• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

üzülme canım en tembel benim oğlan:)) 13.gün düştü göbişi. tembel oğlum benim:16:

E 40ının çıkmasını beklememiş, o da bişey:))

Bu aralar ben de şu 4+4+4 olayını düşünüp dertleniyorum. 63 aylıkken göndermem gerekecek sanırım hesaplarıma göre. Çok küçük olur ama yaa :(Eşimin yeğeni var o yaşta, daha konuşması bile tam ve net değil:(

Bu aralar ben de şu 4+4+4 olayını düşünüp dertleniyorum. 63 aylıkken göndermem gerekecek sanırım hesaplarıma göre. Çok küçük olur ama yaa :(Eşimin yeğeni var o yaşta, daha konuşması bile tam ve net değil:([/QUOTE]

ben de ne olduğunu anlayamadım bir süre mesaja baktım ayını mı hesapladın?:) asıl bırakıp nasıl çalışmaya başlayacağız ben onu düşünüyorum:( öğretmen olan arkadaşlar ne yapacaksınız son bir buçuk ayı çalışmaya başayacak mısınız?

ÇOCUĞUNUZU FANUSTA BÜYÜTMEYİN!

Erken yaşta bakterilerle ve pis ortamla tanışmak çocukları sadece alerjilere karşı değil, kronik akciğer ve bağırsak iltihaplarına karşı da koruyabiliyor. Bebeklik ve çocukluk döneminde aşırı hijyenin, çocuğu korumaktan ziyade ona zarar verdiği görüşünü desteklediğini bildirdi.

Bilim adamları, sonuçları Science dergisinde yayımlanan araştırmalarında, tamamen temiz bir ortamda doğan ve büyüyen farelerin akciğer ve bağırsaklarında, çok sayıda, hücre ölümünden sorumlu T hücresi tespit etti. Fazla sayıdaki T hücrelerinin ise aşırı tepkiye neden olarak bağırsak enfeksiyonu ve alerjik astıma yol açtığı görüldü.

Bilim adamları, aynı gelişmeyi tamamen temiz olmayan ancak bakterisiz ortamda büyüyen farelerde de gözlemlediklerini bildirdi.

Savunma sisteminin bu süreçte görev yapan bölümlerinin fare ve insanda birbirine çok benzediğini kaydeden bilim adamları, dolayısıyla sonuçların insanda da geçerli olabileceğini belirtti.

Bilim adamları, sonuçların, bebeklik ve çocukluk döneminde aşırı hijyenin çocuğu korumaktan ziyade ona zarar verdiği görüşünü desteklediğini bildirdi.

Daha önce yapılan epidemiyolojik araştırmaların, çocuklukta bakterilerle temasın sağlık üzerinde etkili olduğunu gösterdiğini hatırlatan bilim adamları, ancak bu sürecin biyolojik mekanizmasının bugüne dek bilinmediğini kaydetti.

Bilim adamları, artık potansiyel bir mekanizmanın keşfedildiğini, böylece, bakterilerin insanı ileride nasıl alerji ve otoümin hastalıklara karşı koruduğunun ayrıntılarının araştırılabileceğini ifade etti.

-Hayat boyu koruma-

Ancak bakterilerle temas, sadece erken çocukluk çağında olursa etkisini gösteriyor. Araştırmada, doğumlarından sonraki ilk haftalarda bakterilerle tanışan fareler ileride sağlıklı olurken, daha geç bakterilerle tanışan hayvanlarda bu etki görülmedi.

T hücreleri miktarının bakterilerle erken tanışanlarda düşük, geç tanışanlarda yüksek olduğunu kaydeden bilim adamları, koruyuculuğun emzirme döneminin hemen sonunda başlayarak, ömür boyu sürdüğünü belirtti.

T hücrelerinin artan sayıda kümelenmesinde CXCL16 proteininin etkili olduğunu bildiren bilim adamları, çok temiz ortamda büyüyen farelerin akciğer ve bağırsaklarında bu proteinin çok yüksek sayıda görüldüğünü kaydetti.

CXCL16 proteini insanlarda da özellikle iltihap durumunda mukoza hücrelerinde görülüyor ve öldürücü T hücrelerini bulunduğu bölgeye çekiyor. Normal koşullarda bu T hücreleri dokuda, hastalığa neden olan kaynağa saldırıyor. Ancak otoümin hastalıklarda vücudun savunma hücreleri yanlışlıkla kendi sağlıklı hücre ve dokularına saldırıyor, hücre hasarına ve kronik enfeksiyonlara neden oluyor.

Canım köpük bardağın altını kesti eşim, normal ağız tarafını pipinin üzerine koyuyorsun, kesik kısmı bez tarafında olacak. Kaymasın diye de bantlarla bardağın ağzını bir kuşağa sabitledi eşim, sonra da o kuşağı oğlanın beline doladık. Böylece hiç değmedi pipi beze, tahriş de olmadı yani. Doktorun verdiği köpük bardak normal çay bardağı büyüklüğünde olanlardandı, bizim evin orda pastanede salep ikram ettikleri küçük köpük bardaklardan vardı, eşim onlardan aldı 5-6 tane, biz onları kullandık.
saol canım bizde deneyelelim de rahat etsn kuzucuk

Erkenmiş meğer, hatta bana "bu 16sında kız da kaçırır bak haberin olsun" dediler:)

