2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar oğluma birkaç oyuncak almıştım babamız illa bunu da istedi neyse biraz önce geldi kargo. uğurböceği evet bütün odayı yıldız falan filanla dolduruyor güzel bir gece lambası da olur ama karaesız kaldım acaba hem ışıklı hem müzikli birşey mi alsaydım diyorum. eşim nasılsa doruk un uyku müzikleri var onlardan çalabilirsin bence bu çok güzel diyor sanki ona aldık:4: kullanan var mı? ya da siz ne düşünüyorsunuz

bilseydim yardımcı olurdum.ben de uyku arkadaşı almak istiyozrum nasıl bişi tavsiye edersini

slm kızlar nasılsınız

biz 3. ay kontrolümüzü gittik doktorumuz devit3 başladı ben multi tabs kullanıyorum
siz ikisini bir mi kullanıyorsunuz yoksa multi tabs ı bıraktınız mı

biz multitabsı bırakıp devite başladık doktorun isteğiyle

merhaba güzel anneler!
dünden beri son 1 haftayı okuyorum konuştuklarınızdan geri kalmayayım diye, sohbetinize katılmayalı çok oldu. hepinizin bebekleri çok şirin maşallah, allah hepsini analı babalı, sağlıkla büyütsün! :nazar:
benim oğluşum 10 gün geç doğarak 1 şubatta geldi ama yine de ocak annesi sayıyorum kendimi hala... bir kaç gündür biriktirdiğim şeyleri yazayım, sorayım istedim:

ilk olarak kilolarından şikayet eden arkadaşlara bir tavsiyem olacak. hepimizin malum karın bölgesi yumuş yumuş oldu:15:, hamilelik sırasında da ağır egzersizler yapamadık o yüzden karın kaslarımız rezil durumda şu an. ayrıca bebeklerimiz büyüdükçe ağırlaşıyorlar, sırtımız belimiz de ağrıyor... süt azalmasın diye diyet yapamadığımız için ben çareyi kaslarımı geliştirmekte buldum. pilatesi duymuşsunuzdur hepiniz, ben hamilelikten bir kaç sene önce yapardım ama son zamanlarda da çok salmıştım kendimi, son bir haftadır gün aşırı günde yarım saat karın ve bel (omurga) odaklı hareketler yapıyorum. daha 3. yapışımda hareket kabiliyetim arttı bile. :23: bu hareketler hem fazla enerji yakmıyor hem de bir annenin ihtiyacı olduğu bel bölgesini kuvvetlendiriyor. bebeğim derin uykularından birine yattığında seriyorum halıya bi çarşaf - öyle özel mindere falan gerek yok - açıyorum youtubedan bulduğum videoyu, yarım saate bitiveriyo. isteyen olursa videonun linkini de veririm, inanın çok işinize yarayacak.

sormak istediğim de gece uykusuyla ilgili. benim oğlum şu an sanırım malum atağı geçiriyor, dünden beri huzursuz ama ondan önce uykusu gayet düzenliydi. gündüz 2-3 kere en az 1er saat uyuyor, gece de 10-11 arası yatıp sabah 7-8 arası uyanıyo, bir kere 3 bir kere de 5-6 civarı emmek için kalkıyo. bazı annelerin yazdığına göre bebekleri neredeyse akşamüstü yatıyorlarmış gece uykularına, sabaha kadar da uyuyorlarmış. merak ettim bu uzun uyuyan bebekler sabaha kadar kaç kere emiyor ya da mama mı yiyorlar ayrıca?? hatta hiç bişey yemiyorlarsa bu işin sırrı nedir acaba :27: bebekleri uzun uyuyan anneler cevap verirlerse çok sevinirim...

merhaba kızlar benim sizlere bi sorum var bebeklerinizi oturtmaya başladınız mı?
ben oturtmak istemiyordum daha ama kızım kendini kaldırmaya çalışıyo devamlı oturmak istiyo yani
siz ne yapıyorsunuz doktora gidince soracağım ama şimdilik sizin fikrinizi almak istedim

ben daha oturtmayı düşünmüyorum, dayım çocuk doktorudur, mümkünse 5. aya kadar oturtma demişti. serkan da kucağımdayken oturur pozisyona itiyo kendini ama sonra kendisi geri kaykılıyo zaten.. omurgaları çok güçlü değil daha, riske atmak istemiyorum.

