2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ailenizin manyağı olarak ev yapımı peynir tarifi buldum, ek gıda sürecinde labne veremem diyordum, şimdi bu peyniri deneyeceğim bakalım.

1 litre günlük süt
6-7 kaşık üzüm sirkesi
Süzmek için tülbent

Günlük pastorize süt çelik bir tencerede ısıtılır. Arman hoca 80derece olsun demiş. Sütün 80 dereceye geldiğini nasıl anlıyoruz. sütün üzeri kaymak tutmaya başlayıp, üzerinden buhar çıkıyorsa tamam demektir. 6-7 çorba kaşığı üzüm sirkesi döküp karıştırıyoruz. Anında süt kesilmeye başlıyor. Temiz bir mutfak bezi ile üzerini kapatıp 2 saat bekliyoruz. Sonra çift kat tülbent serilmiş bir süzgeçe döküp süzüyoruz. 1 litre sütten 5-6 çorba kaşığı kadar peynir çıktı. Çabuk bozulurmuş. Hemen bebeğimin kahvaltısına kullanmaya başladım. Tadına baktım tabii ki,kaymak gibi birşey bu. Bir dilimin üzerine peynir sürüp reçel veya balla nefis olur. Ben vişne reçeli ile yedim. Omlete kullanmaya kıyamadım,ama eminim nefis olurdu.

Güncelleme:Yaklaşık 3 aydır her hafta bu peynirden yapıyorum. İlk zamanlarda üzüm sirkesi kullanıyordum. Sonra elma sirkesi kullandım. Elma sirkesi daha kokusuz olduğu için artık onu kullanıyorum. (20 Mart 2012)

Bu arada peynirden arta kalan peyniraltı suyu oluyor. Ben bu suyu da atmayıp saklıyorum. Annem ekmek yaparken kullanıyor. İnanılmaz lezzetli ekmekler çıkıyor ortaya.

Evet bugünkü araştırmalarım neticesinde ek gıda sürecine baya baya hazırladım kendimi mental açıdan :)

Canım taze peynir çok riskli bence. Ayrıntılı bilgi sahibi değilim ama hamileyken taze peynirden kaçınmak gerekiyordu.Sanırım brusellaya veya zehirlenmeye yol açabiliyor. Ben çok sevmeme rağmen hamileyken höşmerim yememiştim sırf bu yüzden.

Arkadaşlaş 2 saat önce 2 büyük bardak ayran içtim, şimdi iki göğsümde sızlıyor ve taş gibi ,ki bugün öyle aman aman çok bi sütümde yoktu, .Hemen sizinde denemeniz için buraya koştum.Deneyin faydasını görün :) :8:

Anneler, bebeklerinizin iki elinden tutup kaldırdığınızda başları geriye mi gidiyor yoksa tutabiliyorlar mı? Bir de ayaklarının üzerine basıyorlar mı?

benimki ellerinden tutup kaldırınca bası dik kalkıyor ama hemen geri yatıyor cok yoruluyor herhalde,ayaklarının üstündede pek durmuyor canı isterse bi anlık basar gibi yapıyor hemen büküyor dizlerini.

benimki de sadece bir göğsümden emiyor bazen, iki saat sonra diğerini de vermeye çalışıyorum acıkmıştır diye, almıyor bağırıyor. ağlıyor. kaç kere deniyorum yok almıyor. ama biberonla verirsem lıkır lıkır içiyor. emmek istemiyor desem bazen deli gibi saldırıyor, hiç anlamıyorum. sen kaç saatte bir emziriyorsun peki?

canım normalde 2 saatte 1 veriyordum ama doktor arayı biraz daha açalım dedi 2buçuk saatte 1 vermek için alıştırma yapıyoruz uyumlu karşıladı pek sorun etmedi aranın uzamasını göğüste durması azcık daha arttı. doktorun demesine göre ara az olduğu zaman daha az emiyormuş nasılsa birazdan yine meme gelecek diye ama acıktığı zaman bütün göğüsü boşaltıyormuş ve bekleme süresi de uzuyormuş gerçekten de usul usul bekliyor kuzu. oğlum çabuk emiyor canım ama hiç nazlanmadan iştahla emiyor kilo alımı da iyi olduğu için doktor memeyi hızlı boşalttığına karar verdi karışma dedi karışmıyorum baksın keyfine diyorum:31:

Anneler, bebeklerinizin iki elinden tutup kaldırdığınızda başları geriye mi gidiyor yoksa tutabiliyorlar mı? Bir de ayaklarının üzerine basıyorlar mı?

canım oğlum ilk baştan beri kafasını tutmada çok sorun yaşamadı hatta doktorumuz bile 'bu nasıl yeni doğmuş çocuk böyle dikmiş kafayı birisi hatırlatsın içerden yeni çıktığını inatçı bir oğlun olacak' demişti:) inatçı mı bilmem ama tutuyor yani kafayı. oğluş babasıyla yürüyor bile:1: eşim kameraya çekmiş geçen gün koltukaltlarından tutuyor oğlum da adım atıyor. nasıl heyecanlı geldi..
eşim:'doruk tam 8 adım attı yakında yürür canım bu bak söylemedi deme'
ben: :53: canım oğlan koşuyor zaten haberin yok mu senin:19:
eşim ciddiyim der ve kamerayı gösterir ay nasıl kızdım anlatamam küçücük çocuğa adım attırmış daha çok küçük sakın yapma bir daha dedim zorlamadım ki nesi yanlış dedi ama ne bileyim kızdım işte. sanki bir yerine birşey olurmuş gibi geldi:26:

Canım taze peynir çok riskli bence. Ayrıntılı bilgi sahibi değilim ama hamileyken taze peynirden kaçınmak gerekiyordu.Sanırım brusellaya veya zehirlenmeye yol açabiliyor. Ben çok sevmeme rağmen hamileyken höşmerim yememiştim sırf bu yüzden.

canım o çiğ süt ile yapılan taze peynir için , yani pastorize süt veya kutu süt brusella yapmaz onlardan yapılan yoğurt ve peynirde.

dün tekrar denedim, ama yazamadım bugün bakalım mesaj tamamlanacakmı eller kollar kıpır kıpır beni gezdir diyo :)

kafası geriye gitmiyor robot gibi hiç bozmadan tutuyor :) ayaklarının üzerine basıyor hatta hoppala yapıyoruz çoğunda tempo tutuyor bize zaten eskiden beri yaptığımız bişey gaz sancımızı böyle unutuyoruz ya da kanguruda , yani annenen ya kolları ya beli kopacak :) , sinirlenince ayaklarıyla itiyor kendini.

lymonata bizimkide öyleydi :) bizimkiler ilk günden dikkafalı demekki :)) inatçı dediği oluncaya kadar ağlıyor asla vazgeçmiyor, başka bişeyle kanmıyor gezceksse gezecek , oyunsa onu oynayacak, ya da kusuyorsa bile illaki üstünü tamamlıyacak midenin, tek sorun annesi ne istediğini kestiremiyor bazen :)

ben otoriter bir anne olacağımı sanırdım ama otoriter bir bebeim var ve ben uysallaşıyorum :)))))

Son düzenleme:
lymonata bizimkide öyleydi :) bizimkiler ilk günden dikkafalı demekki :)) inatçı dediği oluncaya kadar ağlıyor asla vazgeçmiyor, başka bişeyle kanmıyor gezceksse gezecek , oyunsa onu oynayacak, ya da kusuyorsa bile illaki üstünü tamamlıyacak midenin, tek sorun annesi ne istediğini kestiremiyor bazen :)

ben otoriter bir anne olacağımı sanırdım ama otoriter bir bebeim var ve ben uysallaşıyorum :)))))

aynı oğlumu anlattın canım:19: eğer birşeyi istiyorsa o kesinlikle olacak başka birşeyle imkansız dikkatini dağıtamazsın. birilerine söylediğimde küçücük çocuk ne anlar diyorlar ama yaşadıklarında anlıyorlar ne demek istediğimi:1: canım bu arada benim oğlan da sinirlendiğinde kasım kasım kasıyor kendini tekmeleriyle ittiriyor birde. bunlar birbirilerini görüp anlaşmış olmasınlar annelerimize nasıl eziyet ederiz diye:27:

gezgingün teşekkür ederim cevap için aslında dün yarım sayfa bişeyler yazmıştım ama gönder tuşuna basmaya fırsat bırakmadı oğlum :)