Bu arada az önce oğluma 1 çay kaşığı yoğurt yedirdim. Seviyor yoğurdu yaaa:))
ohh afiyet olsun oğluna :)

kızlar oyun halısı mı tavsiye edersiniz yoksa tavana ışık veren oyuncaklı ''şeyler''den mi ? (adı ne bilmiyorum ! )

kızlar oyun halısı mı tavsiye edersiniz yoksa tavana ışık veren oyuncaklı ''şeyler''den mi ? (adı ne bilmiyorum ! )

Ben oyun halısı aldım. Tavan için de şu fosforlu yapışkanlar var ya, yıldızlı mıldızlı, onlardan alacağız bu h.sonu, tavanımızı gökyüzüne çevireceğiz:) Hem de ucuza :)

Bu aralar ben de şu 4+4+4 olayını düşünüp dertleniyorum. 63 aylıkken göndermem gerekecek sanırım hesaplarıma göre. Çok küçük olur ama yaa :(Eşimin yeğeni var o yaşta, daha konuşması bile tam ve net değil:(

ben de ne olduğunu anlayamadım bir süre mesaja baktım ayını mı hesapladın?:) asıl bırakıp nasıl çalışmaya başlayacağız ben onu düşünüyorum:( öğretmen olan arkadaşlar ne yapacaksınız son bir buçuk ayı çalışmaya başayacak mısınız?[/QUOTE]

18 gün rapor aldım ayın 15'inde de ücretsiz izne ayrılacağım. seminerlere bebeğimle arada bir uğrarız.

ben de ne olduğunu anlayamadım bir süre mesaja baktım ayını mı hesapladın?:) asıl bırakıp nasıl çalışmaya başlayacağız ben onu düşünüyorum:( öğretmen olan arkadaşlar ne yapacaksınız son bir buçuk ayı çalışmaya başayacak mısınız?

18 gün rapor aldım ayın 15'inde de ücretsiz izne ayrılacağım. seminerlere bebeğimle arada bir uğrarız.[/QUOTE]

Valla ayını hesapladım:) Ama 5 yaş o kadar çabuk değişkenlik gösterilen bir dönem ki!! 60 ayla 70 ay arasında çok fark var..

miniğim de uyuyor ve şok şok emziği aldı hem de hiçç zorlamadan:53: hep aynı saatlerde uyuyor oğlum bukadar küçüklerken nasıl oluyorda tutturuyorlar saati şaşıyorum:1:

Ya uyumayı geç, her sabah saat tam 6da nasıl uyanılır yaaa:)) Oğlum diyorum bak uykunun en tatlı olduğu saat, yok, cik cik ötüyor kuş gibi:)

Ya uyumayı geç, her sabah saat tam 6da nasıl uyanılır yaaa:)) Oğlum diyorum bak uykunun en tatlı olduğu saat, yok, cik cik ötüyor kuş gibi:)

ben de bir 10 gün öncesine kadar aynı şeyleri söylüyordum sevgili oğluma tam 6da uyanıyordu. 6 çoook erken ama ya neyse ki biraz insafa geldi de uyanma saatlerini yavaş yavaş geçe çekti şimdi 8gibi falan uyanıyor aaa ama hala 6da uyanma aşkı depreşiyor arada sonra yine uyuyor allahtan:)))

maşallah oğluna.. hayırlı uğurlu olsun..
bende önümüzdeki hafta yaptırıcaktım ama yazılanlar kafamı karıştırdı, tamda eşimi iikna etmiştim..:44:

Kızlar merhaba, bugünkü konuyla pek alakalı değil ama sizlere bişey sormak istiyorum.Oğlumun geçen haftadan beri kaka düzeni değişti.Daha öncesinde altını her açtığımda kakası olurdu. Geçen hafta cuma daha sonrada pazartesi yaptı ve 4 gündür gazını çıkarıyor ama kakasını yapamıyor.Doktorumuzu aradım 5 güne kadar normal dedi. Yarın kontrolümüz var bakalım ne diyecek..Sizin başınıza hiç böyle birşey geldi mi ? Çok üzülüyurum.

Kızlar merhaba, bugünkü konuyla pek alakalı değil ama sizlere bişey sormak istiyorum.Oğlumun geçen haftadan beri kaka düzeni değişti.Daha öncesinde altını her açtığımda kakası olurdu. Geçen hafta cuma daha sonrada pazartesi yaptı ve 4 gündür gazını çıkarıyor ama kakasını yapamıyor.Doktorumuzu aradım 5 güne kadar normal dedi. Yarın kontrolümüz var bakalım ne diyecek..Sizin başınıza hiç böyle birşey geldi mi ? Çok üzülüyurum.

olabilir zeytinyağı veriyormusun hergün? olmazsa gliserin kansuk fitil veriyorlar bizdede olmuştu.

ben de ne olduğunu anlayamadım bir süre mesaja baktım ayını mı hesapladın?:) asıl bırakıp nasıl çalışmaya başlayacağız ben onu düşünüyorum:( öğretmen olan arkadaşlar ne yapacaksınız son bir buçuk ayı çalışmaya başayacak mısınız?[/QUOTE]

ben de öğretmenim 17 nisanda doğum iznim bitiyor çok zor oldu ama 1 ay heyet raporu ayarladık 17 mayısta bitiyo sonra 1 gün okula başlayıp tekrar sağlık ocağından rapor alacam iyiki yaz tatili giriyo araya ya küçücük bebeğimi bırakıp nasıl okula gidecektim:(

Back