merhaba güzel anneler!
dünden beri son 1 haftayı okuyorum konuştuklarınızdan geri kalmayayım diye, sohbetinize katılmayalı çok oldu. hepinizin bebekleri çok şirin maşallah, allah hepsini analı babalı, sağlıkla büyütsün! :nazar:
benim oğluşum 10 gün geç doğarak 1 şubatta geldi ama yine de ocak annesi sayıyorum kendimi hala... bir kaç gündür biriktirdiğim şeyleri yazayım, sorayım istedim:

ilk olarak kilolarından şikayet eden arkadaşlara bir tavsiyem olacak. hepimizin malum karın bölgesi yumuş yumuş oldu:15:, hamilelik sırasında da ağır egzersizler yapamadık o yüzden karın kaslarımız rezil durumda şu an. ayrıca bebeklerimiz büyüdükçe ağırlaşıyorlar, sırtımız belimiz de ağrıyor... süt azalmasın diye diyet yapamadığımız için ben çareyi kaslarımı geliştirmekte buldum. pilatesi duymuşsunuzdur hepiniz, ben hamilelikten bir kaç sene önce yapardım ama son zamanlarda da çok salmıştım kendimi, son bir haftadır gün aşırı günde yarım saat karın ve bel (omurga) odaklı hareketler yapıyorum. daha 3. yapışımda hareket kabiliyetim arttı bile. :23: bu hareketler hem fazla enerji yakmıyor hem de bir annenin ihtiyacı olduğu bel bölgesini kuvvetlendiriyor. bebeğim derin uykularından birine yattığında seriyorum halıya bi çarşaf - öyle özel mindere falan gerek yok - açıyorum youtubedan bulduğum videoyu, yarım saate bitiveriyo. isteyen olursa videonun linkini de veririm, inanın çok işinize yarayacak.

sormak istediğim de gece uykusuyla ilgili. benim oğlum şu an sanırım malum atağı geçiriyor, dünden beri huzursuz ama ondan önce uykusu gayet düzenliydi. gündüz 2-3 kere en az 1er saat uyuyor, gece de 10-11 arası yatıp sabah 7-8 arası uyanıyo, bir kere 3 bir kere de 5-6 civarı emmek için kalkıyo. bazı annelerin yazdığına göre bebekleri neredeyse akşamüstü yatıyorlarmış gece uykularına, sabaha kadar da uyuyorlarmış. merak ettim bu uzun uyuyan bebekler sabaha kadar kaç kere emiyor ya da mama mı yiyorlar ayrıca?? hatta hiç bişey yemiyorlarsa bu işin sırrı nedir acaba :27: bebekleri uzun uyuyan anneler cevap verirlerse çok sevinirim...

mrb gamze bence yıkayıp emzirip uyutursan 8 gibi alışır ...bi dene bi hafta istersen

ya canım bana ebe devit filan vermedi ama sanki devit kullanıyoruz di mi dedi ben de monovit d3 mü dedim bir şeylerle uğraşıyordu evet dedi.Yoksa yanlış mı anladı :44::44: devit filan vermedi bana yani :44::44: zaten ilgisiz ebenin biri.Dr. umuza da gitmedik henüz.Size sağlık ocağı dr. umu verdi özel mi?

Canım, monovit d3 ve devit3 aynı amaç için kullanılıyor..Sonuçta ikisi de d vitamini..Hangisini istersen kullanabilirsin bildiğim kadarıyla..Bize monovit'i sağlık ocağı vermişti..O bitti..Sonra doktorumuz devit 3 verdi..Günde 3 damla..

merhaba güzel anneler!

aynen göbek yumuş yumuş..linkine versene videonun .benimde başlamam lazım

o kadaaaaaaaaarr uzun zamandır giremedim ki foruma, aslında hiç bişeye vakit bulamıyorum.. sizin bile hala bu kadar aktif olabilmenize o kadar imrendim ki! bende sık sık giricem artık..

01/01/2012 de kızım İrem sezeryanle doğdu, 3 ay emdi, emdi derken sağıp biberonla verebildim, sütümde bitti..

ay şöle bi kaynaşmak için giriş yapacaktım ama farkettim ki tuşlara basacak halim yokmuş..

herkese iyi geceler..

bebişe 4. aydan itibaren uyku arkadaşı edindirmek uykuya dalmasını kolaylaştırıyormuş. bebek de 6. ayda arkadaşını sahipleniyormuş. ben bi uyku aarkadaşı alıcam. ama yanına koyduğumda bebeğimin burnunu tıkamasına sebep olur diye korkuyorum.çünkü hrşeyi yüzüne götürüyor. nasıl bişey tavsiye edersiniz? oyuncak markalarının uyku arkadaşı diye sattıklarından mı, hangi markanınkini, yoksa herhangi bir oyuncak mı? kararsız kaldım:!?

merhaba güzel anneler!

