2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar oğluma birkaç oyuncak almıştım babamız illa bunu da istedi neyse biraz önce geldi kargo. uğurböceği evet bütün odayı yıldız falan filanla dolduruyor güzel bir gece lambası da olur ama karaesız kaldım acaba hem ışıklı hem müzikli birşey mi alsaydım diyorum. eşim nasılsa doruk un uyku müzikleri var onlardan çalabilirsin bence bu çok güzel diyor sanki ona aldık:4: kullanan var mı? ya da siz ne düşünüyorsunuz

hafta sonu ankaradaydık açıldım biraz ooh büyükşehir gibisimi var gerçi trafiğini hesap edince artıların bir kısmını alıveriyor :) malesef eşimin işi uzun sürdüğü için bana pek vakit kalmadı fazla gezemdim. ikeaya gittim kendimi kaybetmişim. oğluma lcwden bakabildim bişeyler birde kipadan hızlı hızlı çıtçıtlı badi kaptım üç beş tane :). oğlumuda babannesiyle bıraktık. işler uzayınca ağlamak geldi içimden ben gezmek için oğlumu nasıl bıraktım diye , iişe başlamak çok zor olacak aklım sürekli evde kalıyor birkaç saatliğine çıktığımda bile.

canımm maşallah oğluna delikanlı olmuş artık:nazar: ben de sabırsızlanıyorum bebeğime birşeyler tattırmaya. bize de 4.ay demir takviyesine başlanacağı söylendi ama benim için damla var mı bilmiyorum bak onu şimdi senden duydum 4.ayımızda öğreniriz artık:) ahh ne zaman doğacaklar derken kocaman oldular ya ben daha yeni doğduğu zamanlardaki haline bile doyamamıştım halbuki:16: oğluma küçücük porsiyonlar halinde yemek yapacağım günlerin gelmesini çoook istiyorum ya da elinden tutup gezeceğim günlerin gelmesini ama sonra hayır büyüme diyorum daha bu hallerine hiçç doyamadım:16:

ya bize iki haftaz kadar önce ferrum damla vermişti doktor bu ay başladım dün verdim bir damla acaba erken mi ? kafam karıştı şimdi. gerçi ben iştahı yok demiştim o gün gece çok az yemişti 3 seferde de sadece 50 ya da 60lık içmişti mamayı normalde 120 yada 150 ye yakın olurdu ertesi gün normale dönünce damlayı kullanmamıştım. ne yapsam ki zaten çok iğrenç bir damla dün kanepemi boyadı resmen :(

3 ay 5 günlük :) olduk haftaya götüreceğim kontrole kilosunu özellikle de boyunu merak ediyorum kilo önemli deil ama boyun altında gıdıkları şişmeye başladı :)

lymonata ıslak mendil sormuşsun ben pampersin mavisini kullanıyorum 4 paket falan vardı bizde fena değil güzel kokusuna hiç dikkat etmedim ıslak mendilde en son aradığım şey parfüm. beyazını da alıcaktım molfix ve uny baby stoğumuz vardı gerek görmedim. niveanın numunesini kullanmıştım ondan almak istiyorum bazen çok kusuyor kusmuk boynuna falan akıyor ya da damla vs. ya da görmemişin bazıları tutup ellerini copur copur öpüyor oğlumun o zamanlar kullanmak için niveanın kini almak istiyorum kremli olduğu için belki kızarma olmaz diye. komili de alabilirim akşam son bezini genelde pamuk su ile yapıyorum, gün içinde aklıma eserse birkaç defa belki. niveanın babenin pişik kremini kullanıyorum. bazen zeytin yağı bazen hametan krem bazen hiçbirşey :)

birde benim oğlumda ilk bir ay hatta 50 gün anneyi uykusuz bıraktı geceleri, ama şimdi ödül veriyor sanırım uykumuz fena değil 10 da uyur genelde 2-3 gibi birde 6-7 gibi iki kere uyanır. 7 den sonra canı isterse tekrar bir iki saat daha uyur. ilk dalarken biraz eziyet ediyor bazen çünkü hala gazımız oluyor ama öncesine göre çok rahatız anneyi önce çok disipline etti oğlum :)

