarak hazırlanmalıdır.

Meyve Püresi
1 öğün verilmelidir
(saat: 10.00).

Sebze Püresi
1 öğün verilmelidir
(saat: 12.00-13.00).

Yoğurt/Devam Sütü ile hazırlanan Ballı-8 Tahıllı Kaşık Maması
1 öğün verilmelidir (saat: 16.00).
Hazır mama hazırlaması kolay ve oldukça besleyicidir.

Muhallebi/Sütlü pirinçli Hazır Püre Mama
Gece yatmadan önce verilmelidir.Akşam saat: 20.00
DİKKAT:Muhallebi hazırlarken bebekler için hazırlanmış biberon maması içeren özel bebek pirinç unu kullanmayı unutmayınız.
Bir su bardağı su, 2-3 tatlı kaşığı Pirinç Unu ile karıştırılarak iyice pişirilir.

7.Ay
anne sütü
Bebek aldığı sürece verilmelidir.

Kahvaltı
1 öğün verilmelidir (saat: 06.00-07.00).
DİKKAT:Bisküvi bebekler için özel hazırlanmış,demir,omega 3 yağları ile zenginleştirilmiş bebe bisküvisi olmalıdır.
Akşamdan tuzu alınması amacıyla bekletilmiş beyaz peynir + 1/8 haşlanmış yumurta sarısı (giderek artırılır),reçel veya pekmez,5-6 adet bebe bisküvisi önceden hazırlanmış mamanın içine ezilerek ilave edilir.

Meyve Püresi
1 öğün verilmelidir (saat: 10.00).
Sütlü Elmalı Muzlu Hazır Püre Mamalar sağlıklı bir tercih olabilir.

Sebze Püresi
1 öğün kıyma ilave edilmiş şekilde verilmelidir (saat: 12.00-13.00).
İçerisine 3 kez çekilmiş, 1 yemek kaşığı kıyma ilave edilmelidir.

Yoğurt/Sütlü Hazır Mama
1 öğün verilmelidir (saat: 16.00).
Hazır Mamalar sağlıklı bir tercih olabilir.

Muhallebi/Sütlü Pirinç Hazır Püre Mama
Gece yatmadan önce verilmelidir.Akşam saat: 20.00
DİKKAT:Muhallebi hazırlarken bebekler için hazırlanmış biberon maması içeren özel bebek pirinç unu kullanmayı unutmayınız.
Bir su bardağı su, 2-3 tatlı kaşığı Pirinç Unu ile karıştırılarak iyice pişirilir.V

Hazır Mama
Günde toplam 500 ml hazır mama verilmelidir.250 ml kahvaltı öğününde verilebilir.
Mama kutusu üzerindeki talimatlara uygun olarak hazırlanmalıdır
"

Ek gıdayı belirli öğünlerde vermek bebeğin ilerleyen yaşlarda beslenme alışkanlıklarını düzene koyması açısından önemliymiş. Yani kafamıza estiği saatte değil de örneğin her gün aynı saatte verildiğinde bebeklikten çocukluğa geçişte o saatler de beslenme saati olarak benimsenirmiş.

Senin oğlan çok tatlı yaaa :))) Benim oğlum asık suratlı ya, böyle sırıtık bebeklere bayılıyorum:)
Benim oğlan uzuuunn bir süre sadece babasına ve bana güldüğü için herkes "bu çocukta bir sorun var, hiç gülmüyor, doktora götürün" demişti:))

yok artık bişi az yada fazla yapınca hemen soruna bağlıyo millet ,ne güzel işte ağır efendi olcak çocuk ilerde mumla arıcak kızlar böle erkekleri ;)

benimkide her şeye gülüyo bön bön bakıyorum yüzüne kızarmış gibi hemen gülüyo ne anlıyosa politikmi olcak ne

banyo yaparken çektiğiniz resme benziyor gerçekten :) senin oğluşun kel benim kızım :(

bende bebeğimin ağzından mektup yazıp bebeğimin yeleğine tutturdum. babamız sevmek için yanına gidince koynundaki mektubu gördü. telefonda herkese mutlu mutlu anlattı kızım bana mektup yazmış diye.

lakabı keltoş zaten :9:

bu arada mektup olayı nı sevdin ;)

aslında o da doğru, hele ikisi de aynı cinsiyette olurda yaş farkı da az olursa çok eğlenirler beraber, ben hep yalnız büyüdüm,eve misafir gelince çok mutlu olurdum, benim gibi yalnızlık çekmesin kızım.

Canım, gerçi burası ocak annelerinin topiği, bende her lafa atlıyor gibi oluyorum ama yanlış anlamazsan fikrimi söylemek isterim..Benim eşimde 2.çocuğun 2 yıl içinde olması taraftarı..Hatta çevremde böyle düşünen çok insan var..Malum, beraber büyürler mantığı..Ama doğru da bir yerde..Eğer çok ara verilirse daha zor olur gibi geliyor bana..Üstelik benimde yaşım 29..hatta 29,5:1: O sebepten bende bu fikre sıcak bakıyorum..Ama ben çalışmıyorum o yüzden benim için daha kolay..Eğer iş durumunu ayarlayabileceksen veya herhangi bir yardım alıyorsan..mesela annenden veya kayınvalidenden..bence düşün derim yani:34:

yanlış anlar mıyım hiç, çok teşekkür ederim cevaplarınız için. ben annemle ve kayınvalidemle aynı şehirdeyim, hatta annem ilçede ama her gün gelip gidiyor, torununa doyamıyor.kızıma da o bakıcak zaten buraya taşınacaklar ekimde ben de o zamana kadar ücretsiz izin aldım. benim tek sorunum çok sabırlı bi insan olmamam. ikisi birden çok gelir de iyi bi anne olamazsam diye korkuyorum:18:

Back