2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

çok sağol canım verdiğin bilgiler için bu akşam eşimle iyice konuşalım bu konuyu da kararımızı verelim 3 ayı geçtikten sonra yaptırmam zaten.

İste her yigidin yorurt yiyisi misali sekerim:44:Kafa karistirioruz anca..bizde cok istioduk hermn olsun acsini hissetmesin bebem die

Dün iki elini yumruk yapıp ağzına sokmak için uğraşıyordu, babası çektikçe bu daha da hırslanıp "sokucam yaa, karışmayın bana" diyor, ben de bir kenardan uzanmış tv seyrediyorum. En sonunda babası elini uzattı, "al oğlum benim elimi sok, seninkiler küçük gelir" dedi dargın dargın, yarım saat güldüm ikisinin durumuna:)

merhaba öncelikle sünnet olan bebeciğe ve anneye hayırlı olsun,geçmiş olsun. Biz Ankarada yenidoğan sünneti yaptırmak istedik fakat doğum yaptığım hastanede çocuk cerrahı yoktu. Sonrasında epey araştırdıktan sonra iyi bir çocuk cerrahı doçent bulduk ve gittik. Ancak doktor bey kesinlikle önermiyorum dedi. Sünnet derisi yapışık ve pipinin ucu dar bunun bir sebebi var dedi. Henüz çok küçük mikroplardan bakterilerden koruyor dedi. Sünnet derisi yapışık olduğu için adeta kazınacak ne gerek var dedi. Erken iyileştiği de hastalıklardan koruduğu da doğru değil dedi. Tek avantajı şimdi lokalle yapılır ama biraz büyüyünce çok az uyutup 5 dakikada yapılıyor dedi. Anestezi bu söylediklerimin yanında çok önemsizkalıyor çünkü
çok az veriliyor dedi. Ben hekim olarak size bunları anlatmak zorundayım yoksa yaparım alırım paramı banane derim ama yazık bebeklere dedi. İlla hatırlamasın korkmasın diyorsan 2 yaşından sonra yaptır en azından deri ayrılmış bezden de kurtulur dedi. Buna rağmen yaptıracağım diye inat ediyorsan gene de ben yapayım çünkü bu işi en iyi yapanlardan biri benim ama gel sen doktor sözü dinle vazgeç dedi. Biz vazgeçtik. Aktarmak benden karar sizden.

Bir de çocuk üroloğuna gitseydiniz acele keserdi dedi:))) Bebeğin acı duymadığı doğru değil bük bakalım bacağını ağlıyor mu ağlamıyor mu sadece duyduğunun acı olduğunun farkında değil ama canı yanıyor dedi. Bu arada yanlış anlaşılmasın ben yaptıranları yadırgamıyorum ben de yaptıracaktım sadece doktorun anlattıklarını aktarıyorum sünnet olanlara tekrar hayırlı olsun.

:))) gerçekten çok hırslanıyorlar canım ya neden bu kadar tatlı geliyor acaba elleri bizimkinin bir şapurdatması var yumruklarını kimbilir ne yiyor:))
bu arada bugün pek uykucu benim oğlum bazen bunalınca aman uyu artık diyordum şimdi de aynı evin içinde özledim uyansa diye bekliyorum

anneler size bi sorum olacak oglum herzaman olmasada beslenmelerinin ardından kusuyor ama kustugu sanki yumurtaa akına karısmıs yogurt kesigi gibi, kaygan olması tuhaf geldi varmı böyle durumda olan?

Benim oğlum devamlı kusuyor. Kusmadığı gün yok çok kustuğu az kustuğu günler var. Kilo alımı iyi olduğundan fazlasını çıkarıyor diyor doktorlar meraklanma

Canım ileride yaptırırken aman diyim çocuk cerrahı değil de çocuk üroloğuna yaptırın. Deyim yerindeyse çocuk ürologlarının tek işi zaten çocuk pipisi. Hatta ben Başkent Hastanesi'nde yenidoğan ürolojisi üzerine uzmanlaşmış bir hocaya muayene ettirdim önce, bizde idrar yolları enfeksiyonu vardı çünkü. Kaç kez ilaç kullandık, antibiyonik iğneler oldu yavrum, geçmedi, sonradan çocuk üroloğu dedi, torbayla alınan idrarda sünnet derisinde biriken bakteriler enfeksiyon var gibi gösterir, gerçek sonuç sondalı idrarda belli olur diye, sondalı idrarımız tertemiz çıktı. Oğlum işini bilmeyenlerin elinde heba oldu anlayacağın. Ki bunu yapanlar da bir muayenesine 200 lira verdiğimiz doktorlar, güya özel dedik, işini iyi bilir dedik. O yüzden sünneti de pipiyle ilgili diğer şeyleri de cerrah değil ürolog bilir. Ama yine de karar anneyle babanındır tabi.