Son düzenleme:
Selam kızlar.Bugün berbat bir geceydi.Oğlum gece neredeyse hiç uyumadı.Saat başı kalaktı her seferinde de emmek istedi.Geçen gün de böyle yapmıştı ama pikniğe gitmiştik herhalde temiz hava çarptı dedim ama dün de uyumayınca ve gündüzleri de çok huzursuz olunca benimde oğluşum herhalde atağa kalktı dedim.Hele dün öğlen durduk yere babasının kucağında bir çığlık bastı diğer odadan koşarak geldim babası düşürdü zannettim meğer durduk yere ağlamış.Susuturana kadar işim bitti.Emmeye hiç hayır demiyen çocuk göğsümü bile almadı.:53::53: ne kadar sürecek bu atak acaba.Sürekli mızmızlanıyor :26::26:

ayrıca dün 3. ay kontrolümüz vardı.Oğlum bu sefer 1000 gr. almış yani 7600 olmuş boyu da 62 cm. :nazar::nazar:

büyüme atakları ile ilgili bilgi arkadaşlar.Benim bebek 12. hafta atağında sanırım.Her atak döneminde yeni bir gelişme olurmuş ya benim oğluşum sanırım yan dönmeyi ve kahkaha atmayı öğreniyor :46::46::46:

Büyüme Atakları

Bebekler, doğumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarının gelişmesi dolayısıyla "büyüme atakları"" denilen dönemleri yaşıyorlar. Büyüme atakları sonrasında bebek yeni bir beceri sahibi oluyor. Beyin fonksiyonları gelişirken organizma da uyum sağlamaya çalışıyor bu gelişime. Organlarda büyüyor ve küçük bebeklerimiz daha sık ağlıyor uyku düzeni değişiyor, beslenme düzeni değişiyor. Bu dönemlerde bebeklerin daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğundan çoğu bebek daha sık yemek yiyor ya da süt içiyor.

Bu dönemleri anne babalar dikkatli gözlemlediklerinde mutlaka arkasından bebeklerin yeni bir beceriye kavuştuğunu fark ediyorlar. Örneğin gülümsemeye başlamak, nesneleri tutabilmek, dönebilmek gibi.Özellikle ilk 1,5 yıl büyüme (gelişim) atakları daha sık ve yoğun yaşanırken ileriki yaslarda da büyüme atakları devam ediyor. Gelişim hızı yavaşladığından daha uzun aralıklarla kendini gösteren büyüme atakları her çocukta farklı etki gösteriyor. Kimi çocuk daha çok huzursuz, yorgun olurken kimi çocuğun sadece birden kıyafetlerinin küçük kalmasından anlaşılıyor büyüme atağı geçirdiği.

Yeni becerilerle birlikte algılama da geliştiğinden bebek ve çocuklar bu yeni becerilerle nasıl basa çıkacaklarını da bilemediklerinden bu dönemlerde çok daha huzursuz olup, ağlayabiliyorlar. En sakin bir bebek bile birden mızmız, ağlamaklı, memnuniyetsiz, olabiliyor. Sürekli kucak istiyor. Yenilikleri yasmaya başlayan bebek bu durumla başa çıkmaya çalışıyor. Yani bir adim geri atıyor. Ancak birkaç gün geçip de bebek, yeni becerileri özümseyip, gelişimine ayak uydurduktan sonra anne baba çocuğunun yeni bir şey öğrendiğini fark ediyor.