bu arada murhul ile gizli tariflerinizi merak ettim , siz canımız çekmsin demişsiniz ama ben acaba hangisi diye 500 çeşit düşündüm ve hepsini canım çekti :)))))))

gezgingün teşekkür ederim cevap için aslında dün yarım sayfa bişeyler yazmıştım ama gönder tuşuna basmaya fırsat bırakmadı oğlum :)

bu arada murhul ile gizli tariflerinizi merak ettim , siz canımız çekmsin demişsiniz ama ben acaba hangisi diye 500 çeşit düşündüm ve hepsini canım çekti :)))))))

canım çıkar aklından hepsini boş kalorileri çıkarttık ya hayatımızdan unuttun mu? :1: kilo vericez biz unutma :1:

Sagol canimm
Canim bebege gecermis..3 sat emzirme yasagi var.sagmistim sutumu ama bizim minik bebegimiz biberon olayina pek aliskin deil korktum kiyamadim...ama kendime kiydimm:ssz:Hemde nasil bi aciii..

Bu saate minigimiz uyandi emdi kaka yapti alti degisti veeee uyandi iice gozlerr acildi..yatagina yatrdim deniz yildizini actimm ;;hickirik tutmasinmii..1 ssate yaklasio hala uyumasini bekliorum yatagindaa:20:
Gecelerin adami olmaya mi niyetlendi neee sanirim:21:
bi arkadaşın eşi diş dr u idi geçmez ddi sadece gebeliğin ilk 3 ayı iğne yapmıyolarmış,38 haftada dişçiye gidip dolgu bile yaptırmıştım

canım benim oğlan hep seviyordu uykuyu. ilk başlarda gaz sancılarından dolayı hiç uyuyamıyordu ölüyordu uyku için ama uyuyamıyordu. ozamanlar tek korkum huyunun değişmesiydi şükür değişmedi gaz sancıları azalmaya başlayınca düzenini oluşturdu. ama bazı bebekler çok sevmiyor uykuyu uğraştırıyor biraz merak etme ama çok küçük bebişlerimiz düzenlerini oluşturcaklar güveniyorum ben kuzularımıza:55:

çok haklısın canım olmadı mı olmuyor ben de artık takılmamaya çalışıyorum dediğim gibi benim bu kadar yıkılmamın sebebi hiç sezeryan düşünmemiş olmamdı. artık hiç bir şeye şartlanmamayı öğrendim büyük hayalkırıklığı oldu çünkü benim için ve o an mantıklı düşünmeme engel oldu. ama bebeğimi çıkardıkları zaman ki halini görünce inat ettiğime çok pişman oldum kuzum hiç ağlamadı biraz oksijen desteği alması gerekti kendimi suçlu hissettim sonra ama şükürler olsun şuan çok iyi:16:

canım eğer plesanta falan dikiş yerine yapışmadıysa genelde sorun olmuyormuş. sezeryan dikişi normal doğuma engel değilmiş yani sadece aradan zaman geçmesi gerekiyor ve hiç müdahale edemiyor doktor. kuzenim benden 1 ay sonra doğum yaptı çok heyecanlı bir doğum oldu çünkü 2 sezeryandan sonra normal doğum yaptı vee başardı:65:
2 sezeryandan sonra normal ha süpermiş :21:

kafa hemen dimdik kalkıyo ayaklarda sopa gibi ayakta duruyo resmen,bu ara kucağımda yatış pozisyonuolunca beni iki dirseğiyle itiyo doğrulmak için ona sinir oluyorum :(

canım çıkar aklından hepsini boş kalorileri çıkarttık ya hayatımızdan unuttun mu? :1: kilo vericez biz unutma :1:

kız nasıl verecem ya utancımdan diğer topiğe bilem girmiyom artık :) az önce üç dilim keki yuvarladım :) üzerinede sütüm artarmı acep son umut diyip iki salep içtim , o kaloriler şimdi koşa koşa göbek çevremde birikiyolar :)))