11 -12 gibi emip uyuyor sabah 6-7 ye kadar uyanmıyor benim oğlum..kendiliğinden böyle alıştı...o kadar uğraşıyorum ama daha erken yatıramıyorum..

kızlar oğlum 2 gündür biraz mızmız diyordum ya bugün tavan yaptı:31: 9gibi uyur normalde bir başladı ağlamaya 1 saate yakın ağladı nasıl bir ağlamak ama katıla katıla yatağına yatırdım yok anakucağına koydum yok emzik verdim yok meme verdim yok sıkı sıkı sarıldım yine yok yok yok:26: ağrısı bir derdimi var acaba dedim ama arada durup gülücük atmayı da ihmal etmedi. hiçç yapmam dediğim sallamayı bile denedim yok daha beter ağladı:19: son ses ve katıla katıla ağladı ne yapacağımı şaşırdım sonra bıaktım yatağına yavaş yavaş kapandı gözleri acaba ben sakinleştirmeye çalışırken mi yordum yoksa bir derdi mi vardı ne oldu anlamadım içim pek rahat değil:31:

lymonatam aynı bu söylediğini bugün ben yaşadım öğleden sonra 3-4 gibi bir başladı ağlamaya 7 ye kadar susmadı..morarana kadar ağladı..ne yapacağımı şaşırdım..ne yapsam sakinleşmedi...bütün gün uyumadı...emmedi...eşimi aradım çabuk gel doktora götürelim bir yeri acıyor heralde diye...sonra 7yi biraz geçiyordu eşim geldi...o gelene kadar omzumda bayıldı uyudu...çaresizlikten ağladım ben de o ağladı ben ağladım...çok kötü bir gündü.... :14:

bu arada bilgisayarımında ekranı çatladı..yarın tamire gidecek bir süre giremeyeceğim sanırım foruma özlicem sizi...

Sinir oldum sinir siiniiiiir ya bu atak bir bebeği bu kadar mı değiştirir :53: .Yine gecem berbattı.Oğlum gece sadece 3 gbi bir kere kalkıyordu.Şimdi kafası ne zaman eserse.Bir de önceden ağlayınca tamam olğlum ağlama geldim bak derdim hemen susradı şimdi yoook ne desem çağresiz.Yatağıma oturup göğsümü çıkarana kadar hiç susmak bilmiyorum.En son uyandığına kızdım artık oğlum ne istiyorsun akdım kucağıma bak sinir ettin beni diye.sanki anlıyorsa beni :36::36: zaten sezeryan iğnesi olduum yer aşırı ağrı yapıyor belim kopuyor.Çok ağlamasın diye aniden hızlı hızlı kalkıyorum yataktan iyice belim ağrır oldu.Vallahi bu atak çabuk geçsin yoksa ben panik atak olacağım.Gündüzlerimiz de hiç kucaktan inmiyor ne oyun halısı ne başka bir şey hiç bir şeyi istemiyor deliricem :84::84::84:

merhaba güzel anneler!

canım benim oğlumda seninki gibiydi ama atktan önce :43::43: artık oğlum için milat oldu ataktan önce (AÖ) ataktan sonra (AS) geçtikten sonra aynı düzenini alıcak mı çok merak ediyorum :44:

merhaba kızlar benim sizlere bi sorum var bebeklerinizi oturtmaya başladınız mı?
ben oturtmak istemiyordum daha ama kızım kendini kaldırmaya çalışıyo devamlı oturmak istiyo yani
siz ne yapıyorsunuz doktora gidince soracağım ama şimdilik sizin fikrinizi almak istedim

Benim oğluş da oturma pozisyonuna itiyor kendini kucaktayken ama ben de oturtmuyorum daha erken bence.+. ay bitsin durumuna göre yol alırız artık.

Canım, monovit d3 ve devit3 aynı amaç için kullanılıyor..Sonuçta ikisi de d vitamini..Hangisini istersen kullanabilirsin bildiğim kadarıyla..Bize monovit'i sağlık ocağı vermişti..O bitti..Sonra doktorumuz devit 3 verdi..Günde 3 damla..