Birden bire, biraz hızlı yürüdüğünüzde, uçma yeteneğiniz olduğunu fark etseniz ne hissederdiniz? Bu durumla basa çıkmak için zamana ihtiyacınız olmaz mıydı ? "Aaa artık uçabiliyorum, ne güzel" deyip günlük hayatınıza devam edebilir miydiniz? Yoksa "Ne yapacağım simdi, ne kadar hızlı yürürsem uçabiliyorum, ya çok hızlı yürürsem ne oluyor, dengemi sağlamak için ne yapmalıyım" diye düşünüp, endişelenmez miydiniz?
"Ya uçarken birden yere çakılırsam ne olacak, ne kadar yükseğe havalanabiliyorum, ya sonra nasıl aşağıya ineceğim" gibi düşüncelerden uykunuz kaçmaz mıydı? Bir süre yeni yeni beceriniz sizi şaşırtmaz mıydı? Evet uçmak çok güzel bir yetenek olurdu, ama bu yeteneğinizi ilk fark ettiğinizde endişelenip korkmaz mıydınız?

İste çocuklarımız da her gün yeni bir beceri ile karşımıza çıktıklarında, aslında bu becerileriyle başa çıkmak için zorlanabiliyorlar Fizyolojik gelişimlerinin dışında, algılamalarına da ayak uydurmaları gerekiyor. Küçük bebekler yeni geldikleri dünyada kendilerini güvende hissetmeye çalışırlarken, daha büyük çocuklarda yeni öğrendikleri şeylerin günlük hayatlarında yarattığı değişikliklere uyum sağlamaya çalışıyorlar.

Büyüme(Gelişim) atakları kimi çocukta bir, iki gün sürerken, başka bir çocukta 1 hafta sürebiliyor. Böyle dönemlerde daha çok yardıma ihtiyaçları oluyor çocuklarımızın. Her zamankinden daha fazla ten temasına, sıcaklığa, ilgiye ve anlayışa ihtiyacı olan çocuklarımızı bu sancılı dönemlerde anlayabilmek için, büyüme ataklarının onları ne kadar zorladığını unutmamalıyız. Özellikle de çocuğa bakan anneler, bu zor dönemlerin sadece birkaç gün süren geçici bir süreç olduğunu bildiklerinde, zor günleri daha kolay anlatıp daha rahat olabiliyorlar.

Haftalar:
5.Hafta
8.Hafta-(bazı bebeklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkaç gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34.Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkaç günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)

Son düzenleme:
Mavisi demir damlasını sormuşsun sanırım, bize sağlık ocağı 4. ay kontrolünde verdi, günde 9 damla kullanıyorum. Sabahları o uyurken aç karnına veriyorum, yarım saat emzirmiyorum. Aç karnına verilmeli ve süt ve süt ürünleri ile emzirme arası en az 20 dakika olmalıymış, yoksa işe yaramıyor. Bana da bu ay devit verdilr 9 damla kendim için.

ahh feryal benim oğlumu anlattın. çok yoruyor beni birden hiçbirşey yokken çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor nasıl sakinleştireceğimi bilemiyorum :31: bu gece tam 4 kere uyandı :30: hep gülen mutlu sakin huzurlu bebek gitti çatık kaşlı zorla gülen mızmız sanki mutsuzmuş gibi duran bir bebek geldi. büyüme atağı diyorum doktoru da öyle deyince uyanmalarını mızmızlıklarını dert etmiyorum uyuduğun günlere say diyorum:) amaa onu öyle ağlarken mutsuzmuş gibi bakarken görüyorum ya içim gidiyor canım

Mavisi demir damlasını sormuşsun sanırım, bize sağlık ocağı 4. ay kontrolünde verdi, günde 9 damla kullanıyorum. Sabahları o uyurken aç karnına veriyorum, yarım saat emzirmiyorum. Aç karnına verilmeli ve süt ve süt ürünleri ile emzirme arası en az 20 dakika olmalıymış, yoksa işe yaramıyor. Bana da bu ay devit verdilr 9 damla kendim için.