oğlum doğduğundan beri kafasını tutabiliyor.. hatta kucağımdayken öyle pek sırtına boynuna destek yaptığımı pek hatırlamıyorum belini tutsam yeterliydi..
şimdi se yattığı yerde işaret parmaklarımı tutturuyorum.. hemen kafayı dikiyor kalkacak.. biraz yardımcı oluyorum oturuyor bile.. :)) çok komik ama o koca göbekle bir damlacık adam oturuyor :1:
sonra da ilginç ilginç etrafa bakınıyor.. artık biraz destekle oturtuyorum tam oturmuş olmasa da yatmaktan iyidir.. çevreyi keşfetmek istiyorlar..
tabi sürekli de anneyi takip etmesi olmasa çok güzel olacak.. odadan çıktığım anda huysuzlanıyor ama hemen geri gelmiyorum.. hafif aralayıp izledim bir kaç kez..
ses çıkarıyor bakıyor anne yok... susuyor.. sonra tekrar aynısı.. 4-5 defa.. bakıyor bu ana beni tınlamıyor önündeki tv izliyor yada oyuncaklarıyla kavga ediyor.. yada elleriyle :))
her istediğinde odaya gelirsem bir daha wc bile gidemem gibime geliyor

merhaba canlar;

Tuğrayla kavga dövüş günleri geçiriyoruz..yanlızlığa alışmayacak gibi gelior bana :53: şuan mızır mızır mızırdanıyor mesela yanımda..karnı tok ,altı temiz ..ilgi delisi anacım bunlar..hiçbişey yapmadan konuşacaksın akşama kadar o da dinleyecek...dilim damağım kuruyor bazen anlatacak bişeyde bulamıyorum =)))) masal anlatıyorum bende napiim =)) sizler de iyisiniz umarım

merhaba canlar;

Tuğrayla kavga dövüş günleri geçiriyoruz..yanlızlığa alışmayacak gibi gelior bana :53: şuan mızır mızır mızırdanıyor mesela yanımda..karnı tok ,altı temiz ..ilgi delisi anacım bunlar..hiçbişey yapmadan konuşacaksın akşama kadar o da dinleyecek...dilim damağım kuruyor bazen anlatacak bişeyde bulamıyorum =)))) masal anlatıyorum bende napiim =)) sizler de iyisiniz umarım

aynen vallahi...
kanepeye bağladık dönencesini salonda oturuyoruz.. hem dönenceye bakıyor hem ara sıra bana da göz atıyor yerimde duruyormuyum diye..
laf atıyorum hemen şebekleniyor..
dün markette 1 liralık masallar buldum :D 5 kitapçık aldım.. okur dururum artık onları.. :) masal uydurmaktan sıkıldım bildiklerimi de hep tekrarladım...

merhaba canlar;

merhaba canımm..
benim oğlan da aynı uyanık olduğu saatler hep konuşalım istiyor konuşalım diyorum çünkü oğluş konuşuyor:1: uzuuun bir süre anlattıklarıma aguu oooo auvv tarzında cevaplar veriyor şimdilik kısa cevapları tercih ediyor cool takılıyor:27: sustuğum zaman basıyor çığlığı şansına çenesi düşük bir anası var eşim aynı sana çekmiş hiç durmuyor çocuğun çenesi diyor:1:

kızlar pnömokok(zatürre) aşısı vurdurdunuz mu?

canım zaten 2.-4.-6. aylarda yapılıyor bu aşı.. sizde olmuşsunuzdur.. aşı kartına bak :))) KPA yazıyordur..
biz 2. dozu dün olduk..

bu ara kızlar yakın geçmişti sanrırim birinizin bebişi pişik olmuştu..
bana akıl verin yaw tam geçti derken pamuk yüzünden çoştu bir gecede.. başka açıklama bulamıyorum..
papatya marka almıştım daha önceden pamuk kullandım bitti sıkıntı yoktu dün eşime sipariş verdim gelirken al diye.. yine papatya marka ama tuhaf bir pamuk.. çocuğun poposuna yapıştı hep zor temizledim.. ve farklı olarak sadece pamuk değişti.. su ile temizliyorum yıkıyorum .. hametan ve dermorest kullanıyorum.. geçti diye düşündüydüm oğlumun keyfi yerine gelmişti.. bugün böyle azınca çocuk ikidebir çığlık attıyor.. hele çiş yaptığı zaman yarım saat huysuz oluyor.. her çişte bezini değişiyorum yeter ki geçsin.. şu anda altı açık havalanıyor..
zeytinyağı da denedim .. of napıcam ya.. pazartesi yine gidim sağlık ocağına bakalım..
fikirlere açığım

Back