Sağol canım cevap için.Bize de sağlık ocağı vermişti.DR. kontrolümüze bu ay gitmedik henüz.ama bazıları sanki yeni başlamış gibi yazıyor.Ben hemen oğlum ise 15. günü başladık kullanmaya.Siz de öyle değil mi?

tabi kızlar haklısınız .. bende size katılıyorum..
bende hazır şeylere karşıyım da.. işte ilk zamanlar alışana kadar hazırlardan vericem biraz cam rende de aldım ama yaptığım elma püresi hoşuma gitmedi.. boğazına parça kaçar diye korktum.. havuç püresi yaptım kendim onu de beğendik.. yavaş yavaş olacak tabi herşey..
bir de benim bebeğim artk anne sütü almıyor ne yazık ki.. emmemesini geçtim sağacak kadar da çıkmıyor ne yazık ki.. pompa çekmiyor.. kendim sıkıyorum 2 çay kaşığı çıkarsa seviniyorum ilaç gibi oğluma veriyorum
o yüzden başlıyorum ek gıdaya..

canım benim senin için birşey demedik zaten tabi ki ek gıdaya başlamak gerekiyorsa başlayacağız. ama verdiklerimize dikkat edelim biraz seçici olalım demek istedim ben bize itiraz etme imkanları da yok şuanda oyüzden onlar için en iyisini yapmak zorundayız birşey olmaz deyip rahat davranamayız minicik bedenlerine braz saygı gösterelim gereksiz ilaç zararlı besinle doldurmayalım vücutlarını:42: lafım sana değil yanlış anlama genel konuşuyorum yoksa sütümüz yoksa napalım mecbur vericez tabi ki herkesin sütü uzun zaman yetecek diye birşey yok yetmiyorsa mama ek besin hangisi uygunsa vericez oyüzden sen de üzme kendini. elinden geleni yapmışsın bukadar zaman da emzirmişsin şimdi gelen azcık süt bile olsa ilaç niyetine ver kuzuna:54:

mrb gamze bence yıkayıp emzirip uyutursan 8 gibi alışır ...bi dene bi hafta istersen
deneyeyim bari, esim her gun yikamami istemiyo ama :41:... burdaki doktorlar mikroba alissin, her gun yikamayin dediler :15: yine de denemekte fayda var, sagol tavsiyen icin.
aynen göbek yumuş yumuş..linkine versene videonun .benimde başlamam lazım
Pilates, work that six pack - full 30 minutes - eFit30 - YouTube
bu video ingilizce, turkce aramamistim ama vardir belki... kolay gelsin :23:
Sinir oldum sinir siiniiiiir ya bu atak bir bebeği bu kadar mı değiştirir :53: .Yine gecem berbattı.Oğlum gece sadece 3 gbi bir kere kalkıyordu.Şimdi kafası ne zaman eserse.Bir de önceden ağlayınca tamam olğlum ağlama geldim bak derdim hemen susradı şimdi yoook ne desem çağresiz.Yatağıma oturup göğsümü çıkarana kadar hiç susmak bilmiyorum.En son uyandığına kızdım artık oğlum ne istiyorsun akdım kucağıma bak sinir ettin beni diye.sanki anlıyorsa beni :36::36: zaten sezeryan iğnesi olduum yer aşırı ağrı yapıyor belim kopuyor.Çok ağlamasın diye aniden hızlı hızlı kalkıyorum yataktan iyice belim ağrır oldu.Vallahi bu atak çabuk geçsin yoksa ben panik atak olacağım.Gündüzlerimiz de hiç kucaktan inmiyor ne oyun halısı ne başka bir şey hiç bir şeyi istemiyor deliricem :84::84::84:

canım benim oğlumda seninki gibiydi ama atktan önce :43::43: artık oğlum için milat oldu ataktan önce (AÖ) ataktan sonra (AS) geçtikten sonra aynı düzenini alıcak mı çok merak ediyorum :44:

doktorlar duzenlerine donerler diyormus, insallah oyle olur. o gune kadar kolay gelsin sana da, bebislerimiz icin katlaniyoruz ne yapalim :5:

kızlar inanılmaz güzel bir gece geçirdik oğlumla sanırım atağı alt ediyoruz:)))) akşam saat 7ye yaklaşırken off yine başlıcaz birazdan uyumaz uyusa sık sık uyanır dedim amaaa oğlum uyku saati olan 7de hiç sorun çıkarmadan kapattı gözünü:nazar: ve 2de uyandı emdi yattı sabah 7buçukta bir neşeyle uyandı ki anlatamam:nazar: oynaştık bol bol 9da tekrar uyur normalde baktım gözlerini ovuyor koydum yatağına o da ne gözler kapandı:21::21: çooook mutluyum demek ki gerçekten geçiyormuş azcık sabırlı olmak gerekiyormuş:)) ve bugün ne farketim oğlumun bir oyuncağı var balık:) bugün ilk defa onu tutmaya çalıştı vee elimizden aldı birazcık tutuyor ama tutuyor ya:16: acaba tesadüf mü dedim ama hayır sık sık tekrarladı:55:

marmelatta canım meyve püresini neyle hazırlıyorsun yani bebeğimizin yiyebileceği düzeye rondo ile getirebilir miyiz? yoksa başka bir şey mi kullanıyorsun?Ben 4. ayı iple çekiyorum babamız ne sebzeleri ne de meyveleri çok sevmiyor oğluma erkenden alıştırmak istiyorum ben.gaz ilacı kimyon ve dereotu karışımı doğal bir şurup onu bile iştahla nasıl içiyor.Merak ediyorum meyve ve sebze pürelerini sevecek mi?
Ben cam rende kullanıyorum.
merhaba güzel anneler!

Biz ilk aylarında her akşam erkenden yıkayıp emzirir yatırırdık, şimdi alıştı evdeysek 7de, dışarıdaysak en geç 8de uyuyr, sabah 6ya kadar, son günlerde 7ye çekmeye çalışıyorum. Bu sürede bir 12-1 gibi emer, bir de 4-5 gibi.
Bana hemşiremiz artık kucağında oturtabilirsin dedi, 5. ayda da desktekli oturtacakmışım. Ama biz 4 aylığız.

Dün arkadaşlarla eşimin d.gününü kutladık, güzeeel ve eğlenceli bir akşam geçirdik, o kadar gürültüde oğlum gözünü bile açmadı. Ve dün farkettim ki ben sigarayı çoooook özlemişim:((

kızlar inanılmaz güzel bir gece geçirdik oğlumla sanırım atağı alt ediyoruz:)))) akşam saat 7ye yaklaşırken off yine başlıcaz birazdan uyumaz uyusa sık sık uyanır dedim amaaa oğlum uyku saati olan 7de hiç sorun çıkarmadan kapattı gözünü:nazar: ve 2de uyandı emdi yattı sabah 7buçukta bir neşeyle uyandı ki anlatamam:nazar: oynaştık bol bol 9da tekrar uyur normalde baktım gözlerini ovuyor koydum yatağına o da ne gözler kapandı:21::21: çooook mutluyum demek ki gerçekten geçiyormuş azcık sabırlı olmak gerekiyormuş:)) ve bugün ne farketim oğlumun bir oyuncağı var balık:) bugün ilk defa onu tutmaya çalıştı vee elimizden aldı birazcık tutuyor ama tutuyor ya:16: acaba tesadüf mü dedim ama hayır sık sık tekrarladı:55:

canım yaaa bu mutlu haberi senden duymak ne kadar hoşş :5::5: gözün aydın olsun.atak dönemlerinden donra mutlaka yeni bir şeylr öğrenmiş oluyorlarmış.demekki seninki tutma atağına geçmiş :9: sen bizden önce söylemiştin huzursuz olduğunu bizim birkaç günümüz var daha.neyse sabredelim. :26: bakalım benim oğluşum neyi öğrenmiş olucak ataktan sonra

Bizimkilerin arasında 1 ay var ama aynı gidiyor gibiyiz bak, biz de son birkaç gündür tutup sevindirik oluyoruz:)

Bir de ben tutma ve sürünmeye özensin diye yatağımızda yanına uzanıyorum, göğsümü açıyorum, gözleri parlıyor sevinçten, tutucam diye eller kollar balık gibi çırpınıyor:)

canım yaaa bu mutlu haberi senden duymak ne kadar hoşş :5::5: gözün aydın olsun.atak dönemlerinden donra mutlaka yeni bir şeylr öğrenmiş oluyorlarmış.demekki seninki tutma atağına geçmiş :9: sen bizden önce söylemiştin huzursuz olduğunu bizim birkaç günümüz var daha.neyse sabredelim. :26: bakalım benim oğluşum neyi öğrenmiş olucak ataktan sonra

ahh canım darısı başınıza:) bizim bu 5.günümüz sanırım 5.günde düzeldi yani ben öyle umuyorum bu gece teyit edicez:)) aa evet sen söyleyince geldi bak benim de aklıma cidden yeni birşeyler öğreniyorlarmış atak döneminde belki de tutmayı öğrendi cidden:53: uyansın biraz daha deneyelim bakalım anlarız tesadüf mü tutuyor yoksa tutmayı öğrendi mi:1: eşimi görsen nasıl çocuk gibi seviniyor gel bak bak doruk balığı tuttu valla ben tutturmadım diyor:16: bakalım senin yakışıklı ne atağında:))

Back