canım günaydın nasıl oldu oğlun?
çocuk doktorumuz eğer anne hamileliğinin son 3ayında demir eksikliği yaşamışsa bebeğe 3aylıkken verilmeli dedi. ama anne de az bir kansızlık varsa 4.ayda eğer hiç demir eksikliği sorunu olmamışsa aslında başlamaya hiç gerek olmadığını söyledi. çünkü bebek anneden yeterli demiri stok yapıyormuş sütten de takviye ediyormuş ancak 6.aya gldiği zaman artık depoları yetmiyormuş ve takviye gerekiyormuş. ama önlem için genelde 4.ayda başlanıyormuş bebeklere. senin yakışıklı bize birşeyler öğretiyor önden giderek teşekkür ederiz annesi:42:

canım günaydın nasıl oldu oğlun?
çocuk doktorumuz eğer anne hamileliğinin son 3ayında demir eksikliği yaşamışsa bebeğe 3aylıkken verilmeli dedi. ama anne de az bir kansızlık varsa 4.ayda eğer hiç demir eksikliği sorunu olmamışsa aslında başlamaya hiç gerek olmadığını söyledi. çünkü bebek anneden yeterli demiri stok yapıyormuş sütten de takviye ediyormuş ancak 6.aya gldiği zaman artık depoları yetmiyormuş ve takviye gerekiyormuş. ama önlem için genelde 4.ayda başlanıyormuş bebeklere. senin yakışıklı bize birşeyler öğretiyor önden giderek teşekkür ederiz annesi:42:

Vazifemiz ne demek:))

Dün gece ateşimiz 38.9 oldu en son, havlu ile bütün vücudunu sildim ıslak ıslak, calpol verdik son kez, sonra ağlaya ağlaya emerken uyudu yavrucak, onla birlikte ben de sızmışım, hiç hatırlamıyorum, gece boyu eşim kalkmış yarım saatte bir ateşini ölçmeye. Şimdi geçti ateşimiz ama yorgunluk ve halsizlik devam ediyor. Çok zor bir iki gündü yani :(

Demir konusunda da, hamileyken ben demir hapını alamadım hiç, mide bulantılarından, o yüzden ölçmeye gerek duymadan başlayım dedim, 6. ayda zaten tam kan sayımı yapılacak, o zaman olmazsa bırakırım diye.
2 gündür de sabahla öğle emzirmemizin arasında yarım armut yiyor oğlum, akşamları da bir tatlı kaşığı yoğurt.

Ne atakmis bu ya... Butun forum bebekleri hep beraber gectiler galiba bu ataga.......

Kizlar bebegim nerdeyse heeeer saat basi kalkti ve her seferindede emdi... :4: okadar yorgunum ki...
Kimsede yok yanimda bi yarim saatligine bakacak, sansima esimde bu aksam kardesiyle disari cikiyor!!!!!!!!!
Coook yorgunummm :43:

Dün gece ateşimiz 38.9 oldu en son, havlu ile bütün vücudunu sildim ıslak ıslak, calpol verdik son kez, sonra ağlaya ağlaya emerken uyudu yavrucak, onla birlikte ben de sızmışım, hiç hatırlamıyorum, gece boyu eşim kalkmış yarım saatte bir ateşini ölçmeye. Şimdi geçti ateşimiz ama yorgunluk ve halsizlik devam ediyor. Çok zor bir iki gündü yani :(

Demir konusunda da, hamileyken ben demir hapını alamadım hiç, mide bulantılarından, o yüzden ölçmeye gerek duymadan başlayım dedim, 6. ayda zaten tam kan sayımı yapılacak, o zaman olmazsa bırakırım diye.
2 gündür de sabahla öğle emzirmemizin arasında yarım armut yiyor oğlum, akşamları da bir tatlı kaşığı yoğurt.

Canim gecmis olsun sanada bebeginede, bu kucukler boyle olunca insan yorgunluktan degilde kahirdan oluyor..

Canim katiya doktormu gecirdi, kendin mi gectin?

Canim gecmis olsun sanada bebeginede, bu kucukler boyle olunca insan yorgunluktan degilde kahirdan oluyor..

Canim katiya doktormu gecirdi, kendin mi gectin?