molfix yenidoğanlar için yeni bir bebek bezi çıkarmış göbek bağı oyuntulu:))

Bizim göbek bağımız hastanede düştüğü için hiç bilmiyorum göbek bağı bakımı dert mi değil mi:) Hatta doğumunun 3. günü düştü ve hastanede kayboldu o yüzden oğlum ya doktor olacak ya hemşire ya da güvenlik görevlisi, çünkü bu 3ünü gördük sürekli:)

ah kıyamam ben ona ne de çabuk düşmüş göbişi:) bizimkinin maşallahı var 13.gün düştü:)) yıkadın diye geç düştü dedi doktor bilemiyorum artık belki de benim oğlan tembeldi:)))

Ayy kuuzjm seninki pek aceleci cikti.erken dogdu erken gobek bagi dustu.masallah pek hizli atik olcak erkegin

bende hemen istiyordum ama babamzı ikna etmek ve dr bulmak zaman aldı birz

masallah cok tatlı olmus annesi,damatlıgınıda görürsün inş,bendee çok istedim baştan ama olmadı..

Canim hayirli olsun.damatliginida gor insallah..bizde hemen yaptrcaktik ama drumuz onaylamadi..
teşekkür ederiz :)

ah kıyamam ben ona ne de çabuk düşmüş göbişi:) bizimkinin maşallahı var 13.gün düştü:)) yıkadın diye geç düştü dedi doktor bilemiyorum artık belki de benim oğlan tembeldi:)))
Yıkamaktan değildir ya, hastanedeki hemşiremiz oğlumu günde 2 kez yıkıyordu, pek ilgili tatlı bir kızdı, oğluma alacaktım da işte yaş farkı
Ayy kuuzjm seninki pek aceleci cikti.erken dogdu erken gobek bagi dustu.masallah pek hizli atik olcak erkegin

Valla aceleciyiz yaaa, şimdi de diş çıkarma emareleri gösteriyoruz ama yok diyorum o kadar da aceleci değildir:)

marmelat çok güzel anlattı canım tecrübeli olarak bizimki birz daha büyük olduğundan ekleyeceğim sadece ilk 4-5 saat huzursuzluğu ve acısı oldu bakım yapıp fitil verince rahatladı güzelcede uyudu gece bugünde güzel uykusu bazen pipisi beze deyince çok kısa ağlıyo o kadar genelde iyi canım ama dönmeye başlamadan yaptırma taaftarı olduğumdan memnunum inşallah bebeğim içinde iyi olmuştur

köpk bardağı deldiniz mi tabanınnı komple kestiniz mi nasıl yaptı canım biz büyük bez bağladk o kdr o da deyince biraz canı acıyo kuzumun

köpk bardağı deldiniz mi tabanınnı komple kestiniz mi nasıl yaptı canım biz büyük bez bağladk o kdr o da deyince biraz canı acıyo kuzumun

Canım köpük bardağın altını kesti eşim, normal ağız tarafını pipinin üzerine koyuyorsun, kesik kısmı bez tarafında olacak. Kaymasın diye de bantlarla bardağın ağzını bir kuşağa sabitledi eşim, sonra da o kuşağı oğlanın beline doladık. Böylece hiç değmedi pipi beze, tahriş de olmadı yani. Doktorun verdiği köpük bardak normal çay bardağı büyüklüğünde olanlardandı, bizim evin orda pastanede salep ikram ettikleri küçük köpük bardaklardan vardı, eşim onlardan aldı 5-6 tane, biz onları kullandık.

bizim göbekte 3. gün akşamı düştü ben anlamadığımdan garip gelmedi ama evdeki büyükler çok şaşırmıştı :)

Erkenmiş meğer, hatta bana "bu 16sında kız da kaçırır bak haberin olsun" dediler:)

Bu arada az önce oğluma 1 çay kaşığı yoğurt yedirdim. Seviyor yoğurdu yaaa:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…