Doktorumuz tercihi bana bıraktı ama doyuracak kadar vermemeye dikkat et dedi. Sonra sağlık ocağındaki doktor ve hemşirelerle de konuştum uzun uzun, içimden gelen sesi dinlemeye karar verdim. Sebzeler ve peynire 5.5 aylık olana dek başlamayacağım zaten, sütümü de bol bol emiyor hala, 4. ayda 900 gr almış, normali 500 grmış. Yani şimdilik böyle devam edeyim diyorum, olmazsa zaten katı gıdayı hemen keserim de, en azından tepkilerini görüyorum yeme işlevine karşı:)

canım çok geçmiş olsun gerçekten zor bir gece olmuş sizin için. bebeğin de yorgun düşmüştür kıyamam umarım bugün iyice düzelir de gece rahat rahat uyur..
ben de heyecanla bekliyorum ek gıdaya başlayacağımız günü:))

ahh feryal benim oğlumu anlattın. çok yoruyor beni birden hiçbirşey yokken çığlık çığlığa ağlamaya başlıyor nasıl sakinleştireceğimi bilemiyorum :31: bu gece tam 4 kere uyandı :30: hep gülen mutlu sakin huzurlu bebek gitti çatık kaşlı zorla gülen mızmız sanki mutsuzmuş gibi duran bir bebek geldi. büyüme atağı diyorum doktoru da öyle deyince uyanmalarını mızmızlıklarını dert etmiyorum uyuduğun günlere say diyorum:) amaa onu öyle ağlarken mutsuzmuş gibi bakarken görüyorum ya içim gidiyor canım

evet canım yaa ve artık yanından ayrıldığımda ağlıyor.Özellikle şu son bir hafta.Bizleri daha iyi farkediyorlarmış ve artık oyuncaklarından çok bizleri incelemesi daha hoşalarına gidiyormuş.Dün gece tam 1 saat çene çaldım vallahi sırf dursun diye.Benimle oynadı güldü yanından ayrılınca da bastı yaygarayı :5::5: ne yapacağız bilmiyorum ki çok uzun sürmez inşlh bu atak.Gerçi 15. haftalarında tekrar atağa kalkacaklarmış :9::9::9:

Marmeletta canım çok geçmiş olsun.İnşlh çabuk atlatırsın bebeğin çok fazla sarsılmadan.Deneyimlerini anlatıyorsun ya biz de çok telaş yapmayız inşlh.

Kızlar uzman tv de video izledim de orada diyor ki annenin hormanları tam oturmadığı için 6 aya kadar kilo verilemiyormuş zaten o yüzden diyet yapmayın düzenli yiyin sütünüz azalmasın diyor.Hakikaten de bir türlü veremiyorum 5 kiloyu dikkat etsem de.Neyse bari sütümüz iyi olsun da bebişlerimiz çabuk büyüsün

evet canım yaa ve artık yanından ayrıldığımda ağlıyor.Özellikle şu son bir hafta.Bizleri daha iyi farkediyorlarmış ve artık oyuncaklarından çok bizleri incelemesi daha hoşalarına gidiyormuş.Dün gece tam 1 saat çene çaldım vallahi sırf dursun diye.Benimle oynadı güldü yanından ayrılınca da bastı yaygarayı :5::5: ne yapacağız bilmiyorum ki çok uzun sürmez inşlh bu atak.Gerçi 15. haftalarında tekrar atağa kalkacaklarmış :9::9::9:

Marmeletta canım çok geçmiş olsun.İnşlh çabuk atlatırsın bebeğin çok fazla sarsılmadan.Deneyimlerini anlatıyorsun ya biz de çok telaş yapmayız inşlh.

Kızlar uzman tv de video izledim de orada diyor ki annenin hormanları tam oturmadığı için 6 aya kadar kilo verilemiyormuş zaten o yüzden diyet yapmayın düzenli yiyin sütünüz azalmasın diyor.Hakikaten de bir türlü veremiyorum 5 kiloyu dikkat etsem de.Neyse bari sütümüz iyi olsun da bebişlerimiz çabuk büyüsün

zaten çok seviyor oğlum beni dinlemeyi ama bu bir kaç gündür iyice abarttı hiç susmayım istiyor ee bendeki de çene yani bir süre sonra bitiyor pilim. normalde oyun halısında ya da oyuncaklarıyla zaman geçirmeye bayılıyor ama şimdi hem onlarla oynamak istiyor hem benimle konuşmak:53: oyuncaklar oynasın ama anne de elinin altında dursun istiyor umarım çabuk geçer eşime de kızdım dün sen alıştırdın hiç susmadan konuşuyorsun diyor:4:
canım ben de veremiyorum kilolarımı dikkat etsem de veremiyorum. hani biraz dikkat edince emzirmenin de etkisiyle zayıflardık yok yalan valla. yediklerimi azaltsam da zayıflamıyorum olan sütüme oluyor. tamamen çıkardım ben de hayatımdan kilo sorununu takmıyorum 6.aya kadar da gündemime getirmeyi düşünmüyorum tekrar ama bu aynadaki görüntümden hiçç memnun olmadığım gerçeğini değiştirmiyor tabi:30:

zaten çok seviyor oğlum beni dinlemeyi ama bu bir kaç gündür iyice abarttı hiç susmayım istiyor ee bendeki de çene yani bir süre sonra bitiyor pilim. normalde oyun halısında ya da oyuncaklarıyla zaman geçirmeye bayılıyor ama şimdi hem onlarla oynamak istiyor hem benimle konuşmak:53: oyuncaklar oynasın ama anne de elinin altında dursun istiyor umarım çabuk geçer eşime de kızdım dün sen alıştırdın hiç susmadan konuşuyorsun diyor:4:
canım ben de veremiyorum kilolarımı dikkat etsem de veremiyorum. hani biraz dikkat edince emzirmenin de etkisiyle zayıflardık yok yalan valla. yediklerimi azaltsam da zayıflamıyorum olan sütüme oluyor. tamamen çıkardım ben de hayatımdan kilo sorununu takmıyorum 6.aya kadar da gündemime getirmeyi düşünmüyorum tekrar ama bu aynadaki görüntümden hiçç memnun olmadığım gerçeğini değiştirmiyor tabi:30:

sorma cnm yaa benim de bel bölgem çok gözüme batıyor ne güzel incecik bir belim vardı şimdi belim kalınlaştı.Twist aleti var ama zaman bulup yapamıyorum ki belimden ve göbişimden gitse kalça sorun değil.Ben de 40 bedeb olmuşum belden yani göbüşten ötürü :18::18::18:

Doktorumuz tercihi bana bıraktı ama doyuracak kadar vermemeye dikkat et dedi. Sonra sağlık ocağındaki doktor ve hemşirelerle de konuştum uzun uzun, içimden gelen sesi dinlemeye karar verdim. Sebzeler ve peynire 5.5 aylık olana dek başlamayacağım zaten, sütümü de bol bol emiyor hala, 4. ayda 900 gr almış, normali 500 grmış. Yani şimdilik böyle devam edeyim diyorum, olmazsa zaten katı gıdayı hemen keserim de, en azından tepkilerini görüyorum yeme işlevine karşı:)

Benim bebegimde bir hafta sonra 4 aylik oluyor.. Bende cook dusundum baslayip baslamamakta ( tadimlik) .
Simdide 4. ayini bitirmeye karar verdim ama hala acaba diyorum bagzan.. Kulupteki egitimci baslama 6. ayi doldursun oyle basla dedi ..
Bugun ku konumuzda zaten kati gidalara gecis olacak
Bebegim uyandi onu hazirladim:)

sorma cnm yaa benim de bel bölgem çok gözüme batıyor ne güzel incecik bir belim vardı şimdi belim kalınlaştı.Twist aleti var ama zaman bulup yapamıyorum ki belimden ve göbişimden gitse kalça sorun değil.Ben de 40 bedeb olmuşum belden yani göbüşten ötürü :18::18::18:

benim de en çok gözüme batan yer göbeğim göbek gitse başka birşey istemiyorum:)) gerçi kilomuzu verince göbek falan da gidecek ama ne bileyim hiç alışık değilim bu kilolarda olmaya aynaya bakınca yabancı geliyorum kendime. oğluma diyorum biraz büyü çıkarcam acısını bak nasıl şiştim sayende diye:1: azcık büyüsün ısırcam her yerinden ceza olarak:1:

Back